شنبه 29 دی 1403

رویداد «شهید القدس»؛ فرصت گفت‌وگوی استعداد‌های جوان هنری با استادان عرصه هنر‌های تجسمی

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
رویداد «شهید القدس»؛ فرصت گفت‌وگوی استعداد‌های جوان هنری با استادان عرصه هنر‌های تجسمی

مدیرکل هنر‌های تجسمی وزارت فرهنگ گفت: نمایشگاه گروهی آثار منتخب رویداد تجسمی «شهید القدس» می‌تواند فرصت گفت‌وگوی استعداد‌های جوان هنری را با استادان عرصه هنر‌های تجسمی فراهم کند.

نمایشگاه گروهی آثار منتخب رویداد تجسمی «شهید القدس» عصر روز گذشته با حضور محمد خراسانی‌زاده، مدیرکل هنر‌های تجسمی وزارت فرهنگ و سرپرست موزه هنر‌های معاصر تهران، داود قدرتی، سرپرست موزه هنر‌های معاصر فلسطین، محمد زرویی نصرآباد، سرپرست مرکز هنر‌های تجسمی حوزه هنری و جمعی از هنرمندان در نگارخانه عالی حوزه هنری انقلاب اسلامی افتتاح شد.

مدیرکل هنر‌های تجسمی وزارت فرهنگ پس از بازدید از این نمایشگاه درباره آثار نمایش‌یافته در آن گفت: این نمایشگاه یک رویداد مجزا نیست بلکه قطعه‌ای از جورچین و فرآیندی است که مسیر آن به همت حوزه هنری از کرمان، شهر شهید سلیمانی آغاز شد و با مشارکت نهضت پوستر‌های انقلاب اسلامی و مجموعه وزارت فرهنگ، شکل گرفت.

او با اشاره به این که نمایشگاه «شهید القدس» ماحصل رویدادی چندروزه است که چکیده آن در نگارخانه عالی حوزه هنری به نمایش گذاشته شده، بیان کرد: فرآیند خلق آثار نمایشگاه گروهی هنر‌های تجسمی «شهید القدس» اتفاقی به‌جا و ضروری است؛ چراکه این رویداد به ایجاد فرصت مواجهه و گفت‌وگوی استعداد‌های جوان با اساتید حوزه هنر‌های تجسمی کمک می‌کند و شرایطی را فراهم می‌آورد تا جوانان و نوجوانان به بهانه مفاهیم ارزشمندی، چون مقاومت، حاج قاسم سلیمانی و فلسطین، مهارت‌اندوزی کنند و در چارچوب این محتوا قالب هنر را بهتر فرا بگیرند.

سرپرست موزه هنر‌های معاصر تهران با تاکید بر اینکه همزمانی تولید اثر و آموزش، باعث انتخاب آثار هنری ارزشمندی در این نمایشگاه شده است، اظهار کرد: برخی آثار نمایش‌یافته ساختارشکنی بسیار خوبی دارند و در حوزه فرم از نوآوری برخوردارند و برخی دیگر به رغم اینکه فرم‌های پیشین را بکار گرفته‌اند، اما با محتوای جدید حرف تازه‌ای را مطرح می‌کنند. از این‌رو باید از برگزارکنندگان این رویداد هنری قدردانی کرد.

خراسانی‌زاده درباره لزوم خلق آثار هنری متناسب با موضوع فلسطین گفت: پیامی که در قالب یک اثر هنری خلق می‌شود، تاثیرگذاری چندبرابری خواهد داشت. همچنین زبان تصویر نیاز به آموختن ندارد و به یک ملیت یا فرهنگ خاص وابسته نیست. وقتی مفهوم و محتوا در چارچوب بیان تصویری قرار می‌گیرند، کمک می‌کنند تا مرز‌های زبانی فراتر رود و پیام اثر بدون نیاز به دانستن زبان، به گوش دنیا برسد.

استادیار دانشگاه شاهد ادامه داد: بخش عمده‌ای از بازتاب بی‌نظیری که در ایام طوفان‌الاقصی و مقاومت مردم فلسطین شاهد بودیم، به‌واسطه زبان هنر اتفاق افتاد. اگر قاب‌های تصویر از مناطق تحت ظلم رژیم صهیونیستی منتشر نمی‌شد یا آثار گرافیکی، نقاشی، کارتون، کاریکاتور و پوستر مدام مخابره نمی‌شد و در بین مردم دنیا انتشار نمی‌یافت، پیام مظلومیت ملت فلسطین به گوش بسیاری از مردم دنیا نمی‌رسید و آن را درک نمی‌کردند. هنر، بستر بسیار مهمی است که هر جا به درستی مورد استفاده قرار گرفته، موجب ماندگاری پیام و افزایش درگیری مخاطب با یک پدیده شده است.

مدیرکل هنر‌های تجسمی وزارت فرهنگ یادآور شد: در کنار مخاطب اثر هنری، مخاطب مهم‌تری وجود دارد که همان هنرمند است. هنرمندی که خلق اثر می‌کند و درگیر کنشگری می‌شود، آن پیام را با تمام وجود خود درک می‌کند و این باعث می‌شود جوانان با این نوع پیام‌های ارزشمند که حرف روز دنیا است، آشنا شوند و آن را درک کنند. بر همین اساس هم برگزاری چنین رویداد‌هایی از حیث نگاه تربیتی که می‌توانند به همراه داشته باشند، ارزشمند است.

او ادامه داد: این نمایشگاه به سراغ هنرمند تراز اول نرفته بلکه در آن، هنرجویان علاقه‌مند یا هنرمندانی که در سطح میان‌رده کار می‌کردند به خلق اثر پرداخته‌اند که بیشتر جوان و نوجوان هستند و فعالیت‌هایشان باعث افتخار است.

مدیرکل هنر‌های تجسمی وزارت فرهنگ همچنین پس از بازدید از نمایشگاه گروهی آثار منتخب رویداد تجسمی «شهید القدس» در گالری خانه عکاسان حوزه هنری حضور یافت و از نمایشگاه «دیده‌نشده» که دربرگیرنده عکس‌های کمتر دیده شده از دوران جنگ تحمیلی تا شهادت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی است نیز دیدن کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری موسیقی و هنرهای تجسمی