رهبران فلسطینی برای اداره غزه پساجنگ روشهای دموکراتیک را مدنظر دارند
وزیر خارجه گفت: رهبران گروههای فلسطینی برای اداره غزه پساجنگ روشهای دموکراتیک و یک توافق سیاسی میان همه گروهها و جریانهای فلسطینی را مدنظر دارند.
امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان که برای شرکت در نشست عالیرتبه پنجاه و پنجمین اجلاس سالیانه شورای حقوق بشر و بخش عالیرتبه اجلاس خلع سلاح و نیز نشست فرعی تحولات فلسطین در ژنو به سر می برد، با خانم میریانا اسپولیاریک ایگر، رئیس کمیته بین المللی صلیب سرخ دیدار و گفتگو کرد.
وزیر امور خارجه کشورمان در این دیدار با تشکر از تلاشهای کمیته بین المللی صلیب سرخ در خصوص فلسطین و غزه، شرایط انسانی فلسطین را پیچیده و بسیار نگران کننده توصیف کرد و از تلاشهای مسئولانه کمیته بین المللی صلیب سرخ تشکر کرد و گفت متأسفانه رویکردهای سیاسی غلط تاکنون باعث شده است که تلاشهای سیاسی برای پایان بحران غزه بی نتیجه باقی بماند.
امیرعبداللهیان با اشاره به ملاقات اخیر خود با رهبران مقاومت فلسطین در بیروت و دوحه، وضعیت در شمال غزه را بسیار وخیم توصیف کرد و گفت بیش از 600 هزار نفر از ساکنان شمال غزه از گرسنگی رنج میبرند.
وزیر امور خارجه کشورمان گفت طرف آمریکایی از کاهش جنگ و نه توقف جنگ صحبت میکند که نشان دهنده عدم اراده آمریکا برای پایان جنگ است. رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان با اشاره به اظهارات برخی کشورها از جمله آمریکا در خصوص غزه پساجنگ و ارتباط دادن آن به توقف جنگ گفت، رهبران گروههای فلسطینی برای اداره غزه پساجنگ روشهای دموکراتیک و یک توافق سیاسی میان همه گروهها و جریانهای فلسطینی را مدنظر دارند و حمایت از این روش، حمایت از یک روش دموکراتیک است.
وی گفت: آنچه اتفاق افتاده، یک فاجعه انسانی در غزه است و تهدیدات نتانیاهو برای حمله به رفح، میتواند ابعاد این فاجعه را عمیقتر کند و 1 میلیون 400 هزار فلسطینی آواره و ساکن در رفح را با تهدیدت بسیار جدی مواجه کند. وی تاکید کرد مقاومت در حوزه نظامی توانمند است و رژیم اسرائیل با تداوم جنگ چیزی بدست نخواهد آورد، اما آنچه که موجب نگرانی است، وضعیت وخیم انسانی است.
وزیر امور خارجه کشورمان بر تداوم تلاشهای سیاسی کشورمان برای پایان دادن به جنگ علیه غزه تاکید کرد. وی همچنین از کمکها و تلاشهای کمیته بین المللی صلیب سرخ در تفحص شهدای ایرانی جنگ تحمیلی تشکر کرد و با اشاره به چشم انتظاری خانوادههای مفقودان، تداوم حمایت کمیته از روند تفحص را خواستار شد.
خانم اسپولیاریک نیز در این دیدار با تشکر از تلاشهای سیاسی جمهوری اسلامی ایران بدای کمک به پایان جنگ، از وضعیت وخیم انسانی در غزه شدیدا اظهار نگرانی کرد. وی با تشریح تلاشهای کمیته بین المللی صلیب سرخ در ارسال کمک و کاهش آلام انسانی ساکنان غزه گفت، تمام تلاشهای خود را برای بسیج امکانات بمنظور ارسال کمکهای انسانی به غزه بکار میبرد.
وی افزود: متاسفانه جامعه جهانی نتوانسته در این بحران از عهده مسئولیت انسانی خود برآید و با تاکید بر ضرورت درک جهان نسبت به شرایط نگران کننده انسانی در غزه و عدم دسترسی ساکنان آن به آب و غذا و دارو و امکانات اولیه درمانی، گفت لازمست در این زمینه تلاشهای فوری بعمل آید و کمکهای فوری گسیل گردد.
وی نسبت به شرایط خطرناک رفح نیز ابراز نگرانی کرد و گفت همه تلاشهای خود را بمنظور عدم وقوع یک فاجعه انسانی بکار خواهد بست.
وی همچنین به شرایط نگران کننده انسانی در برخی دیگر از کشورهای منطقه علاوه بر فلسطین اشاره کرد و گفت همه تلاشهای خود را برای تماس و گفتگو با تمام طرفهای که از توان و نفود برای مدیریت اوضاع برخوردار هستند، بکار خواهد بست.
در پایان این دیدار تابلوی شهدای تفحص مفقودان جنگ تحمیلی برای گذاشتن در موزه کمیته بین المللی صلیب سرخ به تقدیم شد.
باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی سیاست خارجی