ذوقزدگی تندورهای آمریکایی از تصمیم FATF
تهران - ایرنا - درج نام ایران در فهرست سیاه گروه ویژه اقدام مالی (FATF) در روز جمعه گذشته، بیشترین ذوق زدگی را در میان تندروهای آمریکایی ایجاد کرد، بطوری که نتوانستند خوشحالی خود را پنهان کنند و به سرعت واکنش نشان دادند.
مایک پمپئو وزیر خارجه جنگ سالار آمریکا اولین نفری بود که از بازگرداندن اقدامات مقابلهای FATF علیه ایران استقبال کرد و یک بیانیه هم در همین ارتباط صادرکرد.
او در بیانیه اش از درخواست اف ای تی اف، از تمامی حوزه های قضایی بخاطر اتخاذ سریع اقدامات بزعم وی موثر در مقابله با آنچه حفاظت از سیستم مالی بین المللی نسبت به تهدیدات تامین مالی تروریسم از سوی ایران خواند، تشکر کرد.
وزیر خارجه تندرو آمریکا همچنین گفته که ایران باید پیامدهای عدم تصویب پالرمو و کنوانسیون تامین مالی تروریسم را متحمل شود.
بعد از پمپئو، جان بولتن مشاور سابق امنیت ملی در دولت ترامپ در توئیتی ذوق زدگی خود را به نمایش گذاشت. این شخصیت به شدت ضد ایرانی که سال هاست با گروه های تجزیه طلب و تروریستی مانند منافقین، روابط پنهانی و آشکار دارد، نوشت از اینکه FATF برای بانکها و شرکت های معاملهگر با ایران محدودیتهای مالی سختگیرانه تر وضع کرد، خیلی خوشحالم.
بولتون ابراز عقیده کرده که این اقدام برای ایرانی ها در حد کره شمالی ایجاد محدودیت می کند و زمانی این فشار حداکثری موثر می افتد که بطور کامل انجام شود.
تد کروز» سناتور تندروی جمهوریخواه، از جمله تندروترین شخصیت های سیاسی ضد ایرانی آمریکا نیز ضمن استقبال از کارگروه اقدام مالی در قرار دادن ایران در لیست سیاه، خواستار تحریم کل سیستم مالی ایران شد.
کروز گفت: همه بخشهای مالی ایران را باید تحریم کنیم.
البته خوشحالی جمعی دیگر از سناتورها، مقام ها و شخصیت های آمریکایی، سعودی و نیز رژیم صهیونیستی را هم به این لیست باید اضافه کرد، همانها که سال هاست سرگرم طراحی و لابی برای وضع تحریم های سخت و شکننده علیه ایران بوده اند.
FATF و طراحان تحریمهای ضد ایرانی (1)
تابستان سال 95 بود که علی طیبنیا، وزیر امور اقتصادی و دارایی وقت، در اظهاراتی با دفاع از همکاری ایران با گروه ویژه اقدام مالی از «بازندگان همکاری ایران با FATF» یعنی دستهای از سیاستمداران و لابیهای بینالمللی در کشورهای خارجی سخن گفت که به گفته او منافعشان در نتیجه این همکاری به خطر افتاده بود.
درآن هنگام، طراحان تحریم ها علیه ایران تحرکات جدیدی را در دستور کار قرار دادند که نامه جمعی از سناتورهای آمریکایی و در راس آنان رئیس کمیته روابط خارجی وقت سنا بود که از وزیر خزانه داری آمریکا خواسته بودند برای جلوگیری از همکاری اف ای تی اف با ایران وارد عمل شود.
گروه دومی که در آن هنگام دست بکار شدند، برخی کشورهای عرب منطقه بویژه عربستان و سومی و لابی صهیونیستی بود که از پیوستن ایران به این نهاد بین المللی ناخرسند بودند و تلاش زیادی برای جلوگیری از پیوستن ایران به این نهاد بین المللی به خرج دادند، اما با همه تلاش های صورت گرفته از سوی سناتورهای ضد ایرانی، جمهوری اسلامی ایران موفق شد با عضویت در گروه منطقهای اوراسیا که روس ها جایگاه ویژه و اثرگذاری در آن دارند، با FATF وارد همکاری شود، اما این به معنای پایان کارشکنی های نیروها و بازیگران ضد ایرانی در آمریکا و منطقه نبود.
طراحان تحریم علیه ایران را بشناسیم همزمان با لابیهای خارجی علیه بهبود روابط دیپلماتیک و اقتصادی کشور در همان سال (1395)، 8 سناتور ضد ایرانی که گفته می شود از طراحان تحریمها علیه کشورمان بودهاند، با ارسال نامهای از جاکوب لو، وزیر خزانهداری وقت آمریکا خواستند تصمیم گروه ویژه اقدام مالی (FATF) در مورد ایران را وتو و خنثی کنند. در نامه سناتورها از وزارت خزانهداری بهعنوان نماینده آمریکا در گروه ویژه اقدام مالی، به صراحت و آشکارا خواسته شده بود از پیوستن ایران به سیستم بانکی بینالمللی جلوگیری شود تا به ادعای آنان ایران از حمایتهای خود از تروریسم بکاهد. سناتور «باب کیسی، طراح اصلی درخواست از وزارت خزانهداری آمریکا برای جلوگیری از همکاری FATF با ایران بود و علاوه بر او، 7 سناتور دیگر شامل باب منندز، ران وایدن، مایکل بنت، چاک شومر، کوری بوکر، ریچارد بلومنتال و مارک وارنر نیز این نامه را امضا کرده بودند. این سناتورهای آمریکایی از خیلی پیشترها، در طراحی تحریمهای ضد ایرانی دست داشتهاند و همواره به مخالفتها با ایران و حمایت از لوایح ضدایرانی مشهور بودهاند.
باب منندز شخصا یکی از طراحان اصلی تحریمهای غیرقانونی آمریکا علیه ایران بوده است؛ هم او که در سال 2015 به فساد مالی مواجه شد و بخاطر پرونده "رشوهگیری"اش برایش حکم بازداشت صادر کردند.
علی طیبنیا، وزیر امور اقتصادی و دارایی وقت، همان روزها در یک برنامه تلویزیونی در توضیح دلایل ایران برای همکاری با گروه ویژه اقدام مالی، توضیح داده بود: "لابیهای صهیونیستی و رئیس کمیته روابط خارجی سنا و عربستان از مخالفان توافق ایران با FATF بودند و آنجا تلاش بسیاری کردند تا این توافق حاصل نشود، اما شکست خوردند."
1- دنیای اقتصاد - منتشر شده در پایگاه خبری فرارو - 21/ شهریور /95
*س_برچسبها_س*