شنبه 3 آذر 1403

روایت دردناک از وضعیت گندمکاران | مجلس خواستار افزایش قیمت گندم و پرداخت مطالبات و وام کشاورزان شد

وب‌گاه عرشه آنلاین مشاهده در مرجع
روایت دردناک از وضعیت گندمکاران | مجلس خواستار افزایش قیمت گندم و پرداخت مطالبات و وام کشاورزان شد

نمایندگان مجلس با تذکر به دولت، خواستار پرداخت مطالبات و وام گندمکاران و تعیین تکلیف قیمت گندم شدند. جزئیات جدید در خصوص افزایش قیمت گندم، اصلاح نرخ تضمینی خرید گندم و پرداخت مطالبات گندمکاران اعلام شد.

قیمت گندم و پرداخت مطالبات و وام گندمکاران، همچنان مبهم است. جنجال و جدال گندمکاران و دولت برای افزایش قیمت گندم ادامه دارد. وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرده است که 50 درصد مطالبات گندم‌کاران در هفته جاری پرداخت شده است اما پرونده افزایش قیمت گندم هنوز بلاتکلیف و باز است. کشاورزان نسبت به تعلل در اصلاح قیمت گندم و اظهارات برخی مسئولان مبنی بر مناسب بودن قیمت خرید تضمینی گندم به شدت معترض هستند.

بیشتر بخوانید: خبر مهم سرپرست وزارت جهاد درباره افزایش قیمت گندم | مبلغ وام بانکی گندمکاران و کشاورزان مشخص شد؟

قیمت گندم و قیمت خرید تضمینی هر کیلو گندم، با احتساب پاداش کشاورزان، 15 هزار تومان در نظر گرفته شده است. گندمکاران به قیمت گندم اعلام‌شده و نرخ 15 هزار تومانی خرید تضمینی گندم معترض هستند و نرخ 17 هزار تومان به ازای خرید هر کیلو محصول گندم را منطقی می‌دانند. نمایندگان مجلس با تذکر به دولت، خواستار پرداخت مطالبات و وام گندمکاران و تعیین تکلیف قیمت گندم شدند. جزئیات جدید در خصوص افزایش قیمت گندم، اصلاح نرخ تضمینی خرید گندم و پرداخت مطالبات گندمکاران اعلام شد.

اعتراض گندمکاران به قیمت گندم

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: قیمت خرید تضمینی گندم به نسبت سال گذشته افزایش خوبی یافته است ولی گندم‌کاران به این میزان افزایش اعتراض دارند.

علیرضا عباسی عصر شنبه در گفت و گوی رادیویی در خصوص نرخ خرید تضمینی گندم و گلایه گندم کاران اظهار کرد: مجلس یک اقدام خوبی در راستای اصلاح قانون انجام داد که تولیدکنندگان هم به این امر اذعان دارند.

وی ادامه داد: در این اصلاح قانون قیمت محصول سال زراعی سال بعد باید قبل از شروع فصل زراعی تعیین شود و سال گذشته این اتفاق افتاد و در شهریور ماه سال 1401 قیمت گندم 1402 تعیین شد و گندم کاران از این قیمت راضی بودند.

نماینده مردم کرج، فردیس و اشتهارد در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: اما از شهریور ماه سال گذشته تا بهمن ماه قیمت یکسری از نهاده‌های تولید افزایش یافته و براساس تورم سال 1401 تا شهریور ماه قیمت گندم تعیین شد که بعد از رضایت اولیه، گلایه مندی گندم کاران را در پی داشت.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان اینکه امروز دولت اذعان دارد با نرخ 28 و 500 گندم می‌توانیم وارد کنیم، گفت: با این وجود قیمت ارز 28 و 500 تومان نیست و افزایش ناگهانی و غیرواقعی قیمت ارز در تعیین قیمت امسال دیده نشده بود.

عباسی با بیان اینکه از بهمن ماه سال گذشته تاکنون دولت و کمیسیون کشاورزی مجلس جلسات متعددی برای رفع این مشکل برگزار کرده است، تصریح کرد: قیمت گندم به نسبت سال گذشته افزایش خوبی یافته است ولی گندم کاران به این میزان افزایش اعتراض دارند.

وی خاطرنشان کرد: شورای قیمت گذاری قیمت گندم را تعیین می‌کند و اصلاحات به نفع تولیدکننده است.

4.5 میلیون بهره‌بردار کشاورزی در کشور فعالیت می‌کنند

دانشیار دانشگاه تهران با بیان اینکه 4.5 میلیون بهره بردار کشاورزی در کشور وجود دارد، گفت: در کمیسیون کشاورزی تمام تلاش ما بر اینست که منافع این تولید کنندگان را در نظر بگیریم و همیشه از تولید و تولیدکننده حمایت کرده ایم.

وی ادامه داد: ولی ما نماینده 85 میلیون نفر هستیم، توجیه دولت این است که افزایش قیمت گندم تورم را به کل کشور تحمیل می‌کند، مطمئن باشید ما مدافع کشاورزان هستیم اما نماینده‌های مجلس، نماینده 85 میلیون نفر هستند.

وی با بیان اینکه هزینه تمام شده تولید را مردم نباید پرداخت کنند، گفت: کشاورز 3.5 تا 4 تن در هکتار برداشت گندم دارد، دولت و تولید کنندگان باید کمک کنند این عدد افزایش پیدا کند و در این راستا بهره وری افزایش یابد.

قیمت 38 کالا بعد از افزایش قیمت گندم افزایش خواهد یافت

وی با تاکید بر افزایش بهره‌وری تولید، عنوان کرد: قیمت 38 کالا بعد از افزایش قیمت گندم افزایش خواهد یافت.

نماینده مردم کرج در مجلس مطرح کرد: باید راه دیگری برای افزایش درآمد کشاورز پیدا شود و آن هم افزایش عملکرد در واحد سطح، افزایش بهره وری، کاهش ضایعات و افزایش ارزش افزوده تولید است، ما هم در کمیسیون کشاورزی حامی تولید کنندگان و کشاورزان بوده و هستیم.

وی با بیان اینکه 2 هزار و 500 عضو هیأت علمی در مؤسسه وزارت جهاد کشاورزی وجود دارد، گفت: بر این اساس باید افزایش تولیدات را در حوزه کشاورزی ترویج کنیم، چراکه کشاورز بدون آگاهی از ارقام جدید و پرمحصول، بذر 20 ساله خود را کشت می‌کند و این امر باعث کاهش بهره‌وری و ضرر و خسارت نیز می‌شود.

گندم مورد نیاز کشاورزان تامین شود

نماینده اقلید در مجلس شورای اسلامی بر لزوم تامین گندم مورد نیاز کشاورزان تاکید کرد.

به گزارش ایسنا، مسلم صالحی در جلسه علنی امروز (یکشنبه) مجلس شورای اسلامی در تذکری گفت: طبق بند (د) تبصره 16 قانون بودجه، سازمان برنامه و بانک مرکزی درخصوص استمهال وام کشاورزی وظایفی دارند که اجرایی نشدن این قانون باعث قفل شدن سیستم بانک کشاورزی شده است. همچنین کشاورزان رغبتی برای تسویه حساب نداشته و امکان اعطای تسهیلات جدید هم نیست.

وی در تذکر دیگری به سرپرست وزارت جهاد کشاورزی و سازمان برنامه و بودجه گفت: گندم مورد نیاز کشاورزان تامین شود به خصوص آنهایی که در مرداد و شهریور برداشت دارند. شرایط به گونه ای نشود که همچون سال گذشته مطالبات آنها در مهرماه وصول نشود.

روایت نماینده آزادشهر از وضعیت کشاورزان گندمکار استان گلستان

نماینده مردم آزادشهر و رامیان در مجلس شورای اسلامی رسیدگی به وضعیت کشاورزان گندمکار استان گلستان را خواستار شد.

به گزارش ایسنا غلامعلی کوهساری در نطق میان دستور خود در جلسه علنی امروز (یکشنبه) مجلس شورای اسلامی در بیان برخی مشکلات مردم استان گلستان، در زمینه تامین آب و نان به بیان شرح وضعیت کشاورزان گندمکار استان برای تحویل گندم به سیلوهای دولتی در مقایسه با سیلوهای بخش خصوصی و هزینه‌ای که کشاورزان برای تحویل گندم خود باید به سایر نقاط بپردازند، اشاره و نسبت به آن انتقاد کرد.

این عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی به موانع تأمین گوشت مرغ در استان گلستان نیز اشاره کرد و ضمن اشاره به آغاز سفرهای دور دوم رئیس جمهور به استان ها اظهار کرد: در سفر قبلی که در اسفندماه 1401 انجام شده است، باید دید نحوه توزیع اعتبارات چگونه بوده است و در سفر دوم کدام پروژه ها در چند شهرستان و به چه میزان خواهد بود، لذا قبل از سفر دوم رئیس جمهور پیشنهاد می کنم گروهی که مورد وثوق رئیس جمهور باشد را به استان بفرستند تا از وضعیت استان گزارشی تهیه کنند، چراکه پیشرفت پروژه ها به کندی پیش می رود و مصوبات بر زمین مانده سفر قبلی مشخص شود.

نماینده مردم آزادشهر و رامیان خطاب به مسئولین اجرای کامل قانون رتبه بندی معلمان و همسان سازی حقوق بازنشستگان را نیز خواستار شد و گفت: در شرایط برداشت محصول کشاورزان، سرپرست وزارت کشاورزی کجاست تا به استانی که یکی از استان های برتر در تأمین امنیت غذایی کشور است سر بزند و چرا برخی از وزرا وعده های داده شده به استان را فراموش کردند.

علیزاده: وام‌های کشاورزان امهال شود

نماینده مراغه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به از بین رفتن محصولات کشاورزان استان آذربایجان شرقی به دلیل سرمای زودرس گفت: ستاد بحران کشور این موضوع را به فوریت رسیدگی کرده و نسبت به امهال وام‌های سال‌های گذشته، تخصیص وام و پرداخت خسارت اقدام عاجل انجام دهد.

به گزارش ایسنا، علی علیزاده در جلسه علنی امروز (یکشنبه) مجلس در تذکری گفت: امسال سرمای زودرس در آذربایجان شرقی تمامی محصولات باغی شهرستان‌های عجب‌شیر و مراغه را از بین برده است. تمامی چشم امید کشاورزان به محصولات باغی بوده و امرار معاششان نیز از طریق فروش این محصولات است که در اثر سرما از بین رفته است.

وی افزود: لازم است ستاد بحران کشور این موضوع را به فوریت رسیدگی کرده و نسبت به امهال وام‌های سال‌های گذشته، تخصیص وام و پرداخت خسارت اقدام عاجل انجام دهد.

علیزاده همچنین در تذکری به وزیر اقتصاد گفت: تمامی بانک‌ها از اعطای تسهیلات ازدواج، اشتغال و تولید شانه خالی کرده و پرداخت نمی‌کنند؛ مردم گرفتار هستند. علاوه بر این موسسه قرض‌الحسنه مهر ایران که صد درصد دولتی است وام‌های اشتغال تبصره 16 را به حساب متقاضیان واریز کرده اما در اقدامی غیرقانونی حساب آنها را مسدود می‌کنند لازم است وزیر اقتصاد این موضوع را پیگیری کرده تا مردم بیش از این متضرر نشوند.

هم اکنون دیگران می خوانند -->

بیشتر بخوانید

روایت دردناک از وضعیت گندمکاران | مجلس خواستار افزایش قیمت گندم و پرداخت مطالبات و وام کشاورزان شد 2
روایت دردناک از وضعیت گندمکاران | مجلس خواستار افزایش قیمت گندم و پرداخت مطالبات و وام کشاورزان شد 3