شنبه 10 آذر 1403

«رفسنجان» در یک نگاه

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
«رفسنجان» در یک نگاه

شهرستان به طلای سبز معروف است و پسته را در باغاتی از درختان انبوه که به شوری آب و گرمی هوا مقاوم هستند به دست توانمند و پرتلاش کشاورزان سختکوش این خطه به ثمر می‌رسد اما رفسنجان این شهرستان چشم‌نواز، با پشتوانه عظیم و دیرینه تاریخی و مردمانی شهیدپرور به‌عنوان نماد همدلی و همزیستی مسالمت‌آمیز در جهان، ظرفیت‌هایی شگفت‌انگیز دارد.

به گزارش ایسنا، مردمی از تبار ظلم ستیز و مبارز در رفسنجان که از قبل از انقلاب همواره پشتیبان نظام بودند و در براندازی نظام شاهنشاهی در تظاهرات و برپایی مجالس مخالفت با انگیزه‌ها و تفکرات خبیث خود را به خطر می‌انداختند و ناقوس مخالفت را سر می‌دادند در 18 دی ماه 1357 چندی قبل از پیروزی انقلاب مجسمه شاه ملعون را به پایین کشیدند و ندای ظلم ستزی را سر دادند.

آن روز در تاریخ این شهرستان به روز رفسنجان نامگذاری شده است، از آن پس مردم با وحدت و همدلی توانستند ابعاد مختلفی از زندگی سرشار از موفقیت را به تصویر بکشانند.

زندگی در هر گوشه‌ای از این منطقه که سخت و دشوار باشد به همت مردمانی که لبریز اس استقامت هستند آن گوشه از شهرستان بارور شده است.

گوشه‌ای از آن اقلیم سرد و زمستانی دارد که راویز است آنجا مردم به ایجاد بومگردی، کشت زعفران، گل محمدی و غیره پرداخته‌اند، گوشه‌ای دیگر گرم و خشک و بیابانی است مانند منطقه نوق که مردم این خطه توانستند از ثپه های ماسه بادی ظرفیت گردشگری را احیا و از دل زمین سخت و ناهموار آب را استخراج و باغات مثمر پسته را ایجاد کنند.

دانشگاه‌هایی که ایجاد شده تا جوانان را به تعلیم علم و دانش و کارآفرینی سوق دهد، وجود آثار باستانی و ابینه های تاریخی من جمله دره راگه، دریاچه شور، بزرگ‌ترین خانه خشتی جهان، مناطق خوش آب و هوا و... گویای تاریخی بودن این منطقه است.

رفسنجان ظرفیت‌هایی بالقوه و بالفعلی دارد که در نمایشگاهی تحت عنوان "رفسنجان در یک نگاه" در هفته رفسنجان شناسی که از 18 دی در دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان راه اندازی شده است به نمایش گذاشته شده‌اند.

افتتاح نمایشگاه به دست معاون رئیس جمهور

معاون امور مجلس رییس‌جمهور با همراهی اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس صبح شنبه 18 دی ماه پس از ادای احترام به مقام شهدای گمنام، نمایشگاه رفسنجان در یک نگاه را در این شهرستان افتتاح کرد.

در این نمایشگاه شامل 20 غرفه دستاوردهای رفسنجان در حوزه‌های ورزشی، ایثار و شهادت، مطبوعات و غیره را در سالن شهدای گمنام دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان عرضه شده است.

صحبتی با غرفه‌داران

یکی از غرفه‌ها متعلق به سازمان‌های مردم نهاد بود؛ محسن اسماعیلی مدیر موسسه خیریه کوثر شهرستان اظهار کرد: در این غرفه 4 خیریه از جمله خیریه گمنام، خیریه کوثر، خیریه حضرت زینب (س) و خیریه قلب‌های سفید توانمندی‌ها و محصولات تولیدی اعضای خود را به نمایش گذاشته‌اند.

غرفه دیگر هم یک فعال حوزه گردشگری و کشاوری به دست گرفته به نام منور ابراهیمی، این تولید کننده هم محصولاتی از جمله صنایع دستی، بافت گلیم و فرش و غیره را به نمایش گذاشته است.

این فرد در راویز اقامتگاه بومگردی دارد که گوشه‌ای این فعالیت را در این غرفه عرضه دارد، او که 20 سال در کار زعفرانکاری مشغول است می‌گوید تا به حال که در فعالیت‌هایم پیروز بودم و گردشگران داخلی و خارجی از چین، آلمان، تهران، اصفهان و غیره به اقامتگاه امدند و از آن‌ها پذیرایی کردم.

در غرفه دیگر هم که متعلق به شهرداری است فعالیت‌های این شهر در حوزه زیباسازی، فعالیت فرهنگسراای سطح شهر و غیره در معرض دید عموم قرار گرفته است.

یکی دیگر از غرفه‌های متعلق به صنایع دستی و میراث فرهنگی بود، به گفته برخی این غرفه مملو از بازدیدکنندگان بود و از شهرستان زاهدان و استان سیستان و بلوچستان هم میهمانانی از غرفه‌های این نمایشگاه دیدن کردند.

با اینکه نمایشگاه از شهر دور است و در دانشگاه ولیعصر رفسنجان برپا شده است اما در اواسط روزهایی برپایی آن، نسبت به روزهای اول استقبال کنندگان خوبی را داشت.

"سکه خندان" را بخوانید

غرفه شرکت پسته هم در اینجا چشم انسان را می‌نوازد، محصولاتی از فرآوری پسته و بسته بندی این محصول به چشم می‌خورد، کتاب سکه خندان هم که کاری است به مولفی محسن هاشمیان و تجربیات 52 ساله تولیدکنندگان و تجار این خطه را در کتاب گرداوری کرده است بخش مهمی از این غرفه است.

گویا درامد حاصل از فروش این کتاب عاید افراد مددجوی موسسه خیریه زنجیره امید می‌شود.

زنان تعاونی رفسنجان هم محصولات به نمایش گذاشتند

خانم جهانبخشیان مدیر تعاونی‌های زنان شهرستان رفسنجان هم که در این نمایشگاه مسئول غرفه بخشداری مرکزی رفسنجان بود، گفت: محصولاتی که زنان این منطقه با دست خود تولید کرده‌اند در این نمایشگاه به عرضه گذاشته شده است.

وی این محصولات را شامل 12 نوع قاووت، گیاهان دارویی، تریکوبافی، صنایع‌دستی و غیره نام می‌برد.

به دلیل سرمای زمستان نمایشگاه در دانشگاه برپا شد

به گفته رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی رفسنجان، بنا به تصمیم ستاد شهرستانی مکان برپایی نمایشگاه " رفسنجان در یک نگاه" که قرار بود به طور گسترده در محل خانه حاج آقا علی (بزرگ‌ترین خانه خشتی جهان) برپا شود محل آن به دلیل وجود سرمای زمستانی، در دانشگاه ولی‌عصر (ع) رفسنجان منتقل شد.

حسن حسینی بیان کرد: دستگاه‌های متولی هرکدام باید برای اینکه ظرفیت‌های رفسنجان را به نمایش بگذاریم باید چهره‌های شاخص را معرفی می‌کردند تا در این نمایشگاه غرفه ایجاد کنند. میراث فرهنگی هم در حوزه صنایع‌دستی و تولیداتی که دارند غرفه‌ای ایجاد کردند.

هیاهوی مدرنیته نباید رنگ و لعاب فرهنگ‌ها را یکدست کند

حسینی همچنین با اشاره به اینکه رفسنجان دارای ظرفیت‌های شاخصی همچون اقلیم‌های متفاوت در راویز سرد و منطقه گرم نوق، وجود تپه‌های ماسه‌بادی، اقلیم کوهستانی، نماهای سنگی در روستاهای با بافت قدیمی، آثار باستانی با معماری اسلامی، با معماری خشت و گلی، حیات‌وحش و غیره که هرکدام شگفتی‌های خاص خود را دارد، گفت: این‌ها داشته‌هایی است که باید بشناسانیم و بشناسانیم تا در هیاهوی مدرنیته که ابرقدرت‌ها سعی دارند در رنگ و لعاب مدرنیته همه را یکرنگ و یکدست کنند باید بکوشیم فرهنگ خود را به دنیا بشناسانیم.

انتهای پیام

«رفسنجان» در یک نگاه 2
«رفسنجان» در یک نگاه 3
«رفسنجان» در یک نگاه 4