شنبه 29 دی 1403

جای خالی سند تکامل کودکان در کشور

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
جای خالی سند تکامل کودکان در کشور

سند تکامل کودکان می‌تواند در فرآیند رشد تاثیر مثبتی بگذارد، اما این سند هنوز در کشور تدوین نشده است.

روز جهانی کودک در حالی در دنیا جشن گرفته می‌شود که حقوق کودکان با آنچه در کنوانسیون حقوق کودک توسط سازمان ملل متحد مورد شناسایی قرار گرفته بسیار متفاوت است.

ماده 19 کوانسیون حقوق کودک بر ممنوعیت بهره‌کشی از کودکان حین مراقبت توسط والدین و سرپرستان قانونی یا هر شخص دیگری که عهده‌دار مراقبت از اوست، از رهگذر پشتیبانی از پیگرد قانونی اشاره دارد همچنین در ماده 36 این سند الزام‌آور حقوق بشری، کشور‌های عضو به حمایت از کودک در برابر کلیه اشکال بهره‌کشی و سوءاستفاده جنسی متعهد شده و در این راستا بر ممنوعیت و جلوگیری از برخی مصادیق بهره‌کشی و سوءاستفاده جنسی تاکید شده است.

کنوانسیون حقوق کودک به این موارد بسنده نکرده است و در ماده 36 کشور‌های عضو را به حمایت از کودک در برابر کلیه اشکال دیگر بهره‌کشی که مغایر با هر یک از جنبه‌های رفاه کودک باشد مکلف کرده است.

با اینکه غربیان خود نویسنده کنوانسیون حقوق کودک هستند، اما در کشور‌های خود این قوانین دائم در حال نقض شدن است.

پایگاه حقوق بشری suojellaan lapsia، اعلام کرده است موارد سوءاستفاده از کودکان از دهه 1950 به وقوع پیوسته است. در این سال‌ها ده‌ها هزار کودک قربانی خشوت و آزار جنسی بوده‌اند، زیرا کودکان و خانوده‌هایشان از ترس آبروی خود این مسئله را علنی نکرده‌اند.

این پایگاه حقوق بشری نوشته است 20 درصد کودکان در اروپا قربانی نوعی خشونت جنسی هستند و 33 درصد کودکان آزار دیده هرگز تجربه خود را به کسی نمی‌گویند.

مصادیق نقض حقوق کودکان فقط مربوط به آزار و اذیت جنسی نیست بلکه آموزش‌های مخرب در زمینه فردگرایی و جدا شدن از خانواده به اسم مستقل شدن و بازی‌های خشونت آمیز رایانه‌ای از جمله موارد نقض حقوق کودکان است.

فاطمه محمدبیگی، رئیس فراکسیون جمعیت و حمایت از خانواده در مجلس شورای اسلامی به خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفت: روز‌های خوبی برای کودکان دنیا رقم نمی‌خورد. انواع تهاجم‌های فرهنگی، ایدئولوژیک و جنگ در حال نابودی زندگی کودکان است. دنیا وارد تکنولوژی‌های نوین شده بدون اینکه اسباب، لوازم و فرهنگ استفاده و پیوست‌های لازم برای نوع و چگونگی استفاده از این ابزارها برای کودکان مشخص باشد.

وی ادامه داد: فرزندان جوامع مختلف با آماج حملات فضای مجازی، تصاویر مستهجن و مدل‌های ناآرام‌کننده جسمی، روحی و معنوی مواجه هستند. به نظر می‌رسد بیش از پیش علما، دانشمندان و اساتید علوم انسانی در حوزه تربیتی، سیاستگذاران و تصمیم‌سازان باید فکری به حال این وضعیت آشفته در حوزه کودکان کنند.

عضو کمیسیون بهداشت مجلس بیان کرد: دنیا شاهد ظلم به کودکان و سوءاستفاده‌های مختلف از کودکان مثل کودکان کار و بحث سوءاستفاده‌های جنسی و ابزاری چه به عنوان ابزار رسانه‌ای و چه به عنوان طعمه و نیروی کار ارزان‌قیمت است و این امر نشان می‌دهد که ما و سیاستمداران در سطح ملی و بین‌المللی باید خیلی بیش از این‌ها به فکر کودکان باشیم.

محمدبیگی اظهار کرد: فرهنگ ایرانی و اسلامی کشورمان خیلی از مخاطرات در حوزه کودکان و نوجوانان را کمرنگ کرده و شاید برخی از این معضلات و مشکلاتی که در کشور‌های غربی وجود دارد در کشور ما یا وجود ندارد و یا کمتر است، اما متاسفانه گسترش فرهنگ غرب و تهاجم فرهنگی به داخل کشورمان به این موضوعات دامن می‌زند و آسیب‌های اجتماعی منبعث از این موضوع می‌تواند باعث عدم سعادت و ناتوانی در رسیدن به خوشبختی فرزندان ما در آینده شود.

 زنگ خطر برای هویت کودکان

نماینده مردم قزوین در مجلس تصریح کرد: متاسفانه در کشور‌های غربی مثل آمریکا، فرانسه و... که مدعی سردمداری حقوق بشر هستند و از آزادی دم می‌زنند به جای آنکه شاهد احترام به قوانین طبیعت و کودکان باشیم، در مدارس، کودکان را مجبور به آموزش‌های فراجنسیتی، تراجنسیتی و ترویج همجنسگرایی می‌کنند. این زنگ خطر برای هویت کودکان در آینده وجود دارد که ممکن است با این روش‌ها، نسل آینده را طوری بار بیاورند که از جنسیت و هویت خود راضی نباشند.

وی ادامه داد: جنبش‌هایی در دنیا طراحی شده که به دلیل اینکه کارتل‌های اقتصادی صهیونیستی پشت سر آن‌ها قرار دارند، به دنبال القای تغییر جنسیت در نوجوانان و جوانان، مباحث خروج جوانان از خانواده، عدم تشکیل خانواده و خانواده‌گریزی هستند که این موارد به ضرر نوع بشر تمام خواهد شد. چون قانون خلقت قانون زوجیت است و خدای متعال انسان را از دو جنس مذکر و مونث خلق کرده است همان‌طور که در طبیعت هم در گیاهان، هم در جانوران و حتی در سنگ‌ها هم می‌بینیم که قانون زوجیت وجود دارد.

نایب رئیس کمیسیون جوانی جمعیت اضافه کرد: متاسفانه برخی جریان‌ها در دنیا که نماد کفر و الحاد هستند و از طرف رژیم صهیونیستی و پنتاگون حمایت می‌شوند به دنبال این موضوع هستند که قانون زوجیت را زیر پابگذارند چراکه عمده این‌ها به دنبال مطامع اقتصادی و اجتماعی و عمل‌های تغییر جنسیت برای رسیدن به سود‌های هنگفت و آشفتگی جوامع از درون هستند لذا خانواده‌ها باید از این مسائل آگاه باشند.

رئیس فراکسیون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده در مجلس گفت: سوالم از غربی‌ها این است که برای کودکان چه کرده‌اند؟ و چقدر آرامش برای کودکان ایجاد کرده‌اند؟ آیا این طلاق‌های گسترده و افزایش استفاده ابزاری از کودکان و زنان و فروپاشی کانون خانواده‌ها با فیلم‌ها، کارتون‌ها و سریال‌هایی که می‌سازند به نفع کودکان در دنیا بوده است؟؛ متاسفانه غرب در این زمینه به کودکان، زنان و به نسل آینده بدهکار است.

وی گفت: دنیا چقدر در مقابل کودک‌کشی صهیونیسم و تروریسم دولتی آمریکا و تحریم‌های ظالمانه آنها مقابله کرده است. تحریم‌ها و جنگ‌های منجر به قحطی، گرسنگی و کشتار کودکان همیشه سر از طراحی‌های ددمنشانه آمریکا، اسرائیل غاصب و استعمارگران نوین اروپایی دارد همچنین داعش، خانواده‌های مظلوم و کودکان زیادی را به قتل رسانده است. این کشورها باید پاسخگوی کودکان امروز و آینده باشند.

نماینده مردم قزوین در مجلس بیان کرد: غربی‌ها انواع نماد‌های صهیونیستی و نماد‌های همجنسگرایی را در قالب کارتون، اسباب بازی و بازی‌های کامپیوتری طراحی می‌کنند و به خورد کودکان می‌دهند و انواع خشونت‌ها را ترویج می‌کنند و استفاده از اسلحه و ابزار‌های جنگی و خشونت بار را در فیلم‌ها و سریال‌های خود آموزش می‌دهند و این‌ها را برای جهان سوم و سایر کشور‌ها پخش می‌کنند ان‌وقت به نام سند توسعه پایدار و سند 2030 با عنوان صلح و دوستی به دنبال القای هوای نفسانی و سیستم جهانی‌سازی و برده داری مدرن خود هستند که نشان می‌دهد جهان غرب در زمینه خدمت به کودکان و نوجوان در حال شکست است و این یک شکست انسانی خانوادگی و بشری است.

وی تاکید کرد: باید هر چه سریع‌تر نخبگان جهان، اندیشمندان جهان اسلام، متخصصان حوزه تربیت، علما و دانشمندان در رشته‌های مربوط به کودک و ارتقای سلامت بیایند طرحی نو دراندازند و مطابق با نظام‌سازی اسلامی و قرآنی و با برنامه‌های مربوط به استحکام خانواده، راهبردهایی طراحی کنند که کودکان در فضای آرام و مطمئن خانواده به رشد خود ادامه دهند.

عضو کمیسیون بهداشت مجلس بیان کرد: در حوزه کودکان و خانواده جلسه‌ای در کمیسیون تلفیق برگزار شد و مواد مربوط به آن بررسی شد و اعضای کمیسیون یک پیشنهادی داشتند که ما در فراکسیون جمعیت و خانواده از آن پیشنهاد حمایت کردیم و در کارگروهی که در شورای عالی انقلاب فرهنگی تدوین شده بود نظرات خود را دادیم که مربوط به بحث حمایت از خانه‌های خلاقیت و نوآوری اجتماعی در حوزه کودک، نوجوان و مادر و کودک است.

سند تکامل کودکان به جای سند 2030 

نماینده مردم قزوین در مجلس اظهار کرد: با توجه به معضل جمعیت در کشور و تک فرزندی و عوارض آن اولویت دادن به ایجاد خانه‌های خلاق و نوآور اجتماعی، ایجاد شبکه‌های اجتماعی متناسب با زیست بوم و فرهنگ و آداب و رسوم هر منطقه که می‌تواند کمک کننده و تسهیل‌گر بستر رشد کودک و نوجوان باشد برای ما حائز اهمیت است لذا از شرکت‌های دانش بنیان خلاق در این زمینه حمایت می کنیم مثلا در حوزه صنعت اسباب بازی، بازی‌های رایانه‌ای، صنایع آموزشی، صنایع کمک آموزشی و صنایع نرم و بحث صنایع فرهنگی می‌توانیم از شرکت‌های دانش بنیان استفاده کنیم.

محمدبیگی گفت: در کمیسیون تلفیق حمایت از خانه‌های خلاق و نوآور تصویب شد تا شاهد رشد و گسترش ایده‌ها و خلاقیت‌های جدید مبتکرانه برای خدمت به کودکان و نوجوانان با رویکرد اساس خانواده محوری باشیم. امیدوارم صحن علنی هم به این موضوع رای بدهد.

وی تصریح کرد: ما نیازمند سند و قوانین دقیق تکامل کودکان هستیم که متاسفانه در کشورمان هنوز سند جامعی نداریم. خیلی علاقه‌مند بودیم بعد از قانون خانواده و جوانی جمعیت این موضوع در دستورکار کمیسیون بهداشت قرار بگیرد که هنوز به نتیجه نرسیده است و فکر می‌کنم مجلس بعدی باید این موضوع را در دستورکار خود قرار دهد. در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این خصوص نشست‌هایی برگزار شده و ما به جای سند 2030 به سند تکامل کودکان با زمینه ایرانی اسلامی نیاز داریم تا رشد و تکامل را در بستر ارزش‌های خانوادگی و هویت ملی با روش‌های ارتقای سلامت کودکان و پیشگیری از اختلالات و واکسیناسیون به موقع و اصلاح اختلالات رشد ببیند.

عضو کمیسیون بهداشت مجلس تصریح کرد: ارتقای سطح بهداشت و درمان کودکان، اصلاح ساختار قامتی کودکان در حال رشد، بحث رسیدگی به سلامت بلوغ دختران و پسران، بهداشت روان، سلامت دانش‌آموز و مدارس، بحث کاهش اختلالات تکاملی کودکان و درمان آن، تشخیص و غربالگری زودرس بیماری‌های کودکان از جمله بیماری‌های نوزادان و کنترل بیماری‌های مادرزادی و غربالگری بیماری‌های نوزادان همگی باید در سند تکامل کودکان ذکر شود و حتی تدوین نوع بازی‌ها و نوع ارائه خدمات و اوقات فراغت کودکان برای تدوین چشم‌اندازهای آینده می‌تواند در این سند بیاید، اما برنامه هفتم هنوز نتوانسته رضایت ما را در این زمینه جلب کند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس
جای خالی سند تکامل کودکان در کشور 2
جای خالی سند تکامل کودکان در کشور 3