شنبه 3 آذر 1403

روایت بهادری جهرمی از حضور در میان دانشجویان خواجه‌نصیر / به دلیل شیوع آنفولانزا مدارس باید تعطیل شوند

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
روایت بهادری جهرمی از حضور در میان دانشجویان خواجه‌نصیر / به دلیل شیوع آنفولانزا مدارس باید تعطیل شوند

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، به دنبال اتفاقات و ناآرامی‌هایی که این روز‌ها در کشور رخ داده، بعضا واکنش‌های مناسبی از سمت مسئولان مانند حضور در بین دانشجویان دیده شد. علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت با حضور در دانشگاه‌های علامه طباطبایی و خواجه نصیر الدین طوسی در جهت تعامل با جوانان و دانشگاه گام برداشت. روایت سخنگوی دولت از برهم زدن جلسه سخنرانی اش توسط برخی دانشجویان خواجه نصیر...

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، به دنبال اتفاقات و ناآرامی‌هایی که این روز‌ها در کشور رخ داده، بعضا واکنش‌های مناسبی از سمت مسئولان مانند حضور در بین دانشجویان دیده شد. علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت با حضور در دانشگاه‌های علامه طباطبایی و خواجه نصیر الدین طوسی در جهت تعامل با جوانان و دانشگاه گام برداشت.

روایت سخنگوی دولت از برهم زدن جلسه سخنرانی اش توسط برخی دانشجویان خواجه نصیر

بهادری جهرمی در خصوص حواشی نشستی که با حضوری او در روز گذشته 2 آبان در دانشگاه خواجه نصیر برگزار شد، در تماس تلفنی به تهران 20 گفت: حضور مسئولان در دانشگاه و پاسخگویی آن‌ها یکی از توصیه‌های مقام معظم رهبری است. دوره‌ای به واسطه بحران کرونا این حضور مقداری کمرنگ شده بود و معمولا دولتمردان میزبان جمع نخبگانی می‌شدند. البته رئیس جمهور در این یک سال تا کنون 6 مرتبه در دانشگاه حاضر شدند.

سخنگوی دولت افزود: بعد از حوادث اخیر، مجمع دانشجویان دانشگاه علامه خواست تا در نشستی به سوالات و بحث‌های دانشجویان پاسخ بدهم که تجربه خوبی برای من بود. مفصل بحث و صحبت شد و جلسه جذاب و شیرینی بود. بخشی از دانشجویان هم سلیقه‌شان این نبود که در سالن حضور داشته باشند، اما در خارج سالن به آن‌ها نیز سر زدیم و صدایشان را شنیدیم و خواستیم تا سوالاتشان را جواب بدهیم.

وی ادامه داد: امروز هم بخشی از دانشجویان دانشگاه خواجه نصیر از من برای حضور و پاسخگویی دعوت کردند و توفیق داشتم در این دانشگاه حضور داشته باشم. البته این بار تعدادی از دانشجویان که سلیقه‌شان گفتگو نبود به درون سالن آمدند و شروع به شعار دادن کردند. هرچند که صدا‌ها مزاحم گفت و شنود بود، خواستیم که آن‌ها نیز پشت تریبون بیایند. البته که سلیقه آن‌ها این نبود که صحبت بشود و این را در شان دانشگاه نمی‌دانستیم، اما به سلیقه متفاوت احترام گذاشتیم.

بهادری جهرمی خاطرنشان کرد: در محیط دانشگاه در حد توان صحبت شد و خوشبختانه هنوز پویایی و حرارات برقرار است. کلاس درس و پویش‌های دانشگاهی به خوبی برپا می‌شود. اتفاقات امروز هم بیانگر ترکیب خوب نگاه‌های متفاوت و سلیقه‌های گوناگون بود و زنده بودن دانشگاه را نشان می‌داد.

برخی از حرکات ممکن است دور از شان دانشگاه باشد، اما پویا بودن و قشنگ بودن گفتگو‌های دانشگاه همین است. باید با سرعت بیشتری در این خصوص حرکت کنیم که باب گفتگو باز‌تر بشود.

این مقام مسئول در خصوص ادامه‌دار بودن این حضور در دانشگاه‌ها گفت: حتما ادامه دارد. هرچند که هنجار‌های فرهنگی جامعه و محیط علمی ما رفتار‌های حواشی امروز را نمی‌پسندد، اما این‌ها خیلی ماندگار نخواهد بود. این اتفاقات شاید به خاطر کمبود گفتگو، ناراحتی‌های اخیر و فضاسازی‌های رسانه‌های معاند باشد که سعی بر رواج ضد ارزش‌ها دارند. البته تاثیر موقتی می‌گذارد و تمام می‌شود. اظهار نظر‌های چند طرفه، گفتمان پیروزی است و ذات دانشگاه این را می‌پذیرد. ما در جلسه‌ای حاضر می‌شویم که تصاویر آن در خیلی از رسانه‌های خارجی و داخلی پخش می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: اگر فکر می‌کردیم سوالی قابلیت گفتگو ندارد یا گفتمان خود را اینگونه نمی‌دیدم که توانایی پاسخ داشته باشد حضور پیدا نمی‌کردیم. نه اینکه بگوییم خطایی نیست که قطعا هر موجود مختاری خطا دارد، ولی اینکه نشود درباره آن صحبت کرد را درست نمی‌دانیم. بعضی از گفته‌ها ضد ارزش است و گفتنش را از طرف دانشجو نمی‌پسندیم، ولی اینگونه نیست که ما زیر سوال می‌رویم؛ قطعا کسی که حرف بدی می‌زدند زیر سوال می‌رود. وقتی تصویربرداران می‌خواستند از این حواشی فیلم‌برداری کنند آن‌ها می‌خواستند که که کسی تصویرشان را برندارد؛ به نوعی از حرکات خود خجالت می‌کشند. همین نشان می‌دهد که این دانشجو می‌داند رفتارش اشتباه است.

بهادری جهرمی در خصوص اینکه آیا برخوردی با دانشجویان صورت گرفت یا خیر به تهران 20 گفت: عواقب کار ضد فرهگنی کردن در ذات خودش است. نمی‌خواهم منکر این بشوم که ضوابط دانشگاه باید رعایت بشود، اما من در مقام پرداختن به این موضوع نیستم. می‌گویم آدمی که حرکت غیر فرهنگی و دور از شان دانشگاه انجام بدهد شان خودش را در مرتبه اول زیر سوال برده است. این عواقب بر تن و جان و روحیه‌اش چه بخواهد و چه نخواهد می‌نشیند. اثر شخصیتی آن آدم متفاوت می‌شود. به نظرم این‌ها فرعیات است. اصل، اصل گفتگو و طرح سوال و مسئله است.

املاح موجود در آب صالح‌آباد خطری برای شهروندان ندارد

شنبه در تهران 20 در رابطه با معضل کیفی آب در منطقه جنوب غربی تهران (صالح آباد، علی آباد و واوان) و کمبود منابع آب استان تهران صحبت شد. بختیاری، مدیرعامل آبفای استان تهران قول بررسی آب سنگین این مناطق را داد. به همین منظور مهتاب باغبان، مدیر مرکز پایش و نظارت بر کیفیت آب و فاضلاب استان تهران در تماس تلفنی به بیان نکاتی در خصوص این مسئله پرداخت.

باغبان گفت: در رابطه با کیفیت آب وقتی که می‌خواهیم آب شرب را به دست مصرف کننده برسانیم از محلی که آب تولید می‌شود تا جایی که آب به دست مصرف کننده می‌رسد توسط کارشناسان در آزمایشگاه‌هایی که دارای گواهی نامه‌های 17025 هستند، نمونه‌برداری می‌شود. تمام پارامتر‌های کیفی 1053 و 1011 بررسی می‌شود. در نهایت اگر از مجاز بودن آب اطمینان حاصل شد به دست مصرف‌کننده می‌رسد.

مدیر مرکز پایش و نظارت بر کیفیت آب و فاضلاب استان تهران ادامه داد: در رابطه با منطقه صالحیه باید بگویم که منابع تامین‌کننده آب این شهر از دو قسمت است. بخشی از منابع آن از آب سطحی است که توسط خط انتقال از شهر تهران وارد مخزن صالحیه می‌شود. بخش دیگری از منابع آب صالحیه هم منابع زیرزمینی و چاه‌ها هستند. طبق رهنمود‌های سازمان بهداشت جهانی به هیچ عنوان تزریق مستقیم چاه به شبکیه در این منطقه صورت نگرفته است.

وی افزود: آب صالحیه از لحاظ میکروبی کاملا سالم است و بهداشت آن را نظارت می‌کند و اگر موردی باشد تذکر می‌دهیم که در رابطه صالحیه مشکل میکروبی نداشته‌ایم. اما در رابطه با سختی آب نکاتی مطرح است. باتوجه به اینکه رسانه ملی نقش اعتمادسازی دارد باید بگویم که موارد مرتبط با سلامت باید با آخرین مستندات علمی مطرح بشوند تا از سوتفاهم و ایجاد دغدغه‌های بی مورد برای مردم جلوگیری بشود. طبق مباحث منتشر شده از طرف سازمان بهداشت جهانی هیچ گونه ارتباطی میان میزان سختی آب با سنگ کلیه وجود ندارد.

باغبان افزود: اتفاقا سختی آب به عنوان ارزش غذایی آب محسوب می‌شود، چون حاوی املاح گوناگون است. برای استخوان‌ها و بیماری‌های قلبی عروقی می‌تواند مفید باشد. سازمان بهداشت جهانی صراحتا اعلام کرده که اگر میزان سختی آب کم باشد بیماری‌های قلبی عروقی افزایش پیدا می‌کند. این سازمان سه دلیل را برای سنگ کلیه مطرح می‌کند: کم تحرکی، عامل وراثت و استفاده از پروتئین‌های سنتزی. درواقع نوع آبی که می‌خوریم مهم نیست، حجم آب مهم است. املاح موجود در آب هم طبق تعریف سازمان بهداشت جهانی ارزش غذایی آب است و یون‌های مفید بدن را تامین می‌کند.

همه‌گیری آنفولانزا ادامه دارد

این روز‌ها به دنبال شروع فصل پاییز مهمان ناخوانده جدیدی داریم. آنفولانزا زودتر از همیشه وارد کشور شده است. به گفته رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، دچار کمبود آنتی‌بیوتیک در 30 استان کشور شدیم. از جمله دلایلی که زمینه‌ساز این کمبود هستند عدم اختصاص تسهیلات بانکی به تولیدات داخلی، بدهی شرکت‌های بیمه‌ای، کمبود مواد اولیه و... است.

رئیس جمهور نیز در جلسه هیئت دولت تاکید به برخورد فوری با خاطیان وضع موجود کرده و وزیر بهداشت هم قول تزریق سرم و دارو به بازار در یک هفته داده که زمان آن به پایان رسیده است.

ابراهیم قادری، مسئول اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر مهمان حضوری برنامه تهران 20 در شب گذشته بود و در خصوص شیوع آنفولانزا در کشور گفت: همه می‌دانند که فصل آنفولانزا به نسبت سال‌های گذشته زودتر شروع شده است. البته در نیم کره شمالی دنیا این اتفاق افتاده و گردش آن تسریع شده است. هفته گذشته 455 مورد جدید آنفولانزا به شکل قطعی تشخیص داده شد.

قادری گفت: آنفولانزا همیشه بوده و سال‌ها است که این مشکل را داریم. کووید و رعایت‌هایی که مردم برای عدم ابتلا به کرونا داشتند باعث شده تا سطح ایمنی پایین بیاید؛ لذا ما این پیش‌بینی را داشتیم که شیوع بیماری‌های ویروسی تنفسی افزایش پیدا کند. به نظر می‌رسد سرایت پذیری بیماری بیشتر شده هرچند این موقت خواهد بود و بعد از چند سال به روند سابق قبل کرونا بازمیگردد.

مسئول اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر افزود: احتمالا تا یک ماه و نیم دیگر شدت بیماری طول خواهد کشید. سخت است که بگوییم کجای این داستان هستیم، چون گردش ویروس مشخص نیست. ولی مثبت شدن تست‌های ما این را مشخص می‌کند که هنوز به قله آنفولانزا نرسیدیم. احتمالا تا چند هفته دیگر با این بیماری دست به گریبان هستیم و تعداد مبتلایان بیشتر خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: آنفولانزا به نسبت کووید راحت‌تر منتقل می‌شود، لذا استفاده از ماسک می‌تواند موثر باشد. راه‌های پیشگیری تمام ویروس‌های تنفسی یکسان هست. تهویه مناسب هوا در مدارس، خوابگاه‌ها، ادارات و کلاس‌های درس باید برقرار باشد. انجام دستور العمل مقابلهبا کووید و استفاده از ماسک در فضای سربسته به شدت اهمیت دارد. افرادی که مشکل تنفسی دارند خیلی بیشتر باید رعایت کنند تا دیگران را مبتلا نکنند. نمی‌توانیم همه را مجبور کنیم که ماسک بزنند، ولی کسانی که علائم دارند باید ماسک بزنند.

مجلس به دنبال تصویب طرحی برای حل کمبود دارو

در ادامه پروین صالحی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در تماس تلفنی درباره کمبود دارو و سرم در داروخانه‌ها به تهران 20 گفت: مقداری از این مسئله به مواد اولیه‌ای که از خارج وارد کشور شدند و در گمرک متوقف شده، رخ داده است. چراکه داروسازان عقیده دارند که مالیات بر ارزش افزوده 9 درصد زیاد است و آن‌ها از پس هزینه برنمی آیند. به هر شکلی که هست این مسئله باید به صحن مجلس ارائه بشود و به خاطر شرایط فعلی، مجلس با قید فوریت قانون تقلیل این مالیات از 9 به 1 را تصویب می‌کند.

صالحی پیرامون اینکه نمایندگان در گذشته مخالف مالیات 1 درصد بودند، گفت: ما برای اینکه مشکل را حل کنیم باید این را قبول کنیم. همچنین بخشی از مشکلات در شرایط موجود به دپوی دارو یا توزیع نامناسب آن برمیگردد. خبر خوب اینکه همین امروز متوجه شدم که واردات دارو از خارج (بیشتر آنتی‌بیوتیک) افزایش پیدا کرده است.

نماینده مردم مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بالا رفتن تولید داخلی دارو، واردات و رفع نگرانی داروسازان به واسطه تصویب تقلیل مالیات 9 درصد به 1 درصد به همت مجلس کمک می‌کند تا این مسئله گذر کند و ثباتی که باید در بازار دارویی کشور حاکم بشود.

وی در پایان گفت: شدید در حال کار هستیم. چندین نوبت با مسئولان غذا و دارو جلساتی داشتیم. البته مقداری از مشکلات فعلی هم به افراد غیر متعهدی که از بی نظمی دارو در کشور سود زیادی شامل حالشان شده و نظم فعلی را برنمی‌تابند، برمی‌گردد.

در ادامه قادری در خصوص مسئله کمبود داروی بیماری‌های ویروسی در کشور گفت: برای درمان بیماری آنفولانزا همیشه نیازی به مصرف آنتی‌بیوتیک نیست. این را پزشک باید تجویز بکند. معمولا وقتی که سرماخوردگی زیاد می‌شود تجویز بی‌رویه آنتی‌بیوتیک از سمت پزشکان افزایش پیدا می‌کند که نباید اینگونه باشد.

رئیس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: باید سرعت گردش ویروش را با رعایت تهویه و استفاده از ماسک کنترل کنیم. البته امسال در اواخر زمستان نیز ممکن است ابتلای بی‌رویه به آنفولانزا را دوباره تجربه کنیم.

وی در خصوص مقدار واکسن آنفولانزا گفت: در حال حاضر سیستم بهداشتی 500 هزار دوز واکسن آنفولانزا برای گروه‌های خیلی خاص دارد. اگر 30 درصد از مردم ایمنی داشته باشند می‌توان بیماری را کنترل کرد. با این حال افرادی که در معرض مرگ هستند باید واکسینه بشوند.

قادری افزود: مقدار این واکسن در سال‌های گرشته غیر از بخش خصوصی، یک میلیون و دویست هزار دوز بوده است.

مدارس باید تعطیل شوند

منصور بهرامی، متخصص کودک و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی درباره شیوع آنفولانزا در بین کودکان گفت: کودکان یکی از عوامل مهم انتقال در خانواده هستند. بیماری از مدرسه به خانواده و از خانواده به دیگران منتقل می‌شود؛ بنابراین مسئله دخالت در شرایط بچه‌های مدرسه بسیار مهم است.

بهرامی افزود: ضرورت اگر ایجاب کند برای چند روز باید مدارس تعطیل بشود. اگر بچه‌ها طاقت بیاورند حتما باید ماسک داشته باشند.

این متخصص کودک درباره علائم آنفولانزا در کودکان گفت: تب بالا همراه با استفراغ، اسهال و کم اشتهایی می‌تواند از علائم بیماری باشد. به دلیل ویروسی بودن این بیماری کودکان احتیاجی به آنتی‌بیوتیک ندارند. از جمله خدمات حفاظتی از کودکان، دادن استامینفون با دوز مناسب و متناسب با وزن کودک است.

وی ادامه داد: اگر بچه‌ای استفراغ می‌کند شیاف استامینفون و اگر تب بالا دارد تن شویه با آب ولرم از جمله راه‌های درمان است. اگر کودک زیر شش ماه به آنفولانزا مبتلا بشود، شربت‌های سینه که دوای خواب آور است اصلا به آن‌ها تجویز نمی‌شود.

بهرامی خاطرنشان کرد: برای کودکان بزرگتر متناسب با وزن و شرایط می‌توان داروی سرفه تجویز کرد. کودکان شش ماهه تا پنج ساله برای دریافت واکسن اولویت دارند.