دوشنبه 5 آذر 1403

خداداده: مسجد محل ارتقای فرهنگ عمومی و محور جهاد تبیین است

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
خداداده: مسجد محل ارتقای فرهنگ عمومی و محور جهاد تبیین است

به گزارش خبرگزاری فارس، حجت‌الاسلام کمال‌الدین خداداده، رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور امروز جمعه 28 مرداد در آستانه روز جهانی مسجد به عنوان سخنران پیش از خطبه در نماز عبادی سیاسی جمعه تهران حضور یافته و به سخنرانی پرداخت و با اشاره به اینکه پایان مرداد ماه در تقویم مسلمانان روز جهانی مسجد نامگذاری شده است، بیان کرد: علت این نامگذاری به آتش کشیدن مسجد الاقصی توسط طرفداران اندیشه صهیونیستی در حدود 50 سال قبل بود که متاسفانه دستگاه ظالم استکباری، اهانت به مقدسات مسلمانان را در پیش گرفتند و قبله‌گاه اول آنها را به آتش کشیدند.

رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور ادامه داد: اینکه دشمن به این نتیجه رسیده که در مورد مقدسات ما به جای قبول و مباحثه، حرف منطقی و عاقلانه؛ با زبان هجو، توهین و جسارت سخن بگوید، نشان دهنده عجز دشمنان اسلام و نظام توحیدی است.

وی افزود: توهین به پیامبر اکرم (ص) و کتاب شریف قرآن ادامه عناد دستگاه ظلمت با اسلام است. قطعا همه این حرکت‌ها نه تنها موجب ضعف اسلام نیست بلکه موجب انسجام و وحدت بیشتر مسلمانان می‌شود.

خداداده در بخش دیگری از سخنرانی خود با بیان اینکه مسجد یک پایگاه به شمار می‌آید، گفت: مسجد پایگاه انقلاب، مکتب و اساس نظام توحیدی است که همه ما باید ذیل آن نگاه تمدنی، جایگاه‌اش را به ویژه در روزی که به نام مسجد نامگذاری شده است بشناسیم.

وی با اشاره به نگاه ویژه مقام معظم رهبری (مدظله العالی) به مسجد تصریح کرد: با توجه به تاکیدات ایشان نسبت به جایگاه مسجد، اگر امروز مسجد را به عنوان سنگر مجاهدت در مقابل دشمن نبینیم و مساجد را پر نکنیم، مطمئنا بخشی از آن عرصه و یگانی که باید در مقابل دشمن می‌ایستاد را از دست داده‌ایم.

رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور افزود: در نگرش اسلام، تمدن نوین اسلامی و همچنین انقلاب اسلامی، تفاوت‌های بسیاری بین یک عبادت‌گاه، یک کلیسا و یک کنیسه با مسجد وجود دارد؛ بنابراین باید این تفاوت‌ها را دید، فهمید و تبدیل به گفتمان کرد.

رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور در ادامه مباحث خود با بیان اینکه نگاه اسلام به مسجد یک نگاه تمدنی است، افزود: این نگاه تمدنی مخصوصا بین شیعیان به عنوان یک کار تشکیلاتی و منسجم نهاد امامت تعریف می‌شود و ما در مساجد محل، در مساجد جمعه، مصلی‌ها و در مساجد اربعه، این نگاه را می‌توانیم ببینیم.

وی ادامه داد: ما این مناسک به هم پیوسته را در اقامه نماز در مسجد تا حضور هفتگی و اقامه نماز در نماز جمعه می‌بینیم، آن هم وقتی که مقابل خطیب نماز جمعه به عنوان امتداد دستگاه امامت قرار می‌گیریم. همه این موارد و اعمال نشان دهنده یک کار ویژه تشکیلاتی و شبکه سازی برای مومنین است.

خداداده گفت: بر همین اساس است که باید بگوییم مسجد خانه خداست، مسجد پناهگاه مردم و پایگاه ولایت است، ضمن اینکه بُعد سیاسی و بصیرتی مسجد نیز باید ذیل این نگاه دیده شود، وقتی نظریه انقلاب اسلامی، با محوریت فرهنگ در مسجد شکل بگیرد، آن زمان است که محل عزیمت حکمرانی فرهنگی قطعا مسجد خواهد بود.

وی افزود: اگر با این نگاه فاصله گرفتیم، مطمئنا بخش‌های مختلف در فرهنگ به ویژه سبک زندگی و فرهنگ عمومی ما آسیب می‌بیند، بر همین اساس است که وقتی فرمایشات مقام معظم رهبری، رویکرد رئیس جمهور و رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی را مطالعه می کنیم، به نگاه ویژه آنان در حکمرانی مسجد می‌رسیم.

رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور با بیان اینکه امروز در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیرِ مکتبی و انقلابی ما، به شعار نهضت بازگشت به مساجد تاکید دارد، گفت: این نهضتی است که اگر محقق شود، خواهیم دید مسجدی که مسجد اسلامی، محل تجمع و عبادت و ذکر مسلمانان است نمی‌تواند سکولار و بی‌خاصیت باشد.

خداداده با اشاره به اینکه مسجد قطعا باید اثرگذار باشد، تصریح کرد: اینکه دولتمردان ما، نظام ما و دولت باید توجه خود را در عرصه فرهنگ به مسجد معطوف کنند، قطعا کف کار و یک نگاه حداقلی مبنی بر تجهیز، ساخت، تعمیر و مرمت مساجد است و مطمئنا مقصود از توجه به مسجد این مولفه‌ها نیست.

وی گفت: نگاه تحول دولت به مسجد و نهضت بازگشت به مسجد به معنای این نیست که ما اهتمام به ساخت و ساز مساجد کنیم چراکه آبادی مسجد به نمازگزاران مسجد است. اگر مسجد نمازگزار نداشته باشد؛ با معماری ویژه و تجملی آباد نمی‌شود.

رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور بیان کرد: مسجد باید محل ذکر و عبادت و محور ارتقای فرهنگ عمومی، توسعه دیانت و معنویت و محور جهاد تبیین و کادرسازی برای انقلاب باشد. تعبیر امام راحل این بود که «مسجد کارخانه انسان‌سازی است»، اگر مسجد محل تربیت نیرو نباشد یعنی با آرمان‌های امام خمینی (ره) فاصله گرفته است.

خداداده ادامه داد: مسجد باید محور ارتقای سرمایه اجتماعی نظام و انقلاب باشد. ما باید محبوبیت در مساجد را بالا ببریم؛ مسجد باید محور رشد و فراگیری اقتصاد مردم پایه و اقتصاد مقاومتی باشد که پیوسته مورد تاکید مقام معظم رهبری (مدظله العالی) است.

وی گفت: مسجد باید محور اعتلای نظام سیاسی ما بوده و در بحث مشارکت سیاسی و مطالبه‌گری فعال باشد؛ همچنین بدون شک مسجد باید در حوزه عدالت‌خواهی برای خود برنامه داشته باشد و فعالیت کند.

خداداده با اشاره به اینکه امروز دستگاه‌های فرهنگی نظام، دوباره به موضوع مهم مسجد مراجعه کرده‌اند، گفت: کانون‌های مساجد، هم‌افزایی با همه این دستگاه‌ها را در کنار ائمه جماعات، در کنار نمایندگان ولی فقیه و در کنار شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه دارند و در کنار همه آنها که در حوزه امور مساجد فعالیت کرده و نگاه ویژه‌ای دارند قرار می‌گیرد.

وی تصریح کرد: امیدوارم کانون‌های مساجد آن نگاه تحولی در پیشخوان فرهنگی دولت مبنی بر حضور نمایندگی فرهنگ و هنر در مساجد را با همکاری برادران بسیج فراهم کرده و آن نشاط لازم را برای جوانان در مساجد ایجاد کنند، امیدوارم مثل دولت و اجزای دولت، من نیز در کانون‌های مساجد بتوانم چنین نگاهی را مدیریت کنم تا بتوانیم جایگاه اصلی مسجد که قطعا پایگاهی برای انقلاب، برای تربیت نسل متعهد هنرمند، نسل فرهنگی انقلابی که در عرصه‌های فرهنگ عمومی و سبک زندگی کشور فعال باشند را احیا کنیم.

انتهای پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید نماز جمعه جهاد تبیین کانون‌های فرهنگی هنری مساجد روز جهانی مسجد کمال‌الدین خداداده این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است