دسترسی مردم به خدمات حقوقی باید تسهیل شود
رئیس حفاظت و اطلاعات قوه قضائیه گفت: باید سامانهها را به سمتی ببریم که دسترسی مردم به خدمات حقوقی تسهیل شود.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، حجتالاسلام عبداللهی؛ رئیس مرکز حفاظت قوه قضائیه امروز در همایش روز ملی پاسداشت حقوق عامه، گفت: به نیابت از رئیس قوه قضائیه از تمامی تلاشهای شبانهروزی که در مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده انجام میشود قدردانی میکنم. از دوره قبل در مرکز وکلا اقداماتی آغاز شد که در دوره جدید تکمیل شد.
وی ادامه داد: هر آنچه که در این جمع بیان میشود، محدود به این جمع نیست هر فردی که نظام جمهوری اسلامی و در این بیرق خدمت وکالت، کارشناسی و مشاوره می کند مخاطب ماست و تفاوتی برای مجموعه حاکمیت ندارد، تفاوتی میان وکلا وجود ندارد و امت واحده و در پی یک واقعیت هستیم.
عبداللهی گفت: در دوره گذشته و این دوره شاهد بودیم که مجموعه مرکز وکلا هدف محور، موضوع محور و مسئله محور شد. وی گفت: منظور از هدف محوری این است که توقع جامعه اسلامی و توقع ولی امر مسلمین و مجری منویات و عوامل در صدر قوه قضائیه که ریاست آن است تحقق عدالت است. هدف محور کردن مرکز با تحقق عدالت، تمدنسازی حقوقی و با مبنای سند تحول قضایی اتفاق خواهد افتاد. اگر این مسأله توسط شما مجریان در بستر تحول قضایی درست تحقق پیدا کند باید کتاب ها در مورد آن نوشت.
عبداللهی گفت: موضوع محور حرکت کردن مجموعه مرکز وکلا در دو محور تحصیل رضایتمندی جامعه مورد هدف است. در واقع تحصیل رضایتمندی اقشاری که قابلیت دسترسی به خدمات حقوقی را نداشتند. امروز میشود ادعا کرد که به واسطه اعضای مرکز کمتر کسی در جامعه اسلامی است که مطالبه یک مشاوره داشته باشد و دسترسی نداشته باشد.
وی ادامه داد: رضایتمندی اجتماعی از موضوعات مورد تاکید رهبری بوده است که با تحصیل رضایتمندی یاس و ناامیدی رخت بر بست، به واسطه اعمال و رفتار اعضای مرکز کسانی که مراجعه و مطالبه راهنمایی داشتند هنگام خروج آرامشی دارند. تحصیل رضایت از طریق ایجاد امنیت و از بین بردن نارضایتی اتفاق میافتند.
رئیس مرکز حفاظت قوه قضائیه گفت: مسأله محور حرکت کردن مرکز و توجه مبنایی بر ارتقا تخصصی و علمی تمامی مجموعه اعم از وکلا کارشناسان و مشاوران و فراهمسازی دسترسی آسان افراد جامعه به خدمات حقوقی است اگر چنانچه این سه محوری که بنیانگذاری شده را درست بتواند به مقصد برسید میتوانیم در چند سال آینده شاهد کاهش اطاله دادرسی، کاهش جمعیت کیفری، رسیدگی به حقوق عامه، از بین رفتن فساد و تبعیض باشیم.
وی در ادامه گفت: در کنار این سه محور که با سیاستهای نظام جمهوری اسلامی ایران تطابق دارد، این مجموعه راهبری را به سمتی برده است که کانون گردانندگی کشور نسبت به آنچه در این مجموعه اتفاق افتاده است هیچگاه احساس نگرانی نکرده است، که از جمله شاخصترین مصادیق آن اتفاقات سال 1401 بود، برخی از افرادی که غفلتاً و تعجیلاً یکسری به افکار آنها حلول کرد اما در مجموعه مرکز فردی که بخواهد برای نظام نگرانی ایجاد کند نبود و این بزرگترین شاخص تبریک گفتن به این مجموعه است که هم ریاست قوه قضائیه، گردانتدکان اجرایی و هم ریاست قوه قضائیه به آن مباهات میکند.
عبداللهی به مباهات ریاست قوه قضائیه به موضعگیری این مجموعه در مواقع مهم اشاره کرد و گفت: برگزاری محاکمه نمادین رژیم صهیونیستی در روز قدس از سوی مرکز وکلا، اثر گذار است پس در مسأله محور حرکت کردن مرکز باید بگوییم اکنون در افق و پلکان خوبی قرار دارد.
وی با بیان اینکه همواره باید سامانهها را به سمت و سویی ببریم که موجب تسهیل دسترسی مردم به خدمات حقوقی شود گفت: ترتیبات اتخاذ شده در مرکز بدین منظور که هر فردی در هر گوشه ای از کشور بتواند از آن استفاده کند که قابل اعتناست. وی ادامه داد: در دوره جدید ارتباطات بینالمللی این مجموعه با معیارهای دینی با سایر بلاد سبب شده است مدعوین بازخوردهای مثبتی نشان دهند.
عبداللهی بیان اینکه توجه به واجبات و مستحبات در این مجموعه از افق بالایی برخوردار است و این عزتمندی را به راحتی نمی توان تحصیل کرد، گفت: خواهرانی که از این مرکز در مجموعه های قضایی تردد میکنند بخش عمده شأن قابل تحسین هستند. رئیس مرکز حفاظت قوه قضائیه ادامه داد: دعاوی بینالمللی مرکز بسیار تاثیر گذار است مشاهده میکنیم که محافل حقوقی دنیا آن را پذیرش، ثبت و مطالعه و در ردیف رسیدگی قرار دادند.
وی در پایان سخنانش با بیان اینکه موضوع پاسداشت حقوق عامه که از نگرانیهای رهبر انقلاب است مورد توجه این مجموعه قرار گرفته است، گفت: در بحث حقوق عامه در این دو دوره خروجی قابل توجهی وجود دارد، تلاش کنیم حتی یک مصداق از روی برگرداندن از مردمی که به ما روی می آوردند پیدا نشود تلاشتان برای خدا باشد و اخلاص در عمل داشته باشید.
وکالت باید اجباری شود اما با مدیریت هزینهاین خبر میافزاید: همایش پاسداشت 17 فروردین، سالروز تاسیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه، روز ملی پاسداشت حقوق عامه، عصر امروز شنبه 18 فروردین با حضور جمعی از شخصیتهای سیاسی، اجتماعی و نیز مسئولین قضائی در مرکز همایشهای بینالمللی صدا و سیما برگزار شد.
علی القاصیمهر؛ رئیس دادگستری استان تهران، مسعود ستایشی؛ سخنگوی قوه قضایبه، محمد کاظمیفر؛ رییس سازمان آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه، حجتالاسلام موحدی آزاد؛ دادستان کل کشور، ذبیحالله خدائیان؛ رئیس سازمان بازرسی کل کشور، کاظم غریبآبادی؛ دبیر ستاد حقوق بشر، علی بهادریجهرمی؛ سخنگوی دولت و... در این مراسم حضور داشتند.
همچنین در این مراسم از برخی وکلا و کارشناسان رسمی که در بحث حقوق عامه اقدامات شایانی داشتهاند، مجریان طرح وکلا در مساجد در سراسر کشور، دستاندرکاران معاضدت حقوقی به مردم و نیز خانواده شهید احمدیروشن تجلیل شدند.