جایگزینی صنعت به جای نفت / اهم دستاوردهای وزارت صمت در هشت سال گذشته
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، علی ربیعی در بخشی از صحبتهای خود در نشست خبری این هفته که به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد با اشاره به نزدیکی روز صنعت و معدن گفت: پنجشنبه روز 10 تیر روز صنعت و معدن است و به همین جهت فرصت را مناسب میدانم توضیحاتی را به استحضار ملت شریف ایران برسانم؛ با برنامه ریزیهای صورت گرفته و سیاست گزاریهای صنعتی همراه با به ثمر رسانیدن برجام، دورهای بسیار...
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، علی ربیعی در بخشی از صحبتهای خود در نشست خبری این هفته که به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد با اشاره به نزدیکی روز صنعت و معدن گفت: پنجشنبه روز 10 تیر روز صنعت و معدن است و به همین جهت فرصت را مناسب میدانم توضیحاتی را به استحضار ملت شریف ایران برسانم؛ با برنامه ریزیهای صورت گرفته و سیاست گزاریهای صنعتی همراه با به ثمر رسانیدن برجام، دورهای بسیار درخشان در رشد صنعتی را سپری کردیم.
سخنگوی دولت با استناد به رشد 12 درصدی در بخشهایی از صنعت در برخی از این سالها، تصریح کرد: اولین جنگ اقتصادی از کار انداختن گردش تولید در ایران بود و دولت متناسب با الزامات این جنگ با سیاست گزاریها و حمایتها شرایط را به گونهای پیش برد که نه تنها در تولیدات داخلی دچار کمبود نشدیم بلکه در برخی از صنایع مثل لوازم خانگی و پوشاک و مواردی دیگر به رشدهای قابل توجه دست یافتیم.
ربیعی ضمن تبریک روز صنعت و معدن بر همه کارگران زحمت کش در صنایع و معادن و صنعت گران و کارآفرینان، ممنوعیت واردات کالا را در راستای حمایت از صنعت داخلی دانست و اظهار داشت: زمینه صادرات بیش از گذشته تسهیل و صنعت جای نفت را در این 3 سال گرفت؛ در یک تبلیغات غیر منصفانه دولت را متهم به نگاه به خارج میکردند، اما دولت با اعتقاد به اصل تعامل و حل مسائل بین الملل تقویت داخل و مقاومت اقتصادی را فراموش نکرد که رشد اقتصادی سال 99 و 3 ماه اول 1400 گواه بر این ادعاست.
وی در ادامه به برخی از دستاوردهای شاخص هشت ساله وزارت صمت اشاره کرد و افزود: احیای هشت هزار و914 واحد تعطیل در سراسر کشور، آزادسازی شش هزار محدوده و معدن غیر فعال کشور از طریق مزایده، برگزاری 14 میز تعمیق ساخت داخل و کاهش ارزبری معادل 1 میلیارد و 231 میلیون یورو، ممنوعیت واردات یک هزار و 539 ردیف تعرفه دارای کالای مشابه خارجی و غیرضروری و تدوین برنامه توسعه چهار زنجیره اثرگذار صنعتی شامل لوازم خانگی، پوشاک و کفش، فلزات گرانبها، غذایی و آشامیدنی از جمله دستاوردهای حوزه صمت در هشت سال اخیر بود.
سخنگوی دولت، راه اندازی 305 طرح مهم و ملی (ایجادی و توسعه ای) با مجموع سرمایه گذاری 2856.7 هزار میلیارد ریال و اشتغال 92 هزار و 892 نفر طی سالهای 1392 تا پایان 1399، افتتاح فاز اول پروژه ملی شیرین سازی آب و قطعه اول انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی ایران با سرمایه گذاری بیش از 160 هزار میلیارد ریال و اشتغال 1200 نفر، انعقاد 10 تفاهم نامه توسعه سرمایه گذاری در راستای پروژه اقتصاد مقاومتی با شرکتهای برتر طی دو مرحله به ارزش 451 هزار میلیارد تومان را به عنوان دیگر دستاوردهای وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد.
دیگر مواردی که ربیعی در ادامه از آنها به عنوان دستاوردهای بخش صمت یاد کرد، عبارتند از:
1. بازگشت به چرخه تولید 1557 واحد راکد درون شهرکها و نواحی صنعتی کشور 2. احیای مسئولیتهای اجتماعی شرکتها در قالب اجرای اقتصاد مقاومتی (این طرح در قالب «مدل مثلث توسعه اقتصادی و فرهنگی» در دستور کار قرار دارد که با مشارکت 329 شرکت اقتصادی در 13 استان مختلف اجرا شده است.) 3. اجرای پروژه افزایش حجم و تنوع محصولات صادراتی (کالا و خدمات) به 15 کشور همسایه به میزان 25 میلیارد دلار در سال 1398 و انجام 20.1 میلیارد دلار صادرات به کشورهای همسایه و 10.2 میلیارد دلار به چین و هند و 4.6 میلیارد دلار به سایر کشورها در سال 1399 و امضای 12 موافقتنامه با کشورهای هدف 4. شناسایی و اولویت بندی 3120 معدن، انجام اقدامات کلینیکی بر روی 1463 معدن و احیای 399 معدن در 31 استان 5. انجام برداشتهای ژئوفیزیک هوایی به میزان 640 هزار کیلومتر خطی 6. راه اندازی سامانه جامع تجارت و زیرسامانههای آن به منظور مدیریت زنجیره تجاری کشور و انجام بیش از 690 هزار بازرسی به منظور شناسایی و برخورد با عرضه کنندگان کالاهای قاچاق 7. شناسایی بیش از 700 هزار مرکز نگهداری کالا در قالب سامانه انبارها و رتبه بندی بیش از 21 هزار بازرگان فعال دارای کارت بازرگانی 8. تهاتر مواد معدنی و محصولات صنایع معدنی با نیازهای وارداتی صنایع کشور که تاکنون بیش از 200 هزار میلیارد ریال (حدود 2 میلیارد دلار) کالا و مواد اولیه استراتژیک مورد نیاز تولید وارد و محصولات صادراتی بخش صادر گردیده است. 9. اجرای پروژه توسعه مناطق محروم و کمتر برخوردار شامل 12 استان با همکاری و مشارکت استانداران و سایر دستگاههای ذیربط و تکمیل برنامههای محرومیت زدایی در 6 محور با 150 برنامه 10. مصوب شدن 47 طرح سرمایه گذاری خارجی به میزان 1102 میلیون دلار در سال 1392 که در سال 1399 به تعداد 158 طرح سرمایه گذاری خارجی به میزان 2469 میلیون دلار رسیده است. 11. پیگیری و ابلاغ سیاستهای جدید صادراتی از سوی ستاد اقتصادی دولت (رفع تعهدات ارزی صادرکنندگان، بازگشت ارز حاصل از صادرات به کشور، گشایشهای صادراتی و جلوگیری از تشکیل پروندههای قضایی برای صادرکنندگان) 12. اجرای طرح تامین مالی از شبکه بانکی (طرح تام) و تأمین مالی از بازار سرمایه و عملیاتی نمودن اوراق گام با همکاری بانک مرکزی و تشکلهای تولیدی و تامین مالی زنجیره تولید از این طریق به ویژه در صنعت خودرو سازی و قطعات