روزنامههای امروز در سرمقالههای خود چه نوشتند؟
با مرور سرمقاله و یادداشتهای روز روزنامههای کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله فواره واژگون فشار حداکثری و جنگ ترکیبی، کییف، شهر بی آب و برق و انرژی، 13 آبان و معجزه ملت ایران به چشم میخورد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشتهای روز روزنامههای کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله فواره واژگون فشار حداکثری و جنگ ترکیبی، کییف، شهر بی آب و برق و انرژی، 13 آبان و معجزه ملت ایران به چشم میخورد.
کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «فواره واژگون فشار حداکثری و جنگ ترکیبی» نوشت: روند دشمنی های رژیم آمریکا با ملت ایران را در دو دهه اخیر مرور کنید. در دولت بوش، دو کشور همسایه ایران را ظرف سه سال اشغال کردند و رسما گفتند ایران در نوبت بعدی است. آن زمان، بخش مهمی از دولت و مجلس موسوم به اصلاحات را هم سرمایه خود می دانستند. به واسطه همین ها بود که به آشوب تیرماه 1378 دامن زدند، جنگ روانی را به داخل کشاندند و تحریم انتخابات مجلس هفتم را به همان عناصر داخل حاکمیت دیکته کردند. دولت بعدی آمریکا (اوباما) با کمک افراطیون مدعی اصلاحات، ابتدا ایجاد آشوب، و سپس ترور و خرابکاری و تحریم های فلج کننده را به کار بست که در روی کار آمدن دولت غربگرا و اصرار بر تدارک توافقی نا متوازن موثر بود. دولت اوباما تصور می کرد برجام، به عنوان زیرساختی برای مهار، و به موازات تشدید تحریم ها (آیسا، سیسادا، ویزا)، می تواند طرف ایرانی را وادار به پذیرش دیکته هایی در قالب برجام دو و سه کند. آنها در این جنگ ترکیبی و در کنار تحمیل آشوب و تحریم و ترور، گزینه جنگ نیابتی را هم روی میز گذاشتند و ضمن فربه کردن داعش در عراق و سوریه، کوشیدند آرزوی شکست خورده دولت بوش را با جنگ نیابتی عملی کند. همزمان، چراغ سبز حمله عربستان به یمن و اسرائیل به غزه را هم داده بودند؛ اما برآیند کار، ناکامی بود.
وطن امروز: علی نانکلی در یادداشتی با عنوان «فتنه و جنگ شناختی در جامعه» چنین نوشت: مفهوم فتنه در ادبیات دینی ما از مسائلی است که نسبت به آن هشدارها و تحذیرهای زیادی داده شده و علل و عوامل متعددی برای آن ذکر شده است. در طول تاریخ اسلام، فتنه های متعددی در جامعه اسلامی اتفاق افتاده است که حتی پیامبر اعظم (ص) نسبت به وقوع آنها پیش بینی هایی کرده بودند. به عنوان مثال، می توان به فتنه بنی امیه که در اسلام از بزرگ ترین فتنه ها محسوب می شود اشاره کرد. آنها برای رسیدن به حکومت خودکامه خویش بر مرکب هوا و هوس سوار شدند و تا آنجا که توانستند در احکام اسلام تفسیر و توجیه نادرست روا داشتند و آنها را به سود منافع شخصی خود توجیه کردند و هر جا امکان نداشت، دست به بدعت زدند.
اطلاعات: در مطلبی با عنوان «گفتگو آری، خشونت نه» نوشت: روزنامه اطلاعات چند هفته ای است که نشست هایی برگزار می کند تا صاحبنظران درباره حوادث اجتماعی اخیر دیدگاه هایشان را مطرح کنند. این نشست ها راه گفتگو نام دارد. یکشنبه گذشته، موضوع گفتگو بررسی نقش زنان در حوادث اجتماعی اخیر بود که با حضوز خانم دکتر زهرا نژاد بهرام عضو دوره پنجم شورای اسلامی شهر تهران انجام شد. دبیر جلسه آقای محمد خدادی با بیان این جملات جلسه را آغاز کردند... ماهیت گفتگو، حرکت رو به جلو را معنا می کند و آسیب ها را نشان می دهد.
ایران: لاله مهرزاد در مطلبی با عنوان «کییف، شهر بی آب و برق و انرژی» این گونه نوشت: کی یف، پایتخت اوکراین در حالی وارد هشتمین ماه جنگ با روسیه می شود که در وحشت از زمستان پیش رو است. زمستانی که از هم اکنون مشخص است، زمستانی بدون آب، برق و گرما خواهد بود. به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، ویتالی کلیچکو، شهردار کی یف به ساکنان این شهر هشدار داده است که اگر روسیه همچنان به زیرساخت های انرژی اوکراین و به طور خاص کی یف حمله کند، باید خود را آماده زمستانی بسیار سخت کنند. زمستانی که باید در آن توان تحمل نداشتن آب و برق و همچنین گرما را داشته باشند. او به مردم شهرش گفت: ما هر کاری از دستمان برآید انجام می دهیم تا از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری کنیم اما اگر بخواهم صراحت داشته باشم، باید بگویم احتمال بروز چنین شرایط سختی بالا است. این در حالی است که پیشتر روزنامه نیویورک تایمز امریکا در گزارشی مدعی شده بود، ممکن است پایتخت کی یف بخاطر وجود چنین شرایطی به طور کامل تخلیه شود.
جام جم: علی اکبر عبدالعلی زاده در یادداشتی با عنوان «روایتگری، ضرورتی فرهنگی» چنین نوشت: بسیاری از آدم های نظرکرده که خدمات بزرگی در عرصه های مختلف دارند، خاصه آنها که در امور معنوی و برپایی اندیشه دینی با فداکاری، نتایج عام المنفعه را رقم می زنند، روحیه روایتگری ندارند و دقیق تر اینکه اصلا روایت خدمات و مصائبی را که در مسیر دستیابی به نتیجه تحمل کرده اند، نوعی ریاکاری می دانند. به نحوی که گویی اگر ذره ای از فداکاری خود را نقل کنند به وجدانشان از پشت خنجر زده اند.
جوان: سید عبدالله متولین در یادداشتی با عنوان «13 آبان و معجزه ملت ایران» نوشت: رخداد های 50 روز اخیر که منتهی به راهپیمایی عظیم 13 آبان شد، برای همگان اعم از دشمنان بیرونی، اپوزیسیون خارج نشین، امپراتوری رسانه ای غرب، فریب خوردگان، سلبریتی ها، احزاب سیاسی داخل به ویژه اصالح طلبان و مسببان وضع موجود و همچنین مسئولان و کارگزاران نظام اسلامی ایران بسیار درس آموز است. امریکایی ها در این جنگ ترکیبی رؤیای فروپاشی جمهوری اسلامی ایران با تکیه بر امپراتوری دروغ را تجربه کردند. بررسی عملکرد پنج رسانه بی بی سی، اینترنشنال، صدای امریکا، رادیو فردا و منو تو نشان می دهد این رسانه ها در 50 روز گذشته مجموعا بیش از 38 هزار دروغ به طور متوسط هر 100 ثانیه یک دروغ درباره حوادث اخیر ایران تولید و منتشر کرده اند. آنان آمده بودند تا با امپراتوری دروغ و با مدل و نسخه ارتقا یافته در سوریه، با درگیر کردن ایران در چندین حوزه، کشور را دچار هرج و مرج، ناامنی و بی ثباتی کرده و بخش هایی از ایران را تجزیه کرده و کار ایران را تمام کرده و با بساط استعمارگری و درهم شکستن اراده مردم در محور مقاومت، مجددا چپاول ثروت و منابع کشورهای اسلامی را بگسترانند، اما اغراق نکرده ایم اگر بگوییم کار خودشان تمام شد و از نظر کمی و کیفی شکست سنگینی را تجربه کردند.
جمهوری اسلامی: در مطلبی با عنوان «ایران ضعیف، مطلوب دشمن است» چنین نوشت: از بعضی از مسئولان دولتی نقل شده که گفته «دولت امریکا از مجاری دیپلماتیک به ما اعلام کرده قصد تغییر رژیم ندارند». بسیار بعید است یک مسئول سطح بالای جمهوری اسلامی چنین حرفی زده باشد زیرا اصولا مبتنی کردن بقا یک نظام حکومتی بر خواست و اراده دیگران، امری نامعقول است.
خراسان: مهدی حسن زاده در یادداشتی با عنوان «تحول جایگزین روزمرگی می شود؟!» این گونه نوشت: با گذشت حدود 15 ماه از استقرار دولت سیزدهم و با وجود اقدامات مثبتی از جمله واکسیناسیون گسترده کرونا و برخی دیگر از اقدامات در حوزه های اقتصادی و اجتماعی، اکنون باید منتظر تحقق نتایج عینی عملکرد دولت در حوزه اقتصاد و همچنین ترسیم چشم اندازی از این عملکرد تا پایان دوره فعالیت دولت باشیم. حتما می توان از اقدامات مثبت دولت در حوزه اقتصاد فهرستی تدوین کرد. از تلاش برای شفاف سازی اقتصاد و انتشار صورت های مالی شرکت های دولتی و فهرست اسامی بدهکاران بانکی تا فعال سازی برخی پروژه های بزرگ صنعتی و نفتی با سرمایه گذاری داخلی، از بهبود روند صدور مجوزهای کسب و کار تا برقراری ارتباطات تجاری گسترده با همسایگان و از بهبود روند تولید گندم و تقویت امنیت غذایی تا حذف ارز رانتی 4200 و مواردی دیگر همگی اقداماتی است که باید به دیده تقدیر در آن ها نگریست اما سوال این است که فضای اقتصاد کلان و شاخص های اصلی اقتصادی کشور و همچنین پروژه هایی نظیر ساخت چهار میلیون مسکن، رفع ناترازی گاز و برق و تقویت جایگاه اقتصادی - سیاسی در چه وضعیتی به سر می برد.