جریان دانشجویی در عرصههای مختلف اثرگذاری خود را نشان داده است
سیدابوالقاسم هاشمی مدرس دانشگاه در گفتوگو با خبرنگار تشکلهای دانشگاهی خبرگزاری فارس گفت: روز 16 آذر 1332 به عنوان مبدأ جنبش دانشجویی ایران ثبت شد، زیرا قبل از این تاریخ علی رغم گذشت 19 سال از تاسیس دانشگاه شاهد جریانی مستقل، مردمی، خودجوش و فراگیر توسط دانشجویان نیستیم. اما رویداد شانزدهم آذرماه چیز دیگری بود و هرگز از حافظه تاریخی ایرانیان پاک نخواهد شد. این واقعه تاریخی ایجاب میکند که همه باهم به قول آن پیر فرزانه، هرچه فریاد داریم بر سر آمریکا بزنیم.
وی با بیان اینکه قوام و دوام محیط دانشگاه و جامعه به دانشجویان است، اظهار داشت: دانشجو باید تحول خواه، مطالبه گر و پرسشگر باشد و این ترجمه دقیق "دانشگاه مبدآ تحولات است" خواهد بود.
هاشمی اظهار داشت: یک دانشجوی مطالبه گر، جستجوگر و آگاه مسئول را به پرسش گری وامی دارد. کنش واقع گرایانه و منطقی از الزامات فعالیت دانشجویی بوده و اصلی ترین رسالت دانشجو تحصیل آگاهی و ترویج آگاهی است و دانشجویی که برای خود رسالت قائل باشد، در راستای کسب آگاهی تلاش می کند و خواهان ایجاد تحولات مثبت در اجتماع خود است.
این مدرس دانشگاه با اشاره به تبیین تحول حکمرانی در گام دوم انقلاب تصریح کرد: در واقع جریان دانشجویی در عرصههای مختلفی مانند مبارزه با کرونا توسط گروههای جهادی، حضور فعال در قبال مسائل بینالمللی مانند اهانت نشریه موهن شارلی ابدو به ساحت پیامبراعظم (ص)، اتخاذ دیپلماسی فعالانه در FATF، پیگیری معضلات و مشکلات خصوصیسازیها مثل هفت تپه، هپکو و... رویکرد تحولی و اثرگذاری از خود به نمایش گذاشتهاست.
این فعال ادوار دانشجویی در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: نقش جوانان بویژه دانشجویان در بیانیه گام دوم انقلاب بسیار مهم و راهبردی است و بدون استفاده از ظرفیتهای آن کشور راه پیشرفت را طی نخواهد کرد. رهبری بهخوبی و ظرافت کامل به نقش مهم جوانان در پیشبرد اهداف جامعه اشاره و جوانان را مهمترین سرمایه کشور معرفی کرده است تا با حضور تأثیرگذار جوان در نظام مدیریتی کشور تحول شگرفی در تمام عرصهها به وجود آید.
هاشمی با اشاره به واکاوی وقایع اخیر در دانشگاهها، اغتشاشات اخیر را موضوعی مدیریت شده از سوی سرویسهای اطلاعاتی انگلیس، آمریکا، اسرائیل و با کمک دلارهای سعودی خواند و گفت: روز دانشجو نقطه عطف بسیار مهم در مسیر حرکت ها و جنبش های الهی، عدالت خواهانه و استقلال طلبانه دانشجویان عزیز ماست. نکته مهم دیگری که همه ما باید به آن توجه کنیم آن است که اجازه ندهیم این گونه جریانات اجتماعی به نفع منافع استعمارگران و ایادی آنها مصادره شود.
وی در ادامه با تشریح نقش دانشگاه در وقایع اخیر، تصریح کرد: در ماجرای اخیر و در راستای تشجیع نسل جدید به ساختارشکنی و حضور خیابانی تمرکز پایگاهها و شبکههای معاندی چون بیبیسی فارسی، اینترنشنال، منوتو، ایران وایر، کیهان لندن، رادیو زمانه، ایندیپندنت فارسی و... به تمجید اغراق آمیز از حضور جوانان ودانشجویان در اغتشاشات، بازنمایی مثبت از اقدامات تخریب گرانه برخی جوانان در اغتشاشات محسوس بود.
هاشمی با طرح یک سؤال اساسی با عنوان "اغتشاشات اخیر در کجا طراحی شد؟" گفت: اندیشکده آمریکایی بنیاد دفاع از دموکراسیها (FDD) که نقش مهمی در شکلدهی سیاست خارجی واشنگتن در قبال ایران دارد در 23 می 2022 (2 خرداد 1401)، یعنی نزدیک به چهار ماه قبل از اغتشاشات اخیر و در بحبوحه اغتشاشات پراکنده به افزایش قیمتها در گزارشی با عنوان «اعتراضات در ایران اوج گرفته، دولت بایدن میتواند کمک کند» به دولت و مقامات آمریکا توصیه میکند این نوع اعتراضها را جدی بگیرند و از آنها حمایت کنند.
کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به نقش دانشجویان در استکبار ستیزی، مبارزه با استبداد و عدالت خواهی، افزود: دانشجویان انقلابی در طول تاریخ همواره در کنار مردم محروم و در برابر قدرتهای ستمگر بودهاند.
هاشمی تاکید کرد: نگاه راسخ و محکم در برابر استکبار نیازمند داشتن یک راهبرد ایجابی منطقی و برخاسته از متن دین است که آن هم نسخهای جز مقاومت و جهاد نیست.
نماینده سابق رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در هیات نظارت بر تشکلهای شرق استان تهران ادامه داد: استکبارستیزی و مقاومت در اندیشه امامین دو روی یک سکهاند و مقاومت در مقابل سازش تنها راه مقابله با جبهه مستکبرین است. به همین دلیل است که ایشان مبارزه با استکبار را به منزله نبردی تاریخی تا نابودی استکبار تبیین میکنند و لذا مقاومت نیز تا زمان نابودی استکبار باید همچنان ادامه پیدا کند.
وی تصریح کرد: اسلام ستیزی پروژه شکست خورده، اما شتاب دهنده به افول گریزناپذیر امریکا و رژیم صهیونیستی خواهد بود.
هاشمی در پایان با بیان اینکه جوانان پرشور و نشاط میتوانند تاریخ یک کشور را بیمه کنند و موجب اقتدار و عزت جامعه اسلامی شوند، گفت: دانشجویان و جوانان نسل امروز وظیفه برداشت گام بزرگ دوم انقلاب را دارند و محصول تلاش چهلساله نسل گذشته که اکنون شاهد آن هستیم را باید گسترش دهند. راهی که نسل گذشته تا به کنون طی کردهاند فقط قطعهای از مسیر افتخارآمیز بهسوی آرمانهای بلند نظام جمهوری اسلامی بوده است و دنباله این مسیر که بهدشواری گذشته نیست باید باهمت، هوشیاری و سرعت عمل و ابتکار دانشجویان و جوانان عزیز طی شود.
پایان پیام /