روز مصیبت آغاز شد + فیلم
امروز، آغاز روز مصیبت «نکبت 75» است!
مستند کوتاه روز مصیبت «نکبت 75» توسط شبکه «فرانس 24» منتشر شده است؛ در مستند کوتاه روز مصیبت «نکبت 75»، وقایع سال 1948 و اخراج فلسطینیان از سرزمینشان، مورد بررسی قرار گرفته است. فلسطینیان، سالروز تشکیل اسرائیل و به دنبال آن، اخراج از سرزمین مادری را «روز نکبت» یا «روز مصیبت» مینامند.
شکست اعراب در جنگ شش روزه، کشتار جمعی دهشتناک صبرا و شتیلا، انعقاد پیمان صلح اسلو و نسلکشی فلسطینیان در غزه و کرانه باختری، جملگی منبعث از همان روز اشغال فلسطین یا روز نکبت هستند. بیدلیل نیست که از این روز، با عنوان یک پرونده تاریک بشری و منطقهای یاد میشود. روزنکبت، برخلاف نامگذاری آن محدود به یک روز یا 24 ساعت نمیشود. در حقیقت، ما از یک دوره تاریک چند ماهه سخن میگوییم که مصادف با اخراج اجباری 750هزار فلسطینی از سرزمینشان است که این تعداد در آن زمان دو سوم جمعیت کشور فلسطین را تشکیل میداد؛ بنابراین روز نکبت، دورهای زمانی است که در آن اسرائیلیها دست به نسلکشی فلسطینیان، آواره سازی آنها از سرزمین آبا و اجدادی و تثبت حضور نامشروع و غیرقانونی خود در فلسطین زدند. هری ترومن، رئیس جمهور وقت آمریکا، سریعا اسرائیل را به رسمیت شناخت و تاکید کرد که حمایت از اسرائیل، یک راهبرد کلان و ثبات در سیاست خارجی کشورش محسوب میشود.
از آن زمان تاکنون، سران دو حزب دموکرات و جمهوریخواه نهفقط حمایت از اسرائیل را سرلوحه و شاخصه سیاست مذاخله گرایانه خود در جهان قرار دادهاند، بلکه خود نیز به متغیری وابسته به تلآویو تبدیل شدهاند.
پیمان اسلو با نام رسمی بیانیه اعلام اصول اولویتهای موقت دولت خودگردان (نخستین موافقتنامه رودرروی حکومت اسرائیل و سازمان آزادیبخش فلسطین (ساف) بود که سال1993 به امضای دو طرف رسید. پیمان اسلو تلاشی برای تعیین یک چارچوب مشخص بود که به حلوفصل کامل منازعه اسرائیل و فلسطین بینجامد. مذاکراتی که منجر به امضای این پیمان شد بهطور مخفیانه در اسلو، پایتخت نروژ انجام شد و در 20آگوست1993 به پایان رسید. با وجود خوشبینی رهبران سازمان آزادیبخش فلسطین، سران اسرائیل به هیچ کدام از تعهداتشان عمل نکردند و هر روز درخواست دریافت امتیازات بیشتری را مطرح کردند. سرنوشت این پیمان چیزی جز شکست نبود. کمپدیوید2 نیز به رشته مذاکرات به اصطلاح صلح خاورمیانه در سال2000 که در کمپدیوید برگزار شد، اطلاق میشود. طرفهای این مذاکرات بیل کلینتون رئیسجمهور وقت آمریکا، ایهود باراک نخست وزیر وقت رژیم صهیونیستی و یاسر عرفات رئیس وقت تشکیلات خودگردان فلسطین بودند. این مذاکرات در نهایت با شکست مواجه شد.
عادیسازی روابط برخی کشورهای عربی با اسرائیل نیز معطوف به همین هدف صورت گرفت.
در این مستند کوتاه که توسط شبکه «فرانس 24» تهیه شده، وقایع سال 1948 و اخراج فلسطینیان از سرزمینشان، مورد بررسی قرار گرفته است. فلسطینیان، سالروز تشکیل اسرائیل و به دنبال آن، اخراج از سرزمین مادری را «روز نکبت» یا «روز مصیبت» مینامند.
منبع: ایسنا هم اکنون دیگران می خوانند-
زلزلههای قصرشیرین با پیشگویی زلزلهشناس مشهور درباره زلزله شدید در غرب ایران مرتبط است؟ | مسئول شبکه لرزهنگاری کرمانشاه توضیح داد
-
پای طالبان به نمایشگاه کتاب تهران باز شد + عکس
-
ماجرای جالب کشف گنج و گنجینه 2هزار ساله با دستگاه فلزیاب در چمنزار چیست؟ + عکس
-
مهناز افشار به ایران برمیگردد؟
-
مردِ چشمچران در بنر تبلیغ حجاب
-
هشدار درباره محاصره تهران | اتفاق ترسناکی که در انتظار تهران است
-
روش دور زدن حجاب در سینمای ایران + تصویر