خطر سبقت تلفات امیکرون از دلتا در آمریکا / تاختوتاز امیکرون در اروپا و کمبود پرسنل درمانی
آمار نشان میدهد که امیکرون (سویه بسیار مسری ویروس کرونا) در حال افزایش مرگ و میرهای روزانه کرونایی در آمریکا نسبت به موج سویه دلتا در پاییز گذشته در این کشور است.
به گزارش ایسنا، امیکرون که در سراسر ایالات متحده گسترش یافته در حال افزایش آمار مرگ و میر روزانه کووید19 بیش از موج سویه دلتا در پاییزِ سال گذشته میلادی در این کشور است و با این شرایط احتمال دارد که تعداد فوتی های این بیماری برای روزها یا حتی هفته ها نیز در ایالات متحده روند افزایشی داشته باشد.
میانگین هفت روزه مرگ و میر جدید و روزانه کووید -19 در ایالات متحده از اواسط ماه نوامبر سال گذشته میلادی (2021) رو به افزایش بوده و در روز پنجشنبه به 2267 نفر رسید که این تعداد از پیک قبلی در ماه سپتامبر با 2100 مورد فوتی در زمانی که دلتا، سویه غالب در آمریکا بود، فراتر رفت.
اکنون تخمین زده می شود که سویه امیکرون تقریباً عامل تمام سرایت های کروناویروس در آمریکا است و حتی اگر این بیماری برای اکثر مردم بیماری زایی کمتری داشته باشد اما این واقعیت که بیشتر قابل انتقال است به این معناست که افراد بیشتری بیمار شده و جان خود را از دست می دهند.
بنابر گزارش اخیر ای بی سی نیوز، آمریکا با بیش از 878 هزار مرگ و میر ناشی از عوارض ابتلا به کووید19، بالاترین نرخ مرگ و میر کرونایی را در حال حاضر در جهان دارد.
تاخت و تاز امیکرون و ثبت رکورد جهانی ابتلای روزانه در آمریکا
بنابر اعلام دانشگاه جانز هاپکینز، در حدود یک ماه گذشته آمریکا تنها کشور در جهان شد که برای نخستین بار یک میلیون و 80 هزار و 211 مورد جدید ابتلا را در یک روز گزارش کرد که به عنوان بالاترین آمار روزانه ابتلا در جهان ثبت شد.
سویه امیکرون اکنون اکثریت موارد ابتلا در آمریکا را تشکیل می دهد.
همزمان جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا که انتقادها از او در مورد مدیریت همه گیری بالا گرفته، خواستار ادامه تشکیل حضوری کلاس های درس در مدارس است.
بر اساس گزارش اخیر بی بی سی، با شیوع امیکرون همچنین برخی مناطق آموزشی در این کشور بازگشایی مدارس بعد از تعطیلات زمستانی را به تاخیر انداختند. همزمان نگرانی هایی در مورد مشکلات تهیه کیت تست سریع برای دانش آموزان و آموزگاران وجود دارد.
مقام های بهداشتی ایالات مختلف گزارش می دهند که اکثریت موارد ابتلا به غیرواکسینه ها مربوط می شود و همچنین گفته اند شمار کودکانی که به دلیل ابتلا به کووید در بیمارستان بستری می شوند نیز افزایش داشته است.
ابتلا به اُمیکرون در آمریکا تا اواسط فوریه به اوج میرسد
بنابر پیش بینی مقامات بهداشتی آمریکا همچنین موارد ابتلا به اُمیکرون در این کشور تا اواسط فوریه به اوج میرسد.
آنتونی فائوچی، کارشناس ارشد بیماریهای عفونی در آمریکا چندی پیش اعلام کرد که اکثر ایالت های این کشور تا اواسط ماه فوریه سال جاری میلادی (2022)، اوج موارد ابتلا به سویه امیکرون را تجربه خواهند کرد.
فائوچی همچنین خاطر نشان کرد: هیچ وقت نمی توان در زمانی که با کروناویروس دست و پنجه نرم می کنیم با اطمینان صحبت کرد و این ویروس در گذشته ما را غافلگیر کرده است.
به گزارش یو اس آ نیوز، فائوچی در ادامه تاکید کرده است: ممکن است در بخشهایی از کشور که درصد بیشتری از مردم به طور کامل واکسینه نشدهاند یا دُز یادآور واکسن کرونا را دریافت نکردهاند، موارد بستری در بیمارستان ناشی از عوارض ابتلا به کووید19 افزایش داشته باشد.
تاخت و تاز امیکرون در اروپا و کمبود شدید پرسنل درمانی
سویه امیکرون ویروس کرونا این روزها در بیشتر کشورهای اروپایی با شدت در حال گسترش است و کمبود کادر درمانی باعث شده که در برخی کشورها، پرسنل با تست کرونای مثبت همچنان به کارشان ادامه دهند.
به گزارش ایسنا، به دلیل شیوع و گستردگی سویه امیکرون ویروس کرونا در اروپا، بسیاری از کشورهای این منطقه با کمبود پرسنل پزشکی و پرستاری روبرو شدهاند.
خبرگزاری رویترز چندی پیش در گزارشی از لندن و مادرید منتشر کرد: به دلیل شیوع گسترده امیکرون و سرعت پراکندگی این سویه، سیستم درمانی در کشورهایی مانند اسپانیا، ایتالیا و بریتانیا به شدت با مشکل روبرو شده است.
در آلمان نیز نگرانی درباره تشدید فشار بر کادر درمانی بالا گرفته است و برخی مسئولان میگویند که مقررات و محدودیتهای کنونی کرونا برای غلبه بر امیکرون در این کشور کافی نیستند.
در انگلیس در حالی که به دلیل شیوع امیکرون، تعداد بیمارانی که باید در بیمارستانها و کلینیکها به آنها رسیدگی شود بیشتر شده اما به دلیل تعداد بالای پزشکان و پرستارانی که در قرنطینه یا بیمار هستند، کادر درمانی کمتر شده و تمامی عملهای جراحی غیرضروری به تعویق افتاده است.
در سه ماهه اخیر با فشار دولت، کلینیکها و بیمارستانهای خصوصی در این کشور مجبور به انجام عملهای جراحی مثل عمل سرطان شدهاند که قاعدتا بایستی در بیمارستانهای دولتی انجام شوند. در حال حاضر امیکرون با سرعت بالایی در حال انتشار در بریتانیاست.
در اسپانیا نیز وضعیت کادر درمانی به حدی بد است که بیمارستانها مجبور شدهاند، کارکنان بازنشسته خود را به کار بگیرند. همچنین ردگیری کسانی که با افراد تست مثبت در تماس بودهاند دیگر مثل سابق در ادارات بهداشت نمیتواند انجام شود.
بر اساس گزارش یک روزنامه، اسپانیا در آینده با دقت کمتری عفونتها را ردیابی کرده و تستهای کمتری انجام میدهد و روش برخوردش با کرونا مانند آنفلوآنزای عادی خواهد بود.
همچنین در هلند کادر درمانی بیمارستانها که نتیجه تست کرونای آنها مثبت بوده اما نشانههای بیماری را ندارند، باید به کارشان ادامه دهند. در کلینیک دانشگاه آمستردام، یک چهارم کارمندان با نتیجه تست مثبت در حال انجام کارشان هستند. هفته گذشته آمار پرسنل بیمارستانها که تست کرونای آنها مثبت بوده به پنج درصد افزایش یافت.
بنابر گزارش دویچه وله، در ایتالیا هم وضعیت همچنان بحرانی است و حدود چهار درصد کارکنان بیمارستانها به دلیل واکسینه نشدن از کار تعلیق شدهاند. ادارات بهداشت به همین دلیل تمامی جراحیهای غیرضروری را به تعویق انداختهاند. بخشی از پرسنل پرستاری و پزشکی نیز باید مرخصیهایشان را به تعویق بیندازند.
هشدار سازمان جهانی بهداشت در خلال شیوع بیسابقه کرونا در اروپا
دبیرکل سازمان جهانی بهداشت (WHO) به سران جهان هفته گذشته هشدار داده است که همه گیری کرونا "اصلا به نقطه پایان نزدیک نیست."
"تدروس آدهانوم گبریسوس" دبیرکل سازمان جهانی بهداشت اخیرا گفت: جهان باید در این فرض که سویه جدید کرونا موسوم به امیکرون به طور قابل توجهی ملایم تر است و خطر ناشی از ویروس را رفع می کند، محتاط باشد.
این هشدار در حالی صادر می شود که کشورهای اروپایی رکورد تازه ای از نظر آمار ابتلا را ثبت کرده اند.
آدهانوم در یک کنفرانس خبری در ژنو یادآور شد: درحالی که ممکن است این سویه در مجموع کم خطرتر باشد اما این روایت که باعث بیماری ملایم می شود، گمراه کننده است. اشتباه نکنید، امیکرون باعث بستری شدن در بیمارستان و مرگ می شود و حتی در موارد خفیف تر هم مثل سیل مراکز درمانی را غرق کرده است.
او به سران جهان هشدار داد که با رشد باورنکردنی امیکرون در جهان، احتمال ظهور سویه های تازه وجود دارد و برای همین است که ردگیری و ارزیابی همچنان حیاتی است.
وی افزود: من به خصوص نگران کشورهای زیادی هستم که آمار واکسیناسیون در آنها پایین است، چون خطر بیماری و مرگ در کسانی که واکسینه نشده اند چندین برابر است.
همچنین "مایک رایان" مدیر امور اضطراری سازمان جهانی بهداشت هم گفت که سرعت بالاتر سرایت امیکرون احتمالا باعث افزایش بستری شدن و مرگ خواهد شد، به خصوص در کشورهایی که مردم کمتر در آنها واکسینه هستند.
به گزارش بی بی سی، او گفت: افزایش تصاعدی موارد ابتلا، صرف نظر از شدت سویه های منفرد، به افزایش اجتناب ناپذیر بستری شدن و مرگ منجر خواهد شد.
سازمان جهانی بهداشت: تا 2 ماه دیگر امیکرون نیمی از شهروندان اروپایی را آلوده میکند
مدیر منطقه ای سازمان جهانی بهداشت در اروپا در حدود یک هفته اخیر هشدار داد: در صورتی که وضعیت ابتلا به بیماری کووید -19 در شرایط کنونی باقی بماند، تا دو ماه دیگر نیمی از شهروندان کشورهای اروپایی مبتلا به این بیماری با سویه امیکرون می شوند.
هشدار این سازمان درست در روزی داده شد که دو سال پیش کووید -19 رسما اولین قربانی را در چین گرفت. یازدهم ژانویه سال 2020، پکن رسما اعلام کرد که اولین نفر در شهر ووهان، کانون اولیه پیدایش ویروس کرونا، پس از ابتلا به ویروس کرونا جان باخته است.
هانس کلوگه، مدیر اروپاییِ سازمان جهانی بهداشت گفت که سویه جدید ویروس کرونا موسوم به امیکرون، بسیار راحتتر از سویههای دیگر حتی به افرادی که پیشتر دچار کووید -19 شده و یا واکسن زدهاند منتقل میشود.
به گزارش یورونیوز، کلوگه تاکید کرد که تا 10 ژانویه، 26 کشور اروپایی گزارش دادند که بیش از یک درصد از جمعیت آنها هر هفته به کووید -19 مبتلا میشود.
رشد زیر سویه اُمیکرون در انگلیس
آژانس امنیت بهداشت انگلیس نیز به تازگی (UKHSA) اعلام کرده است: به نظر می رسد زیر سویه اُمیکرون (BA.2) نسبت به سویه غالب فعلی (BA.1) از رشد قابل توجهی برخوردار است.
بنابر اعلام آژانس امنیت بهداشت انگلیس، نرخ رشد BA.2 در مقایسه با BA.1 در تمام مناطق کشور افزایش یافته و میزان گسترش زیر سویه اُمیکرون نسبت به سویه اصلی در حال حاضر قابل توجه است.
مقامات آژانس امنیت بهداشت انگلیس اعلام کردند: اکنون می دانیم که BA.2 دارای نرخ رشد فزاینده ای است که در تمام مناطق کشور قابل مشاهده است. همچنین هیچ داده ای در مورد شدت BA.2 در مقایسه با BA.1 وجود ندارد و در ارزیابی های اولیه تفاوتی در اثربخشی واکسن روی این دو عامل بیماری زا مشاهده نشده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، گسترش سریع سویه اُمیکرون موجی از همه گیری را به همراه داشت به گونه ای که موارد ابتلا در ماه دسامبر به بالاترین حد خود در انگلیس رسید و جایگزین سویه غالب دلتا شد.
نمودارهای بستری و مرگ ناشی از امیکرون در چند کشور پُرمبتلا در اپلیکیشن ماسک
انتهای پیام