سه‌شنبه 2 بهمن 1403

راهداری کرمان مدعی کارشکنی شهرداری در زیباسازی شد / ماجرای اعتراض کارخانه‌ها و رشدسوانح چه بود؟

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
راهداری کرمان مدعی کارشکنی شهرداری در زیباسازی شد / ماجرای اعتراض کارخانه‌ها و رشدسوانح چه بود؟

کرمان - ایرنا - مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان کرمان ضمن تشریح برخی اقدامات این نهاد از آنچه کارشکنی شهرداری برای زیباسازی ورودی شهر و پایانه‌ها خواند، همچنین اعتراض کارخانه‌ها به رفع یک نقطه پرخط که سبب افزایش تصادفات شده نیز پرده برداشت.

به گزارش ایرنا، احسان عراقی زاده روز سه شنبه در نشست خبری توضیح داد: پایانه مسافربری ویترین شهر کرمان است و شهرداری اعلام می کند درآمد و هزینه ها برای زیباسازی این پایانه در ایام نوروز همخوانی ندارد؛ لذا سرمایه گذار هم به علت نداشتن توجیه اقتصادی رغبتی برای زیباسازی و درختکاری مجتمع های خدمات رفاهی نشان نمی دهد.

وی با اشاره به مناسبت روز درختکاری در 15 اسفند تصریح کرد: بوته کنی کناره جاده ها، پاکسازی حریم راه و منظرآرایی محورها، را اجرا کردیم و با همکاری فرمانداری، جاده جوپار (یکی از ورودی های شهر کرمان) نیز تمیزکاری و زیباسازی شد اما هر زمان این کار را انجام داده ایم به فضایی برای نخاله ریزی ساختمانی تبدیل شده است.

عراقی زاده افزود: باید نیروی انتظامی و دستگاه ها این معضل را حل کنند، شهرداری تولید نخاله می کند لذا باید ابتدا مکانی برای تخلیه تامین کنیم.

وی یادآور شد: 15 اسفند در روز درختکاری نهایت همکاری را با بوستان چوگان کرمان داشتیم و همچنین همکاری برخی از شرکت های معدنی و صنعتی برای درختکاری در حاشیه جاده های استان مناسب ارزیابی می شود.

مدیرکل راهداری کرمان در ادامه با بیان اینکه کرمان مهیای پذیرش مسافران نوروزی است به موضوع رفع نقاط حادثه خیز اشاره و تاکید کرد: اقدامات این اداره کل در رفع نقاط حادثه خیز، تلفات برخی از این نقاط را به صفر رسانده است.

وی ادامه داد: استان کرمان رتبه نخست کشور را در رفع نقاط حادثه خیز کشور طی سال گذشته کسب کرد و این کار را در استان با همکاری پیمانکاران و به صورت امانی انجام دادیم.

جزییات رفع نقاط پرخطر و ماجرای اعتراض کارخانه ها

عراقی زاده اظهار داشت: به طور مثال محور پرحادثه هفت باغ علوی کرمان، هفت دوربرگردان داشت که سه مورد آن مسدود و باعث شد که تلفات جاده ای این منطقه را به صفر برسانیم.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کرمان بیان کرد: گردنه ده علیرضا پس از اصلاح نصب تابلو و روشنایی سه سال است که هیچ تلفاتی نداشته؛ گردنه عیسی آباد را نیز تعریض کردیم و شانه های خاکی راه اصلاح شد و خسارت ها کاهش یافت.

وی ادامه داد: برخی کارها را می توان بدون اعتبار انجام داد و در این زمینه می توان به رفع نقاط حادثه خیز استان کرمان اشاره کرد.

عراقی زاده افزود: اما دوربرگردان روبه روی شهرک صنعتی شماره 2 کرمان محل حوادث بسیاری بود که با وجود تقاطع های غیرهمسطح در طول این مسیر پیشنهاد حذف و مسدود کردن آن را دادیم اما شرکت های مستقر در شهرک صنعتی به آن اعتراض کردند لذا اکنون به نقطه حادثه خیز تبدیل شده و چندین تصادف خطرناک در این منطقه داشتیم.

ضرورت تعامل فرابخشی برای ایمنی جاده‌ها

وی اضافه کرد: ایمنی جاده ای و سلامت شهروندان بدون تعامل محقق نمی شود و اگر تعامل فرابخشی صورت گیرد ایمنی محورهای ارتباطی نیز ارتقا می یابد.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کرمان گفت: سال 98 یک میلیون و 995 هزار نفر تردد در استان کرمان ثبت شد و سال 99 این آمار به 888 هزار نفر رسید؛ کاهش 45 درصدی این آمار به علت کرونا بود اما موجب شد که شمار تصادفات جاده ای استان نیز کاهش یابد.

وی افزود: تعطیلات نوروز سال 1400 نیز یک میلیون و 650 هزار تردد در استان کرمان ثبت شد که 87 درصد افزایش را در سفرهای جاده ای استان کرمان نشان می دهد و پیش بینی می شود با وجود شرایط ایجاد شده امسال نیز رشد 120 درصدی در سفرهای نوروزی این استان داشته باشیم که به تبع آن افزایش آمار حوادث دور از انتظار نیست.

عراقی زاده یادآور شد: تمامی توان شورای حمل و نقل و ترافیک استان کرمان نیز بر پذیرش مسافران نوروزی متمرکز شده و سازمان راهداری سفرهای نوروزی سال 1401 را به عنوان نوروزی متفاوت نامگذاری کرده است.

تشریح اقدامات برای نوروز

وی عنوان کرد: یکی از کارها اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کرمان طرح جابه جایی مسافران است که از روز 25 اسفندماه سال جاری تا 15 فروردین سال آینده در محورهای ارتباطی استان اجرایی می شود.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کرمان گفت: با تشکل‌های صنفی صاحبان مجتمع های خدمات رفاهی جاده ای، پلیس راه، هلال احمر، اورژانس، شرکت نفت و شهرداری نیز جلسات متفاوتی داشتیم که در آن نشست ها نسبت به ارائه خدمات به مسافران نوروزی تصمیم گیری شد.

وی ادامه داد: در شهرستان ها نیز تیمی متشکل از چند نفر از جمله بهداشت، اماکن، شرکت نفت و راهداری از مجتمع های خدماتی رفاهی و پایانه های مسافربری، راه آهن و فرودگاه ها بازدید می کنند و در این خصوص تمرکز بر مراکز خدمات رسان است.

مدیرکل راهداری کرمان با بیان اینکه جلسات زیادی گذاشتیم تا سوخت خودروهای حمل و نقل مسافر نوروزی را تامین کنیم عنوان کرد: ایستگاه های ثابت و سیار استان کرمان با هماهنگی جمعیت هلال احمر آماده ارائه خدمات و پذیرش مسافران نوروزی شده که این ایستگاه ها علاوه بر امدادرسانی بسته های غذایی برای مسافران و در راه ماندگان در نظر گرفته اند.

عراقی زاده افزود: تعداد آمبولانس های مستقر در محورهای ارتباطی استان کرمان افزایش یافته است؛ همچنین با همکاری اورژانس از 116 پایگاه برون شهری، چهار دستگاه اتوبوس - آمبولانس و سه بالگرد در اختیار این نهاد در تصادفات جاده ای استان بهره می بریم.

وی گفت: همچنین زیرساختی به عنوان سامانه امید راه اندازی شده که انجمن های صنفی حمل و نقل در این سامانه می توانند وضعیت بهداشتی و سلامت مجموعه خود را در آن ببینند که بسیار مطلوب است.

این مسئول تصریح کرد: جلو بسیاری از مسایل بهداشتی بخصوص در حوزه حمل و نقل با راه اندازی این سامانه گرفته می شود و تعداد 200 تیم کارشناس بهداشت محیط از مجتمع های خدمات رفاهی استان در ایام نوروز بازدید می کنند.

وی با بیان اینکه با هواشناسی نیز جلساتی داشتیم و آمار و اطلاعات روزانه و پیش بینی 48 ساعته به اعضا داده می شود گفت: جلساتی هم با پلیس داشتیم و تعامل ما با پلیس مثال زدنی است؛ کرمان جزو استان های پیشتاز در این حوزه به اقرار نیروی انتظامی محسوب می شود.

ضرورت اعتمادسازی رسانه

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کرمان همچنین گفت: ایمنی اسم رمز تعامل، همکاری و همفکری همه اعضای جامعه است، متاسفانه اعتماد عمومی در بحث ایمنی راهها کم شده، در زمان سیل اخیر و مسدود شدن پل توکل آباد مردم به حرف مسئولان بی اعتماد بودند و در این خصوص رسانه ها می توانند اعتماد سازی کنند.

وی همچنین گفت: پیش فروش حضوری و غیرحضوری سفرهای نوروزی از ابتدای اسفندماه امسال و فروش اینترنتی از دهم ماه جاری در استان کرمان آغاز شده که نیمی از فروش بلیط حضوری و مابقی غیرحضوری بوده است.

معاینه فنی در نوروز فعال است

عراقی زاده با بیان اینکه مراکز معاینه فنی راهداری استان کرمان نیز در ایام نوروز فعال هستند و به مسافران خدمات می دهند، افزود: امسال سامانه 141 به بحث مسافر نیز می پردازد و در این حوزه یک کارشناس پاسخگوی مسایل حمل و نقلی استان کرمان است که هر اتفاقی را به صورت شبانه روزی پاسخ دهد.

ارائه خدمات در 45 مجتمع خدمات رفاهی

عراقی زاده خاطرنشان کرد: یکی از اتفاقات خوب در استان پویش نوروزی «همراهان سفر ایمن» است که راهداری در این طرح در مجتمع های خدمات رفاهی فرهنگ سازی می کند و هدف ما از اجرای آن این است که مسافر در مسیر راهها نیز از سفر خود لذت ببرد.

وی ابراز داشت: برنامه های فرهنگی در مسیر راههای استان کرمان اجرا می شود و هنر ما نیز این است که چگونه مسافر را از خودرو خود خارج کنیم و در این زمینه باید از هنر و ظرفیت های خود استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه طرح سازمان راهداری ویژه نوروز به صورت پایلوت (نمونه) در یکی از مجتمع های خدمات رفاهی بین راهی استان کرمان اجرایی می شود گفت: این مجتمع در کیلومتر 9 جاده بردسیر - کرمان قرار دارد که با برنامه های سیاه بازی، عروسکی و سیاه چادر برای مسافران اجرا می شود.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کرمان گفت: 45 مجتمع خدمات رفاهی در حال بهره برداری در استان کرمان وجود دارد و 33 مجتمع نیز در حال ساخت است که همه مجتمع ها خدمات راهداری را طی ایام نوروز ارائه می کنند.

اجازه ساخت مجتمع در راور نداریم

وی با تاکید بر اینکه مجتمع های خدمات رفاهی استان کرمان را ارتقا می دهیم گفت: از راور تا پل کالیشور بیش از 100 کیلومتر هیچ مجتمعی نداریم و هیچکس حاضر به سرمایه گذاری در این منطقه نیست.

عراقی زاده افزود: ضمن آنکه محیط زیست نیز به علت ایجاد پایگاه یوز آسیایی اعلام کرده که هیچ کاری در این منطقه نباید انجام شود؛ لذا اجازه نصب حتی یک دستگاه کانکس را نداریم در حالی که این مسیر طولانی و صاف است.

اعتبارات ملی و انقلاب در راههای روستایی

وی با بیان اینکه بیشترین اسناد خزانه در استان مربوط به اداره کل راهداری است، یادآور شد: 660 میلیارد تومان اسناد خزانه ملی برای راههای روستایی و 400 میلیارد تومان استانی به راههای ما اختصاص یافته است.

این مسئول ادامه داد: اعتبارات اسناد خزانه ملی، انقلابی در بخش راه های روستایی استان ایجاد می کند؛ 25 درصد اسناد استانی جذب شده و اسناد ملی را به صورت کامل جذب کردیم؛ این درحالی است که از نظر ریالی جزو دستگاه های با بیشترین جذب در استان بودیم اما از 400 میلیارد تومان 100 میلیارد تومان هزینه را کردیم.

30 میلیارد تومان برای بازسازی محور شهداد - نهبندان

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کرمان در ادامه با اشاره به بخ تخریبی بخشی از جاده در شمال کرمان در جریان سیل گفت: مشاوری برای مطالعه کیلومتر 55 تا 75 محور شهداد - نهبندان انتخاب کردیم و به چهار فاز متفاوت رسیدیم که روی آن مطالعات انجام گرفت؛ در نتیجه مشخص شد این منطقه عملا رودخانه ای است که جاده از وسط آن عبور می کند و معتقدم سازندگان آن نیز به این امر علم و آگاهی داشتند اما چون محور فرعی است و تردد زیادی نداشته، آن را به صورت آبنما اجرا کردند که سبب تخریب آن توسط سیل شد.

وی ابراز داشت: طرحی به سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور برای بازسازی 20 کیلومتر تخریب شده داده ایم که مصوب شده اما اجرای آن 240 میلیارد اعتبار می‌خواهد که 30 میلیارد تومان آن تاکنون پرداخت شده است.

عراقی زاده افزود: اجرای این پروژه به علت نداشتن مصالح، کاری دشوار است و میراث فرهنگی هم به علت ثبت جهانی لوت (تپه های تخم مرغی) دست ما را بسته، زیرا اجازه ساخت با ارتفاع بیش از 2 متر را نداریم اما این محور باید اصلاح و بهسازی شود.

وی با بیان اینکه مصالح ساخت این مسیر را باید از شهرستان بردسیر به بخش شهداد ببریم اظهارداشت: طرح ساخت جاده را ارائه کردیم اما از سوی سازمان های جهانی هنوز تایید یا رد نشده؛ ضمن آنکه تجهیزات مجتمع خدمات رفاهی واقع در این مسیر نیز پس از انسداد محور، سرقت و متروکه شده است.

برچسب‌ها

راهداری کرمان مدعی کارشکنی شهرداری در زیباسازی شد / ماجرای اعتراض کارخانه‌ها و رشدسوانح چه بود؟ 2
راهداری کرمان مدعی کارشکنی شهرداری در زیباسازی شد / ماجرای اعتراض کارخانه‌ها و رشدسوانح چه بود؟ 3
راهداری کرمان مدعی کارشکنی شهرداری در زیباسازی شد / ماجرای اعتراض کارخانه‌ها و رشدسوانح چه بود؟ 4