خبر جنجالی از درگیری ایران و اسرائیل
ایران روز شنبه با ارسال پیامی به اسرائیل تاکید کرد که تمایلی به تشدید درگیریها میان حماس و اسرائیل ندارد، اما اگر عملیات اسرائیل در غزه ادامه یابد، در آن مداخله خواهد کرد. یورونیوز در گزارشی به نقل از اکسیوس از احتمال دخالت ایران در جنگ حماس و اسرائیل خبر داد. اکسیوس به نقل از دو دیپلمات آگاه نوشت: ایران روز شنبه با ارسال پیامی به اسرائیل تاکید کرد که تمایلی به تشدید درگیریها میان...
یورونیوز در گزارشی به نقل از اکسیوس از احتمال دخالت ایران در جنگ حماس و اسرائیل خبر داد. اکسیوس به نقل از دو دیپلمات آگاه نوشت: ایران روز شنبه با ارسال پیامی به اسرائیل تاکید کرد که تمایلی به تشدید درگیریها میان حماس و اسرائیل ندارد، اما اگر عملیات اسرائیل در غزه ادامه یابد، در آن مداخله خواهد کرد.
چرا این موضوع مهم است؟
در صورتی که ایران چه به صورت مستقیم و چه غیر مستقیم، برای مثال از طریق یک گروه شبهنظامی در سوریه و یا حمایت از هرگونه تصمیم حزبالله مبنیبر ورود کامل به درگیری، وارد جنگ میان حماس و اسرائیل شود، این درگیری به یک جنگ منطقهای تبدیل میشود.
ایران در حالی این پیام را از طریق سازمان ملل به اسرائیل رساند که دولت جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده در هفته جاری با ارسال یک ناو هواپیمابر و چند جت جنگنده به منطقه تلاش کرده است تا ایران و حزبالله لبنان را از پیوستن به جنگ بازدارد.
در پشت صحنه چه خبر است؟
بنابر اظهارات دو منبع دیپلماتیک، حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز شنبه با تور ونسلند، هماهنگ کننده ویژه سازمان ملل متحد برای روند صلح خاورمیانه دیدار کرد.
آقای ونسلند در این دیدار از وزیر خارجه ایران درخواست کرد تا در جهت جلوگیری از گسترش درگیری در غزه و اسرائیل کمک کند.
آقای امیرعبداللهیان در پاسخ به این درخواست گفت که ایران نمیخواهد این درگیری به یک جنگ منطقهای بدل شود و قصد دارد به آزادی غیرنظامیانی که در غزه گروگان حماس هستند، کمک کند.
همزمان، وزیر خارجه ایران با تاکید بر آمادگی ایران گفت که اگر عملیات نظامی اسرائیل ادامه یابد، و به ویژه اگر اسرائیل همانطور که پیشتر اعلام کرده است دست به حمله زمینی به غزه بزند، ایران نیز پاسخ خواهد داد.
تور ونسلند سپس با تزاخی هنگبی، مشاور امنیت ملی اسرائیل و دیگر مقامات این کشور تماس گرفت و پیام ایران را مخابره کرد.
دفتر هماهنگ کننده ویژه سازمان ملل متحد با تایید دیدار وی با حسین امیرعبداللهیان در روز شنبه اعلام کرد که این دو حول «تلاشهای دیپلماتیک در جهت آزادی گروگانها، تنشزدایی و جلوگیری از گسترش درگیری به منطقه وسیعتر» گفتگو کردند.
دفتر نخستوزیری اسرائیل از هر اظهار نظری در این باره خودداری کرد و وزارتخارجه ایران نیز به هیچ درخواستی برای اظهارنظر در اینباره پاسخ نداد.
ایران چه میگوید؟
حسین امیرعبداللهیان پیشتر با سیدحسن نصرالله دبیرکل حزبالله در لبنان دیدار کرد. وی پس از این دیدار در روز شنبه در گفتگو با خبرنگاران گفت که اسرائیل باید «به جنایات علیه غیرنظامیان در غزه پایان دهد. زیرا ممکن است این موضوع ظرف چند ساعت بسیار دیر شود.»
آقای امیرعبداللهیان افزود: «من از سناریوهای مدنظر حزبالله اطلاع دارم. هر قدمی از جانب مقاومت به زلزلهای برای اسرائیل خواهد انجامید.»
این درحالی است که اسرائیل در پاسخ به حمله روز شنبه 7 اکتبر حماس و درگیریهای پس از آن، همچنان به بمباران نوار غزه ادامه میدهد. خشونت همچنین در مرز اسرائیل و لبنان و در بخش اشغالی کرانه باختری تشدید شده است.
تا کنون در این درگیریها دستکم هزار و 300 اسرائیلی و دو هزار و 200 فلسطینی جان خود را از دست دادهاند.