جبران خسارات سیل 98 دستاورد مهم دولت در لرستان
خرمآباد - ایرنا - سیل ویرانگر و ناگهانی فروردین 98 بیش از10 هزار میلیارد تومان خسارت در لرستان بر جای گذاشت و اینک با تدبیر دولت رفته رفته خسارتها جبران شده و زیرساختهای خسارت دیده یکی پس از دیگری تکمیل و به بهرهبرداری میرسند.
به گزارش ایرنا روز گذشته در مراسمی با حضور "عبدالهاشم حسن نیا" معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای کشور و در ارتباط ویدئو کنفرانس با رئیس جمهوری، پل "دول گپ" معمولان پلدختر به نمایندگی از سایر پروژههای سیل در استان لرستان افتتاح شد.
در این مراسم 98 پل بزرگ و کوچک شامل 47 دستگاه پل احداثی و 57 دستگاه پل مرمتی که در جریان سیل فروردین ماه سال 98 لرستان خسارت دیده و یا از بین رفته بودند به بهره برداری رسید.
همچنین بهره برداری از 310 کیلومتر بهسازی، بازسازی و روکش آسفالت جادهها در مناطق سیل زدهو تکمیل 22 کیلومتر شانه خاکی در جاده پلدختر - خرم آباد و 11 کیلومتر ساماندهی و ترمیم بستر رودخانه کشکان نیز در این مراسم به بهره برداری رسید.
240 میلیارد تومان در مجموع برای تکمیل پروژههای راهسازی در استان لرستان از محل اعتبارات ملی و استانی هزینه شده است.
بنا بر اعلام "عباس شرفی" مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای لرستان، وقوع سیل مخرب یکهزار و 200 میلیارد تومان به زیرساخت شبکه راههای لرستان و بیش از 2 هزار و 100 میلیارد تومان به راههای روستایی استان خسارت وارد کرد.
نامدار صیادی معاون برنامه ریزی سازمان جهاد کشاورزی لرستان نیز گفت: سیل 98 حدود 150 میلیارد تومان به بخش کشاورزی، 33 میلیارد تومان به زیربخش دام و 30 میلیارد تومان به زراعت و باغبانی لرستان خسارت وارد کرده است.
وی اظهار داشت: از 150 میلیارد تومان خسارت، 86 میلیاردتومان مربوط به زیرساخت بخش کشاورزی بوده که در صورت تامین و تخصیص اعتبار مورد نیاز، اقدامات لازم برای جبران خسارتهای ناشی از سیل انجام خواهد شد. سیل فروردین ماه 98 بیش از یکهزار و 200 میلیارد تومان به کشاورزی لرستان خسارت زد و در اثر سیل ششم اسفند نیز در مجموع 2 هزار و 100 میلیارد تومان خسارت به استان وارد شد.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی لرستان نیز با اشاره به اینکه تمامی 20 هزار واحدی که در جریان سیل خسارت دیده بودند و نیاز به تعمیرات داشتند، به سرانجام رسیده ادامه داد: 12 هزار و 700 واحد تخریبی در استان شناسایی شد که از این تعداد 11 هزار و 600 واحد روستایی و مابقی شهری بودند.
مسعود رضایی با اشاره به پیشرفت بیش از 96 درصدی احداث این واحدها ادامه داد: با ترک ستادهای معین، مابقی اقدام بازسازی برای تمامی شهرها توسط بنیاد مسکن لرستان انجام می شود.
استان اردبیل در معمولان، اصفهان در پلدختر، کردستان در ازنا و الیگودرز، مرکزی در چگنی و قزوین در دلفان کار بازسازی مناطق سیل زده لرستان را بر عهده داشتند.
سیل فروردین 98 لرستان حدود 33 هزار واحد مسکونی را تحت تاثیر قرار داد.
معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن کشور نیز گفت: بازسازی بیش از 95 درصد از واحدهای مسکونی سیلزده در استان لرستان به اتمام رسیده است.
"عزیزاله مهدیان" در بازدید از مناطق سیلزده شهرستان پلدختر اظهار داشت: لرستان در زمینه بازسازی واحدهای مسکونی سیلزده پیشتاز است.
وی گفت: بازسازی واحدهای مسکونی در لرستان بر اساس برنامه زمانبندی درحال انجام است و امیدواریم احداث واحدها تا قبل از پایان امسال انجام شود.
مهدیان ادامه داد: بازسازی دیواره ساحلی روستاهای «چممهر» و «بابازید» نیز در حال انجام است و بازسازی دیواره ساحلی پلدختر تا پایان سال به اتمام خواهدرسید.
استاندار لرستان نیز گفت: آثار باقیمانده از سیل 98 در این استان بهسازی میشود و بهتر از قبل در اختیار مردم قرار میگیرد.
سید موسی خادمی اظهار داشت: تاکنون یکهزار و 200 میلیارد تومان اعتبار به طرح های زیرساختی و تاسیسات عمومی خسارت دیده از سیل در این استان اختصاص یافته است.
وی افزود: بخش عمده ای از خسارات ناشی از سیل در استان جبران و پروژه های زیادی در حوزه های مختلف راه، آب، کشاورزی و تاسیسات زیربنایی تکمیل و در مقاطع مختلف به بهره برداری رسیدند.
وی افزود: دیواره ساحلی برخی روستاها و بخشی از جاده های روستایی از جمله پروژه هایی است که تاکنون باقی مانده و در سایر حوزه ها تمام خسارات ناشی از سیل در استان جبران شده است.
استاندار لرستان گفت: برخی از طرح های باقی مانده از پروژه های سیل به تدریج تا پایان سالجاری تکمیل و آماده بهره برداری می شوند.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*