خداحافظی شرکت کوکاکولا از لبنان و تلاش برای جنگ داخلی
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو به نقل از روزنامه رای الیوم در حال حاضر اوضاع داخلی لبنان با همزمان شدن بحران اقتصادی و کرونا از یکسو و تنشآفرینیهای سیاسی برخی طرفهای داخلی و خارجی که برای انفجار اوضاع خیابانهای این کشور تلاش میکنند, دچار نوعی آشفتگی شده و در این میان برخی رسانههای وابسته به احزاب مخالف دولت دراین کشور در صدد کوبیدن به تبل جنگ داخلی هستند. اما یک نکته...
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو به نقل از روزنامه رای الیوم در حال حاضر اوضاع داخلی لبنان با همزمان شدن بحران اقتصادی و کرونا از یکسو و تنشآفرینیهای سیاسی برخی طرفهای داخلی و خارجی که برای انفجار اوضاع خیابانهای این کشور تلاش میکنند, دچار نوعی آشفتگی شده و در این میان برخی رسانههای وابسته به احزاب مخالف دولت دراین کشور در صدد کوبیدن به تبل جنگ داخلی هستند.
اما یک نکته خطرناکی که موجب شده تا مردم لبنان درباره وضعیت کشور خود نگران باشند, خداحافظی شرکت «کوکاکولا» از این کشور است که در پی مشکلات اقتصادی لبنان و مشکلات در حواله پول و واردات مواد اولیه، اعلام کرد فعالیت خود را تعطیل کرده که منجر به بیکار شدن 330 کارگر شد.
این اقدام کوکاکولا موجب شده تا مردم لبنان اوضاع کشور خود را بسیار متشنج فرض کرده و ذهنشان به سمت یک جنگ داخلی برود؛ زیرا این شرکت برای نخستین بار در خلال جنگ داخلی 1075 تعطیل شده و اکنون به دلیل بحران اقتصادی این کشور برای دومین بار است که کوکاکولا دست از فعالیت در لبنان میکشد.
رئیس هیئت مدیره این شرکت با بیان اینکه وزارت کار را از این تصمیم مطلع کرده است، گفت از تاریخ 2020/5/1 تعطیل خواهد بود و در پایان آن ماه به شکل کامل بسته خواهد شد. طبق بیانیه شرکت کوکاکولا, این شرکت افق روشنی برای پایان قریبالوقوع بحران مالی و اقتصادی لبنان نمیبیند و به زودی شرکتهای بزرگ دیگر نیز دست از فعالیت در این کشور خواهند کشید.
شرکت مذکور در بیانیه خود همچنین از خسارتهای مادی انباشتشدهای که قادر به جبران آن نیست صحبت و افزود که همین دلایل منجر به تعطیلی شرکتهای دیگر و به دنبال آن افزایش تعداد بیکاران در لبنان خواهد شد.
لبنان از زمان جنگ داخلی 1990 تا 1975 تاکنون, با این حجم از بحران اقتصادی و مالی روبرو نبوده است.
نگرانی لبنانیها از اعلام تعطیلی شرکتها به عرصه خیابانها نیز کشیده شده و در کنار تحریکات فرقهای, تظاهرات خشونتآمیزی را در مناطق مختلف این کشور رقم زد.
مالکیت شرکت کوکاکولا در اختیار شرکت «العوجان» عربستان است که 3 شعبه در الدمام عربستان, دبی و بیروت دارد.
اما در این میان نکته قابل توجه در همزمانی تعطیلی این شرکت با تظاهراتهای خشونتآمیز در خیابانهای لبنان است؛ در کنار آن برخی رسانههای لبنانی تحت مدیریت عربستان و نظارت آمریکا قصد دارند از آب گلآلود ماهی گرفته و با تحریک افکار عمومی, حزبالله را عامل بحرانهای لبنان معرفی کنند.
این اقدامات در حالی صورت میگیرد که عربستان از اقدام اخیر آلمان علیه حزب الله و تروریستی خواندن آن تحت فشارهای آمریکا استقبال کرده و به دنبال ایجاد یک جنگ داخلی در لبنان است.
چند روز قبل «دیوید شنکر»، معاون وزیر خارجه آمریکا در امور خاورمیانه، درخواست دولت لبنان از صندوق بینالمللی برای حمایت مالی از این کشور را نشانهای از بحران مالی در این کشور خواند و آن را مثمر ثمر توصیف کرد.
وی در یک گفتوگوی تلفنی با شبکه العربیه مدعی شد این کشور سالهای متمادی با ریاض سلامه، رئیس بانک مرکزی لبنان، در زمینه تحریمها علیه حزبالله همکاری داشته است. او گفت: وزارت خزانهداری آمریکا سالهای متمادی با ریاض سلامه، رئیس بانک مرکزی لبنان، در زمینه تحریمهای ایجاد شده علیه بانکها و موسسات مالی وابسته به حزبالله و بستن حسابهای این حزب، همکاری داشته است. معاون وزیر امور خارجه آمریکا در زمینه شرایط موجود در لبنان نیز در اظهاراتی مداخلهجویانه اعلام کرده بود حوادثی که در لبنان رخ میدهد نتیجه سیاستهای نادرستی است که سالها ادامه داشته است.
در حال حاضر محافل و نیروهای سیاسی لبنان منتظر دیدگاه «سید حسن نصرالله» دبیر کل حزبالله هستند و برخی مطبوعات اعلام کردند که سید نصرالله از طرح اصلاحی دولت حسان دیاب که چند روز قبل اعلام شد حمایت خواهد کرد.
در شرایطی که حزب الله لبنان به دلیل عملکرد خود تبدیل به یک جریان سیاسی تأثیرگذار در داخل این کشور و سطح منطقه شده و رژیم صهیونیستی نیز آن را به عنوان یکی از دشمنان اصلی خود قلمداد میکند، فشارهای آمریکا برای تضعیف و کاهش محبوبیت آن در لبنان عجیب نیست.