رقم نگران کننده از میزان مرگ بر اثر آلودگی هوا در ایران
معاون وزارت بهداشت اظهار داشت: طبق آمار از سال 1395 تا 1402 به طور میانگین 15 درصد از روزهای سال هوا در محدوده خوب یعنی هوای پاک بوده است.
صبح امروز نشست بررسی وضعیت آلودگی هوا با حضور علیرضا رئیسی معاون وزارت بهداشت و درمان و آموزش برگزار شده است.
رئیسی در ابتدای جلسه گفت: آلودگی هوا خیلی از مباحث را تحت تأثیر قرار داده است و ما نیز به عنوان متولی سلامت مردم، در این موضوع وظایف خودمان را انجام بدهیم. جناب رئیس جمهور بحث مازوت را مطرح کردند و باید مازوت سوزی قطع شود زیرا اولویت سلامت مردم است. این اقدام از نظر ما در حوزه سلامت قابل تقدیر و قابل حمایت است. ما با تولید انرژی با سرکوب سلامت مردم مخالف هستیم.
وی ادامه داد: 11 دستگاه اصلی در قانون هوای پاک وجود دارند اعم از سازمان ملی استاندارد با 16 تکلیف، وزارت کشور با 8 تکلیف، وزارت نیرو با 9 تکلیف، برنامه بودجه با 9 تکلیف، وزارت بهداشت با 4 تکلیف، اقتصاد دارایی با 3 تکلیف، جهاد کشاورزی با 6 تکلیف، راه و شهرسازی با 7 تکلیف، محیط زیست با 17 تکلیف، وزارت نفت با 7 تکلیف و وزارت صمت با 3 تکلیف در این زمینه باید تکالیفشان را اجرا کنند اما 40 درصد این وظایف انجام نشده است.
خبر مرتبط آمادهباش در تهرانعلیرضا جعفری درباره رسیدگی به معابر شمالی پایتخت در جریان بارش برف امروز - دوشنبه 19 آذرماه 1403- اظهار کرد: گرچه سازمان هواشناسی پیش بینی چنین چیزی را نکرده بود، اما باتوجه به وضعیت پیش آمده دستور العمل معاونت خدمات شهری را به مناطق اعلام کردهایم تا آمادگی کامل را داشته باشند.
وی اذعان داشت: استاندارد الایندهها طبق آمار سازمان جهانی بهداشت برای آلایندهها 5 میکروگرم بر مترمکعب به طور سالیانه است و میانگین سالانه کشور ما بالای 30 است و 6 برابر حد مجاز است.
رئیسی افزود: مازوت با سوختنش دی اکسید گوگرد و کربن سیاه تولید میکند و وارد ریه میشوند و اگر از حد مجاز بالاتر روند از عوارض آن سرطان است. در دنیا از مازوت استفاده میشود اما جایی استفاده میکنند که روی جمعیت اثر نمیگذارد و افراد زیادی در معرض نیستند.
معاون وزارت بهداشت اظهار داشت: طبق آمار از سال 1395 تا 1402 به طور میانگین 15 درصد از روزهای سال هوا در محدوده خوب یعنی هوای پاک بوده است.
وی اذعان کرد: آمار مرگومیر در بحث آلودگی هوا منتسب است، یعنی شامل مرگهایی است که عوامل متعددی دارد و بخشی از آن به آلودگی هوا مرتبط است. حدود 30 تا 35 هزار و در تهران حدود 7 هزار مرگ منتسب به طور سالانه گزارش شده است.
رئیسی ادامه داد: 14 درصد مرگهایی که به علت بیماری سکته قلبی است مربوط به آلودگی هوا است. یعنی از هر 100 مرگ پانزده مرگ به علت آلودگی هوا است. 597 همت یعنی 12 میلیارد دلار به طور سالانه شامل هزینههای کلی در مبحث آلودگی هوا در تمامی کشور است.
وی اذعان کرد: آلودگی یک روز در تمام مناطق کشوری همزمان نیست یعنی اگر تهران آلوده است حتماً تمام کشور آلوده نخواهد بود، همچنین کشور درگیر یک آلودگی دیگر یعنی گرد و غبار است که استانهای جنوبی و غربی کشور دچار هستند. در روزهای آلوده اورژانس 20 درصد افزایش پیدا کرده است.
رئیسی افزود: آمار آلودگی هوا در اصفهان با میانگین غلظت 35 بوده و 2 هزار و 29 مرگ داشته و 2564 هزار در معرض این آلودگی هوا بودهاند. هزینه بابت آلودگی هوا در اصفهان 796 میلیون دلار بوده است.
معاون وزارت بهداشت توصیه کرد: مصرف بهینه در مورد انرژی آلودگی را کاهش میدهد، خدمات را به صورت الکترونیک دریافت کنیم و کمتر بیرون حاضر شویم، افراد آسیب پذیر باید در خانه بمانند به ویژه مادران باردار اگر بیرون میخواهند باشند خیلی کم و حداقلی باشد، تمامی افراد باید عوامل خطر سلامتی را جدی بگیرند، افرادی که بیماری زمینهای دارند افرادی که در معرض آلودگی قرار بگیرند احتمال بیماری بیشتر است.
رئیسی گفت: ما در کشور پول اضافی برای خرید یک خودروی بی کیفیت داخلی میدهیم که هم به سلامتی خود آسیب می زنیم و هم هزینه زیاد پرداخت میکنیم.
وی تاکید کرد: اگر دنبال هوای پاک برای تنفس میگردیم نباید مدارس را تعطیل کرد، باید اساس قضیه را حل کرد.
معاون وزارت بهداشت اذعان کرد: باید سالانه 30 درصد افزایش تقاضای برق کشور از انرژیهای تجدید پذیر تأمین شود، ولی فقط 2 درصد آن در کشور تأمین میشود.
وی افزود: فقط 100 روز هوای ابری داریم در حالیکه در دنیا از انرژی خورشیدی استفاده میکنند، و در تحقق هوای پاک تأثیر گذار است.
رئیسی اظهار داشت: سازمان ملی استاندارد، وزارت کشور، بهداشت، نیرو، نفت، اقتصاد و دارایی، جهاد کشاورزی، صمت، سازمان برنامه و بودجه و سازمان محیط زیست در اجرای قانون هوای پاک نقش اساسی دارند و باید تکالیف اصلی را در این زمینه اجرا کنند.
وی مطرح کرد: این دستگاهها 40 درصد وظایف را در اجرای قانون هوای پاک اجرا نکردند.
معاون وزارت بهداشت ادامه داد: در کشور 4 هزار و 200 جایگاه توزیع بنزین داریم که از این تعداد 248 جایگاه مغایر با حدود مجاز شغلی بوده و بخار بنزین از عوامل اصلی ایجاد سرطانها است.
وی خاطرنشان کرد: در سال گذشته 2 هزار و 160 جایگاه بنزین اخطار دریافت کردند و 274 پرونده قضائی ایجاد شده که از این تعداد 30 جایگاه پلمپ شده است.
رئیسی بیان کرد: وقتی در معرض آلودگی قرار میگیریم روی ریه اثر گذاشته، جذب خون شده و باعث بیماریها شده و باعث ناتوانی و مرگ و میر میشوند.
رئیسی گفت: 60 درصد آلودگی هوا ناشی از سیستم حمل و نقل است، گفت: حدود 13 میلیون موتور سیکلت وجود دارد از این تعداد بیش از 11 میلیون فرسوده است در حالیکه باید طبق قانون از رده خارج میشدند.
وی اظهار داشت: ما در کشور پول اضافی برای خرید یک خودروی بی کیفیت داخلی میدهیم که هم به سلامتی خود آسیب می زنیم و هم هزینه زیاد پرداخت میکنیم.
معاون وزارت بهداشت خاطر نشان کرد: 10 سال پیش هشت هزار اتوبوس در کشور داشتیم الان این تعداد 2 هزار دستگاه شده و متأسفانه وسایل حمل و نقل عمومی کاهش یافته و از خودروهای شخصی زیاد استفاده که منجر به کاهش هوای پاک میشود.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.