پنج‌شنبه 8 آذر 1403

راه‌اندازی بانک مجرمان متواری و سامانه سابقه یابی خودکار

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
راه‌اندازی بانک مجرمان متواری و سامانه سابقه یابی خودکار

اراک - رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه گفت: با راه اندازی سامانه‌هایی چون بانک مجرمان متواری و سابقه یابی خودکار به دنبال سبک شدن کار قضات و جلب رضایت مردم از دستگاه قضا هستیم.

اراک - رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه گفت: با راه اندازی سامانه‌هایی چون بانک مجرمان متواری و سابقه یابی خودکار به دنبال سبک شدن کار قضات و جلب رضایت مردم از دستگاه قضا هستیم.

به گزارش خبرنگار مهر، شورای قضائی استان مرکزی ظهر شنبه با حضور محمد کاظمی فرد رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه، رئیس کل دادگستری استان مرکزی و جمعی از مسؤولان برگزار شد.

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه در این نشست با تأکید بر فرمایشات رهبری پیرامون استفاده از فناوری نوین در قوه قضائیه اظهار کرد: مراکز داده‌ها یکی از اصول اساسی زیرساختی هستند و در واقع بستری برای استفاده از ابزارها محسوب می‌شوند.

وی ادامه داد: یکی از محورهای تحول قضائی، استفاده از فناوری اطلاعات است و در خروجی قوه قضائیه مثل دادرسی الکترونیک نیز می‌توان تأثیرات آن را شاهد بود.

کاظمی فرد با اشاره به ایجاد بانک مجرمان متواری براساس سند تحول قضائی، گفت: طبق آمارهای دو ماهه ابتدایی امسال، قوه قضائیه دومین دستگاه پرتعامل در کشور بود، پنجره واحد با 20 خدمت پیش از هفته قوه قضائیه راه اندازی شد و امروز تعداد خدمات آن به 24 خدمت رسیده است، همچنین تکلیف داریم که به پنجره واحد دولت متصل شویم که تا دی ماه اجرایی می‌شود.

وی اضافه کرد: دستور العمل جدید دفاتر خدمات الکترونیکی قضائی تهیه شده است و کاربری آنها نیز در حال افزایش است، همچنین خدمات جهادی نیز در حال راه اندازی است چراکه در برخی از نقاط، دستگاه قضائی، دادگاه و دفتر خدمات قضائی ندارد. این کار در کرمان و خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان به شکل آزمایشی در حال انجام است و خدمات به شکل رایگان ارائه می‌شود تا اثربخشی آن ارزیابی شود.

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه با اشاره به اینکه پرونده‌های الکترونیکی بیمار در اختیار پزشکی قانونی قرار می‌گیرد، گفت: این اقدام در استان یزد در حال اجراست و پزشکی قانونی با اعلام درخواست خود، ظرف 24 ساعت پرونده الکترونیکی بیمار را در اختیار خواهد داشت. درصدد ایجاد امکان ارسال ابلاغ‌ها به صورت الکترونیکی به تعزیرات نیز هستیم.

کاظمی فرد با اشاره به الکترونیکی شدن امور و تأثیر آن در کاهش زمان رسیدگی به پرونده‌ها گفت: استفاده از فناوری روز ضمن تسریع در انجام امور، امنیت در کار را نیز ارتقا بخشیده و با وجود محدودیت‌ها، خدمات رسانی را گسترش داده و در این راستا سال گذشته 45 میلیارد ریال تجهیزات به استان اختصاص یافته است.

وی عنوان کرد: با راه اندازی سامانه‌هایی چون سامانه سابقه یابی خودکار به دنبال سبک شدن کار قضات و جلب رضایت مردم از دستگاه قضا هستیم.

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه در مورد مزیت سامانه سابقه یابی خودکار افزود: به کمک این ابزار، تمامی پرونده‌ها، سوابق و سایر امور متعلق به یک فرد به یکباره در اختیار قاضی قرار می‌گیرد و ابزار تبدیل گفتار به متن نیز مورد استفاده قرار گرفته است.

کاظمی فرد تصریح کرد: روند و دقت کاری شرکت‌های ارائه کننده این خدمت به جهت دارا بودن واژگان حقوقی مورد بررسی قرار گرفته و امکان استفاده مهیا شده است و حتی سرور آن نیز در مجموعه قوه قضائیه قرار دارد.

وی با بیان اینکه سامانه مدیریت پرونده‌های قضائی به صورت کامل هوشمند است، بیان کرد: طبق سند تحول قضائی و برنامه ششم توسعه کشور، در سال‌های اخیر سامانه هوشمند استعلامات مالی (سهام) تهیه شد که تمامی دارایی اشخاص محکوم را برای قاضی مهیا می‌کند.