«جبهه ایستادگی»؛ پای ثابت ائتلافهای اصولگرایی
تهران - ایرنا - «جبهه ایستادگی ایران اسلامی» از آغاز شکلگیری تاکنون، همواره در مقاطع تعیینکننده سیاسی چون انتخابات نشانداده که تمایل زیادی به وحدت اصولگرایان و پیوستن به ائتلافهای اصولگرایی دارد.
جبهه ایستادگی ایران اسلامی در اواخر سال 1389 به پیشنهاد «محسن رضایی» دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تشکیل شد؛ چهرهای شاخص در فضای سیاسی با سابقه نامزدی متعدد در انتخابات ریاستجمهوری که سالها ایده ایجاد «جریان سوم» را دنبالکردهاست.
این جبهه با حضور و حمایت شخصیتهای سیاسی، انقلابی، فرهنگی و احزاب و تشکلهایی چون «حامیان ولایت»، «حزب توسعه و عدالت ایران اسلامی»، «جمعیت آبادگران جوان ایران اسلامی»، «جمعیت جوانان انقلاب اسلامی»، «جمعیت پیروان حضرت زینب (س)»، «حزب سبز»، «حزب نیک اندیشان ایران اسلامی»، «انجمن بین المللی جنبش ضد صهیونیستی»، «مجمع اسلامی آرمان ملت ایران»، «خدمتگزاران ایران اسلامی» و «حزب اسلامی ایران زمین» فعالیتهای خود را آغاز کرد.
در ادامه در بیستوپنجم آبانماه 1390، شورای عالی جبهه ایستادگی ایران اسلامی به اتفاق آرا حجتالاسلام «یدالله حبیبی» را به عنوان دبیرکل این جبهه انتخاب کرد.
هم اکنون اما «عبدالحسین روحالامینی» دبیر کلی جبهه ایستادگی را بر عهده دارد و حبیبی در سمت سخنگوی این جبهه قرار دارد.
انگیزه شکلگیری
جبهه ایستادگی ایران اسلامی، در بدو تشکیل، از رخدادهای پس از انتخابات ریاست جمهوری سال 88، وضعیت اقتصادی و فرهنگی کشور، وضعیت پرتلاطم منطقهای و فرامنطقهای، اهمیت تحقق اهداف در افق 1404، رسیدگی به مطالبات نسل جدید و لزوم تحولآفرینی در حوزههای علمی، آموزشی و فناوری در سطح جهان به عنوان دلایل اعلام موجودیت خود یاد کرد.
محسن رضایی، در بهمن ماه سال 89 در سخنانی در مورد انگیزه تشکیل جبهه ایستادگی گفت: انگیزه تشکیل جبهه ایستادگی از زمان ملاقات 25 بهمن سال 89 بنده با رهبر معظم انقلاب آغاز شد که ایشان بر شفاف کردن در مرزبندیها با دشمنان انقلاب و وابستگان آنها تأکید داشتند و نیز با توجه به اینکه موضعگیری بنده را نیز در پس از انتخابات 88 مورد تأیید قرار داده بودند پس از این انگیزهای شد که دوستان خود را به تشکیل جبهه ایستادگی تشویق کردم.
در نخستین نشست خبری جبهه ایستادگی ایران اسلامی که بیستوهشتم تیرماه 1390 برگزار شد، حجتالاسلام والمسلمین «سیدمحمود علوی»، رئیس وقت شورای عالی جبهه ایستادگی ایران اسلامی، ضمن بیان راهبردها و اهداف جبهه ایستادگی، اصلالاصول این جبهه را ولایتفقیه و ولایتمداری دانست و حرکت آن را بر اساس اصول اخلاق سیاسی و تقوا، وحدت و برادری و استفاده از موقعیتهای سیاسی به عنوان ابزاری برای خدمت به مردم و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد.
ائتلاف جبهه ایستادگی با اصولگرایان در دو دوره انتخابات مجلس
جبهه ایستادگی در روزهای نخستین تابستان 1390 به طور رسمی فعالیت خود را جهت حضور در انتخابات مجلس نهم آغاز کرد. این جبهه در ابتدا و به دنبال اختلاف میان اصولگرایان برای وحدت با یکدیگر و فعالیت زیر پرچم «جبهه متحد اصولگرایان»، تحت لوای «منشور جامعتین»، به عنوان جبههای مستقل برای رقابت در عرصه انتخابات مجلس، لیستی برای تهران و شهرستانها ارایه کرد. اما در نهایت زیر پرچم جبهه متحد اصولگرایان در انتخابات حضور یافت. در آخر اگرچه حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمود علوی، به عنوان سرلیست جبهه ایستادگی در انتخابات مجلس نهم از سوی شورای نگهبان رد صلاحیت شد اما برخی چهرههای حاضر در لیست این جبهه چون «سیدمحمدحسن ابوترابی فرد»، «لاله افتخاری»، «محمدرضا باهنر»، «اسماعیل کوثری» و «مهرداد بذرپاش» از جمله نمایندگان راه یافته به مجلس نهم بودند.
برخلاف پیروزی اصولگرایان در انتخابات مجلس نهم، در انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی که اسفندماه 1394 برگزار شد و اصلاحطلبان در آن اکثریت را به دست آوردند، هیچیک از چهرههای شاخص جبهه ایستادگی نتوانستند به مجلس راه یابند. گفتنی است، جبهه ایستادگی در انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی نیز با جمعی از تشکلهای اصولگرا ائتلاف کرده بود اما نتوانست نامزدهای خود را وارد فهرست 30 نفره تهران کند.
جبهه ایستادگی در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم و دوازدهم
جبهه ایستادگی در یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری که در سال 1392 برگزار شد، از نامزدی محسن رضایی حمایت کرد. در آن زمان حبیبی دبیرکل وقت این جبهه درباره حمایت جبهه متبوعش از رضایی در انتخابات 92 گفته بود: اگر آقای رضایی برای کاندیداتوری اعلام آمادگی کند به دلیل شناختی که از مواضع و تفکر وی داریم از او حمایت خواهیم کرد چراکه معتقدیم شناخت وی از شرایط تهدید و آشنایی با این استراتژی برای کشور موثر است.
جبهه ایستادگی همچنین در انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم نیز از حجتالاسلاموالمسلمین «سیدابراهیم رییسی» حمایت کرد.
تحرکات جبهه ایستادگی برای انتخابات پیش روی مجلس
جبهه ایستادگی در یازدهمین دور انتخابات مجلس شورای اسلامی که اسفندماه امسال برگزار خواهد شد نیز با حضور در ائتلافی موسوم به «ائتلاف نیروهای انقلابی» که عملکرد آن تاکنون بسیار بحث برانگیز بوده است، شرکت خواهد کرد. عبدالحسین روح الامینی به عنوان دبیرکل این جبهه نیز به عنوان نامزد انتخابات مجلس یازدهم، صلاحیتش از سوی شورای نگهبان تایید شده و در این رقابت حضور دارد. با توجه به این وضعیت، ورود نامزدهای منتسب به جبهه ایستادگی به مجلس یازدهم دور از دسترس به نظر نمیآید.
*س_برچسبها_س*