حضور 12 کشور در جشنواره فیلم کودک امسال
زینالعابدین با اشاره به شعار جشنواره امسال که «بچهها به سمت قله» نام دارد، بیان کرد: با این شعار میخواهیم میل به پیشرفت، آرمانگرایی و خودباوری را در کودکان و نوجوانان تقویت کنیم.
او با درباره برگزار نشدن جشنواره در سال گذشته گفت: امسال تفاهم خوبی را با شهرداری اصفهان داشتیم و جا دارد از آنها تشکر کنیم. بخشی از هزینههای میزبانی را دوستان اصفهانی و مابقی را بنیاد سینمایی فارابی متقبل شد. هزینه برگزاری جشنواره کمتر از تولید یک فیلم است و ما تصمیم گرفتیم در همه هزینهها صرفهجویی کنیم.
وی ادامه داد: طبق برنامهریزیهای صورتگرفته، امسال المپیاد هفتم در کنار جشنواره سی و پنجم آغاز میشود اما برخلاف سنوات قبل، همزمان با جشنواره به پایان نمیرسد، بلکه دو تا سه ماه ادامه خواهد داشت. المپیاد دو محور اصلی دارد؛ یکی حوزه طراحی داستان و دیگری ساخت فیلم کوتاه.
زینالعابدین عنوان کرد: در حین برگزاری جشنواره، کارگاههای آموزشی با حضور استادان داخلی و خارجی را طی پنج روز خواهیم داشت. در اینجا جا دارد یک خبر را هم اعلام کنم و آن اینکه شورای عالی سینما دو هفته پیش تشکیل جلسه داد و خوشبختانه در این جلسه، موضوع زنگ سینما که یکی از دغدغههای اصلی ماست، مصوب شد. زنگ سینما از امسال برای مدارس راهاندازی خواهد شد، با وجود این، دوستان آموزش و پرورش ملاحظاتی درباره چگونگی اجرای آن دارند که قرار است در شورای عالی آموزش و پرورش، سازوکارهای اجرای این طرح بررسی شود. امیدواریم فیلمهای خارجی و ایرانی متناسب برای دانشآموزان در زنگ سینما به نمایش درآید و این طرح به اقتصاد سینما کمک کند.
این مدیر سینمایی یادآور شد: امسال در بخش بینالملل جشنواره، از میان 40 کشور متقاضی حضور، در بخش فیلمهای بلند داستانی مجموعا 12 کشور اندونزی، بلژیک، امارات، پرو، ترکیه، کانادا، چین، روسیه، کره جنوبی، لهستان، هلند و ایران حضور خواهند داشت. 12 فیلم بلند در بخش مسابقه و یک فیلم هم خارج از بخش مسابقه خواهیم داشت. در بخش کوتاه داستانی هم کشورهایی چون آرژانتین، آلمان، آمریکا، فرانسه، کانادا، کره جنوبی و ... حضور دارند.
دبیر سیوپنجمین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان با اشاره به اینکه در مجموع، 559 اثر از 40 کشور در بخش ملی و بینالمللی به جشنواره امسال رسیده است، گفت: 359 فیلم بلند داستانی، کوتاه و پویانمایی در جشنواره امسال حضور دارند که شامل 51 فیلم بلند داستانی، 118 پویانمایی و 189 فیلم کوتاه داستانی میشود.
زینالعابدین سپس اسامی فیلمهای بخش بلند داستانی ملی را به این شرح اعلام کرد:
1. استعداد من ساخته حمید عبداللهی نجفآبادی
2 ایلیا؛ جستوجوی قهرمان
3. آلفا و ربات نابودگر ساخته شهرام قدیری
4. خیابان ملک ساخته احسان سلطانیان
5. در آغوش درخت ساخته بابک خواجه پاشا
6. سفر به تاریکی ساخته علی بصیری نیک
7. سیارک ساخته مهدی حسینیوند
8. سینگو ساخته علیرضا محمدی
9. قهرمان من ساخته مرتضی آتشزمزم
10. کاپیتان ساخته محمد حمزهای
11. مسافری از گانورا ساخته سید احمد علمدار
12. ملکه آلیشون ساخته ابراهیم نورآور محمد
13. هوک ساخته حسین ریگی
14. یک تکه ابر ساخته علی قویتن
این گزارش در دست تکمیل است...