دویست و پنجاهمین جلسه شورا چگونه گذشت؟
تهران - ایرنا - اعضای شورای اسلامی شهر تهران دویست و پنجاهمین جلسه خود را به بررسی اعتراض فرمانداری، تجهیز موزههای شهر به بخش کودک، تشکیل اداره کل سلامت اختصاص دادند.
به گزارش ایرنا، اعضای شورای اسلامی شهر تهران دویست و پنجاهمین جلسه خود را به صورت ترکیبی مجازی و حضوری برگزار کردند.
ریاست جلسه امروز را «محسنهاشمی» برعهده داشت اما از میانههای جلسه، وی این جلسه را ترک کرد و مسئولیت اداره شورا را به نایب رئیس شورا «سید ابراهیم امینی» سپرد.
«محسن هاشمی» رییس شورای اسلامی شهر تهران در ابتدای این جلسه گفت که در بحران کرونا، مدیریت جزیرهای و سلیقهای، موفق نخواهد بود، بلکه باید با همگرایی و اجماع مشکلات حل شود.
او از ستاد ملی کرونا، بابت تصمیم هرچند دیرهنگام برای تعطیلی تشکر کرد و افزود: مهمترین این اقدامات در تهران، تقویت سیستم حمل ونقل عمومی برای کاهش ازدحام پس از تعطیلات است، بویژه اینکه با آغاز فصل سرما و پدیده وارونگی هوا، ماندگاری و شیوع ویروس در فضای بسته و حتی باز افزایش مییابد.
شناسایی 1800 نقطه جرم خیز
در ادامه این جلسه «زهرا نژاد بهرام» عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران به مناسبت روز جهانی منع خشونت علیه زنان، به ارائه نطق پیش از دستور پرداخت.
نژادبهرام با اشاره به فعالیت های مدیریت شهری در پیشگیری از آسیبهای حوزه زنان اظهار داشت: شناسایی و رفع 143 نقطه جرم خیز و فضای بیدفاع شهری در منطقه 10 با هدف ارتقاء کیفیت فضاها و عرصههای شهری به منظور افزایش حضور زنان در شهر و تقویت احساس امنیت آنان، شناسایی 1800 نقطه جرم خیز و بی دفاع شناسایی شده در سطح شهر تهران از جمله اقدامات در سه سال گذشته بود.
او افزود: از مجموع 1800 نقطه، حدود 1300 نقطه بی دفاع توسط شهرداران مناطق 22 گانه رفع شده است.
نژادبهرام، حمایت از فعالیت اقتصادی بانوان در قالب طرحهای چون ساماندهی دستفروشان در ایام کرونا، معرفی زنان متقاضی کار به کارفرمایان مورد تأیید، پشتیبانی از زنان سرپرست خانوار در قالب بسته های حمایتی، بسترسازی حضور پررنگ زنان سرپرست خانوار در مراکز رشد و کوثر ذیل شهرداری تهران با هدف ایجاد امنیت اقتصادی و حمایت از کارآفرینی زنان بخشی را از دیگر فعالیت ها برشمرد.
این عضو شورای شهر تهران ادامه داد: مناسب سازی و بهسازی فضاهای عمومی شهر اعم از معابر، ایستگاهها و بوستان ها که گروههای مختلفی را همزمان پوشش می دهد و بستری برای حرکت امن زنان در جهت کاهش آسیب های فیزیکی احتمالی به زنان باردار، مادران کودک در اغوش گرفته، به مادران کالسکه به دست، از دیگر اقدامات است.
وی، پیگیری تدوین دستورالعمل ارتقای امنیت اجتماعی زنان ازطریق رفع فضاهای بی دفاع شهری که در مرحله ابلاغ به مناطق جهت اقدام است، را از تلاش ها در این دوره عنوان کرد.
نژاد بهرام، در ادامه سخنان خود، ایجاد گرم خانه های اختصاصی برای زنان در دو نقطه آسیب پذیر شهر تهران که بستری از بهبود را برای در پناه گرفتن زنان در معرض آسیب ایجاد کرده است را هم از اقدامات سه سال گذشته برشمرد.
گرمخانه ها در روزهای بارانی افراد بی خانمان را بپذیرند
«احمد مسجد جامعی» عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه گرمخانه ها در شبها موظف به پذیرش افراد بی خانمان هستند گفت: درخواست آن است که با توجه به بارش باران و کرونا، گرمخانهها در روز هم ا افراد بی خانمان را بپذیرند.
او افزود: سال گذشته 450 هزار نفر پذیرش در گرمخانه ها داشتیم اما امسال پیشبینی شده است 700 هزار نفر شب پذیرش وجود داشته باشد.
مدیران شهرداری سلیقهای عمل میکنند «شهربانو امانی» عضو شورای اسلامی شهر تهران با انتقاد از کوتاهی شهرداری تهران در ارائه برنامه عملیاتی ایمنی در حمل و نقل شهر تهران، گفت: مدیران شهرداری سلیقهای عمل میکنند.
مناقشه در وزارت بهداشت پذیرفتنی نیست
«محمدجواد حق شناس» رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران نیز با اشاره به استعفای معاون وزیر بهداشت، گفت که اختلافات و مناقشه در وزارت بهداشت در شرایط کنونی کشور، به مصلحت نیست.
او بیان اینکه شهروندان تحمل شنیدن این خبرها و اختلافات را در شرایط و روزگاری که جامعه در تب و تاب ناشی از این همه گیری است، ندارند، تاکید کرد که این وزارتخانه مسولیت فرماندهی مقابله با کرونا را دارد و مناقشه پذیرفتنی نیست.
دستورالعمل عجیب بلند مرتبه سازی «محمد سالاری» رییس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران هم با تذکر به معاونت مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران، آراء صادره در کمیسیون ماده 38 آیین نامه معاملاتی شهرداری تهران در خصوص بلند مرتبهسازی تا 21 طبقه را در منطقه 22 عجیب عنوان کرد.
او گفت: برخی از آراء کمیسیون ماده 38، شهرداری را مکلف کردهاست نسبت به صدور مجوز بلند مرتبه سازی با 21 طبقه اقدام کند.
کرونای معاون شهردار دستور شورا را به تعویق انداخت
اعضای شورای اسلامی شهر تهران در جلسه امروز خود بررسی دستور ایجاد رویه در مدیریت آبهای سطحی و هزینه کرد بودجه در این خصوص را به دلیل ابتلای معاون فنی و عمرانی شهردار تهران به کرونا، به تعویق انداختند.
اعضای شورای شهر تهران مقرر کردند این دستور جلسه در هفته آتی مورد بررسی قرار گیرد.
لغو تغییر نام خیابان عطار
همچنین اعضای شورای اسلامی شهر تهران در پی اعتراض فرمانداری تهران به تغییر نام خیابان «عطار نیشابوری» به «سبزوار»، این تغییر نام را لغو و مقرر کردند در اسرع وقت معبری به نام سبزوار نامگذاری شود.
«محمد جواد حقشناس» رئیس کمیسیون نامگذاری شورای اسلامی شهر تهران در این خصوص اظهار داشت: هیات تطبیق فرمانداری به سه نامگذاری ایراد گرفته است.
وی گفت: در نامه فرمانداری تغییر نام خیابان «عطار نیشابوری» به «سبزوار»، «رهی معیری» به «اسفراین» و تغییر نام خیابان «خواجوی کرمانی» به «جیرفت» دارای اشکال است.
دستور شورا برای کودکان
اعضای شورای اسلامی شهر تهران که پیش از این کلیات طرح «الزام شهرداری تهران به ایجاد موزه کودکان شهر تهران» را تصویب کرده بودند، امروز با ارایه پیشنهادات، مقرر کردند موزههای سطح شهر تهران هم به بخش کودک و چند رسانه ای مجهز شود.
ایجاد اداره کل سلامت در شهرداری
اعضای شورای اسلامی شهر تهران یک فوریت طرح «الزام شهرداری تهران به ایجاد اداره کل سلامت، ایمنی و محیط زیست (HSE)» را بررسی و با وجود مخالفت برخی اعضا، آن را تصویب کردند.
«زهرا صدر اعظم نوری» رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران به عنوان پیشنهاد دهنده این طرح بر اهمیت آن تاکید کرد.
او گفت: مسئله مرگ و حادثه بسیار مهم است؛ وقتی حادثهای رخ میدهد که منجر به مرگ میشود، عواقبش جبرانناپذیر است و این موضوع بحث HSE را از هر چیزی اولویتمندتر میکند.
جلسه هماندیشی سه شنبه آتی مجازی است همچنین اعضای شورای اسلامی شهر تهران در انتهای جلسه امروز که به ریاست سید ابراهیم امینی اداره میشد، تصمیم گرفتند جلسه هم اندیشی روز سه شنبه را به شکل مجازی برگزار کنند.
*س_برچسبها_س*