رئیس مدیریت بحران: در متروپل به جای 370 ستون، 270 ستون زده شد / سیمان و تجهیزات ساختمان پودر میشد
محمدحسن نامی: مهندسان طراح و ناظر مسئولیت دارند و اگر ساختمانی بر اساس کمکاریها فروبریزد و مردم آسیب ببینند قوه قضائیه به شدت برخورد میکند.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: در متروپل بسیاری از آهنها به درستی جوش نخورده بودند و باید 370 ستون زده میشد که 270 ستون شد و سیمان و تجهیزات ساختمان پودر میشد.
بهگزارش تسنیم، محمدحسن نامی عصر امروز در جلسه پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان مرکزی با اشاره به وضعیت کشور در سیل اخیر اظهار داشت: در مرحله نخست حفظ جان انسانها هدف سازمان مدیریت بحران است و باید توجه کرد که مدیریت بحران تنها این نیست که تنها ما هستیم بلکه برابر قانون مصوب 1398 مجلس شورای اسلامی در سطح محلی فرماندار فرمانده میدان و رئیس مدیریت بحران منطقه است و اعلام شرایط بحرانی توسط او انجام میشود.
وی افزود: همه به موقع اعلام و در منطقه حضور پیدا کردند و بیشترین حضور در مناطق بحرانی داشتیم و اگر تلاشها نبود با این حجم عظیم باید بیش از این مقدار تلفات سیل داشته باشیم و بررسیها نشان میدهد که دوره تکرار پدیده مونسون حدود 45 تا 50 سال است و در این دوره تغییراتی وجود دارد به طوری که یکی از ویژگیهای این پدیده ریزش آب به صورت نقطهای است.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور ادامه داد: در منطقه فیروزکوه تهران 13 روستا مستقر هستند که یک روستا به نام مزداران 300 متر با تونل فاصله دارد و همه در شیب خانه ساختند که ظرف 4 دقیقه از بالای کوه آبی فروریخت که همه خانهها را شست و با خود برد.
نامی تصریح کرد: بسیاری از کشورها GIS امنیتی دارند، بنابراین باید در کشور GIS امنیتی داشت تا در زمان وقوع بحران اطلاعات در اختیار باشد و پیشگیری مقوله بسیار مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: در سال 1400 در جنوب استان کرمان و سیستان و بلوچستان سیل آمد که ادغام دو توده سبب شد تا ظرف یک ساعت و 55 دقیقه بیش از 210 میلیمتر بارندگی داشته باشیم بنابراین اگر سیلبند احداث شده بوده شرایط تغییر میکرد.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور بیان کرد: با وقوع سیل خاک را از دست میدهیم زیرا برای تامین یک تن خاک حدود 800 سال زمان نیاز دارد و حرکت آب سبب میشود که خاک را با خود به داخل سدها ببرد به همین سبب ظرفیت سد را از دست میدهیم، 146 هزار کیلومتر رودخانه در داخل داریم که حدود 4 هزار و 600 کیلومتر از مراکز شهرها و روستاها میگذرد و باید ساحلسازی مورد توجه باشد.
نامی افزود: اگر سیل همانند سال 98 دوباره تکرار شود خسارتی سنگینتر شاهد میشویم، بنابراین در حوزه پیشگیری باید آبخیزداری، آبخوانداری، چاه برای انتقال آب بیشتر و سایر موارد مورد توجه باشد.
وی عنوان کرد: بیش از 2 میلیون و 600 هزار ویلا در کشور داریم که حدود 20 درصد مجوز دارند و اعلام کردیم که همه ویلاها چه مجوز دارند و چه مجوز ندارند از آب زیرزمینی برای پر کردن استخرها استفاده نکنند زیرا منافع ملی ایجاب میکند که آبهای زیرزمینی را بیش از این مقدار بالاتر نیاوریم و قوه قضائیه در این راستا خوب اقدام کرده است.
270 ستون بهجای370 ستون در متروپل
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور بیان کرد: در متروپل بسیاری از آهنها به درستی جوش نخورده بودند و باید 370 ستون زده میشد که 270 ستون شد و سیمان و تجهیزات ساختمان پودر میشد بنابراین مهندسان طراح و ناظر مسئولیت دارند و اگر ساختمانی بر اساس کمکاریها فروبریزد و مردم آسیب ببینند قوه قضائیه به شدت برخورد میکند.
نامی افزود: ساختمان ناایمن تنها ساختمانی نیست که به سازه دقت نشده بلکه کاربری تغییر کرده و شهرداران باید تیمی تشکیل دهند تا ایمنی ساختمانها و پلها بررسی شود و مسئولان همیشه باید به فکر باشند و نسبت به وظایف خود کنترل بیشتری داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: همه خسارات وارده به مردم با ارائه کمک بلاعوض یا وام پرداخت میشود و باید توجه کرد که اگر همه بودجه را برای سرمازدگی و خشکسالی اختصاص مییافت کفاف نمیداد بنابراین باید از ظرفیت صندوقهای بیمه استفاده کرد و اکنون ضریب نفوذ صندوق بیمه کشاورزی حدود 6 تا 8 درصد است و کشاورز باید از این بیمه بهره ببرد و این صندوق باید پشتیبان کشاورز و در دولت الکترونیک مبنا باشد.
تماشاخانه