دانشگاههای علوم پزشکی میزبان چه برنامههایی هستند؟
تهران - ایرنا - برگزاری همایشها و سمینارهای مختلف بین المللی و ملی علمی یکی از مهمترین برنامههای دانشگاهها به ویژه در حوزه علوم پزشکی است، در نیمه دوم دی ماه نیز دانشگاههای علوم پزشکی ایران، شهید بهشتی و تهران با برگزاری همایشهای گوناگون میزبان صدها نفر از استادان و دانشجویان حوزه علوم پزشکی هستند.
تلاش هر روزه استادان، پژوهشگران و دانشمندان در راه کسب یافتههای علمی جدید و لزوم ارائه این یافتهها به جامعه علمی کشور منجر شده تا بطور تقریبی در هر ماه چندین همایش در دانشگاههای سراسر کشور برگزار شود. علوم پزشکی از جمله رشته هایی است که در دانشگاههای آن تعداد بسیاری کنفرانس و همایش در سطح کشور برگزار میشود.
هر همایش علمی از یک تا بطور معمول سه روز به طول می انجامد و سخنرانان مختلف در این همایشها به ارائه دستاوردهای خود میپردازند.
این همایشهای علمی با همکاری متخصصان و افراد با تجربه در حوزههای گوناگون علم که تجربههای تازهای در خصوص نتایج تحقیقات و پژوهشها دارند، تشکیل میشود. این افراد متخصص یافتههای خود را در قالب مقاله، سخنرانی و پوستر به مخاطبان ارائه میکنند.
در واقع دانشگاهها به واسطه همکاری با گروههای آموزشی، مراکز و موسسات تحقیقاتی برای تبادل دادههای علمی و همچنین ارضا روحیه جستجوگری استادان و دانشجویان، همایش، کنفرانس و سیمینارهای بسیاری را در رشتههای علمی برگزار میکنند.
در این میان دانشگاههای علوم پزشکی کشور نیز در هر ماه تعداد قابل توجهی همایش و سمینارهای مختلف برگزار میکنند تا اساتید، پزشکان و دانشجویان رشتههای مختلف علوم پزشکی از یافتههای جدید در حوزه کاری و تحصیلی خود غافل نمانند و از سوی دیگر در این همایشها زمینههای همکاری با سایر نهادهای علمی و اجرایی را مهیا کند.
ایرنا با توجه به اهمیت شرکت در این همایش و سمینارها به معرفی برنامههای علمی نیمه دوم دی ماه در دانشگاههای علوم پزشکی میپردازد تا علاقهمندان بتوانند برای شرکت در این همایشها از زمان و محل برگزاری آنها باخبر شوند.
نهمین کنگره تخصصی کنترل عفونت و استریلیزاسیون، مواد و تجهیزات پزشکی، بیست و پنجمین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی، دومین کنگره ملی پزشکی کوهستان با رویکرد به امداد و نجات و کمک های اولیه و بیست و هشتمین کنگره بیماریهای عفونی و گرمسیری ایران از مهمترین همایشهای علمی دانشگاههای علوم پزشکی ایران، شهید بهشتی و تهران است.
نهمین کنگره تخصصی کنترل عفونت و استریلیزاسیون، مواد و تجهیزات پزشکی
نهمین کنگره تخصصی کنترل عفونت و استریلیزاسیون، مواد و تجهیزات پزشکی یکی از برنامههای علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران است.
این کنگره در روزهای 24 و 25 ماه دی ماه در مرکز همایشهای بین المللی رازی برگزار میشود.
عزم ملی جهت شکل گیری نظام یکپارچه پیشگیری وکنترل عفونت در راستای چشم انداز 1404 شعار نهمین کنگره تخصصی کنترل عفونت و استریلیزاسیون، مواد و تجهیزات پزشکی است.
همچنین اهداف این کنگره عبارت است از: کاهش عفونتهای ناشی از مراقبت / خدمات سلامت وارتقاء سطح سلامت جامعه با ارایه جدیدترین دستآوردهای پژوهشی و علمی و یکپارچه سازی و هماهنگی دستگاهها ونهادهای فعال درحوزه پیشگیری وکنترل عفونت.
کنترل عفونت، استریلیزاسیون مرکزی، تجهیزات پزشکی و بهداشت در نسل چهارم اعتبار بخشی ملی و طرح تحول نظام سلامت، سلامت حرفه ای، پروفیلاکسی بعد از مواجهه شغلی در کارکنان خدمات سلامت و احتیاطات استاندارد، هماهنگی بین بخشی (حوزه های درمان، بهداشت، پرستاری، غذا ودارو، آموزش) در ارتقاء استانداردهای پیشگیری وکنترل عفونت و استانداردها و دستاوردهای جدید مرتبط با مواد وتجهیزات پزشکی حوزه کنترل عفونت و احتیاطات مرتبط از جمله محورهای مطرح شده برای برگزاری این همایش عنوان شده است.
در این کنگره از خیرین حوزه سلامت و جشنواره انتخاب آثار و تحقیقات برتر حوزه کنترل عفونت، در مرکز همایشهای بین المللی رازی با حمایت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ایران، انجمن کنترل عفونت و مجمع خیرین سلامت کشور و همکاری سازمان غذا و دارو، اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی و معاونتهای مرتبط در وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی، تقدیر میشود.
بیست و پنجمین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی
بیست و پنجمین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی در تاریخ 27 دی 1398 توسط وزارت بهداشت، درمان، آموزش پزشکی معاونت و تحقیقات فناوری در شهر تهران برگزار میشود.
بیست و پنجمین دوره این جشنواره هم مطابق دوره های گذشته شامل دو بخش افراد حقیقی و نهادهای حقوقی حوزه علوم پزشکی است.
برگزیدگان دسته اول، از میان محققان جوان، دانشجو و صاحبان پژوهشهای برتر وبرگزیدگان حقوقی از میان مؤسسات مرتبط با پژوهش شامل دانشگاهها، مراکز تحقیقاتی، نشریات علوم پزشکی، کمیته های تحقیقات دانشجویی و مراکز رشد فناوری و همچنین مؤسسات غیردولتی حامی پژوهش معرفی میشوند.
دومین کنگره ملی پزشکی کوهستان با رویکرد به امداد و نجات و کمک های اولیه
دومین کنگره ملی پزشکی کوهستان با رویکرد به امداد و نجات و کمک های اولیه در تاریخ 26 دی 1398 توسط دانشگاه علوم پزشکی ایران در شهر تهران برگزار میشود.
بلندی های مهم ایران و جهان، آمار آسیب های ناشی از کوهنوردی، جستجو، نجات و نقش سامانه اورژانس های پیش بیمارستانی در کوهستان، ابزارهای تشخیصی برای اختلالات حاد و مزمن در ارتفاع، آمادگی برای کوهنوردی، اختلالات ناشی از کمبود اکسیژن و تشخیص و درمان آنها و تمرینات ورزشی در بلندی از جمله محورهای برگزاری این همایش مطرح شده است.
بیست و هشتمین کنگره بیماریهای عفونی و گرمسیری ایران
بیست و هشتمین کنگره بیماریهای عفونی و گرمسیری ایران در تاریخ 21 دی 1398 تا 25 دی 1398 توسط انجمن متخصصین بیماری های عفونی و گرمسیری ایران و انجمن حمایت از بیماران عفونی کشور برگزار میشود.
محل برگزاری این همایش دانشکده پزشکی دانشگاه شهید بهشتی است که با همکاری مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی سل و بیماریهای ریوی، گروه تحقیقات بالینی انستیتو پاستور ایران، مرکز تحقیقات ایدز دانشگاه تهران و انجمن راقبتهای ویژه ایران این همایش برگزار میشود.
اشتراک گذاری رویکردهای حوزه علوم پزشکی
برگزاری همایش و سمینارهای مختلف علاوه بر کمک به تقویت رشتههای میان رشتهای، می تواند به همکاری نهادهای اجرایی و تحقیقاتی بسیاری منجر شود.
برگزاری چنین همایشهایی باعث می شود تا پژوهشگران حوزههای علوم پزشکی علاوه بر به اشتراک گذاشتن رویکردها و دستاوردهای جدید و نوین خود، به شیوهای پویا ظرفیتهای رشته را برای مواجهه با پدیده جهانی شدن مجهز کنند.
همایشهای علوم پزشکی معرفی شده در نیمه دوم دی ماه در سالنهای همایش سه دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران و شهید بهشتی برگزار میشود.
*س_برچسبها_س*