جمع آوری فهرست اهداف اسرائیلی در وزارت اطلاعات و نیروی قدس / موعد آن برسد عملیات آغاز میشود
گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو - احمد رضاپور؛ «یوسی ملمان» کارشناس نظامی - امنیتی رژیم اسرائیل در پایگاه خبری «میدل ایست آی» انگلیس در گزارشی تحت عنوان «تنش ایران - آذربایجان: قاتل روسی - آذری پشت پرده آخرین مرافعه است» نوشت: درحالیکه بیشتر خاورمیانه و جامعه بینالملل پیرامون مقاصد هستهای ایران دچار ابهام هستند، اسرائیل کازار ارعاب جمهوری اسلامی ایران را تشدید کرده است. اوایل هفته گذشته...
گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو - احمد رضاپور؛ «یوسی ملمان» کارشناس نظامی - امنیتی رژیم اسرائیل در پایگاه خبری «میدل ایست آی» انگلیس در گزارشی تحت عنوان «تنش ایران - آذربایجان: قاتل روسی - آذری پشت پرده آخرین مرافعه است» نوشت: درحالیکه بیشتر خاورمیانه و جامعه بینالملل پیرامون مقاصد هستهای ایران دچار ابهام هستند، اسرائیل کازار ارعاب جمهوری اسلامی ایران را تشدید کرده است.
اوایل هفته گذشته وقتی فاش شد که یک فرد مسلح روسی - آذری تبار در قبرس دستگیر شده، نفتالی بنت - نخست وزیر اسرائیل سریعا او را مامور ترور خطاب کرد که ایران برای کشتن اسرائیلیها به جزیره قبرس فرستاده است. ایران اتهام مذکور را رد کرد مترجم: مقامات قبرس ادعای اسرائیل را تکذیب کردند.
ابتدا پیش از اظهارات بنت، گزارش رسانهها در قبرس و اسرائیل حاکی از آن بود که ماهیت اصلی ماجرا جنایی است و طراحی مافیای روس برای ضربه زدن به تدی ساگی - میلیاردر اسرائیلی ساکن قبرس بود که دارایی خود را از طریق صنعت قمار بدست آورده و از املاکداری نظیر «بازار کمدن» در لندن ثروتمند شده است. مترجم: «بازار کمدن» تعداد زیادی بازار خرده فروشی است که بخش عمدهای از آن در سال 2015 از سوی تدی ساگی خریدار شده است. گفتنی است تدی ساگی ششمین فرد ثروتمند اسرائیل است. پس از آن نخست وزیر اسرائیل از راه رسید. بنت گفت که «تدی ساگی اصلا هدف نبود» و اینکه «ایران پشت ماجرا بوده است.»
رسانههای اسرائیلی بازی حدس و گمان را آغاز کردند: چه کسی میتوانست هدف ترور باشد؟ فرض کلی این بود، درصورتی که مظنون از سوی نهاد اطلاعاتی ایران فرستاده شده باشد، هدف یک اسرائیلی دیگر با پیشنیه امنیتی است.
در یک دهه گذشته، صدها اسرائیلی در قبرس کار و کاسبی راه انداختهاند که بسیاری از آنان فارغ التحصیل جامعه اطلاعاتی و نظامی اسرائیل میباشند. این افراد به دلیل مسائل مالیاتی و تقویت قراردادهای نظامی و امنیتی با کشورهای جهان عرب به ویژه عربستان سعودی، امارات متحده عربی، قطر و بحرین، شرکتهایشان را در این کشور ثبت کردهاند. این قراردادها اکثرا از سوی وزارت دفاع اسرائیل تایید شده است. حتی موساد برخی اوقات از چنین کسب و کارهایی پشتیبانی میکند. اسرائیلیها برخی از اوقات از قبرس به عنوان پایگاهی برای فروش دانش فنی و تجهیزات خود استفاده میکنند تا از دید مقامات دولت اسرائیل پنهان بماند.
مقامات امنیتی اسرائیل در اظهاراتی به «میدل ایست آی» مدعی شدند که ماجرای قبرس با شیوه عملیاتی ایرانیها منطبق است. این مقامات در ادامه عنوان کردند: «وزارت اطلاعات ایران و نیروی قدس سپاه پاسداران دو دهه است که در حال جمع آوری اطلاعات اهداف بالقوه اسرائیلی در کشورهای خارجی اعم از سفارتخانهها، شرکتها و اشخاص است. دادهها در فایلهای ایران ذخیره شده. موعد آن که برسد برای انجام عملیات علیه اهداف اسرائیلی مورد استفاده قرار میگیرد.»
منابع امنیتی اسرائیل در ادامه اظهار کردند: «طی سالیان اخیر، ماموران ایرانی ترورهایی را انجام دادهاند و اهداف اسرائیلی را در کشورهای آذربایجان، تایلند، قبرس، هند، گرجستان و آمریکای جنوبی علنی کردند.» این مقامات همچنین عنوان کردند که در بیشتر موارد تلاشها با شکست مواجه شده است.
یکی دیگر از تاکتیکهای رایج و مهم ایرانیها استفاده از عناصر غیر ایرانی برای ایجاد یک دیوار حائل میان ایران و عملیات است. این منبع امنیتی اسرائیل اظهار کرد که ماجرای قبرس با این الگو سازگار است. منبع اسرائیلی مدعی شد: «ایرانیها آگاه هستند و سعی میکنند که مداخله خود در عملیات را پنهان کنند.»
این نکته مهم است که انگیزه ایرانیان ریشه در تمایل تهران برای انتقام کشته شدن دانشمندان ایرانی به دست عوامل موساد دارد. آخرین قربانی دکتر محسن فخری زاده دانشمند هستهای ایران بود. ایران همچنین خواهان ادامه «تلافی حملات سایبری اسرائیل به کامپیوترهای تاسیسات هستهای و دریایی خود» و «انتقام گیری از کمپین خرابکاری اسرائیل علیه نفتکشهای ایرانی» است.
جنگ مخفیانه اسرائیل و ایران در تمام جبههها ادامه دارد:
- جبهه زمینی و هوایی کشورهای سوریه، عراق و لبنان
- در فضای سایبری
- جنگ نفتکشها در دریای سرخ و دریای مدیترانه
در هفتههای اخیر، بنت و ژنرال بنی گانتز - وزیر دفاع که رقیب سیاسی نخست وزیر اسرائیل نیز میباشد، به طور علنی از فرماندهان ایرانی نام بردند و جزئیات قابلیت پهپادی ایرانیها در منطقه را افشاء کردند. با این حال، برخی از مقامات امنیتی و نظامی اسرائیل از لفاظیها ناراحت هستند و بنت و گانتز را متهم میکنند که ادبیات تهاجمی نتانیاهو - نخست وزیر پیشین علیه ایران را تکرار میکنند که از این موضوع برای کسب نفوذ سیاسی در داخل و بسیج پایگاه طرفدارانش بهره برداری میکرد. این مقامات ترجیح میدهند که اسرائیل کمتر جلب توجه کنند و روند افشاء اسرار از سوی مقامات دولتی متوقف شود. آنها معتقدند که رفتار تهاجمی آشکار اسرائیل تنها منجر به تحریک ایران میشود تا تلافی کند.
هفته گذشته، مقامات امنیتی اسرائیل به سرپرستی «ایال هولاتا» مشاور امنیت ملی دولت بنت با همتایان آمریکایی خود مذاکره کردند. آنها سعی کردند آمریکاییها را متقاعد کنند که ایران برنامه هستهای خود را گسترش داده و تنها راه چاره اعمال تحریمهای اقتصادی بیشتر است! اما درحال حاضر به نظر میرسد که گوشی برای شنیدن پیشنهاد اسرائیلیها در آمریکا نیست.