گروه سیاسی
خبرگزاری دانشجو؛
وبگاه خبری وابسته به روزنامه صهیونیستی «اورشلیم پست» در گزارشی با عنوان «پیمان صلح یا عادی سازی روابط؟ نامش هرچه باشد، در هرصورت خاورمیانه در حال تغییر است» نوشت: این توافق صلح است یا عادیسازی روابط؟ این سوال بسیاری از افرادی است که از زمانی که اسرائیل و امارات توافق کردند روابط بین دو [رژیم] رسمی شود، از خود میپرسند. از یک طرف، امارات کشوری عربی در منطقه خاورمیانه (غرب آسیا) است و مانند بسیاری از کشورهای دیگر، موجودیت اسرائیل را نمیپذیرفت. از طرف دیگر، چطور این معامله میتواند به معنای صلح باشد، وقتی جنگی در این میان نبوده است؟ برای اینکه صلحی بین دو کشور برقرار شود ابتدا لازم است خصومتی در میان باشد. هرگز موردی بین امارات متحده عربی و اسرائیل نبوده است.
بله! امارات از روابط دیپلماتیک علنی با اسرائیل خودداری کرد امآ هیچگاه همچون مصر و اردن نیز با اسرائیل نجنگیده است. دو کشوری که چندین جنگ با اسرائیل با هدف نابودی تلآویو داشتند.
هنگامی که اسرائیل با هردو کشور به توافق رسید مصر در سال 1979 و اردن در سال 1994
این پیمانها به معنای آغاز دوره صلح بود. اسلحهها زمین گذاشته شد، گذرگاههای مرزی باز شد و سفارتخانهها [در قلمرو دو رژیم] تاسیس شد. اما در مورد امارات متحده عربی، سلاحی درمیان نبود که بخواهد غلاف شود!
اساسا روابط خصمانهای بین اسرائیل و امارات نبوده است.
برخلاف مصر که در سالهای 1948، 1956، 1967 و 1973 با اسرائیل جنگید، امارات حتی یک موشک هم سمت اسرائیل شلیک نکرد. همین تفاوت امارات است که این توافق را کمی بیش از سازش با مصر و اردن، برای اسرائیل معنادار میکند. پیمان سازش با مصر و اردن که دو ستون ثبات در خاورمیانه هستند، اسرائیل را قادر کرد که بودجه نظامی خودش را کاهش دهد و در زمینههای دیگر استفاده کند و بتواند بر روی تهدیدات دیگر تمرکز کند. [اما] پیمان در سطح دولت - دولت بود. هنگامی که به سطح ملت - ملت مینگریم، تغییرات بسیار اندک است. در زمینه گردشگری (به جز صحرای سینا) و تجاری (به جز گاز) چندان تغییری مشهود نیست.
بین بین شهروندان امارات و اسرائیل، اما خصومتی نبوده است [!] واقعه تاریخی بدی نبوده است. سازمان آزادیبخش فلسطین در امارات پناه نگرفت؛ با استفاده از شیوخ اماراتی علیه منافع اسرائیل حملهای صورت نگرفت. همچون اردن و نیروهای نظامی آن علیه اهداف اسرائیل گلولهای از سوی اماراتیها شلیک نشده است.
«اورشلیم پست» در ادامه این گزارش نوشت: درحالیکه اسرائیل به «صلح سرد» خود با اردن و مصر عادت کردهاند، با بازدید تاریخی [هیئت اسرائیلی به همراه داماد ترامپ] از ابوظبی در روز دوشنبه (10 شهریور / 31 آگوست)، انتظار این است که روابطی گرم بین شهروندان دو کشور برقرار شود. شهروندانی که همین الان هم مشتاقانه به دنبال بازدید و سرمایهگذاری در دبی و تلآویو هستند [!]
کسی چه میداند؟ شاید روابط گرمی که اسرائیل با امارات متحده عربی برقرار کرده است، به اردنیها و مصریها هم سرایت کند! بنابراین هرچیزی که نامش را میگذارید در اصل موضوع تغییر ایجاد نمیکند. خاورمیانه در حال تغییر است.
بنشبت (مشاور امنیت داخلی رژیم اسرائیل)،
جرد کوشنر (مشاور ارشد رئیس جمهور آمریکا و داماد ترامپ)،
انور قرقاش (وزیر مشاور امارات در امور خارجه)
ابوظبی - امارات متحده عربی / دوشنبه (10 شهریور 1399/ 31 آگوست 2020) |
منبع: وزارت امور اجرایی امارات - رویترز
این روزنامه صهیونیستی همچنین در خبری دیگر ماجرای دیدار نخست وزیر رژیم صهیونستی با ولیعهد ابوظبی را فاش کرد و به نقل از یدیعوت آحارانوت نوشت: «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیمصهیونیستی با «بنزاید» ولیعهد ابوظبی دوسال قبل از پرواز [به زعم خود تاریخی] تلآویو به ابوظبی که روز گذشته صورت پذیرفت، در سال 2018 با یکدیگر دیدار داشتند. طبق گفته منابع دیلماتیک رژیم صهیونیستی به یدیعوت آحارانوت، «یوسی کوهن» رئیس موساد هم در این جلسه حضور داشت. این منبع همچنین از فضای خوب این دیدار خبر داد و گفت که خط تماس پس از این دیدار برقرار ماند!
در قالب همین خط تماس، مئیر بنشبت، رئیس شورای امنیت داخلی رژیم صهیونیستی هم حدود یکسال پیش با نمایندگان آمریکایی و اماراتی در واشنگتن دیدار داشت. با این وجود دفتر نخستوزیری حاضر به شفافسازی پیرامون این دیدار نشد اما در جریان کنفرانس خبری روز دوشنبه، نتانیاهو به تعدادی از دیدارهایی که با رهبران عرب داشته و هنوز اعلام عمومی نشده است، اشاره کرد.
نتانیاهوگفت: «من با رهبران زیادی از جهان عرب و مسلمانان ملاقات داشتهام. بسیار بیشتر ازآنچه که به فکر شما برسد. چیزهای زیادی است که نمیتوانم به شما بگویم. اما اطمینان دارم که در آینده نزدیک برای همگان روشن خواهد شد.»
ترجمه: ایلیا فروزش
*تمام مطالب فوق لزوما مورد تایید خبرگزاری نیست و صرفا جهت مطالعه مخاطبان ترجمه شده است.