در مرز ایران، ارمنستان و آذربایجان چه خبر است؟ افزایش تحرکات سنگین نظامی / پرواز پهپادهای ایرانی فیلم
همزمان با شدت گرفتن تنشها میان جمهوریهای آذربایجان و ارمنستان بر سر آینده منطقه قرهباغ کوهستانی این دو کشور روز پنجشنبه یکدیگر را به انتقال نیرو و تجهیزات نظامی به نقاط مشترک مرزی متهم کردند.
همزمان با شدت گرفتن تنشها میان جمهوریهای آذربایجان و ارمنستان بر سر آینده منطقه قرهباغ کوهستانی این دو کشور روز پنجشنبه یکدیگر را به انتقال نیرو و تجهیزات نظامی به نقاط مشترک مرزی متهم کردند.
ارمنستان و جمهوری آذربایجان پنجشنبه یکدیگر را به انتقال نیرو و تجهیزات نظامی به مرز مشترک میان دو کشور متهم کردند. همزمان برخی گزارش های مختلف از افزایش تحرکات نظامی خبر می دهد
این در حالی است که تنشها میان باکو و ایروان بر سر آینده منطقه قرهباغ کوهستانی شدت گرفته است. باکو اخیرا با استقرار یک ایست و بازرسی نظامی مسیر مهم لاچین به قره باغ را مسدود کرده است. این تنها مسیر دسترسی ارمنستان به قره باغ است، اما جمهوری آذربایجان مدعی است که هدف از این اقدام جلوگیری از قاچاق سلاح است.
«نیکول پاشینیان»، نخستوزیر ارمنستان روز پنجشنبه جمهوری آذربایجان را به جمعآوری تشکیلات نظامی در طول خط تماس در منطقه قرهباغ کوهستانی و مرز آذربایجان و ارمنستان متهم کرد.
وزارت خارجه ارمنستان ضمن بیان این ادعا کرده که علاقهای به تشدید تنشهای نظامی ندارد و آماده انعقاد یک توافق صلح است گفته که منابع مختلف اقدام جمهوری آذربایجان در ارسال تجهیزات نظامی را تأیید کردهاند.
وزارت خارجه جمهوری آذربایجان این ادعاها را رد کرده و در بیانیهای از ایروان خواسته آنچه به گفته باکو «تحریکهای نظامی و سیاسی» است را خاتمه دهد.
در بخشی از این بیانیه آمده است: «این ادعاها بخشی از یک بازی فریبکارانه سیاسی دیگر است.»
«حکمت حاجیاف»، مشاور رئیسجمهور جمهوری آذربایجان در مسائل سیاست خارجی در گفتوگویی با رویترز مدعی شد که نیروهای مسلح کشورش در حال انجام رزمایشهای از پیشبرنامهریزیشده به منظور آمادگی برای پاییز و زمستان هستند.
حاجیاف ضمن متهم کردن ارمنستان به تجمیع نیروها در منطقه مرزی و همچنین خرید سامانههای تسلیحاتی جدید گفت اقدامات باکو بخشی از «روند برنامهریزی همیشگی» این کشور است.
در جنگ سال 2020 جمهوری آذربایجان موفق شد بخشهای قابل توجهی از سرزمینهایی را که در دهه 1990 به ارمنستان واگذار کرده بود از این کشور پس بگیرد. روسیه بعد از اتمام این جنگ اقدام به حفظ نیروهای حافظ صلح در منطقه کرده است.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین روز پنجشنبه گفت که مسکو به وظایف خود به عنوان ضامن صلح در منطقه قفقاز جنوبی عمل میکند.
پسکوف با وجود این از تصمیم ارمنستان برای میزبانی یک رزمایش مشترک با حضور 85 سرباز آمریکایی در هفته آینده انتقاد کرد و آن را غیرسازنده خواند.
کانال پارتیزان نوشت: حدودا 4 الی 3 روز است که به شکل ممتد و منظم ویدئوهای بسیاری از جابجایی ادوات و تجهیزات ارتش جمهوری آذربایجان منتشر میشود. همچنین پروازهای ترابری نظامی باکو به اسرائیل (تأمین کننده اصلی تسلیحات جمهوری آذربایجان) برقرار است.
برروی بسیاری از کامیونهای پشتیبانی ارتش باکو یک نوع نشانه خاص نیز کشیده شده است.
طبق تجربه و تاریخ، بعد از جنگ دوم قرهباغ در سال 2020، باکو در نیمه دوم سالهای 2021, 2022 تنشهای نظامی و درگیری را با ارمنستان آغاز کرده است، گرچه این تنشها منجر به جنگ گسترده در سطح جنگ دوم قرهباغ نشدهاند.
اما تحرکات فوق به قدری گسترده و وسیع میباشند که یادآور ویدئوهای منتشر شده قبل از جنگ در سال 2020 است،
امیدواریم ستاد کل نیروهای مسلح کشور توجه ویژهای را به وضعیت همسایگان شمال غربی معطوف کند و احتمال آغاز جنگی دیگر را در نظر بگیرد که به نظر هدف ارتش باکو از جنگ درنهایت اشغال استان سیوینک ارمنستان خواهد بود.
حجم ویدیو: 3.82M | مدت زمان: 00:00:21 هم اکنون دیگران می خوانند-
فشن شو عجیب در بازار وکیل شیراز | این فیلم را ببینید
-
اتفاق وحشتناک در یک دبیرستان دخترانه در مشهد / اقدام پدر یک دانش آموز به آتش زدن دفتر مدرسه
-
این زن بلندترین پشتمو را در جهان دارد
-
انفجار مرگبار در معدن شاهرود / 6 معدنچی جانباختند
-
پیش بینی تسنیم از برنامه هکرها / هک پلتفرم های مالی و خرید و فروش ارزهای دیجیتال برای ایجاد شورش خیابانی
-
فال تاروت امروز یکشنبه 12 شهریور 1402 | فال تاروت می خوای بیا اینجا بگیرر
-
شهادت یک پاسدار سپاه در سوریه / پاسدار یحیی رستمی که بود؟ + عکس