راهآهن مبارکه - شهرکرد 40 درصد پیشرفت فیزیکی دارد
اصفهان - ایرنا - مجری طرحهای زیربنایی استان اصفهان گفت: طرح راه آهن مبارکه - سفیددشت - شهرکرد در مجموع به طول 92 کیلومتر تاکنون حدود 40 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
علیرضا صلواتی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: مراحل اجرایی راهآهن مبارکه - سفیددشت - شهرکرد در یک سال گذشته، نزدیک به 20 درصد پیشرفت داشته و ریلگذاری آن در سال آینده انجام خواهد شد.
به گفته وی، این طرح از ایستگاه راهآهن حسنآباد مبارکه آغاز و تا شهرکرد امتداد پیدا میکند و چهار ایستگاه در طول این مسیر خواهد داشت که ایستگاه شهرکرد، از نوع درجه یک و ایستگاه سفیددشت واقع در محدوده شهرک صنعتی سفیددشت از نوع درجه 2 و همچنین برای آن 2 ایستگاه درجه سه در فرخشهر و کیلومتر 21 پس از ایستگاه حسنآباد پیشبینی شده است.
مجری طرحهای زیربنایی استان اصفهان با اشاره به مشخصات فنی این خط آهن خاطرنشان کرد: با توجه به اختلاف 370 متری ایستگاه مبداء نسبت به ایستگاه مقصد و عبور این خط آهن از مسیر کوهستانی و تپهماهوری، در این خط آهن، شیب مسیر 15 در هزار در نظر گرفته شده است تا سرعت طرح را روی این شیب برای قطارهای مسافری از 120 تا 160 کیلومتر بر ساعت و برای قطارهای باری از 80 تا 120 کیلومتر بر ساعت در نظر گرفته شود. وی خاطرنشان کرد: این راهآهن به صورت یک خطه است و به دلیل شرایط کوهستانی مسیر، 15 رشته تونل به طول پنج هزار و 825 متر در آن در نظر گرفته شده است.
صلواتی گفت: همچنین 4 پل اصلی این مسیر به جز تقاطع ها و به طول 2 هزار و 500 متر را شامل میشود و در سال اول بهرهبرداری 700 هزار نفر مسافر و 3.3 تن بار از این مسیر جابهجا میشود. وی با اشاره به پیشینه راهآهن مبارکه - سفیددشت - شهرکرد بیان کرد: این پروژه در سال 1385 و توسط وزارت معادن و فلزات وقت با هدف اتصال و دسترسی صنایع و معادن استان چهارمحال و بختیاری به شبکه ریلی کشور طرحریزی شد اما به دلیل محدودیت منابع، تا سال 1390 متوقف و به وزارت راه و شهرسازی واگذار شد. مجری طرحهای زیربنایی استان اصفهان افزود: پس از واگذاری پروژه راهآهن شهرکرد - اصفهان به وزارت راه و شهرسازی، معاونت راهآهن شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور به عنوان متولی اصلی این پروژه، آن را در دستور کار اصلی خود قرار داد و طراحی آن را از ایستگاه راهآهن حسنآباد شهرستان مبارکه به سمت سفیددشت و در نهایت تا فرخشهر و شهرکرد تکمیل کرد. وی اظهار داشت: اتصال شهرکرد به عنوان یکی از مراکز استانهای کشور به شبکه حمل و نقل ریلی، بهبود و توسعه شبکه ترابری و حمل و نقل ایمن مسافری و باری و کاهش تصادفات و تلفات جادهای و نیز کاهش مصرف سوخت و تکمیل کریدور ریلی اصفهان - اهواز از رویکردهای اصلی ایجاد این راهآهن بود. صلواتی در ارتباط با روند اجرایی پروژه راهآهن شهرکرد - اصفهان افزود: پس از تکمیل طراحی و تهیه اسناد پیمان طرح راهآهن مبارکه - سفیددشت - شهرکرد در قالب چهار قطعه اجرایی در سال 1391، قطعه دوم این طرح در اختیار یکی از شرکتهای محلی استان اصفهان و چهارمحال و بختیاری قرار داده شد و به سرانجام رسید به طوریکه در سال 1397 کار این قطعه با 95 درصد پیشرفت فیزیکی به اتمام رسید و بخشی از آن به دلایل مالی و فنی متوقف ماند و دیگر قطعات نیز در سالها 97 و 98 به پیمانکاران مربوطه واگذار شد. وی تصریح کرد: راهآهن مبارکه - شهرکرد شامل چهار قطعه که قطعه نخست آن 41 کیلومتر، قطعه دوم 20 کیلومتر و قطعه سوم و چهارم 31 کیلومتر و در مجموع 92 کیلومتر طول دارد؛ هم اینک در قطعه نخست 31 درصد، قطعه دوم 95 درصد و قطعه سوم و چهارم 12 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و با توجه به اینکه عملیات اجرایی این قطعات در زمانهای مختلف آغاز شده، پیشرفت قابل قبولی داشته اند.
*س_برچسبها_س*