دور جدید فتنهگری امارات؛ از اقدام علیه مقاومت فلسطین تا خوشرقصی در نشست اربیل
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، خصومت امارات متحده عربی با گروههای مقاومت فلسطین و اقدام ضد آنها سابقهای طولانی دارد و بعد از علنی شدن روابط ابوظبی با اشغالگران صهیونیست، رویکرد ضد فلسطینی این شیخنشین خلیج فارس تشدید شده است.
*س_ خصومت ریشهای امارات با مقاومت فلسطین_س*در همین زمینه برخی از منابع مقاومت فلسطین ضمن انتقاد از تلاش گسترده امارات در دهه اخیر برای از بین بردن منابع حمایتی از مقاومت فلسطین در کشورهای عربی گفتند که این کشور، از سایر کشورهای عربی، بیشتر خواستههای رژیم صهیونیستی را عمل میکرده است. این منابع با بیان اینکه گروههای مقاومت طی سالهای گذشته بهخاطر اتباع فلسطینی و مسائل دیگر، در قبال اقدامات امارات علیه جریان مقاومت سکوت کرده بودند، تصریح کردند، ابوظبی در گذشته تلاشهای امنیتی و اطلاعاتی بهویژه علیه جنبش حماس انجام داد، نیروها و فرماندهان آن را بازداشت و داراییهای متعلق به آن را مصادره کرد. طبق اسناد افشاشده توسط «سعودی لیکس» و «امارات لیکس» ابوظبی تلاشهای گستردهای برای ایجاد ائتلاف با مصر و اردن و عربستان سعودی برای سرکوب گروههای فلسطینی و در رأس آنها حماس انجام داده است، اخیرا نیز شاهد خدمترسانی بیدریغ امارات به صهیونیستها برای تشدید محاصره غزه و جلوگیری از بازسازی این منطقه بودیم. بعد از نبرد «شمشیر قدس» در مه سال جاری میلادی فشارها برای جلوگیری از بازسازی نوار غزه جهت تحت فشار قراردادن مقاومت فلسطین بیشتر شد که این فشارها صرفا مربوط به رژیم صهیونیستی نمیشود؛ بلکه برخی رژیمهای عربی و در رأس آنها امارات در تلاش برای خدمت به آمریکاییها و صهیونیستها و همچنین نقش قطر در کمک به محاصره غزه و حماس اقدامات زیادی برای جلوگیری از رسیدن کالاهای ضروری و نیز مصالح ساختمانی به نوار غزه انجام داد. «علی النعیمی» رئیس کمیسیون دفاع، امور داخلی و روابط خارجه در شورای اتحادیه امارات ماه گذشته در گفتگو با روزنامه عبریزبان «اسرائیل هیوم» با چشمپوشی نسبت به جنایات و تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم فلسطین بهویژه در نوار غزه، بهجای صهیونیستها، حماس را عامل درد و رنج فلسطینیها در این باریکه معرفی کرد! این مقام اماراتی که در قامت سخنگوی رژیم صهیونیستی ظاهر شده بود، مدعی شد: «یکی از بزرگترین اشتباهات این روایت، که بارها در رسانهها شاهد آن بودهایم، نحوه صحبت درباره (جنگ) غزه بود که گویی اسرائیلیها آن را اشغال کردهاند؛ نه اینگونه نیست، حماس آن را اشغال کرده است و دلیل درد و رنج ملت فلسطین در غزه حماس است، نه اسرائیلیها»!
*س_افشای اسناد تازه از توطئههای ابوظبی ضدحماس بعد از نبرد شمشیر قدس_س*این اقدامات امارات متحده عربی ضد حماس در اسناد محرمانه افشاشده از وزارت خارجه عربستان صراحتا قابل مشاهده است که بسیاری از جزئیات در این زمینه را روشن میکند. این گزارش توسط «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان تهیه و برای «محمد بن سلمان» ولیعهد این کشور ارسال شده است که به بیان اهداف و جزئیات سفر ناگهانی «محمد بن زاید» ولیعهد ابوظبی به اردن و دیدار طولانی وی با «عبدالله دوم» پادشاه این کشور میپردازد. این گزارش که در قالب یک نامه محرمانه و فوری از جانب وزیر خارجه عربستان برای محمد بن سلمان در تاریخ 7 جولای 2021 فرستاده شده بهشرح زیر است: «موضوع: سفر ناگهانی ولیعهد ابوظبی به اردن جناب ولیعهد! سلام و درود خداوند بر شما باد! با اشاره به گزارشهای سفارت ما در اردن مایلم جنابعالی را در جریان جزئیات سفر ناگهانی شیخ «محمد بن زاید» ولیعهد ابوظبی به اردن در تاریخ 27 مه بعد از درگیریهای اخیر میان گروههای فلسطینی و نیروهای اسرائیلی قرار دهم. بر اساس گفتگوهایی که در فرودگاه نظامی «مارکا» میان پادشاه اردن و ولیعهد ابوظبی صورت گرفت، از رئیس سرویس اطلاعات عمومی اردن خواسته شد شرح کامل دستاوردهای جنبش حماس بعد از درگیریهای اخیر با اسرائیل و بازتاب آن بر نقش گروه اخوان المسلمین در کشورهای عربی را ارائه کند. در سایه این شرایط اکنون اردن فرصت را برای گذر از روابط سرد با امارات و همکاری برای محاصره حماس مناسب میبیند. شواهد نشان میدهد که «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین یکی از برجستهترین بازندگان درگیریهای اخیر است؛ بهویژه بعد از به تعویق انداختن انتخابات فلسطین از ترس پیروزی حماس. «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر (سابق) اسرائیل نیز نتوانست از نتایج جنگ اخیر برای پیروزی در انتخابات اسرائیل استفاده کند. در این دیدار بر ضرورت مقابله با نقش قطر در نوار غزه با همکاری مصر و اردن و امارات و نیز عربستان سعودی و همچنین جلوگیری از ثبت پیروزی سیاسی حماس در برابر امارات و بحرین که اقدام به برقراری روابط با اسرائیل کردهاند تأکید شد؛ چرا که این پیروزی میتواند منجر به محبوبیت حماس در افکار عمومی عربی شود. همچنین توافق شد که شبکههای هماهنگی میان اردن و امارات و عربستان در پرونده بازسازی قلب نوار غزه ایجاد شود تا محبوبیت حماس در نوار غزه تضعیف گردد، بر این اساس ارتش مصر انجام خدمات لجستیکی در نوار غزه را بهعهده گرفته است و شرکتهای مصری در هماهنگی با اسرائیل بر این روند نظارت میکنند و تأمین بودجه مالی آن نیز بهعهده امارات و عربستان است. حماس نیز با توجه به نیازی که به نقش قاهره و بازسازی نوار غزه از خسارتهای ناشی از جنگ اخیر دارد نمیتواند این موضوع را رد کند. همکاری و هماهنگی با طرف اسرائیلی بهمنظور جلوگیری از ورود کمکهای قطری به نوار غزه؛ در حالی که مصر میتواند بهشرط هماهنگی عربستان و امارات همه مصالح ساختمانی برای بازسازی غزه را به این منطقه وارد کند. حمایت کشورهای عربی مربوطه یعنی عربستان و امارات و مصر برای انتخاب «سلام فیاض»، نخست وزیر پیشین تشکیلات خودگردان فلسطین بهعنوان نخست وزیر فلسطین بهجای «محمد آشتیه» نخست وزیر کنونی تشکیلات خودگردان مطابق با رویکرد آمریکا در این زمینه».
*س_ نقش امارات در کنفرانس خیانت اربیل و دشمنی با ملت فلسطین._س*اما در مرحله کنونی امارات، سازش با صهیونیستها را فرصت مناسبی برای تحقق اهداف خود ضد حماس میداند و در همین راستا کمپینهای گستردهای برای رواج عادیسازی روابط با اشغالگران میان کشورهای عربی بهراه انداخته است. در همین چارچوب نقش امارات در روند تشویق کشورهای عربی به عادیسازی روابط با اسرائیل در کنفرانس اخیر در اربیل که روز جمعه گذشته برای ترویج سازش با اشغالگران برگزار شد نیز مخفی نبود، تا جایی که کسانی که مواضع و بیانیههای رسمی این اجلاس را شنیدند، نسبت به وابستگی کاری نشست مذکور و متولیان آن به ابوظبی کوچکترین تردیدی به خود راه نمیدهند.
آنگونه که منابع آگاه گزارش میدهند کنفرانس مذکور را یک مؤسسه آمریکایی بهنام «Center for Peace Communications» (مرکز ارتباطات صلح) سازماندهی کرده بود. «جوزف براود» (Joseph Braude) رئیس این مرکز یک فرد دانشگاهی آمریکایی یهودی با اصالت عراقی است که بهعنوان مشاور در یک مرکز مطالعاتی که با بودجه امارات فعالیت دارد، کار میکند. وی مشاور مرکز مطالعاتی «المسبار» است که مؤسس آن «ترکی الدخیل» سفیر کنونی عربستان سعودی در ابوظبی است. یکی دیگر از اعضای مرکز سازماندهنده این کنفرانس، «هیفی بوظو» (Hayvi Bouzo) روزنامهنگار و مجری تلویزیون آمریکایی سوریهای است که از حامیان سرسخت عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی است و همواره در پستهایش در توئیتر از امارات حمایت و سیاستهای آن را تأیید میکند. البته دشمنی امارات با فلسطینیان را نمیتوان تنها محدود به گروههای مقاومت و حماس دانست؛ بلکه عملکرد ابوظبی در قبال فلسطین و آرمان آن حاکی از تلاشهای این شیخنشین خلیج فارس برای هدف قرار دادن کل ملت فلسطین در سراسر جهان برای خدمت به آمریکا و اسرائیل با امید به حمایت پوشالی این دو طرف از حکومت بنزاید در امارات است.