دوشنبه 5 آذر 1403

جزئیات کمیسیون‌ها؛ تصویب کلیات اصلاح قانون انتخابات مجلس / اعتراض نمایندگان به عملکرد وزارت نفت

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
جزئیات کمیسیون‌ها؛ تصویب کلیات اصلاح قانون انتخابات مجلس / اعتراض نمایندگان به عملکرد وزارت نفت

جزئیات موارد بررسی شده در جلسات عصر امروز کمیسیون‌های تخصصی مجلس را در این گزارش می‌خوانید.

- اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، کمیسیون‌های تخصصی مجلس عصر امروز جلسه داشتند که موضوعات مختلف را با حضور مسئولان دولتی بررسی و مصوباتی نیز داشتند که در این گزارش می‌خوانید:

*بررسی طرح ساماندهی نیروی انسانی آموزش و پرورش با حضور رئیس سازمان اداری و استخدامی

رضا حاجی پور سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس در تشریح دستور کار (این کمیسیون، عنوان کرد: نشست امروز کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس با حضور میثم لطیفی رئیس سازمان امور اداری و استخدامی و جلال محمودزاده طراح یکی از طرح های ساماندهی، تامین و تربیت نیروی انسانی آموزشی و پرورشی وزارت آموزش و پرورش برگزار شد.

وی افزود: در این نشست مشترک رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور به بیان نقطه نظرات خود پرداخت و اعضای کمیسیون نیز در پاسخ به وی بر ضرورت تأمین نیازهای آموزش و پرورش تأکید داشتند.

سخنگوی کمیسیون آموزش گفت: تأکید اعضای کمیسیون بر ساماندهی نیروی انسانی آموزش و پرورش از نیروهای فعال در آموزش و پرورش اعم از نیروهای حق التدریس، خرید خدمات آموزشی، پیش دبستانی، نهضت سواد آموزی و غیرانتفاعی بود و در همین راستا طرح ساماندهی، تامین و تربیت نیروی انسانی آموزشی و پرورشی وزارت آموزش و پرورش تهیه شده است.

بیان کرد: در نشست امروز نیز مقرر شد 2 طرح از کمیسیون در زمینه ساماندهی، تامین و تربیت نیروی انسانی آموزشی و پرورشی وزارت آموزش و پرورش راهی صحن علنی مجلس شود.

*کلیات اصلاح قانون انتخابات مجلس در کمیسیون شوراها تصویب شد

علی حدادی سخنگوی کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس گفت: از آنجایی که طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی در صحن علنی تصویب شده بود، بررسی این طرح در دستورکار کمیسیون قرار گرفت و پس از بحث و بررسی، کلیات آن به رای گذاشته شد و به تصویب اعضای کمیسیون امور داخلی کشور رسید.

وی افزود: اصلاح قوانین انتخاباتی و رفع نواقص و کاستی های قانون انتخابات همواره به عنوان یکی از چالش های نظام انتخاباتی در کشور مطرح بوده است، پس از ابلاغ سیاست‌های کلی انتخابات از سوی مقام معظم رهبری و تاکید ایشان بر ضرورت اصلاح قوانین انتخاباتی در دیدار با نمایندگان مجلس یازدهم، اصلاح قانون کلید خورد.

سخنگوی کمیسیون شوراهای مجلس اظهار کرد: برای تحقق سیاست های ابلاغی، مباحث مختلفی مطرح است اما طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس در چند محور مهم ارائه شده است، با وجود اینکه در قانون انتخابات شرایط داوطلبان پیش بینی شده اما شرایط از دو بُعد عدم جامعیت یا کافی نبودن شاخص ها برای احراز توانایی نامزدها نمایندگی و دیگری عدم امکان ارائه معیارهای علمی مورد ایراد بود.

* بررسی طرح اصلاح موادی از قانون معادن کشور 

به گزارش تسنیم، روح اله عباس پور سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس در تشریح جلسه این کمیسیون، گفت: بررسی طرح اصلاح موادی از قانون معادن کشور در دستورکار اعضای کمیسیون بود.

سخنگوی کمیسیون صنایع مجلس افزود: پس از بحث و بررسی پیشنهادات مختلف، به منظور تسریع در بررسی طرح مذکور مقرر شد تمامی پیشنهادات به صورت کتبی ارائه شود تا در جلسات آینده تعیین تکلیف شود.

*اعتراض نمایندگان به عملکرد وزارت نفت

مالک شریعتی نیاسر سخنگوی کمیسیون انرژی نیز در تشریح جزئیات جلسه امروز این کمیسیون گفت: در این جلسه گزارشی درباره آخرین وضعیت جمع‌آوری گازهای همراه و مشعل توسط مسئولان مربوطه وزارت نفت به اعضای کمیسیون انرژی ارائه شد.

وی افزود: طبق گزارش مسئولان وزارت نفت، فقط 5 درصد اهداف برنامه ششم در این زمینه محقق شده است به همین دلیل عقب ماندگی بسیاری وجود دارد لذا این گزارش با اعتراض اعضای کمیسیون رو به رو شد و در نهایت مقرر شد؛ وزارت نفت اقدامات جدی‌تری را در این زمینه پیگیری کند و کمیسیون پیگیر این موضوع خواهد بود.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس ادامه داد: موضوع دوم جلسه در رابطه با "تحول دیجیتال در حوزه انرژی کشور" بود البته این مسئله در حوزه وزارت نفت بسیار جدی است چراکه باید اطلاعات دقیقی از وضعیت تولید و میترینگ نفت و گاز کشور داشته باشیم اما اکنون اطلاعات به صورت دستی ثبت می‌شود، ضمن آنکه حوزه حسابداری و هزینه‌کرد درآمدهای به دست آمده در صنعت نفت نیز باید به صورت یک سیستم بر خط و کاملا قابل رصد و کنترل برای نهادهای نظارتی ازجمله مجلس شورای اسلامی قابل دسترس باشد.

شریعتی بیان کرد: گرچه در این زمینه اقدامات خوبی انجام شده اما هنوز تکمیل نشده لذا انتظار می‌رود وزارت نفت - که در حوزه تولید و اقتصاد کشور پیشتاز است - بتواند در زمینه حسابداری مالی و میترینگ نیز ضعف‌ها را جبران کند تا اطلاعات دقیق و کامل‌تری را در این حوزه داشته باشیم.