روحانی، زمینی سوخته تحویل رئیسی داد، یعنی چه!
روحانی، دولت را پس از انباشت مشکلات و به شکل زمینی سوخته، تحویل رئیسی داد.
به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون ویژه های خود نوشت: روزنامه جامجم در سالگرد انتخابات ریاستجمهوری و درباره وضعیت بیدولتی در دوره ریاست روحانی نوشت: دولت روحانی که به نام تدبیر، اقتصاد کشور را به برجام گره زده بود با بیتوجهی نسبت به توان داخلی، ظرفیتهای موجود و از همه مهمتر اقتصاد درونزا برای قدرتآفرینی مقتدرانه، کشور را در وضعیت بیدولتی قرار داد.
دولت روحانی بهجای بازگشت به راهبرد اقتصاد مقاومتی و حمایت از تولید داخلی، تمام وقت خود را صرف رانت سازی با توزیع نابرابر ارز 4200 تومانی موسوم به «ارز جهانگیری» کرد و در عمل، فسادی دامنهدار را شکل داد. دولت پیشین، قبل از روی آوردن به سیاستهای فسادزا در توزیع دلارهای رانتی، در موضوع حقوقهای نجومی مدیران دولتی، نشان داده حامی نوعی اشرافیت در کشور است و با نابسامانی اقتصادی در پی افزایش قیمت دلار، این بحران را از مدیران دولتی فراتر برد و به طبقهای از دلالان نزدیک به دولت تعمیم داد. نتیجه این راهبردها، نوعی شکاف طبقاتی بود که منتهی به فشار زائدالوصف به طبقه محروم شد و در عوض، عدهای از بازرگانان غیرمولد را به سودی سرشار رساند.
دولت قبل افزون بر این، با افزایش قیمت بنزین که با توجه به شوک قیمتی سالهای 97 و 98 اعمال آن عجیب و حتی مشکوک به نظر میرسید، نوعی بحران امنیتی را در کشور به وجود آورد و ترامپ را تشویق کرد تا با همین فرمان، به افزایش تحریمها علیه ایران بپردازد. در واقع، اتفاقات پس از افزایش قیمت بنزین، ترامپ و حامیان او را مطمئن کرد که باید سیاست فشار حداکثری را ادامه دهند.
دولت روحانی که در سالهای نخست روی کار آمدن، مخالف یارانه نقدی بود، دولتش را در حالی به پایان میرساند که دو یارانه نقدی دیگر به سبد یارانه خانوارها افزوده بود اما چه سود که ارزش پول ملی به حدی رسید که هیچ یک از این یارانهها، کمکی به رفع مشکلات خانوادههای آسیبپذیر نمیکرد. دولت روحانی به جز اینها، در راستای از میان بردن زیرساختهای اقتصادی کشور نیز بیرقیب بود. در دولت او، صنعت برق کشور تضعیف شد. برنامه هستهای که قرار بود پشتیبان تولید برق باشد، زمینگیر شد و مدیریت ضعیف آب، کشاورزی را به نابودی کشاند. دولت روحانی همچنین در زمینه نفت و گاز، همه راهها برای مقابله با تحریمها را مسدود کرد و با فشار برای تصویب افایتیاف ضربات دیگری را نیز به پیکر اقتصاد کشور وارد کرد. در زمینه تحول در سلامت نیز با شکستی معنادار روبهرو شد. این شکست بیتردید خود را در آمار قربانیان کرونا به خوبی نشان داد. مدیریت کلان کرونا تبدیل به یک سؤال عمیق شد که چرا این همه بیتدبیری؟ آن دولت حتی در زمینه تولید دارو، کشور را وابسته به غرب نگه داشت.
همه این مسائل به خوبی نشان میدهد دولت روحانی در حوزههای فرهنگی و اجتماعی نیز همچون اقتصاد و سیاست، زمینی سوخته را تحویل دولت بعدی داده است. تصمیم غیرکارشناسی دلار 4200 تومانی، اجرای غلط طرح سهمیهبندی بنزین، حذف کارت سوخت، بیعملی در ساخت مسکن و افزایش فشار به مردم، تورم نزدیک 50 درصد، افزایش چندبرابری قیمت دلار، افزایش نقدینگی، بدهی دولت، رشد اقتصادی، ضریب جینی، حمایت از مدیران نجومی، توتال، تبعات قرارداد کرسنت و... تنها بخشی از زمین سوختهای است که دولت روحانی در ایجاد آن زحمت فراوان کشید.