راه اندازی "وزارت خانواده" در دستور کار ستاد امر به معروف و نهی از منکر
حجت الاسلام مسعود احمدی با تاکید بر اینکه باید تقویت فضای خانه و خانواده و تبیین وظایف خانواده ها مورد توجه قرار گیرد، گفت: یکی از موارد در دست پیگیری این ستاد راه اندازی وزارت خانواده است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حجت الاسلام مسعود احمدی در گفتگو با خبرنگار شبکه اطلاع رسانی مرصاد، اظهار داشت: با توجه به وضعیت فعلی عفاف و حجاب در کشور، توجه بیشتر به طرح ارائه شده توسط ستاد امر به معروف و نهی از منکر مبنی بر طرح جامع عفاف و حجاب ضرورت دارد.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان کرمانشاه افزود: ستاد امر به معروف و نهی از منکر طبق بر اساس مصوبات جلسه 427 شورای فرهنگ عمومی و 820 شورای عالی انقلاب فرهنگی در کنار دیگر دستگاه ها چون بهزیستی، صدا و سیما، نیروی انتظامی و... وظایفی را برعهده دارد.
حجت الاسلام احمدی خاطرنشان کرد: در زمستان سال گذشته بند پنج وظایف ستاد امر به معروف و نهی از منکر با موضوع تبیین شاخص های حجاب اسلامی و تعیین موارد مخالفت با آن برای نخستین بار به وزارت کشور تحویل و به دستگاه ها ابلاغ شد و پس از آن ناظرین فعالیتشان را آغاز کردند.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان کرمانشاه گفت: باتوجه به وظایف دیگری نظیر بند ششم وظایف محوله به ستاد امر به معروف و نهی از منکر مبنی بر تدوین برنامه های آموزشی در رابطه با امر حجاب، تهیه برنامه های فرهنگی به منظور ترغیب انگیزه های درونی آحاد جامعه، بند یازدهم تحت عنوان نظارت بر رعایت کامل عفاف و حجاب در مراکز طراحی و اصلاحات لازم بر روی آن انجام شده است.
حجت الاسلام احمدی خاطرنشان کرد: در طرح جامع عفاف و حجاب درصدد هستیم قوانین موجود به صورت کامل و جامع جاری شود و متولیان تکلیف خود را مشخص کنند و معتقدیم که در این راستا نمی توان به صورت سلیقه ای برخورد کرد.
وی با بیان اینکه اجرای قانون منوط به انجام برخوردهای قانونی است، افزود: در طرح جامع عفاف و حجاب 11 عرصه به صورت گام به گام و مرحله به مرحله برای عبور از هنجارشکنی های شدیدی که از خارج کشور برنامه ریزی شده تعریف شده که یکی از بندهای آن اجرای طرح مذکور در دستگاه های دولتی برای رسیدن به جامعه ای پایبند به عفاف و حجاب است.
اکنون بدحجابی به عنوان یکی از نمادهای گسترده هنجارشکنی تبدیل شده است
حجت الاسلام احمدی گفت: اکنون بدحجابی به عنوان یکی از نمادهای گسترده هنجارشکنی تبدیل شده و افرادی به دنبال ایجاد چالش در جامعه هستند به گونه ای که شاهد معضل عدم رعایت حجاب در جامعه هستیم بر همین مبنا ستاد امر به معروف و نهی از منکر طرح جامع عفاف و حجاب را تدوین و به نخبگان ارائه کرده است.
وی افزود: به منظور عبور از وضعیت موجود و عدم تکرار برخی از اتفاقاتی که سالیان قبل رخ داده پرداختن به مباحث مرتبط با رعایت عفاف و حجاب را ضروری می دانیم.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان کرمانشاه گفت: به دنبال عدم رعایت عفاف و حجاب، خانواده و حریم ارزشهای اخلاقی آسیب می بیند افزون بر این شهدا در زمینه پایبندی به عفاف و حجاب مطالبات فراوانی داشته اند.
بانوان سنگربان و نماد عفاف و حجاب هستند
حجت الاسلام احمدی بانوان را سنگربان و نماد عفاف و حجاب دانست که با پایبندی به حجاب تاثیر گذاری بسیاری خواهند داشت.
وی افزود: ما در جمهوری اسلامی ایران زندگی می کنیم و قوانین کشور طبق قرآن و مقدس است از سوی دیگر حجاب و پوشش از مظاهر فرهنگ و هویت ملی ما است اگرچه دشمنان دوست ندارند نسل جدید از تاریخ کشور اطلاعی بیابند.
حجت الاسلام احمدی با بیان اینکه عدالت اجتماعی و برقراری جامعه توحیدی نیازمند زمینه سازی دارد، خاطرنشان کرد: عقلا در تعیین حدود پوشش توافق دارند در واقع در هرکشوری حدود پوشش مشخص است و در کشور ایران هم که مبنا اسلام و قرآن است حدود حجاب در قرآن تعیین شده است.
دیگر فرصتی نداریم که موضوع عفاف و حجاب را به آینده موکول کنیم
وی عنوان کرد: دیگر فرصتی نداریم که موضوع عفاف و حجاب را به آینده موکول کنیم زیرا اکنون این موضوع به مبحث اساسی کشور تبدیل شده است.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان کرمانشاه گفت: اولویت دادن به مباحث اقتصادی و شبهات موجود سبب بی توجهی عده ای به مباحث عفاف و حجاب شده که در طرح مذکور چگونگی عبور از این فضا بیان شده است.
حجت الاسلام احمدی دستیابی به آرامش روانی و عدم دوقطبی سازی جامعه را از دیگر اهداف طرح جامع عفاف و حجاب خواند و تصریح کرد: برخلاف اینکه نقشه راهی برای اجرای کاربردی طرح های مرتبط با عفاف و حجاب وجود ندارد، طرح جامع عفاف و حجاب ادعای جامعیت می کند.
وی افزود: اکنون متولی و مسئول پاسخگویی واحدی برای حوزه عفاف و حجاب نداریم بلکه دستگاه های مختلفی در این راستا تعریف شده اند همچنین عدم بازدارندگی قانونی و تاثیر قوانین کیفری موجود در راستای پیشگیری از بدحجابی یا عدم قابلیت اجرایی از آسیبهای وضعیت موجود است.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان کرمانشاه گفت: برخی مسئولان که در رابطه با عفاف و حجاب مسئولیت داشتند با برخوردهای سلیقه ای کوتاهی کرده اند.
حجت الاسلام احمدی همچنین به جنبه ها و دیدگاه های ایجاد شده برای آحاد مردم مثل تغییر سبک زندگی و گرایش جامعه به سمت فرهنگ سنتی و دینی یا غرب زدگی اشاره کرد که در طرح جامع عفاف و حجاب مدنظر قرار گرفته است.
وی با اشاره به عدم مطالبه گر بودن تشکل های مردمی، تصریح کرد: تشکل های مردمی باید از دستگاه های متولی عفاف و حجاب وظایفشان را مطالبه کنند.
دشمن با استفاده از فضای مجازی برنامه ریزی دقیقی برای عدم پایبندی به عفاف و حجاب انجام داده است
حجت الاسلام احمدی خاطرنشان کرد: دشمن با استفاده از ابزارهای فضای مجازی برنامه ریزی دقیقی برای عدم پایبندی به عفاف و حجاب انجام داده است.
رییس ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان کرمانشاه گفت: طرح جامع عفاف و حجاب در دست تصویب قرار دارد که ویژگی عدم تنش زایی در آن مدنظر است به گونه ای که از برخوردهای مستقیم چشم پوشی شده و راهکارهای دیگری جایگزین شده است.
حجت الاسلام احمدی اذعان کرد: درطرح جامع عفاف و حجاب درصدد تبدیل جرم به تخلف هستیم زیرا اکنون بر اساس قانون مجازات 338 عدم رعایت حجاب شرعی جرم و فرد بی حجاب مجرم است که در طرح مذکور به دنبال تغییر فضای قانونی آن هستیم.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان کرمانشاه تصریح کرد: پایبندی به عفاف و حجاب باید از دستگاه های دولتی آغاز تا اعتماد مردم جلب شود زیرا مردم اذعان دارند وقتی قانونی وضع می شود ابتدا باید نیروهای دولتی آن را اجرا کنند.
حجت الاسلام احمدی توامانی کار فرهنگی و اجرایی را از دیگر ویژگی های طرح جامع عفاف و حجاب خواند و گفت: برخی اعتقاد دارند در رابطه با رعایت عفاف و حجاب باید تنها اقدام سلبی کرد و برخی معتقدند باید اقدام فرهنگی انجام شود درحالی که هردو نیاز است چه اینکه برخی افراد در کسب و کار خود جامعه هدفی را تعریف کرده بودند که با تذکرات سلبی از دیدگاه غلط شان عقب نشینی کردند.
وی با تاکید بر جایگاه مردمی عفاف و حجاب، افزود: توجه ویژه به آموزش و ارتقای بینش در این رابطه اعم از آموزش مجریان و ارتقای سطح بینش مردم از جمله افرادی که در سطح مربی و مشاور می خواهند فعالیت کنند، از دیگر شاخصه های طرح جامع عفاف و حجاب است.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان کرمانشاه با اشاره به منطقه ای بودن طرح جامع عفاف و حجاب، گفت: این طرح یکباره برای همه نقاط کشور اجرا نخواهد شد بلکه از منطقه ای خاص در هر استان آغاز و البته در مناطق آماده تر سریعتر اجرا می شود.
حجت الاسلام احمدی گفت: از دیگر شاخصه های طرح جامع عفاف و حجاب مطابق بودن عرف منطقه با معروف حجاب است که در این رابطه باید الگوها معرفی شوند.
وی آمادگی برای اقناع فکری دیگران را از دیگر پیش شرط های اجرای طرح جامع عفاف و حجاب خواند و افزود: افرادی که می خواهند در حوزه ترویج عفاف و حجاب فعالیت کنند باید با توجه به شبهات و سوالات جامعه که تحت تبلیغات فضای مجازی قرار دارد بتوانند دیگران را از نظر فکری اقناع کنند.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر از برنامه ریزی تحت عنوان طرح جامع عفاف و حجاب برای همه نهادها و مجامع از منزل، پارک، محل کار و... خبر داد و گفت: این طرح دارای ضمانت اجرایی است.
حجت الاسلام احمدی خاطرنشان کرد: تاکنون طرح های دستگاه های دارای وظیفه دارند مبنای مصوبات 427 شورای فرهنگ عمومی یا 820 شورای انقلاب فرهنگی ضمانت اجرایی نداشته اند.
وی با تاکید بر اینکه در طرح جامع عفاف و حجاب، نقش ارگان های دولتی و مطالبات مردمی هم دیده شده، افزود: گاهی دستگاه هایی که وظیفه دارند مطالبه گر می شوند و در مواردی برخی دستگاه ها که باید پاسخگو باشند پاسخگو نیستند همچنین برخی مواقع مطالبات مردمی دیده نمی شود درحالی که مردم باید پای کار آیند.
حجت الاسلام احمدی یکی دیگر از ویژگی های طرح جامع عفاف و حجاب را مستمر بودن آن دانست و گفت: مطالبات اقتصادی، اداری، سیاسی، فرهنگی و عفاف و حجاب مستمر و پیوسته مورد رسیدگی قرار نمی گیرد درحالی که در طرح مذکور چگونگی استمرار مطالبات عنوان شده است.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان کرمانشاه با تاکید بر اینکه فضای بی تفاوتی باید هزینه دار شود، تصریح کرد: بی تفاوتی افراد نسبت به عفاف و حجاب باید هزینه دار شود و در این میان اگر عده ای درصدد به چالش کشیدن کشور هستند باید هزینه بپردازند.
حجت الاسلام احمدی خاطرنشان کرد: افراد بی تفاوت نمی توانند بگویند هزینه ای نمی پردازند زیرا جامعه سالم جامعه ای است که آحاد آن نسبت به دیگران و قضایا حساس شوند.
ترویج فرهنگ تذکردهی و تذکرپذیری در بسیاری از کشورها راه اندازی شده است
وی افزود: ترویج فرهنگ تذکردهی و تذکرپذیری در بسیاری از کشورها راه اندازی شده زیرا این جوامع می دانند اگر فرهنگ تذکر نهادینه نشود سقوط خواهند کرد با این حال برخی در کشور ما برنامه "به من چه" و " به تو چه" را فعال کرده اند.
وی عدم وابستگی به بودجه های دولتی را از دیگر ویژگی های طرح جامع عفاف و حجاب دانست و افزود: راهکار دیگری جدای از اعتبارات دولتی برای تامین بودجه این طرح پیش بینی شده است.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان کرمانشاه گفت: عرصه های طرح جامع عفاف و حجاب شامل دستگاه های دولتی - حاکمیتی، محلات، خانه و خانواده، وسایل نقلیه عمومی، اماکن تجاری، خدماتی، رفاهی ورزشی، مراکز عرضه لباس و پوشاک است.
حجت الاسلام احمدی با بیان اینکه باید حساسیت بیشتری بر روی مراکز عرضه لباس و پوشاک وجود داشته باشد، گفت: به فرموده رهبر انقلاب در کنار موضوع نامناسب بودن پوشش برخی لباس ها، انجام کارهای فرهنگی بر روی آنها نیز باید مورد دقت نظر قرار گیرد.
وی افزود: مراکز آموزشی، معابر عمومی، فضای مجازی، باندهای اشاعه دهنده مفاسد اخلاقی و سایر مظاهر فساد هم از دیگر عرصه های اجرای طرح جامع عفاف و حجاب است.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان کرمانشاه گفت: در دستگاه های دولتی و حاکمیتی هم طبقه بندی هایی از نظر بی تفاوتی کارمند یا مدیری یا ارباب رجوع نسبت به عفاف و حجاب انجام شده که این تقسیم بندی ها به تعیین شرح وظایف فعالین عرصه های مذکور کمک می کند.
برخی دستگاه ها باید خود عامل و ترویج دهنده عفاف و حجاب باشند
حجت الاسلام احمدی با اشاره به موضوع ماموریت دستگاه ها در اجرای طرح جامع عفاف و حجاب، گفت: برخی دستگاه ها باید خود عامل و ترویج دهنده عفاف و حجاب باشند.
وی محلات اعم از آپارتمان ها، مجتمع های مسکونی و شهرکها را از دیگر عرصه های اجرای طرح عفاف و حجاب دانست و با تاکید بر ضرورت ارائه آموزش، نظارت و سالم سازی فضای این عرصه ها، افزود: در محلات باید مراکز عفاف و حجاب راه اندازی شود و از ظرفیت دانشگاه ها، حوزه های علمیه و مشاورین تخصصی استفاده شود زیرا دشمن در عرصه محلات هم ورود کرده است.
یکی از موارد در دست پیگیری ستاد امر به معروف و نهی از منکر راه اندازی وزارت خانواده است
حجت الاسلام احمدی با تاکید بر اینکه باید تقویت فضای خانه و خانواده و تبیین وظایف خانواده ها مورد توجه قرار گیرد، خاطرنشان کرد: یکی از موارد در دست پیگیری ستاد امر به معروف و نهی از منکر راه اندازی وزارت خانواده است در حالی که هنوز این موضوع در اولویت کاری متولیان امر قرار نگرفته است.
وی عنوان کرد: قوانینی را برای افرادی که علاقه ای به تشکیل خانواده ندارند ایجاد می کنند حتی با راه اندازی دفاتر و معاونتهایی نه تنها خانواده ها تقویت نمی شوند بلکه از هم گسیخته خواهند شد درحالی که در فضای اسلامی - ایرانی خانواده دارای جایگاه ویژه ای است برهمین مبنا باید وزارت خانواده تشکیل شود.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: پیش بینی های لازم به منظور اجرای طرح جامع عفاف و حجاب در عرصه های مختلف ارائه شده و در این میان شهرداری ها و وزارت صمت نقش بسیار اثرگذار دارند.
حجت الاسلام احمدی خواستار بازخوانی طرح جامع عفاف و حجاب به عنوان طرح پیشنهادی ستاد امر به معروف و نهی از منکر توسط نخبگان شد و گفت: با مراجعه به آدرس اینترنتی https://it-maroof.ir/naghd-heja یا مراجعه حضوری به ستادهای امر به معروف و نهی از منکر امکان نقادی و ارائه پیشنهادات وجود دارد.
انتهای پیام /