چهارشنبه 9 آبان 1403

حمایت گروه 7 از اوکراین به 44 میلیارد دلار افزایش می‌یابد

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
حمایت گروه 7 از اوکراین به 44 میلیارد دلار افزایش می‌یابد

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، کشور‌های گروه 7 (G7) حجم تعهدات حمایت مالی و اقتصادی خود از اوکراین را از سال 2023 تا ابتدای سال 2024 به 44 میلیارد دلار افزایش داده‌اند. این مسئله روز شنبهدر بیانیه پایانی نشست وزرای دارایی و روسای بانک‌های مرکزی کشور‌های عضو گروه 7 در شهر نیگاتا در ژاپن بیان شده است. در این سند آمده است: «ما به همراه جامعه بین‌المللی تعهدات خود را برای حمایت...

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، کشور‌های گروه 7 (G7) حجم تعهدات حمایت مالی و اقتصادی خود از اوکراین را از سال 2023 تا ابتدای سال 2024 به 44 میلیارد دلار افزایش داده‌اند. این مسئله روز شنبهدر بیانیه پایانی نشست وزرای دارایی و روسای بانک‌های مرکزی کشور‌های عضو گروه 7 در شهر نیگاتا در ژاپن بیان شده است. در این سند آمده است: «ما به همراه جامعه بین‌المللی تعهدات خود را برای حمایت اقتصادی و بودجه‌ای از اوکراین برای سال 2023 و اوایل سال 2024 را به 44 میلیارد دلار افزایش داده‌ایم.» لازم به ذکر است که این تصمیم باعث شد تا برنامه صندوق بین المللی پول برای کیف به مبلغ بیش از 15.6 میلیارد دلار برای چهار سال تصویب شود. بر اساس این بیانیه مشترک، افزایش حمایت مالی به مقامات اوکراین کمک خواهد کرد تا عملکرد و تعهدات دولت را تضمین کنند، به ارائه خدمات اساسی به مردم ادامه دهند، زیرساختار‌های آسیب دیده را بازسازی و اقتصاد کشور را تثبیت کنند. علاوه بر این، کشور‌های گروه هفت بار دیگر حمایت تزلزل ناپذیر خود از اوکراین را تا هر زمان که لازم باشد، مورد تأیید قرار داد و قصد دارند از هرگونه تلاش روسیه برای دور زدن تحریم‌های اعمال شده جلوگیری کنند. ضمن اینکه، جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی و امنیتی اتحادیه اروپا نیز اعلام کرد که مجموع کمک‌های اتحادیه اروپا به اوکراین به بیش از 16 میلیارد یورو رسیده است. در عین حال، مجموع کمک‌های کشور‌های عضو ناتو به کی‌یف از مرز 150 میلیارد یورو فراتر رفته است. این کمک‌ها، از ماه فوریه سال گذشته و بعد از حمله نظامی روسیه به اوکراین به کی‌یف اختصاص داده شده است. در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز چهارصد و چهل و پنجم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

انگلیس در اجلاس G7 از کی‌یف حمایت خواهد کرد

در بیانیه منتشر شده در وب سایت دولت انگلیس یادآوری شده است که ریشی سوناک، نخست وزیر این کشور، از تقویت حمایت‌های ارائه شده به اوکراین در اجلاس سران G7 که از 19 تا 21 ماه مه در هیروشیما در ژاپن برگزار می‌شود، دفاع خواهد کرد. در این سند آمده است: «در اجلاس سران گروه 7، انگلیس خواستار بسیج تلاش‌های بین‌المللی در راستای اعمال محدودیت‌های اقتصادی اعمال شده علیه روسیه شده و همچنین حمایت از اوکراین که در حال آماده شدن برای تشدید درگیری نظامی در میدان نبرد است، را افزایش خواهد داد.

زلنسکی بامداد امروز وارد برلین شد

ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین بامداد امروز یکشنبه وارد برلین شد. وی خود در پیامی که در صفحه توئیتر منتشر کرد، این مسئله را اعلام کرده و نوشت: «اکنون دیگر در برلین هستم.» دراوایل ماه مه گزارش شده بود که انتظار می‌رود زلنسکی در تاریخ 13 ماه مه به برلین سفر کند. زلنسکی ابتدا با اولاف شولتز، صدراعظم آلمان ملاقات کرده و سپس با فرانک والتر اشتاین مایر، رئیس جمهوری آلمان دیدار خواهد کرد. پس از آن، زلنسکی قرار است به آخن سفر کند و در آنجا جایزه شارلمانی (کارل کبیر) به او اعطا شود.

اطلاعات پنتاگون: زلنسکی قصد حمله به خاک روسیه را داشت

روزنامه "واشنگتن پست" شب گذشته، شنبه در گزارشی نوشت که پرونده‌های لو رفته در پنتاگون حاوی اطلاعاتی است مبنی بر اینکه ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین قصد حمله به برخی مناطق از خاک روسیه را داشته است. این نشریه یاداور شده که برخلاف اظهارات مقامات کی‌یف در مورد خودداری از حمله به مناطق مسکونی روسیه، گزینه‌های کاملاً متفاوتی برای اقدام در این زمینه "در پشت در‌های بسته" مورد بررسی قرار گرفته است. بدین ترتیب، از اسناد طبقه بندی شده وزارت دفاع آمریکا مشخص شده که در ماه ژانویه سال جاری رئیس جمهوری اوکراین نه تنها استفاده از تسلیحات دوربرد، بلکه انتقال واحد‌های تهاجمی برای تصرف برخی شهر‌های مرزی روسیه که مشخص نشده کدامیک است، را نیز پیشنهاد کرده بود. فرض بر این بود که از این طریق، اوکراین می‌تواند در مذاکرات احتمالی "اهرم فشاری بر طرف روسی" به دست آورد. علاوه بر این، پرونده‌های پنتاگون به این واقعیت نیز اشاره می‌کنند که در اواخر ماه فوریه، زلنسکی با والری زالوژنی، فرمانده کل نیرو‌های مسلح اوکراین درباره نگرانی‌های خود در خصوص فقدان «موشک‌های دوربرد کی‌یف که می‌توانند به محل استقرار نیرو‌های روسی در داخل این کشور برسند» گفتگو کرده است. بر اساس گزارش‌های دیگر، همچنین استفاده از پهپاد‌های تهاجمی برای حمله به محل استقرار نیرو‌های مسلح روسیه در منطقه راستوف به ابتکار رئیس جمهوری اوکراین انجام گرفت. پیش از این در اواخر ماه آوریل نیز روزنامه واشنگتن پست با استناد به اسناد افشا شده در پنتاگون نوشت که حمله به منطقه مسکو و نوواراسیسک در پایان فوریه سال جاری برنامه ریزی شده بود، اما واشنگتن از اجرای این طرح توسط طرف اوکراینی جلوگیری کرد.

زلنسکی ابتکار صلح واتیکان را رد کرد

ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، در مورد پیشنهادات واتیکان برای حل و فصل مناقشه نظامی در این کشور، یادآور شد که اوکراین نیازی به واسطه ندارد. زلنسکی شب گذشته، شنبه، در گفتگو با شبکه تلویزیونی رای ایتالیا - Rai گفت: «با تمام احترامی که برای پاپ فرانسیس قائل هستم، ما به میانجی نیازی نداریم، ما به یک صلح عادلانه نیاز داریم». وی تاکید کرد که حل و فصل مناقشه در اوکراین باید بر اساس اصول مورد نظر و فرمول ارائه شده توسط کی‌یف باشد. علاوه بر این، وقتی مجری این شبکه تلویزیونی درباره امکان گفتگوی وی با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه سئوال کرد، زلنسکی پاسخ داد که چیزی برای گفتگو با رهبر روسیه ندارد. پاپ فرانسیس و مقامات عالی رتبه واتیکان بار‌ها اعلام کرده اند که آماده ایفای نقش میانجی در حل و فصل مناقشه در اوکراین هستند.

زلنسکی: تصمیماتی برای حفاظت از آسمان اوکراین اتخاذ کرده‌ایم

ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، شب گذشته در کنفرانس مطبوعاتی مشترکی پس از مذاکره با جورج ملونی، نخست وزیر ایتالیا، از اتخاذ "تصمیمات مهمی" برای حفاظت از آسمان اوکراین خبر داد. زلنسکی یادآور شد که موضوعات متعددی، به ویژه مسائل مربوط به حوزه امنیت و حوزه نظامی اوکراین، در جریان مذاکرات رم مورد بحث قرار گرفت. او بدون اشاره به جزئیات گفت: «ما امروز درباره همکاری‌های خود به‌ویژه در زمینه همکاری‌های امنیتی و نظامی صحبت کردیم. تصمیمات بسیار مهمی برای محافظت از آسمان ما وجود دارد.» علاوه بر این، زلنسکی اشاره کرد که درباره "فرمول صلح" پیشنهادی اوکراین با نخست وزیر ایتالیا گفتگو کرده است. رهبر اوکراین گفتگو‌های خود در ایتالیا را بسیار مثمر ثمر خواند و همچنین ابراز تمایل کرد که ایتالیا در بازسازی اوکراین مشارکت کند و به آماده‌سازی بخش انرژی این کشور برای زمستان آینده کمک کند. مقامات اوکراین مرتباً از غرب می‌خواهند تا سیستم‌های دفاع هوایی به کی‌یف منتقل کنند. در اواخر ماه آوریل، آلکسی رزنیکوف، وزیر دفاع اوکراین اعتراف کرد که نیرو‌های مسلح اوکراین تقریباً تمامی ذخایر موشک‌های سیستم‌های دفاع هوایی تولید شده شوروی را مصرف کرده است. رزینکوف همچنین تاکید کرد که اوکراین برای آن‌ها موشک تولید نمی‌کند و نمی‌تواند آن‌ها را کسی خریداری کند، بنابراین به نمونه‌های مشابه غربی آن‌ها نیاز دارد.

برگزاری تجمعی علیه سفر زلنسکی به ایتالیا در رم

روز شنبه در جریان سفر ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین به ایتالیا، گروهی از فعالان ضدجنگ در نزدیکی کاخ کوئیرینال رم تجمع کرده و بنری را باز کردند که روی آن نوشته شده بود: «مردم رم از دیدن زلنسکی خرسند نیستند». به گزارش روزنامه ایل جیورنو - Il Giorno، ابتکار برگزاری این اقدام متعلق گروهی از جوانان عضو سازمان کمونیستی ایتالیا بود. فعالان این گروه به خبرنگار این روزنامه گفتند که "آن‌ها سیاست مقامات ایتالیایی که همچنان به ارسال سلاح به اوکراین ادامه می‌دهند را شرم آور می‌دانند، زیرا "زلنسکی کسی است که کشورش را در اختیار برنامه‌های امپریالیستی ناتو، ایالات متحده و اتحادیه اروپا قرار داده است. " این روزنامه به نقل از سازمان دهندگان این اقدام نوشت: «زلنسکی در حالی به عنوان مدافع آزادی در کشور‌های اروپایی معرفی می‌شود که رئیس یک دولت ناسیونالیست افراطی است که فعالیت 14 حزب سیاسی را ممنوع کرده و نیرو‌های نظامی نئوفاشیست را به نیرو‌های مسلح عادی تبدیل کرده است». همچنین در یک بنر بزرگ دیگر این گروه شعار‌هایی علیه ارسال تسلیحات غربی به اوکراین نوشته شده بود که این اقدام را تنها عامل کشته شدن تعداد بیشتری از مردم غیرنظامی دانستند.

اعتراف ژنرال اوکراینی به برتری قابل توجه ارتش روسیه در جنگ

سرلشکر اوکراینی "سرگئی کریوانوس" روز شنبه در یک گفتگوی تلویزیونی اذعان کرد که نیرو‌های روسی دارای مزایای قابل توجهی هستند که این واقعیت امکانات برای اجرای عملیات ضد حمله نیرو‌های مسلح اوکراین را پیچیده می‌کند. این مقام نظامی یادآور شد که علیرغم همه صحبت‌های رسمی، واقعیت این است که اوکراین در تلاش است تا در برابر یک قدرت بزرگ و کشوری با اقتصاد قوی مقاومت کند و "با ارتش بزرگ روسیه سر و کار دارد. " وی گفت: «مسئله حتی در آموزش نیرو‌های نظامی آن‌ها نیست، اگرچه آن‌ها مهارت بسیار زیادی دارند، ولی در واقع صحبت بر سر برتری عددی آنهاست. من هم بسیار مایلم ضد حمله ما موفقیت آمیز باشد، اما با واقع بینی به وضعیت نگاه می‌کنم.» این سرلشکر ارتش اوکراین یادآور شد که مقامات سیاسی همچنان در مورد پیروزی قریب الوقوع تنها در قالب کلمات صحبت می‌کنند و در صورت شکست ضد حمله، تنها ارتش را مقصر آن جلوه خواهند داد. علاوه بر این، کشور‌های غربی تسلیحات کمی را به اوکراین منتقل کرده اند و این میزان هنوز برای اجرای ضد حمله کافی نیست. چند روز قبل روزنامه فایننشال تایمز گزارش داد که برخی از مقامات اوکراینی چندان به موفقیت ضد حمله اطمینان نداشته و معتقدند که در صورت شکست، غرب ممکن است کمک‌های مالی و نظامی را متوقف کرده یا کی‌یف را مجبور به نشستن بر سر میز مذاکره با مسکو کند.