خراسان جنوبی مروج وحدت اسلامی و همزیستی شیعه و سنی
زندگی مسالمتآمیز و همبستگی و همدلی که بین شیعه و سنی در استان خراسان جنوبی وجود دارد این منطقه را به الگویی عملی از وحدت مذاهب و قومیتهای مختلف بدل کرده است؛ الگویی که تفرقه دشمنان نظام تاکنون نتوانسته خللی در آن ایجاد کند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از خاورستان، یکی از بزرگ ترین مصیبت های جهان اسلام به تلاش های آمریکا و متحدان اروپایی در تفرقه انگیزی میان مسلمانان برمی گردد. تفرقه افکنی، تلاش برای تجزیه کشورهای اسلامی، حمایت از گروه های تروریستی و تحریم برخی از کشورهای جهان اسلام از جمله تلاش های غرب در جهان اسلام با هدف تضعیف کشورهای اسلامی است.
رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی) در ابتکاری بینظیر برای گسترش و تعمیق وحدت اسلامی فاصله میان این دو تاریخ یعنی دوازدهم تا هفدهم ربیع الاول را پیش از پیروزی انقلاب و در زمانی که در شهرستان ایرانشهر در تبعید بودند به عنوان «هفته وحدت» نامگذاری کردند تا مسلمانان جهان بر محور پیامبر وحدت آفرین و ولادت خجسته آن حضرت به ریسمان الهی چنگ زنند و به دنیا ثابت کنند که مسلمانان حول محور قرآن، پیامبر (ص) و کعبه واحد می چرخند و با اتحاد و همبستگی در مقابل استکبار جهانی می ایستند.
خراسان جنوبی الگوی عملی در وحدت شیعه و سنی
وحدت و انسجام مردم خونگرم و خراسان جنوبی و زندگی مسالمت آمیز آنان طی این سالها به گونه ای رقم خورده که تشخیص و متمایز کردن شیعه از سنی و سنی از شیعه مشکل باشد و این مساله، استان را به نماد وحدت اسلامی تبدیل کرده است.
استان خراسان جنوبی با جمعیت بالغ بر 834 هزار نفری در شرق ایران و مرز افغانستان قرار دارد. اهل تسنن 10 درصد جمعیت استان را تشکیل می دهد که اکثر آنان در شهرستانهای مرزی درمیان، نهبندان و زیرکوه ساکن هستند. رواداری، احترام به عقاید و باورهای مذهبی و حتی بالاتر از آن مشارکت و همدلی در آیینهای مذهبی همچون عزاداری سرور و سالار شهیدان امام حسین (ع) و یاران شهیدش الگویی بینظیر و عملی از همزیستی و وحدت بین شیعه و سنی را در استان رقم زده است.
در همین زمینه طبق سنتی مرسوم امسال هم آیت الله سید علیرضا عبادی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بیرجند، جواد قناعت استاندار و جمعی از مقامات استانی با حضور در مسجد النبی (ص) بیرجند با علما و ریش سفیدان اهل سنت دیدار کرده و جشن میلاد پیامبر اعظم و هفته وحدت را گرامی داشتند.
همچنین به مناسبت هفته وحدت، محفل نورانی انس با قرآن کریم با حضور نماینده مردم قاینات و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی، مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی استان و جمعی از مسئولین شهرستان و قاریان استانی در مسجد محمد رسول الله روستای حسن آباد زیرکوه برگزار شد.
عمل به قرآن راه برون رفت از فتنه ها
جمعی از علمای شیعه و اهل تسنن استان نیز با نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی دیدار و گفتگو داشتند که مولوی غلام حیدر فاروقی، امام جمعه اهل سنت بیرجند در این دیدار اظهار می کند: امروز امت اسلامی بدترین شرایط حیات خود را سپری میکند و در گوشه و کنار جهان، مسلمانان قتل عام و جنایات هولناکی علیه آنان انجام میشود اما متاسفانه به علت ضعف و ناتوانی مسلمانان و دور شدن از تعالیم قرآن و سنت پیامبر (ص) بسیاری از کشورها در برابر دشمنان، توان دفاع از خود و سرزمینهایشان را ندارند.
وی با اشاره به دوری از قرآن و سنت پیامبر (ص)، می گوید: علت این وضعیت مسلمانان را خداوند در آیه قرآن بیان میفرماید که خدا وعده میدهد سرنوشت هیچ قومی را تغییر نمیدهد مگر آنها در باورها، اعتقادات و عمل خود تغییر ایجاد کنند.
او ادامه می دهد: قرآن ستون خیمه هدایت و عزت مسلمانان هم در عمل به قرآن است و خدا به انسانهایی که به قرآن عمل کنند عزت می دهد و کسانی که از قرآن فاصله میگیرند را ذلیل و خوار میکند. روزی حضرت جبرئیل (ع) در محضر پیامبر (ص) گفت در آخرالزمان فتنههای بسیاری رخ خواهد داد و پیامبر سوال کردند، راه برونرفت و نجات از این فتنهها چیست که در یک کلمه فرمود «کتاب الله».
امام جمعه اهل سنت بیرجند می افزاید: اگر امروز مسلمانان مانند صدر اسلام به قرآن پایبند باشند و به دستورات خدا و پیامبر عمل کنند همان عزت، شوکت و عظمتی که قرنها داشتند و حتی در صدر اسلام توانستند در مدت یک ربع قرن، دو ابرقدرت تا دندان مسلح را به زبالهدان تاریخ بیندازند الان هم خدا همان عزت را میدهد به شرطی که عامل به قرآن باشند.
اختلاف بزرگترین فتنه در جهان اسلام
وی با تأکید بر اینکه امروز متاسفانه بزرگترین فتنه در جهان اسلام، فتنه اختلاف، افراط گرایی و برادرکشی است که موجب ضعف و ناتوانی مسلمانان شده ومتاسفانه اسلام را به عنوان دین خشن، آدمکش و دینی که نقض حقوق بشر در آن هست، معرفی میکنند، می گوید: عملکرد تعداد محدودی از کسانی که منتسب به اسلام هستند اما هیچ بویی از اسلام نبردند و این اعمال خشونتآمیز را انجام میدهند به اسلام نسبت میدهند در حالی که دین اسلام عیبی ندارد و اگر عیبی هست از مسلمانی ماست.
مولوی فاروقی می افزاید: اسلام اجازه نمیدهد انسان به خود و دیگری آسیب برساند و کسی نباید با نظر حقارت به برادر مسلمان نگاه کند که همه اینها قوانین حقوق بشر در دین اسلام است و حتی در رابطه با کفار فرمود اگر کسی را بدون جرم بکشد بوی بهشت به مشام او نمیرسد. اسلام دین عدالت و مساوات، تعاون و محبت و خیرخواهی است و دین مزایای بسیاری دارد و زیباییها را تشویق میکند.
پیامبر اسلام (ص) محور وحدت اسلامی
به تعبیر قرآن مجید، وجود مقدس پیامبر اسلام (ص) به واسطه خلق عظیم، محور وحدت اسلامی بوده است و همانگونه که آن حضرت، با مکارم اخلاقی و مهربانی خاص خویش همه را مجذوب خود و اسلام رحمانی ساخته و گرد لوای دین جمع میکرده اند، امروز نیز مسلمانان با اتکا به عزت و عظمت همان پیام آور الهی هر گونه سوء تفاهم و اختلاف سلیقهها را رفع و پیوند برادری خویش را محکم میکنند.
مولوی عبدالعزیز خالقی، امام جمعه اهل سنت شهرستان درمیان در گفتگو با خاورستان پیامبر اسلام (ص) را پیامآور حُسن و اخلاق و نجات بشریت از بت پرستی و استعمارگری می داند و می گوید: امروز مسلمانان باید جنبه های همدلی و وحدت که میراث پیامبر (ص) است را در جامعه اسلامی عملی کنند.
وی تأکید می کند: همواره باید یادواره های وحدت، محبت و یکپارچگی را در بین جامعه اسلامی داشته باشیم و اجازه سوء استفاده را به دشمنان ندهیم.
آری اینجا در سرزمین کویری خراسان جنوبی، برادران و خواهران شیعه و سنی، زندگی مسالمت آمیز خود را بر محور عدالت و انسان دوستی تنظیم کرده اند و وحدتی جاودانه میان آنها وجود دارد، انسجامی که نه به معنای شیعه شدن سنی، یا سنی شدن شیعه، بلکه به معنای ایستادگی آنان در برابر دشمنان اسلام، بر مبنای برادری و اخوت اسلامی است.
اما سوار شدن دشمنان اسلام بر امواج تفرقه و تشتت و هزینههای سنگینی که این اختلافات متوجه مسلمانان منطقه و جهان می کند، امروز ضرورت توجه به آرمان وحدت اسلامی را دوچندان کرده است. دشمنانِ این مرز پُرگهر هرآنچه در توان داشتند گذاشتند تا کشورمان را به سمت ویرانی سوق دهند اما وحدت اقوام مختلف و هوشیاری همه آحاد جامعه، همچون آب یخی بود که بر سر خائنان و دشمنانِ ایرانِ قوی ریخته شد.
تیر دشمن در هفته وحدت به خطا رفت
حجت الاسلام مصیب خزاعی، امام جمعه شهر اسدیه در گفتگو با خاورستان می گوید: علی رغم تلاش دشمن برای فتنه انگیزی قومیتی و مذهبی در روزهای اخیر اما در شهرستان درمیان با وجود قوم عرب و بلوچ مسئله خاصی نداشتیم و تجلی وحدت را در این دیار می توان مصداقی مشاهده کرد.
وی با بیان اینکه وحدت ذوب یک مذهب در مذهب دیگر نیست بلکه حفظ مذهب با حفظ اتحاد در کنار همدیگر است، تصریح می کند: مردم با هم زندگی مسالمت آمیزی دارند به شرط آنکه علمای ما بصیر باشند و مصداقی تر در این شرایط ورود کنند که وقتی جمهوری اسلامی ایران در این برهه از تاریخ مشعل را به دست گرفته است و در سراسر عالم از مظلومین دفاع می کند آیا نمی خواهد از مردم خودش دفاع کند!
حجت الاسلام خزاعی خاطر نشان کرد: با ورود علما و راهنمایی آنها، جلوی اختلافات مذهبی گرفته شد و نگذاشتند در هفته وحدت اختلافات مذهبی ایجاد شود و در واقع تیر دشمن به خطا رفت.
وی با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران قوی تر از آن است که بخواهد با بادی بلرزد، متذکر می شود: اما باید هوشیار باشیم چون دشمن دارد ما را به استضعاف می کشد همان کاری که فرعون با قوم بنی اسرائیل انجام داد بنابراین باید از دشمن نترسیم اما از تفرقه بترسیم و بر مصادیق وحدت تأکید کنیم.
بنابراین با اندکی تامل در فتنه اخیر درخواهیم یافت که ایجاد اختلاف و جدایی بین گروههای مختلف ملت، تنها ویرانی و تجزیه میهنمان را به دنبال دارد، اتفاقی که دشمنان نمیتوانند با جنگ نظامی و ترور و تحریم، رقم بزنند، پس اینبار به جنگ روایتها روی آوردهاند و موضوعات مختلف را منطبق با اهداف پلید خود برای نسل جوان و آیندهسازان کشورمان روایت میکنند.
مسلما وقتی دشمنان یا بهتر بگوییم مستکبران جهان نتوانند با تهدید و تحریم، مانع پیشرفت ایران اسلامی بشوند، نفوذ در افکار عمومی بعد از نفوذ در دستگاههای تصمیمساز و تصمیمگیر را در دستور کار قرار میدهند. آنها از امروز برای چندین سالِ آینده ما برنامه ریزی میکنند و این موضوع را طی سالیان گذشته به خوبی متوجه شدهایم.
وقتی جریان نفوذ در دستگاههای مختلف رخنه کند، نتیجهاش چیزی جز ایجاد نارضایتی عمومی و هدر دادن ظرفیتهای کشور نخواهد بود اما اینک با یک دولت مردمی مواجه هستیم که مبارزه با فساد و دستگیری نفوذیهای دشمن را در اولویت قرار داده است تا همچون ادوار گذشته در روند طرحهای پیشران و دانشبنیانی که منافع مردم را به دنبال دارد مانعی وجود نداشته باشد و قطعا این اقدام انقلابی، برای نامردانِ روزگار، ناخوشایند بوده و به هر موضوعی چنگ میزنند تا دولت را به جای رفع مشکلات مردم، درگیر مسائلی همچون آشوبهای خیابانی و دیگر موارد حاشیهای کنند.
راه علاج دشمنی ها، ایستادگی است
موضوعی که رهبر انقلاب اسلامی در دیدار با رئیس و اعضای دوره جدید مجمع تشخیص مصلحت نظام ضمن اینکه اغتشاشهای پراکنده را طراحی انفعالی و ناشیانه دشمن در مقابل پیشرفتها و حرکتهای ابتکاری و بزرگ ملت ایران خواندند و تأکید کردند: «تا هنگامی که ملت در مسیر نظام اسلامی و ارزشهای دینی قرار دارد، این دشمنیها ادامه خواهد داشت و تنها راه علاج آن ایستادگی است و مسئولان کشور نیز مراقب باشند اینگونه مسائل آنها را از مسئولیتها و وظایف اصلی در عرصه داخلی و خارجی باز ندارد».
ایران اسلامی با ویژگیهایی از جمله وحدت و همزیستی میان مذاهب و اقوام در مناطق جغرافیایی شناخته میشود، از نمادهای این همزیستی موضوع شهادت است، اگر شهادت به عنوان عالیترین فضیلت و مرتبت معنوی و انسانی شناخته میشود قطرات خون مذاهب مختلف اسلامی در این سرزمین بویژه در این چهل سال اخیر با هم آمیخته و عجین شده است. 11 هزار شهید اهل سنت نمادی از وحدت در سرزمین ایران اسلامی محسوب میشوند، شهیدانی که در کنار برادران شیعه به این مقام رفیع رسیدند. پس امروز به پشتوانه اتحاد و انسجام ملت و خونهای بر زمین ریخته جوانانمان، با تمام قدرت مسیر پیشرفت و شکوفایی را پیش میگیریم تا کشوری امن و آرام و بانشاط داشته باشیم.
انتهای پیام /