رزمایش سهروزه ایران و روسیه در خزر

در فضای انتقادات داخلی از رویکرد روسیه در جریان تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به ایران، رزمایش CASAREX 2025 با حضور نیروهای دریایی ارتش و سپاه، فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، فدراتیو روسیه و ناظرانی از کشورهای حاشیه دریای خزر، از روز دوشنبه به مدت سه روز به میزبانی ناوگان شمال و منطقه چهارم دریایی امام رضا (ع) نیروی دریایی ارتش رسما آغاز به کار کرد.
در این خصوص شناور «SB738» متعلق به کشور فدراتیو روسیه، برای مشارکت در رزمایش مرکب امداد و نجات «دریای خزر 2025» (CASAREX 2025) وارد منطقه عمومی رزمایش در آب های ایران شد.
این رزمایش به میزبانی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و با حضور نمایندگانی از نیروهای دریایی کشورهای ساحلی خزر در حال برگزاری است و با هدف ارتقای هماهنگی های میدانی، تعاملات عملیاتی و همکاری های چندجانبه در حوزه امداد و نجات دریایی طراحی شده است.
شناور روسی SB738 پس از ورود به منطقه رزمایش، توسط یگان های نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران مورد استقبال
قرار گرفت. مرحله اصلی این رزمایش پس از برگزاری جلسات هماهنگی مشترک میان نیروهای دریایی ایران و روسیه و همچنین با حضور ناظرانی از سایر کشورهای حاشیه دریای خزر، در منطقه چهارم دریایی امام رضا (ع) نداجا اجرا خواهد شد.
رزمایش مرکب امداد و نجات خزر 2025 گامی در راستای تحکیم صلح، امنیت و همکاری های میدانی کشورهای منطقه در حوزه دریایی به شمار میرود.
به گزارش «ایرنا»، ناخدا دوم ماکسیم گلود روز یکشنبه در حاشیه برگزاری رزمایش مرکب امداد و نجات دریایی 2025 دریای خزر در جمع خبرنگاران ابراز امیدواری کرد: با برگزاری این رزمایش سطح همکاری ها بین دو کشور ارتقا یابد و بتوانیم به صورت مستمر این تمرین ها و رزمایش ها را برای تقویت نیروها ادامه دهیم. رزمایش مرکب امداد و نجات دریایی 2025 با هدف ارتقای ایمنی و امنیت دریایی، و همچنین افزایش تعاملات دریایی نیروهای دریایی کشورهای حاشیه دریای خزر برگزار میشود.
همزمان با برگزاری این همایش، نشریه آمریکایی «نیوزویک» در مطلبی به آغاز رزمایش ایران و روسیه در دریای خزر پرداخت و آن را با هدف ارسال پیام به آمریکا در مورد همکاری تهران - مسکو دانست.
این نشریه آمریکایی مینویسد: ایران و روسیه رزمایش دریایی را در چالشی مقابل آمریکا در دریای خزر آغاز کردند.
این رزمایش از دوشنبه آغاز شده و به مدت سه روز ادامه دارد. تحلیلگر این نشریه، رزمایش یادشده را با هدف ارسال پیامی به آمریکا در مورد همکاری میان نیروهای مسلح ایران و روسیه، چند هفته پس از تهاجم اسرائیل به تاسیسات هسته ای ایران دانست. نویسنده استدلال کرده است که تهران پس از درگیری 12روزه با اسرائیل، به دنبال تقویت قابلیتهای نظامی و حمایت روسیه و چین است.
تحلیلگر نیوزویک در ادامه به سفر هفته گذشته عباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان برای شرکت در مجمع امنیتی سازمان همکاری شانگهای (SCO) اشاره کرده است که وی در آنجا در دیدار با مقامات روسیه و چین، خواستار مخالفت واحد با اقدامات نظامی واشنگتن و همکاری راهبردی بیشتر شد.
این نشریه در پایان یادآور شده است که ایران و روسیه اوایل امسال روابط خود را تحت یک توافقنامه دفاعی که شامل رزمایش های مشترک، به اشتراک گذاشتن فناوری و هماهنگی در برابر تهدیدهای مشترک است، افزایش دادند.