دومین جشنواره ملی تئاتر اهواز به کار خود پایان داد
اهواز - ایرنا - دومین جشنواره ملی تئاتر اهواز با موضوع «آب» که از یکم دی ماه در مجموعه تالار آفتاب اهواز آغاز شده بود، چهارشنبه شب به کار خود پایان داد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان شامگاه چهارشنبه در آیین اختتامیه این جشنواره در تالار نفت اهواز اظهار داشت: با گذشتن چهل سال از انقلابی که پایه های خودش را بر معنویت، تقدس و عبودیت بنا گذاشته آنچه انتظار می رود این است که هنر باید منتج به علو روح و تقدس نفسانی هنرمندان شود.
محمد جوروند با بیان این که هنر با توجه به معنی انسان متعالی و مقدس است گفت: هنر باید به تعالی و تقدس انسان کمک کند چراکه اگر غیر از این باشد ضرر وخسران بسیاری کرده ایم.
وی در ادامه گفت: این توقع از ما به عنوان متولیان حوزه فرهنگ و هنر وجود دارد که اعتبارات را به چیزی فراتر از صورت و شکل جشنواره ها اختصاص دهیم.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان ادامه داد: در کنار اجرای تئاتر صحنه ای آن چیز دیگر که به مردم اهواز تقدیم شد امید، عشق و مهربانی بود، ما مردم خوزستان نیاز به امید و عشق داریم و نیاز داریم وقتی مشکلات بزرگ و کوچک گریبان ما را می گیرد هنر به داد ما برسد و به ما کمک کند.
وی گفت: هنزمندی که پا در استان خوزستان میگذارد باید با این نگاه وارد شود که استان خوزستان روزی معراج بهترین و نیکوکارترین انسان های روی زمین یعنی شهدا بوده است.
جوروند ضمن گرامیداشت زنده یاد عبدالرضا حیاتی، هنرمند خوزستانی بیان کرد: حیاتی متخلق به اخلاق، معنویت بود و هنر متعهد خود را به هنرجویان و علاقه مندان حوزه هنر تقدیم کرده است، او علاوه بر تئاتر در هنرهای دیگر از جمله شعر و ادبیات هم ید طولایی داشت.
وی افزود: در حوزه های مختلف فرهنگی و هنری در استان اتفاقات معنوی و مبارکی در حال رخ دادن است که نمونه اعلا آنها این شخصیت ها و پروش یافتگان این تفکر و اندیشه ها زنده یاد عبدالرضا حیاتی بود که علاوه بر تخصص در هنر، انسانی متعهد، شریف و مهربان بود.
داور بخش پژوهش این جشنواره نیز گفت: بخش پژوهش در این جشنواره راه اندازی شد تا بتواند پاسخگوی ضعف های جدی حوزه علوم انسانی و رفتارها و کارهای پژوهشی باشد.
مهرداد بهراد بیان کرد: 16 اثر در بخش مقالات علمی پژوهشی، 12 اثر در بخش مقالات مروری و 10 اثر در بخش ترجمه به ما رسید.
وی یادآور شد: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با وجود تنگناها از این بخش حراست کردند تا به کم وکیف آن خدشه ای وارد نشود. در این دوره از جشنواره در بخش صحنه ای 6 اثر از شهرهای اهواز، بندرماهشهر، یزد، گچساران، بوشهر و ایلام در پلاتو خانه هنرمندان و سالن اصلی تالار آفتاب با هم به رقابت پرداختند در بخش خیابانی نیز 9 اثر از تهران و شهرهای مشهد، ساری، امیدیه، بروجرد، آبادان، سوسنگرد و اهواز هرکدام با 2 اثر در این دوره از جشنواره حضور داشتند.
*س_برچسبها_س*