سه‌شنبه 2 بهمن 1403

خشم سناتورها از سه برابر شدن صادرات نفت ایران به چین

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
خشم سناتورها از سه برابر شدن صادرات نفت ایران به چین

اقتصادنیوز: تقویت روابط ایران با چین برخی از سناتورها در ایالات متحده را بر آن داشته که خواستار تحریم های بیشتر شوند.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از المانیتور، یک شرکت تحلیل داده روز دوشنبه اعلام کرد علی‌رغم تحریم‌های غرب، صادرات نفت ایران به چین در سه سال گذشته سه برابر شده است.

محموله‌های نفت خام ایران به چین در سال 2020 به طور متوسط حدود 324 هزار بشکه در روز بوده و در سال‌های 2021 و 2022 به ترتیب به میانگین تقریبی 584 هزار و 770 هزار بشکه در روز رسیده است. طبق گزارش موسسه کپلر مستقر در لندن، این رقم از ژانویه تا ژوئیه سال جاری به طور میانگین به حدود 1.1 میلیون بشکه در روز رسیده است. پرس تی‌وی، خبرگزاری تسنیم و دیگر رسانه‌های ایرانی نیز این ارقام را گزارش کردند.

این حکایت از آن دارد که ایران در بحبوحه کشمکش‌های اقتصادی و انزوای بین‌المللی به چین متکی می‌شود. بر اساس گزارش ژوئیه موسسه صلح ایالات متحده، روابط میان آن‌ها پس از خروج ایالات متحده از توافق هسته‌ای در سال 2018 و اعمال مجدد تحریم‌ها علیه تهران، به طور قابل توجهی تقویت شده است.

صادرات نفت ایران پس از خروج آمریکا به میزان قابل توجهی کاهش یافت. در سال 2018، صادرات 2.5 میلیون بشکه در روز بود. به گزارش رویترز، در سال 2020، این رقم به 100000 بشکه در روز کاهش یافت.

در ماه مارس، چین میانجی‌گر توافقی بود که باعث شد روابط دیپلماتیک ایران و عربستان سعودی از سر گرفته شود.

مقامات آمریکایی همچنین به افزایش محموله‌های نفت ایران به چین اشاره کرده‌اند. در ماه ژانویه، رابرت مالی، فرستاده ویژه آمریکا در امور ایران ادعا کرد که این «مقصد اصلی» صادرات به زعم او «غیرقانونی» نفت ایران است. تحریم‌های آمریکا علیه ایران، هرگونه معامله با صنعت انرژی جمهوری اسلامی را ممنوع می‌کند.

اگرچه روابط ایران و چین در حال تقویت است، اما این دو کشور مدت‌ها است که به هم نزدیک بوده‌اند. رسانه دولتی چین، شین هوا در ماه فوریه گزارش داد، چین از سال 2022 به مدت 10 سال متوالی بزرگترین شریک تجاری ایران بوده است.

گروهی از جمهوری‌خواهان در سنای آمریکا به دنبال تحریم‌های بیشتر به دلیل فروش نفت ایران به چین هستند. سناتورها در اوایل ماه جاری نامه‌ای در همین موضوع به آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه ارسال کردند.

همچنین بخوانید