جمعه 9 آذر 1403

رئیس بنیاد شهید: تاکنون 60 هزار ایثارگر تبدیل وضعیت شده‌اند

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
رئیس بنیاد شهید: تاکنون 60 هزار ایثارگر تبدیل وضعیت شده‌اند

به گزارش خبرگزاری فارس، آیین تقدیر از استارتاپ‌های برتر شاهد و ایثارگر کشور، یادواره دانشمند شهید مصطفی چمران امروز یکشنبه 29 خردادماه با حضور سیدامیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در مرکز همایش‌های بین‌المللی صداوسیما برگزار شد.

قاضی‌زاده هاشمی در این آیین ضمن گرامیداشت یاد و خاطر شهدا گفت: حضور در جمع سرآمدان ایثار و شهادت افتخار بزرگی است. وجود 10 هزار نخبه شاهد و ایثارگر در جامعه ایثارگری که میانگین سنی آن 28 سال از میانگین کشور بالاتر است نشان می‌دهد که تعداد نخبگان ایثارگری به نسبت جمعیت آن زیاد و از عموم جامعه بالاتر است.

وی افزود: ایثارگرانی که بعد از حدود یک دهه درگیر جنگ و مجاهدت بودند، فرصت حضور در دانشگاه را پیدا کردند و حدود 10 تا 15 سال است که مفهوم دانش بنیان‌سازی اقتصاد و سایر حوزه‌ها و توسعه و فناوری مثل خانه خلاق شکل گرفته است.

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه تعداد ایثارگران نخبه زیاد و این عزیزان پیشرو هستند، ابراز داشت: ایثارگران با زمانه حرکت می‌کنند و مسائل زمانی خود را درک می‌کنند و در مسیر و افق آینده گام بر می‌دارند. بر اساس فرمایش مقام معظم رهبری که ما سربازان ایشان هستیم دانش‌بنیان سازی امری مهم است و در این میان خانواده ایثارگران که سهم مهمی برای حفظ نظام و انقلاب اسلامی داشته‌اند نقش مهمی برای خلق قدرت دارند.

وی ادامه داد: دفاع از کشور امروز از طریق توسعه دانش و فناوری در مرزهای علم و دانش امکان‌پذیر است و خلق قدرت اگر زمانی دفاع از کشور، خاک و مکتب در جبهه بود امروز همان مفهوم در توسعه دانش و فناوری است. ما در این مسیر نظام بازدارنده دفاعی بر مبنای تکنولوژی موشکی و پهپادی ایجاد کردیم. این تکنولوژی را دیگران به ما نمی‌دهند و اگر آن را خلق نکرده بودیم نمی‌توانستیم در این کشور با آرامش زندگی کنیم.

قاضی‌زاده هاشمی با بیان اینکه امروز کشور ما و کشورهای دیگر در معرض تهدید قرار دارند، گفت: نمی‌گویم که ما باید در همه حوزه‌ها مستقل و تولیدکننده باشیم، اما باید دارای دانش باشیم و با فروش دانش و وابسته‌سازی جهان به فناوری کشورمان می‌توان خلق دانش کرد و عمق استراتژیک کشور را افزایش داد. امروز کشورهای منطقه خریدار دانش ما هستند. این موضوع تهدید‌زدایی می‌کند و باعث می‌شود که کشوری که محتاج علم و دانش شده است خودش را در اختیار تهدید دشمن قرار ندهد و در این میان ایثارگران باید پای کار باشند.

وی افزود: بنیاد شهید و امور ایثارگران در این مسیر نقش یاری‌گر و تسهیل کننده را دارد و تلاش می‌کند به عنوان سازمانی در این مسیر مددکاری کند و پاتوقی را برای ایثارگران ایجاد کند تا آن‌ها همدیگر را پیدا کنند همچنین با سایر وزارت خانه‌ها در این زمینه تعامل داشته باشد.

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به برنامه‌های گسترش علم و فناوری اظهار داشت: قدم اول ایجاد برج فناوری و خانه خلاق در حوزه شاهد و ایثارگر به صورت ملی است همچنین قصد داریم که خانه‌های خلاق شاهد را در کلان شهرها ایجاد کنیم و آن را با شتاب توسعه دهیم. بخش خصوصی هم باید برای ایجاد بازار ایده کمک کند تا این اتفاق رخ دهد.

وی ادامه داد: نیروی انسانی در برخی کشورها ارزان است، ولی نیروی انسانی در کشور ما باهوش است و تلاش می‌کند تا با ارزش افزوده به تولید انبوه برسد. ما باید با تولید فناوری مبتنی بر علم مثل کشورهای پیشرفته سرمایه‌گذاری کنیم. اگر نسبت جامعه تحصیلکرده در کشور ما حدود 40 درصد باشد این آمار در خصوص جامعه ایثارگری بالعکس و حدود 60 تا 70 درصد است و در خصوص استخدام‌ها این نسبت را شاهد هستیم، اما با کار دولتی نمی‌توان کار باارزش تولید انجام داد.

قاضی‌زاده با اشاره به قانون تبدیل وضعیت ایثارگران در کشور بیان داشت: حدود 60 هزار ایثارگر در کشور تبدیل وضعیت شده‌اند که البته کار 25 هزار نفر آن‌ها نهایی و تکمیل شده است. باید به فکر تولید کار با ارزش باشیم که زندگی خانواده را تأمین کند و سرمایه‌گذاری برای توسعه اشتغال با اولویت اشتغال ایثارگران باید انجام شود و ایثارگران نسل به نسل در این مسیر گام بردارند.

وی خطاب به ایثارگران گفت: افتخار بزرگی بود که امروز در خدمت شما بودم و باید در مسیر ایثارگران با قوت حرکت کرد و شما هم ما را در این مسیر یاری کنید که پشتیبان خوبی برای شما باشیم.

عادل مهری ورنیاب، مدیرکل دفتر دانش پژوهان و تشکل‌های شاهد و ایثارگر در این مراسم به بیان توضیحاتی درخصوص آیین استارتاپ‌های برتر شاهد و ایثارگر پرداخت.

در این مراسم از تعدادی استارت‌های برتر شاهد و ایثارگر کشور، «راضیه کمالی اردکانی» از یزد، «میلاد اختراعی» از کرمانشاه، «سیده فاطمه احمدی» از شهرکرد، «طاهره محمودی احمدآبادی» از قم، «حمیدرضا خان احمدی» از تاکستان، «اعظم پرویز» از دلیجان، «محمد فلاح» از یزد، «مقداد عرفانی» از رشت با حضور قاضی‌زاده هاشمی، رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با اهدای تندیس و لوح سپاس تقدیر و تجلیل به عمل آمد و در پایان از تصویر «برج فناوری» و «خانه خلاق» در حوزه شاهد و ایثارگر رونمایی شد.

انتهای پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

امیرحسین قاضی زاده هاشمی

بنیاد شهید و امور ایثارگران استارتاپ برج فناوری این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است
رئیس بنیاد شهید: تاکنون 60 هزار ایثارگر تبدیل وضعیت شده‌اند 2