جمعه 5 بهمن 1403

درخواست دبیر کل سازمان ملل از ایران

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
درخواست دبیر کل سازمان ملل از ایران

درحالی که ایران در پی خروج آمریکا از برجام و همچنین عمل نکردن اروپا به تعهدات برجامی‌اش اقدام به کاهش تعهدات برجامی نمود، دبیرکل سازمان ملل با ابراز تاسف نسبت به خروج آمریکا از برجام، خواستار بازگشت ایران به اجرای کامل تعهداتش در این توافق شد.

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل در گزارشی خطاب به شورای امنیت نسبت به خروج دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا از توافق هسته ای در سال 2018 و بازگرداندن تحریم ها علیه ایران ابراز تاسف کرد.

وی در این گزارش که به دست آسوشیتدپرس رسیده است، از ایران خواست تا به آن‌چه نگرانی‌ها درباره برنامه هسته‌ای و موشک‌های بالستیکش می‌خواند، رسیدگی کند و به اجرای کامل تعهداتش در برجام بازگردد.

گوترش همچنین در گزارش خود درخصوص اجرای قطعنامه 2231 شورای امنیت که در تایید برجام به تصویب رسید، گفت که در پنج سال گذشته جامعه بین‌الملل به میزان زیادی برجام را نمونه اثربخشی چندجانبه گرایی، دیپلماسی و گفت‌وگو و موفقیت در عدم اشاعه هسته‌ای دانسته‌اند.

دبیرکل سازمان ملل در بخش دیگری از این گزارش ادعا کرد که این سازمان اطلاعاتی دریافت کرده که یک "نهاد" تحت تحریم که از آن نام نبرده، دست به اقداماتی "ناسازگار" با تحریم ها زده و "شیرفلکه، وسایل الکترونیکی و تجهیزات اندازه گیری قابل استفاده در آزمایش سوخت مایع موشک های بالستیک و وسایل پرتاب فضایی" به ایران ارسال کرده است.

وی خاطر نشان کرد که سازمان ملل به دنبال کسب اطلاعات بیشتر از ایران در این موارد است.

دبیرکل سازمان ملل ضمن انتقاد از جنگ اقتصادی آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران بر اهمیت ابتکارعمل‌هایی در حمایت و عادی سازی روابط تجاری و اقتصادی با ایران به ویژه در شرایط فعلی مشکلات اقتصادی و درمانی ناشی از بیماری همه‌گیری بیماری کووید -19 تأکید کرد.

بنابر این گزارش، شورای امنیت سازمان ملل در صدد است که روز 22 دسامبر (دوم دی ماه) درباره گزارش دبیرکل بحث و گفت‌وگو کند.

به گزارش ایسنا، دبیرکل سازمان ملل در حالی از ایران درخواست کرده است تا به طور کامل به تعهداتش در برجام بازگردد که طرف‌های اروپایی توافق هسته‌ای (فرانسه، انگلیس و آلمان) از زمان خروج آمریکا از برجام، به تعهداتشان در این توافق عمل نکرده اند و آمریکا نیز پس از خروج یک جانبه خود، همواره برای کارشکنی و مانع تراشی در مسیر اجرای تعهدات این کشورها تلاش کرده است.

انتهای پیام