شنبه 3 آذر 1403

دفاع صریح وزیر بهداشت از هیئت امنای صرفه‌جویی ارزی

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
دفاع صریح وزیر بهداشت از هیئت امنای صرفه‌جویی ارزی

وزیر بهداشت با بیان این‌که امروز کشور با تحریم های غیرقانونی و ناجوانمردانه نظام سلطه مواجه است، هیئت امنای صرفه‌جویی ارزی را بازویی توانمند برای نظام سلامت توصیف کرد!

- اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، بهرام عین اللهی امروز در همایش خدمت ماندگار و گرامیداشت زنده یاد دکتر عباس شیبانی، موسس هیئت امنای صرفه‌جویی ارزی در معالجه بیماران اظهار کرد: دکتر شیبانی از دوران جوانی فعالیت‌های مبارزاتی خود علیه رژیم ستمشاهی را آغاز کردند و به دلیل این فعالیت‌ها، بارها دستگیر و حبس شدند.

وی افزود: دکتر شیبانی بسیار مردمی، ساده زیست و وارسته بودند. وی شخصیتی ولایت‌پذیر و از رهبری تبعیت داشتند که این ویژگی الگوی ماست. دکتر شیبانی همچنین هیچ‌گاه از قبول مسئولیتهای دشوار شانه خالی نمی کردند.

وزیر بهداشت از جمله اقدامات ماندگار و ارزشمند زنده یاد دکتر شیبانی را تأسیس هیئت امنای صرفه جویی ارزی در شرایط جنگ عنوان کرد و افزود: در آن زمان زیرساخت های دارویی و تجهیزاتی ما مانند امروز نبود.

وی با بیان این که هیئت امنای صرفه جویی ارزی به عنوان یک نهاد انقلابی شناخته می شود، تصریح کرد: امروز کشور با تحریم های غیرقانونی و ناجوانمردانه نظام سلطه مواجه است و هیئت امنای صرفه جویی ارزی به عنوان بازویی توانمند، نظام سلامت را یاری می‌دهد.

لزوم رفع نواقص در عملکرد "هیئت امنای صرفه‌جویی ارزی"

عین اللهی با بیان این که هیئت امنا با هدف کاهش هزینه‌های درمان بیماران و جلوگیری از اعزام آن‌ها به خارج از کشور و فراهم آوردن امکانات تشخیصی و درمانی در داخل کشور تاسیس شد، گفت: قانون تشکیل هیئت امنای صرفه جویی ارزی به عنوان قانونی مترقی توسط مجلس شورای اسلامی در سال 1378 به تصویب رسید و در وزارت بهداشت به عنوان نهاد عمومی غیردولتی آغاز به کار کرد.

وزیر بهداشت، هیئت امنای صرفه جویی ارزی را یک «ذخیره راهبردی» عنوان کرد و گفت: با توجه به تحریم‌ها، ذخایر راهبردی می‌تواند در مواقع بحران، کمک کننده و نجات دهنده باشند.

عین اللهی گفت: در دوران کرونا به ارزش و تاثیرگذاری هیئت امنا بیشتر پی بردیم، در آن زمان، بیش از 200 میلیون دوز واکسن کرونا توسط هیئت امنای صرفه جویی ارزی وارد کشور شد.

وزیر بهداشت افزود: در اوج کرونا در ارتباط با تأمین تجهیزات مرتبط با این بیماری از جمله ماسک، دستکش و لباس محافظت کننده، محلول ضدعفونی کننده، ونتیلاتور، اکسیژن ساز و سایر موارد، هیات امنا از بازوهای قدرتمند وزارت بهداشت بود.

به گفته عین اللهی، هیئت امنا در دولت مردمی، کار خود را با قوت ادامه داده و 280 دستگاه سرمایه‌ای سنگین را تامین کرده و همچنین، در ارتباط با تأمین قطعات دستگاه‌ها انقلابی عمل کرده است.

وزیر بهداشت تصریح کرد: اقدام ارزشمند دیگر هیئت امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران، تامین حلزون شنوایی بود که در این زمینه نیز کاشت 2 هزار پروتز حلزون شنوایی برای کودکان انجام و باعث شد صف نوبت کاشت حلزون به صفر برسد.

لزوم رفع نواقص در عملکرد "هیئت امنای صرفه‌جویی ارزی"

در ادامه سید حسین صفوی، رئیس هیئت امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران گفت: نهاد انقلابی هیئت امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران با نیت خیرخواهانه دکتر شیبانی و نگاه بلند مجلس شورای اسلامی در سال 1378 به عنوان یک نهاد عمومی غیردولتی با هدف کاهش هزینه درمان بیماران و جلوگیری از اعزام آن‌ها به خارج از کشور با فراهم آوردن امکانات تشخیصی و درمانی در داخل کشور، تاسیس شده است.

وی ادامه داد: اگر نگاهی به نظام‌های سلامت در سایر کشورها بیاندازیم، ارگان‌ها، سازمانها و یا قوانینی را می‌بینیم که برای کاهش هزینه‌های نظام سلامت ایجاد و یا وضع شده‌اند، در این سازمان‌ها ظرفیت‌هایی برای خریدهای متمرکز، پشتیبانی از مراکز تشخیصی و درمانی و تسهیلات و معافیت‌های مالی پیش بینی شده است.

صفوی خاطرنشان کرد: به طور کلی از آنجا که موضوع سلامت و امنیت در جوامع گوناگون رابطه تنگاتنگی با هم دارند، امور مربوط به سلامت و تامین اقلام سلامت محور در همه کشورها از موضوعات مهم حاکمیتی است؛ اقدامات بسیار مهم هیئت امنای صرفه جویی ارزی در بحران پاندمی کرونا در زمینه تامین اقلام حفاظت فردی، کیت‌های تشخیصی، واکسن ضدکرونا و تامین ده‌ها تجهیزات پزشکی مورد نیاز مراکز درمانی، مثال عینی شرایطی است که مدیریت آن جز با اقدام به موقع ممکن نبود.

به گفته وی، تدبیر و آینده نگری دکتر عباس شیبانی، چنین ظرفیتی را برای نظام سلامت به میراث گذاشت و ساختاری برای آن بنیان نهاد که با هدف کاهش مصارف ارزی در هزینه‌های درمانی و تشخیصی، تسهیل‌گر امور سلامت باشد.

رئیس هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران با بیان اینکه فراهم کردن پیچیده‌ترین فناوری‌های روز دنیا، آن هم با فاصله زمانی کم از سایر کشورهای برخوردار، باعث شده جدیدترین روش‌های جراحی در خاک کشور عزیزمان انجام شود، تصریح کرد: فناوری‌هایی از قبیل انجام اعمال پیشرفته کاشت حلزون شنوایی، جراحی‌های پیوند قلب، کبد، مغز استخوان و ریه، مداخلات الکتروفیزیولوژی و سایر تکنیک‌های تشخیصی و درمانی پیشرفته در داخل کشور، از نتایج اقدامات نهادی است که این پزشک انقلابی پایه گذار آن بوده است.

صفوی گفت: باید به یاد داشت که اگر امروز کشور عزیزمان در بسیاری از روش‌های جراحی و درمانی سرآمد کشورهای منطقه است، دلیلی جز چابکی این نهاد در انتقال فناوری‌های پیشرفته به کشور و البته تلاش و دانش متخصصین این عرصه نداشته است.

وی افزود: این نهاد انقلابی در تجهیز بیمارستان‌های جدیدالاحداث و توسعه بخش‌های بیمارستانی نیز کارنامه درخشانی دارد.

وی گفت: در دو سال گذشته و با اهتمام ویژه وزیر بهداشت و معاونین ایشان و توجه ویژه رئیس جمهور و حمایت مجلس به ویژه ریاست مجلس، تجهیز بیمارستان‌های جدیدالاحداث عمدتاً در مناطق محروم با تامین مالی و اعتباری صرفه جویی ارزی هیئت امنا صورت گرفته است که حاصل آن تجهیز و بهره برداری از 13741 تخت بیمارستانی جدیدالاحداث در کشور و توسعه و راه اندازی بخش‌های ویژه، بلوک‌های زایمانی، تخت‌های مراقبت ویژه اطفال و بخش های تخصصی دیگر در جای جای کشورمان بوده است.

صفوی ادامه داد: با خرید بیش از 90 درصد از تجهیزات مورد نیاز برای تجهیز این مراکز از تولیدکنندگان داخلی و دانش بنیان، این نهاد نقش بسزایی در رونق تولید در حوزه تجهیزات پزشکی داشته است.

وی اظهار کرد: از دیگر اقدامات تسهیل‌گرانه هیئت امنا برای نظام سلامت می‌توان به مواردی نظیر، سرمایه گذاری در پروژه هزار تخت‌خوابی حضرت مهدی (عج)، تولید تجهیزات یکبار مصرف پزشکی در حوزه تزریق و آزمایشگاهی توسط شرکت آوا پزشک که امروز آخرین محصول آن به دست وزیر بهداشت رونمایی شد، توسعه سکوهای فناوری اطلاعات برای مدیریت دفاتر خدمات سلامت، تامین بیش از 16 هزار نیروی پرستار و خدمات بهداشتی در بیش از چهل دانشگاه، بکارگیری هشت فروند بالگرد در پنج سایت عملیاتی به منظور ارائه خدمات اورژانس هوایی که تاکنون موفق به نجات جان 4500 بیمار و مصدوم شده است، اشاره کرد.

رئیس هیئت امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران عنوان کرد: فناوری‌های نوین و روش های درمانی و تشخیصی جدید همچنان در سطح دنیا توسعه می‌یابند و درخت پرثمر هیات امنای صرفه جویی ارزی که توسط دکتر عباس شیبانی بنیان گذارده شده است، با توان کامل آمادگی آن را دارد تا در راستای سیاستهای وزارت بهداشت در کوتاهترین زمان این فناوری ها را دراختیار مردم عزیزمان قرار دهد.

وی افزود: هیات امنا آمادگی دارد با توان مضاعف از تولیدات داخلی و دانش بنیان حمایت کند و در راستای بومی سازی فناوری‌های پیشرفته قدم های مستحکم‌تر از قبل بردارد.

صفوی گفت: مرحوم عباس شیبانی، پیرخدمتگزار به بیماران، الگوی برجسته ساده زیستی، اخلاق و تلاش، شخصیتی عمیق و جامع الاطراف داشت. ردپای اقدامات موثر او در جای جای تاریخ این انقلاب به چشم می‌خورد.

وی خاطرنشان کرد: در هیئت امنای صرفه جویی ارزی روحیه تلاشگر و نگاه خیرخواهانه وی در کمک به بیماران در فرد فرد کارکنان هیئت جریان دارد.