جزییات سهمیهها و تعهدات در آزمون دستیاری پزشکی اعلام شد
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، آزمون پذیرش دستیار تخصصی پزشکی در سال تحصیلی 1404-1403 مبتنی بر قوانین و مقررات موجود (بر اساس مصوبات شورای آموزش پزشکی تخصصی و قانون برقراری عدالت آموزشی و اصلاحیه آن مصوب مجلس شورای اسلامی) مطابق مندرجات راهنمای ثبت نام در 13 اردیبهشت ماه 1403 برگزار خواهد شد. دفترچه راهنمای پنجاه و یکمین دوره آزمون پذیرش دستیار تخصصی در سایت مرکز سنجش آموزش...
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، آزمون پذیرش دستیار تخصصی پزشکی در سال تحصیلی 1404-1403 مبتنی بر قوانین و مقررات موجود (بر اساس مصوبات شورای آموزش پزشکی تخصصی و قانون برقراری عدالت آموزشی و اصلاحیه آن مصوب مجلس شورای اسلامی) مطابق مندرجات راهنمای ثبت نام در 13 اردیبهشت ماه 1403 برگزار خواهد شد.
دفترچه راهنمای پنجاه و یکمین دوره آزمون پذیرش دستیار تخصصی در سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی منتشر شده است و داوطلبان تا ساعت 10 صبح شنبه 9 دی ماه 1402 میتوانند با مراجعه به سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی در این آزمون ثبت نام کنند.
داوطلبان در تکمیل فرم ثبت نام باید به سهمیهها، نحوه پذیرش در هر یک از سهمیهها و همچنین تعهدات پذیرفته شدگان هر یک از سهمیهها توجه کنند.
الف: سهمیه رزمندگان و ایثارگران
الف - 1: سهمیه ایثارگران شامل جامعه هدف بنیاد شهید و امور ایثارگران
کلیه داوطلبان متقاضی استفاده از سهمیه جامعه هدف بنیاد شهید و امور ایثارگران براساس ماده 70 قانون جامع خدمت رسانی به ایثارگران و اصلاحیه قانون مذکور ماده 47 قانون تنظیم بخشی از مقررات دولت (2) و ماده 90 قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی جمهوری اسلامی و تبصره آن شامل:
الف _ 1) جانباز - آزاده - فرزند و همسر: شاهد، آزاده، جانباز 25 درصد و بالاتر (در قالب ظرفیت 25 درصد سهمیه رزمندگان و ایثارگران)
الف _ 2) جانباز کمتر از 25 درصد - فرزند و همسر جانباز کمتر از 25 درصد - همسر و فرزند رزمنده با حداقل 6 ماه حضور داوطلبانه در جبهه (در قالب ظرفیت 5 درصد سهمیه رزمندگان و ایثارگران)
الف - 2: رزمندگان بسیجی
رزمندگان بسیجی که براساس ماده 1 و تبصرههای چهارگانه ماده مذکور در آئین نامه اجرایی قانون ایجاد تسهیلات برای ورود رزمندگان و جهادگران داوطلب بسیجی به دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی از تاریخ 1359/6/31 تا 1367/6/31 حداقل 6 ماه متوالی یا متناوب داوطلبانه در مناطق عملیاتی جبهههای نبرد حق علیه باطل حضور داشته اند با توجه به مفاد ذیل مجاز به استفاده از سهمیه رزمندگان و ایثارگران شناخته میشوند.
تبصره 1: مناطق عملیاتی براساس مصوبات شورای عالی دفاع تعیین میشود.
تبصره 2: مدت حضور یا خدمت در جبهه سربازان و پاسداران وظیفه و همچنین تعهدات و مأموریتهای خدمتی پرسنل وزارتخانهها، سازمانها و ارگانهای نظامی در جبهه و نیز طرح 6 ماهه دانشجویان دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی، حضور داوطلبانه تلقی نمیشود.
تبصره 3: نیروهای فعال بسیجی و بسیجیان عادی پایگاههای مقاومت بسیج مشمول استفاده از سهمیه رزمندگان نمیشوند.
تبصره 4: همسر و فرزند رزمندگان بسیجی که حداقل به مدت 6 ماه حضور در جبهه را دارند، مشمول استفاده از ظرفیت تخصیص یافته به سهمیه رزمندگان و ایثارگران به میزان 5 درصد مندرج در بند الف -2 هستند.
براساس تبصره 2 ماده 10 آئین نامه اجرایی قانون ایجاد تسهیلات برای ورود رزمندگان و جهادگران داوطلب بسیجی به دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی مصوب 1368/2/18 هیأت وزیران و قانون اصلاح قانون مذکور مصوب 1371/9/11 مجلس شورای اسلامی داوطلبانی که از سال 1368 به بعد یک نوبت با سهمیه رزمندگان در آزمونهای سراسری پذیرفته شده اند، درصورتی که دارای حداقل مدت 12 ماه حضور داوطلبانه در جبهههای نبرد حق علیه باطل باشند، میتوانند در این آزمون با سهمیه رزمندگان شرکت کنند.
درغیر اینصورت حق استفاده از سهمیه رزمندگان در آزمون ورودی را نخواهند داشت. تبصرههای مربوط به این ماده در دفترچه راهنمای پنجاه و یکمین دوره آزمون پذیرش دستیار تخصصی ذکر شده است.
نحوه پذیرش در سهمیه رزمندگان و ایثارگران
الف) 25 درصد از ظرفیت پذیرش به رزمندگان و ایثارگران دارای شرایط زیر اختصاص دارد:
1- همسر و فرزندان شاهد، جانبازان، آزادگان و همسر و فرزندان آزادگان و همسر و فرزندان جانبازان 25 درصد و بالاتر، به شرط کسب حد نصاب 70 درصد نمره علمی گزینش آزاد در رشته محل انتخابی
2- فرد رزمنده به شرط کسب حداقل 80 درصد حد نصاب علمی در رشته محل انتخابی
ب) 5 درصد از ظرفیت پذیرش به رزمندگان و ایثارگران دارای شرایط زیر اختصاص دارد (به شرط کسب حداقل 70 درصد حدنصاب علمی در رشته محل انتخابی):
1- جانباز کمتر از 25 درصد فرزند و همسر جانباز کمتر از 25 درصد
2- همسر و فرزند رزمنده با حداقل 6 ماه حضور داوطلبانه در جبهه
توجه: ممکن است فردی حائز رتبه یک در سهمیه رزمندگان و ایثارگران باشد ولی بدلیل عدم کسب حد نصاب لازم با سهمیه فوق الذکر پذیرفته نشود.
تذکر 1: در صورتی که سهمیه 25 درصد بند الف با تکمیل نشود و 5 درصد سهمیه بند ب پاسخگوی متقاضیان واجد شرایط نباشد ظرفیت خالی باقی مانده به متقاضیان واجد شرایط سهمیه 5 درصد بند ب اختصاص خواهد یافت.
تذکر 2: در صورت عدم تکمیل ظرفیتهای 25 درصد و 5 درصد رزمندگان و ایثارگران توسط متقاضیان واجد شرایط طبق قانون ظرفیت تخصیصی این سهمیه به متقاضیان سهمیه آزاد اختصاص مییابد.
تذکر 3: در صورتی که هر یک از شرکت کنندگان سهمیه رزمندگان و ایثارگران در رشته محل انتخابی موفق به کسب نمره قبولی بصورت آزاد شود، جز ظرفیت پذیرش بصورت آزاد محسوب خواهد شد.
نکته مهم: عطف به ارسال لایحه جدید سهمیههای آزمونهای پذیرش توسط دولت به مجلس شورای اسلامی چنانچه تغییری در قانون جامع خدمت رسانی به ایثارگران ایجاد شود و این تغییر قبل از انجام انتخاب رشته محل باشد تغییرات لحاظ خواهند شد.
تعهدات پذیرفته شدگان با استفاده از سهمیه رزمندگان و ایثارگران
از پذیرفته شدگان با استفاده از سهمیه رزمندگان و ایثارگران مطابق سایر پذیرفته شدگان به صورت آزاد با رعایت سایر مقررات مرتبط تعهد محضری اخذ خواهد شد.
ب: سهمیه مناطق محروم موضوع قانون برقراری عدالت آموزشی
براساس قانون برقراری عدالت آموزشی مصوب مجلس شورای اسلامی و اصلاحیه ماده 3 آن، 30 درصد ظرفیت دانشگاههای علوم پزشکی 10 قطب آمایشی (کلان منطقه) کشور در رشتههای مورد نیاز (که در زمان انتخاب رشته اعلام میشود) به متقاضیان واجد شرایط پذیرش استفاده از سهمیه مناطق محروم موضوع قانون برقراری عدالت آموزشی، متناسب با نیاز استانها و در چهارچوب نظام سطح بندی در سهمیه مذکور تعلق مییابد.
شرایط استفاده از بومی مناطق محروم موضوع قانون برقراری عدالت آموزشی:
فرد متقاضی استفاده از سهمیه بومی مناطق محروم موضوع قانون برقراری عدالت آموزشی باید به طور کامل دارای یکی از شرایط ذیل براساس رأی صادره در چهاردهمین جلسه شورای سنجش و پذیرش دانشجو وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باشد:
1- متقاضی باید متولد استان مورد تقاضا بوده و حداقل دو مقطع تحصیلی کامل از مقاطع تحصیلات را (اعم از متوالی یا متناوب) در یکی از شهرهای حوزه دانشگاه مورد تقاضا گذرانده باشد.
2- متقاضی حداقل سه مقطع تحصیلی را (اعم از متوالی یا متناوب) در یکی از شهرهای استان مورد تقاضا گذرانده باشد.
3- محل تولد یکی از والدین و یا همسر متقاضی در استان مورد نظر بوده و همچنین فرد 5 سال اقامت اخیر (منتهی به سال برگزاری آزمون) در یکی از شهرهای استان مورد تقاضا را داشته باشد.
- استشهاد محلی مبنی بر سکونت دائم و در حال حاضر در آن استان تأیید شده توسط مراجع ذیصلاح
4- مستخدمین پیمانی، قراردادی (تمام وقت،) رسمی آزمایشی یا رسمی قطعی دانشگاههای علوم پزشکی کشور و سازمانهای وابسته به وزارت بهداشت با حداقل 5 سال سابقه استخدام و خدمت اخیر در مناطق محروم استان متقاضی
5- پزشکان عمومی قراردادی (تمام وقت،) پیمانی یا رسمی آزمایشی یا رسمی قطعی دانشگاههای علوم پزشکی و یا سازمانهای وابسته به وزارت بهداشت با حداقل 3 سال سابقه مدیریتی یا سرپرستی درمناطق محروم استان متقاضی به عنوان رئیس شبکه بهداشتی درمانی و یا رییس بیمارستان
6- دارا بودن حداقل 3 سال سابقه خدمت به عنوان پزشک اورژانس در مراکز اورژانس تحت پوشش وزارت بهداشت (اعم از بیمارستانی، درمانگاهی،....) در مناطق محروم استان متقاضی
7- متقاضیان تحصیل در مقطع تخصصی که سابقه حداقل 6 سال خدمت با مدرک پزشکی عمومی در مناطق محروم استان متقاضی را داشته باشند.
پس از قبولی با استفاده از سهمیه مناطق محروم موضوع قانون برقراری عدالت آموزشی به هیچ عنوان تغییر سهمیه یا تغییر دانشگاه منطقه محروم جهت گذراندن تعهدات خاص امکان پذیر نیست و تغییر رشته و انتقال پذیرفته شدگان سهمیه مناطق محروم موضوع قانون برقراری عدالت آموزشی ممنوع است.
تعهدات پذیرفته شدگان با سهمیه مناطق محروم موضوع قانون برقراری عدالت آموزشی
از پذیرفته شدگان با استفاده از مزایای سهمیه مناطق محروم موضوع قانون برقراری عدالت آموزشی، تعهد خاص به میزان 1.7 برابر دوره تحصیلی مصوب بدون اعمال ضریب منطقهای جهت ارائه خدمت در مناطق محروم و مورد نیاز همان دانشگاه علوم پزشکی انتخابی به منظور استفاده از سهمیه مذکور اخذ میشود. این تعهد قابل خرید یا جابه جایی نیست.
مطابق «قانون اصلاح قانون برقراری عدالت آموزشی در پذیرش دانشجو در دورههای تحصیلات تکمیلی و تخصصی» مصوب مجلس شورای اسلامی مصوب سال 1401 مطابق با تبصره 1 ماده 1 این قانون، تعهد اخذ شده برای کلیه مشمولین این بند در رشتههای تخصصی پزشکی 1.7 برابر دوره تحصیلی مصوب بدون اعمال ضریب منطقهای است.
توجه 1: پذیرفته شدگان با استفاده از مزایای سهمیه مناطق محروم موضوع قانون برقراری عدالت آموزشی، پس از فراغت از تحصیل فقط در حوزه مناطق محروم و یا نیازمند تعیین شده خود فعالیت درمانی و یا آموزشی خواهند داشت و در خارج از منطقه مربوطه حق فعالیت تخصصی در رشته تحصیلی خود را تا پایان دوره تعهدات ندارند.
توجه 2: ارائه مدرک فارغ التحصیلی این گروه از پذیرفته شدگان بعد از اتمام تعهدات مورد نظر مجاز است و پذیرفته شدگان مذکور تا پایان زمان تعهدات و ارائه تسویه حساب از دانشگاه علوم پزشکی محل ارائه خدمات، امکان ارائه خدمات تخصصی در سایر مناطق کشور را ندارند.
توجه 3: ادامه تحصیل در مقاطع آموزشی بالاتر پس از طی حداقل نیمی از مدت زمان تعهدات امکانپذیر است. انتقال و تغییر محل تعهدات ممنوع است.
ج: سهمیه پذیرش بصورت آزاد
داوطلب متقاضی پذیرش بصورت آزاد، مجاز به پذیرش در سهمیههای جانبازان، رزمندگان و ایثارگران نیست.
کلیه داوطلبان مرد و زن که از سهمیههای جانبازان، ایثارگران، رزمندگان و نیز سایر سهمیههای مازاد استفاده میکنند (به غیر از سهمیه مناطق محروم موضوع قانون برقراری عدالت آموزشی که داوطلبان میتوانند به طور مجزا رشته محلهای مربوط به آزاد و محروم را انتخاب کنند) ابتدا برای پذیرش بصورت آزاد در رشته محل انتخابی به ترتیب اولویت موجود در فرم انتخاب رشته محل مورد بررسی قرار میگیرند و چنانچه در رشته محل انتخابی بصورت آزاد قابل پذیرش نباشند برای پذیرش در سهمیه مورد انتخاب مورد ارزیابی قرار میگیرند.
د: سهمیه پذیرش دانشجویان ممتاز و استعداد درخشان
پذیرش به صورت مازاد براساس آئین نامه اجرایی «تسهیل ادامه تحصیل دانشجویان ممتاز و استعداد درخشان به مقاطع بالاتر:
الف) داوطلبان مشمول استفاده از قانون تسهیل ادامه تحصیل دانشجویان ممتاز و استعداد درخشان که مدارک آنها جهت استفاده از مزایای ماده 3 آئین نامه تسهیل ادامه تحصیل استعدادهای درخشان، نخبگان و استعدادهای برتر در دورههای تخصصی توسط شورای منتخب دانشگاه محل تحصیل متشکل از نمایندگان معاونتهای آموزشی، پژوهشی، دانشجویی و فرهنگی و رئیس دفتر استعدادهای درخشان همان دانشگاه مورد تأیید قرار گرفته است باید در فرم ثبت نام مراتب تمایل خود را جهت استفاده از مزایای این سهمیه اعلام کنند.
نحوه پذیرش:
توجه 1: داوطلبان واجد شرایط که موفق به کسب حداقل 40 امتیاز براساس آئین نامه شده اند، در صورت کسب 90 درصد حد نصاب رشته محل انتخابی مشمول قوانین پذیرش بصورت مازاد غیر شهریه پرداز هستند.
توجه 2: پذیرش داوطلب با توجه به کلیه شرایط انتخابی (اعم از سهمیه انتخابی اصلی و نیز سهمیه انتخابی بصورت مازاد) همواره در بالاترین اولویت ممکن خواهد بود.
توجه 3: افرادی که یک نوبت با استفاده از این سهمیه پذیرفته میشوند در صورت انصراف حق استفاده مجدد از آن را نخواهند داشت.
تعهدات پذیرفته شدگان سهمیه پذیرش دانشجویان ممتاز و استعداد درخشان:
میزان تعهدات این قبیل از پذیرفته شدگان مطابق سایر پذیرفته شدگان به صورت آزاد خواهد بود.
چنانچه مشمولین آئین نامه استعداد درخشان با استفاده از سهمیه مناطق محروم موضوع قانون برقراری عدالت آموزشی مورد پذیرش قرار گیرند، مکلف به تودیع سند تعهد مطابق مقررات مربوطه بوده و تمامی محدودیتهای مقرر در قانون سهمیه مناطق محروم موضوع قانون برقراری عدالت آموزشی برای این دسته از داوطلبان نیز اعمال خواهد شد.
ر: سهمیه پذیرش بصورت بورسیه نیروهای مسلح
بر اساس قانون برقراری عدالت آموزشی 2.5 درصد سهمیه مازاد بر ظرفیت دستیاری به نیروهای مسلح در رشتههای مورد نیاز با تأیید وزارت بهداشت منوط به کسب حداقل 80 درصد حدنصاب اختصاص مییابد.
نحوه اعمال در مراحل پذیرش در راهنمای انتخاب رشته محل اعلام خواهد شد.
1- دارا بودن شرایط عمومی لازم برای پذیرش دستیار
2- دارا بودن شرایط عمومی و اختصاصی سازمانهای نیروهای مسلح معرفی کننده
3- تکمیل کردن بندهای مربوطه مندرج در فرم تقاضانامه ثبت نام ضروری است. در صورت عدم تکمیل بندهای مذکور، مزایای پذیرش در سهمیه مورد نظر جهت متقاضی لحاظ نخواهد شد.
4- کسب حداقل 80 درصد حدنصاب قبولی در رشته محل مورد تقاضا مندرج در فرم انتخاب رشته محل.
توجه: تأیید نهایی افراد واجد شرایط استفاده از بورسیه بوسیله استعلام از سازمان معرفی کننده از سوی مرکز سنجش آموزش پزشکی انجام خواهد پذیرفت و صرفاً بورسیه مذکور جهت متقاضیانی که واجد شرایط بودن ایشان از سوی سازمان مربوطه مورد تأیید قرار گیرد، لحاظ خواهد شد.
ز: سهمیه پذیرش به عنوان بورسیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
در این دوره کلیه شرکت کنندگان آزمون پذیرش دستیار تخصصی (به استثنا کلیه مستخدمین رسمی، پیمانی، وزارتخانهها، نهادها و سازمانها و نیز کادر ثابت نیروهای مسلح) مجاز هستند در صورت تمایل به پذیرش به عنوان بورسیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در رشتههای تخصصی دارای مجوز آموزشی در دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)، مراتب تمایل خود را با درج موضوع در قسمت مربوطه در فرم ثبت نام اینترنتی اعلام کنند.
این گروه از افراد باید برای استفاده از مزایای مرتبط در مهلت ثبت نام جهت شرکت در آزمون به سایت اختصاصی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) نیز مراجعه کرده و اطلاعات مورد درخواست آن نهاد را در سیستم مربوطه وارد کنند.
پذیرش به عنوان بورسیه مذکور منوط به تأیید مراجع ذیربط در آن نهاد خواهد بود. پذیرش در بورسیه مورد نظر دارای محدودیت در ظرفیت و جنسیت است که در مرحله انتخاب رشته محل به همراه سایر اطلاعات در اختیار داوطلبان قرار خواهد گرفت.
نکته: داوطلبان بورسیه کادر نیروهای مسلح (ارتش، سپاه و نیروی انتظامی) صرفاً با موافقت نامه سازمان مربوطه مجاز به شرکت در آزمون و انتخاب رشته هستند.
نکات مهم در انتخاب سهمیههای آزمون دستیاری دوره پنجاه و یکم
پزشکان انتقالی از خارج کشور جهت شروع به آموزش تابع مقررات شورای عالی ارزشیابی مدارک تحصیلی خواهند بود.
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هیچ گونه تعهدی برای ترخیص داوطلبان مشمول یک درصد رتبه اول، یک درصد رتبه دوم، یک درصد رتبه سوم دانشگاهها، مشمولین آئین نامه تسهیل ادامه تحصیل دانشجویان ممتاز و استعداد درخشان به مقاطع بالاتر، مشمولین قانون تسهیل ازدواج جوانان و دیگر شرکت کنندگان این آزمون که به خدمت نظام وظیفه اعزام شده اند، برعهده نخواهد داشت.
در صورت لغو صلاحیت بخش آموزش دهنده، برابر آئین نامه ارزشیابی بخشها، تعیین محل ادامه تحصیل و آزمون ارتقا درون بخشی دستیار، طبق نظر هیأت متحنه رشته مربوطه توسط دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی انجام خواهد شد.
پذیرفته شدگان رشتههایی که بصورت برنامه مشترک آموزشی (Joint program) بین دو دانشگاه اداره میشوند، ملزم هستند از برنامه چرخشی مصوب بین دو دانشگاه تبعیت کنند.
کلیه پذیرفته شدگان تابع مقررات دورههای دستیاری رشتههای تخصصی بالینی پزشکی هستند.
کلیه متقاضیانی که پزشکی عمومی خود را تحت عنوان استریت بیهوشی پذیرفته شده و فارغ التحصیل شده اند، صرفاً مجاز به شرکت در رشته تخصصی بیهوشی هستند.
ظرفیت اصلی پذیرش رشتههای تخصصی در دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) فقط به داوطلبان کادر ثابت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اختصاص دارد.
انصراف از تحصیل پذیرفته شدگان آزمون پذیرش دستیار مشمول پرداخت غرامت است
بر اساس موضوع یک تبصره یک نود و نهمین نشست شورای آموزش پزشکی و تخصصی مصوب 1402/05/17 دستیاران اخراجی و همچنین دستیارانی که بدون هماهنگی و اطلاع به دانشگاه علوم پزشکی مربوطه (با غیبت غیر موجه) بخش آموزشی را ترک کنند، مشمول یک سال محرومیت از شرکت در آزمون پذیرش دستیار تخصصی خواهند بود.
بر اساس موضوع یک تبصره 2 نود و نهمین نشست شورای آموزش پزشکی و تخصصی مصوب 1402/05/17 انصراف از تحصیل پذیرفته شدگان آزمون پذیرش دستیار تخصصی در هر مرحله و یا عدم ثبت نام، مشمول پرداخت غرامت تحصیلی خواهند بود.
ظرفیت پذیرش در رشته تخصصی زنان و زایمان صرفاً به خانمها تعلق دارد.
پذیرفته شدگان رشته تخصصی پزشکی قانونی ملزم به سپردن تعهد به نفع سازمان پزشکی قانونی جهت گذراندن تعهدات قانونی دوره تخصصی در سازمان پزشکی قانونی یا در مراکزی که آن سازمان تعیین میکند، خواهند بود.
کلیه داوطلبان شرکت در آزمون پذیرش دستیار تخصصی اعم از مشمولین آئین نامه اجرایی تسهیل ادامه تحصیل استعدادهای درخشان، نخبگان و استعدادهای برتر، مشمولین قانون تسهیل ازدواج جوانان، رتبههای برترو... قبل از اتمام دوره آموزشی پزشکی عمومی صرفاً یکبار میتوانند در آزمون پذیرش دستیار تخصصی شرکت کنند.
پس از اتمام مهلت ثبت نام، هیچگونه تغییر در سهمیه صورت نمیپذیرد.
سند تعهد محضری خدمت پذیرفته شدگان (با در نظر گرفتن شرایط پذیرش) مطابق مقررات باید در بدو شروع به آموزش به دانشگاه محل تحصیل ارائه شود. از آموزش افرادی که سند تعهد محضری را در موعد مقرر ارائه نکنند جلوگیری به عمل خواهد آمد.
تمام قوانین و مقررات مندرج در راهنمای ثبت نام براساس مصوبات شورای آموزش پزشکی و تخصصی تا آخرین نشست مصوب است و چنانچه در نشست آتی شورا قوانین جدیدی وضع شود مراتب از طریق سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی به اطلاع داوطلبان میرسد.
اگر داوطلبان بنا به هر دلیل از ثبت نام در دانشگاه محل پذیرش خودداری کنند این قبولی قابل انتقال به دورههای آتی نخواهد بود.