خرید 60 فروند هواپیما دستاورد دولت سیزدهم
قبل از خطبههای این هفته نماز جمعه در یاسوج، علی بهادری جهرمی اظهار داشت که در دولت سیزدهم، با وجود تحریمهای ظالمانه دشمن، 60 فروند هواپیما و بالگرد خریداری شده و به ناوگان هوایی ایران اسلامی اضافه شده است.
سخنگوی دولت سیزدهم با اشاره به وضعیت جنگ در غزه، بیان کرد که جهان بدون روتوش، شاهد فجایعی است که در حال شکلگیری در غزه است.
بهادری جهرمی افزود که در دوران پهلوی، از مجموع 30 نماینده مجلس، 15 نفر را شاه انتخاب میکرد و 15 نفر دیگر نیز با یک انتخابات نمایشی مجدداً خودشان را انتخاب میکردند. اما به برکت نظام و قیام امام (ره)، در حال حاضر 290 کرسی نمایندگان مجلس مردم با رأی مردم انتخاب میشوند.
وی خاطرنشان کرد: علاوه بر این مردم در انتخابات مجلس خبرگان رهبری که وظیفه مهم تعیین رهبری را بر عهده دارد، انتخابات شورای شهر و ریاست جمهوری شرکت میکنند و در آستانه انتخابات و همچنین راهپیمایی 22 بهمن حضور باشکوهی در این مناسبتها خواهیم داشت و همه میآییم و میگوییم قدر نهضت امام را میدانیم.
بهادری جهرمی افزود: دولت سیزدهم در دو سال و نیم عمر خود تلاش کرد در حد توان قدردان مردم باشد و مشکلات و مسائلی که به واسطه کوتاهی ما و دشمنی دشمنان ایجاد شده را رفع کند و در دهه فجر 680 پروژه در استان کهگیلویه و بویراحمد افتتاح و کلنگزنی شد که 615 پروژه معادل 90 درصد افتتاحی است که رقمی بالغ بر 7 هزار میلیارد تومان هزینه شد.
وی ادامه داد: اگر زیرساختها را فراهم کنیم همین مردمی که انقلاب را ایجاد کردند ما را در رفع مشکلات یاری و همراهی خواهند کرد و 2 هزار طرح بزرگ در سطح کشور طی دهه فجر آماده افتتاح شد که این جدای از طرحهای کوچک است.
سخنگوی دولت بیان کرد: این طرحها در حوزههای راه، ریلسازی، بهداشت و درمان، افتتاح بیمارستانها و تجهیزات بیمارستانی، حوزه انرژی و نفت، صمت، گردشگری و فرهنگی بوده و افتتاح این طرحها گام بزرگی برای رشد اقتصادی و ایجاد اشتغالزایی در کشور است.
بهادریجهرمی بیان کرد: در استان کهگیلویه و بویراحمد هم به واسطه اقدامات مسئولان و حمایتهای دولت نیز طرحهای خوبی افتتاح میشود و این استان نیازمند حمایت است تا در سطح کشور تولید کننده و صادر کننده باشد.
تحریمهای ظالمانه دشمن تأثیر قابل توجهی بر خریداری هواپیماها و بالگردها در دولت سیزدهم ایران داشته است. تحریمهای اقتصادی و مالی، که توسط برخی کشورها و سازمانهای بینالمللی علیه ایران اجرا شدهاند، محدودیتهای قابل توجهی در دسترسی به تکنولوژیها و تجهیزات مورد نیاز برای خرید و نگهداری هواپیماها و بالگردها ایجاد کرده است.
تحریمها میتوانند شامل ممنوعیت صادرات تجهیزات هوایی به ایران، محدودیت در دسترسی به قطعات یدکی و تجهیزات مرتبط، محدودیت در ارتباطات و همکاری با شرکتها و تولیدکنندگان بینالمللی باشند. این محدودیتها میتوانند باعث افزایش هزینهها، کاهش قابلیت تعمیر و نگهداری، و به تأخیر انداختن برنامههای خرید و تجهیز ناوگان هوایی ایران شوند.
در برابر تحریمهای اقتصادی و مالی، ایران با برخی کشورها و شرکتها همکاری کرده است تا نیازهای خود را در خرید و نگهداری هواپیماها و بالگردها تأمین کند. برخی از کشورها و شرکتهایی که همکاری با ایران در این زمینه داشتهاند عبارتند از:
1. روسیه: ایران هواپیمایی، شرکت هواپیماسازی سوخوئی و روسیه در زمینه خرید و نگهداری هواپیماها و بالگردها همکاری کردهاند. برای مثال، همکاری در خرید هواپیماهای Sukhoi Superjet و تهیه قطعات یدکی مورد نیاز صورت گرفته است.
2. ترکیه: هواپیمایی ماهان و شرکتهای هواپیماسازی ترکیه مانند TAI (توسعه و صنعت هواپیمایی ترکیه) و HAVELSAN در زمینه همکاری در خرید و نگهداری هواپیماها و بالگردها با ایران همکاری کردهاند.
3. چین: برخی از شرکتهای هواپیماسازی چینی مانند COMAC (شرکت هواپیمایی همکاری چین) و شرکتهای مرتبط در زمینه خرید و نگهداری هواپیماها و بالگردها با ایران همکاری داشتهاند.
4. فرانسه: شرکتهای هواپیماسازی فرانسوی مانند Airbus و ATR در گذشته در خرید و نگهداری هواپیماها و بالگردها با ایران همکاری کردهاند. با احداث توافق هستهای بین ایران و برجام، شرکت Airbus توافقی برای فروش هواپیماها به ایران انجام داد.
این فقط بخشی از کشورها و شرکتهایی است که در خرید و نگهداری هواپیماها و بالگردها با ایران همکاری کردهاند. همچنین، در برخی موارد، ایران خود توانسته است تکنولوژی داخلی را توسعه داده و برای نگهداری و تعمیر هواپیماها و بالگردها از منابع داخلی استفاده کند.