ریزش بورس تا چه زمانی ادامه دارد؟ / دلالان دلار بر سر دو راهی / زمان واریز یارانه معیشتی اعلام شد / بیش از 632 هزار نفر برای خانه دار شدن ثبت نام کردند / جدیدترین قیمت خودروهای داخلی
این پیمانه تیترهایی همچون ارزش سهام عدالت چقدر شد؟، حضور 58 میلیون سهامدار در بورس، افزایش 170 درصدی تورم کالاهای وارداتی در سال 99، تورم آمریکا رکورد 30 ساله جدیدی زد، ارزش بازار جهانی ارزهای دیجیتالی چه تغییری کرد؟ و روز آرام دلار در بازار جهانی را در بر دارد.
تابناک هر روز بستهای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و... تا خبرها و رویدادهای جذاب اقتصادی را گردآوری میکند.
به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیترهایی همچون ارزش سهام عدالت چقدر شد؟، حضور 58 میلیون سهامدار در بورس، افزایش 170 درصدی تورم کالاهای وارداتی در سال 99، تورم آمریکا رکورد 30 ساله جدیدی زد، ارزش بازار جهانی ارزهای دیجیتالی چه تغییری کرد؟ و روز آرام دلار در بازار جهانی را در بر دارد.
*س_شاخص همچنان بر مدار قرمز_س*در حالی که روز گذشته، شاخص کل بورس اوراق بهادار در اولین روز هفته، با کاهش 18226 واحدی معادل 1.31 درصد به یک میلیون و 375 هزار و 734 واحد رسید؛ امروز و در لحظه انتشار این پیمانه، نماگر با افت حدود 24 هزار واحدی مواجه شده است.
*س_ارزش سهام عدالت چقدر شد؟_س*در پایان معاملات دیروز بازار سهام، ارزش سهام عدالت به 12 میلیون و 561 هزار و 550 تومان رسید که نسبت به روز معاملاتی گذشته 1.2 درصد معادل 160 هزار و 639 تومان کاهش داشت. با احتساب این موضوع، ارزش 60 درصد قابل فروش سبد 532 هزار تومانی سهام عدالت به 7 میلیون و 536 هزار و 930 تومان رسیده است.
*س_ریزش بورس تا چه زمانی ادامه دارد؟_س*سعید جعفری تحلیلگر بازار سرمایه، با تاکید بر اینکه بازار سرمایه با ابهامات زیادی مواجه است، اظهار کرد: مشکل اساسی که بازار با آن مواجه است، نرخ بالای سود بهره بدون ریسک یا همان نرخ اوراق است. نرخ بهره بین بانکی نسبت به تابستان سال جاری که شرایط بازار خوب شده بود حداقل دو درصد افزایش یافته است. این عامل مهمی است. رفتار دولت که درحال انتشار اوراق و اجرای سیاست های انقباضی و جمع آوری نقدینگی است باعث شده در بازار سرمایه شاهد حضور پول های پارک شده نباشیم. وی ادامه داد: همچنان هم با ابهام آینده مذاکرات مواجه هستیم و چشم انداز تورم شدید مانند دوره های قبل وجود ندارد. به همین دلیل فعالین بازار نمی دانند نرخ ارز که عامل مهمی در وضعیت سودآوری شرکت ها است را چند در نظر بگیرند. از سوی دیگر نگرانی درمورد اینکه دولت بخواهد در بودجه سال آینده چه تصمیمی برای حامل های انرژی بگیرد وجود دارد و این نگرانی باعث شده است شرکت های انرژی بر علی رغم اینکه ارزنده هستند مورد توجه نباشند.
این تحلیلگر بازار سرمایه با اشاره به وضعیت بازارهای جهانی گفت: در آخر هفته قبل قیمت برخی کالاها از جمله ذغال سنگ و متانول در بازار جهانی افت کرده است. قرار گرفتن این اتفاقات در کنار هم باعث شده است که فشار فروش در بازار زیاد باشد و از طرف دیگر هم تقاضایی وجود نداشته باشد. جعفری درمورد آینده بازار سرمایه در کوتاه مدت توضیح داد: برآورد من این است که فشار فروش با این شدت، نهایتا تا نیمه آبان وجود داشته باشد و هرچه به سمت اواخر آبان میرویم شرایط بازار بهتر شود و به مرور شاهد رشد در بازار در آذر و دی خواهیم بود. قیمت ها در بازار این روزها برای افرادی که قصد سرمایه گذاری در بازار سهام را دارند جذاب است. این اتفاق و این قیمت ها شاید هرچند سال یک بار اتفاق افتد. به نقل از ایسنا؛ وی ادامه داد: البته باید به این نکته توجه کرد که اتفاقی که سال گذشته برای بازار سرمایه افتاد اعتماد مردم را از بین برد. تبلیغات زیادی از سوی مسئولان برای سرمایه گذاری در این بازار صورت گرفت اما بازار از مرداد رها شد.
*س_حضور 58 میلیون سهامدار در بورس_س* مجید عشقی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به جلسه با رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس در مورد اینکه گفته شده همه شرکتهای بورسی ظرف دو ماه آینده ملزم به واریز سود سهام خود از طریق سجام میشوند، گفت: این گونه نبود، بلکه رئیس کمیسیون اصل نود دغدغههای خود مبنی بر واریز سود نقدی سهامداران را مطرح کرد و قرار شد با همکاری مجلس تلاش کنیم، ظرف یکی دو ماه آینده مشکلاتی که از نظر زیرساخت وجود دارد، را برطرف کنیم. همچنین با شرکتهای بزرگ ظرف این مدت به تفاهم برسیم که سود سهامداران خود را به صورت متمرکز از طریق سجام واریز کنند. وی در مورد اینکه قانون تجارت مهلت واریز سود ظرف هشت ماه را در نظر گرفته و الزامی به روش واریز سود ندارد، گفت: قانون تجارت مهلت داده است و پیشنهاد زمانبندی سود شرکتها که در مجامع تصویب میشود، در کدال اعلام میشود، اما اگر این واریز سود بخواهد منسجم باشد، الزام قانونی میخواهد، فعلا سازمان بورس در قوانین خود به صورت اختیاری شرکتها را تشویق کرده که به صورت متمرکز سود سهامداران را واریز کنند. رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در مورد اینکه با توجه به پراکندگی سهامداران خود بخشی از سودها رسوب میکند، گفت: عدد و رقم رسوب سود در حساب شرکتها را نداریم و از قدیم هم این اتفاق میافتد، برخی از شرکتها سود که به سهامداران میدادند، بخشی از سود در حساب شرکتها میماند که در گزارش حسابرسی هم اعلام میشد. توافق کلی با کمیسیون اصل 90 انجام شد که زیر ساختهای فنی را فراهم کنیم و همه کدهای معاملاتی در سجام ثبتنام کنند، اما اگر قرار باشد شرکتهای بورسی را الزام کنیم که سود خود را از طریق سجام واریز کنند یا باید مجلس طرحی تصویب کند یا اینکه قانونی از طرف بورس باشد و شرکتها ملزم شوند. وی افزود: در حال حاضر 58 میلیون کد سهامداری در بورس صادر شده که حدود 35 میلیون نفر در سجام ثبتنام کردند. / فارس *س_افزایش 170 درصدی تورم کالاهای وارداتی در سال 99_س*تغییرات شاخص قیمت کالاهای وارداتی مبتنی بر داده های ریالی در سال 1399 نسبت به سال قبل، 475.1 درصد است که در مقایسه با تورم سال 1398، حدود 170.6 واحد درصد افزایش داشته است.
*س_تورم آمریکا رکورد 30 ساله جدیدی زد_س*به نقل از سیانبیسی، طبق گزارش وزارت تجارت آمریکا تورم سالانه این در طول ماه سپتامبر علیرغم کاهش درآمد افراد، با بالاترین نرخ در 30 سال اخیر رشد کرد. شاخص تورم مصرفکننده که دربرگیرنده قیمت انرژی و مواد غذایی است در ماه سپتامبر 4.4 درصد نسبت به سال گذشته رشد کرد. این بالاترین نرخ تورم سالانه از ژانویه 1991 تا کنون است. شاخص مورد نظر فدرالرزرو، شاخص تورم اصلی، که دربرگیرنده قیمتهای پرنوسان انرژی و مواد غذایی نیست، در این ماه 0.2 درصد نسبت به ماه قبل افزایش یافت تا جهش سالانه خود را به 3.6 درصد برساند. این بالاترین نرخ تورم اصلی از می 1991 تا کنون است. اقتصاددانان شرکتکننده در نظرسنجی داوجونز پیشبینی کرده بودند شاخص تورم اصلی آمریکا د ماه سپتامبر به 3.6 درصد برسد. اما تداوم جهش تورم در این ماه در حالی اتفاق افتاد که درآمد افراد 1 درصد سقوط کرد که این خیلی بیشتر از افت 0.4 درصدی بود که توسط کارشناسان شرکتکننده در نظرسنجی داوجونز پیشبینی شده بود. در ماه سپتامبر تورم بخش انرژی 24.9 درصد شد، در حالی که تورم قیمت مواد غذایی به 4.1 درصد رسید. تورم بخش خدمات 6.4 درصد شد در حالی که تورم کالاها به 5.9 درصد رسید. تورم آمریکا در حالی در حال رشد است که رشد اقتصادی این کشور در حال کندتر شدن است. این شرایط سیاستگذاری پولی مناسب توسط بانک مرکزی آمریکا را دشوارتر کرده است.
*س_روز آرام دلار در بازار جهانی_س*ارزش دلار نوسانهای کمی را تجربه کرد. شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه میگیرد، در معاملات امروز با 0.05 درصد افزایش نسبت به روز گذشته، در سطح 94.108 واحد بسته شد.
*س_دلالان دلار بر سر دو راهی_س* در نخستین روز هفته، افزایشیهای بازار دلار قدرت بیشتری داشتند. روز شنبه، اسکناس آمریکایی با رشد خریدها توانست از سطح 27 هزار و 500 بلند شود و به بالای محدوده 27 هزار و 600 تومانی نفوذ کند. ساعت 3 بعدازظهر دیروز دلار در محدوده 27 هزار و 640 تومان مورد معامله قرار گرفت که 100 تومان بالاتر از روز پنجشنبه بود. به نقل از دنیای اقتصاد؛ به گفته تحلیلگران فنی در صورتی که طی روزهای آینده اسکناس آمریکایی بتواند به بالای خط 27 هزار و 800 تومان صعود کند، خریداران بیشتری وارد بازار خواهند شد. اگر چنین اتفاقی رخ ندهد، احتمال برگشت دلار به سوی مرز 27 هزار و 500 تومان بالا خواهد بود. دلار در صورت از دست دادن حمایت 27هزار و 500 تومانی دو حمایت 27 هزار و 100 و 26 هزار و 800 تومان را پیشرو خواهد داشت. *س_زمان واریز یارانه 205 هزار تومانی اعلام شد_س* بنابر اعلام سازمان هدفمندسازی یارانهها؛ بیست و چهارمین مرحله یارانه معیشتی ساعت 24 فردا (10 مهر) به حساب سرپرستان خانوار واریز میشود. همانند دورههای قبل، خانوادههای یک نفره 55 هزار تومان، خانوادههای دو نفره 103 هزار تومان، خانوادههای سهنفره 138 هزار تومان، خانوادههای چهار نفره 172 هزار تومان و خانوادههای پنجنفره و بیشتر 205 هزار تومان یارانه معیشتی دریافت خواهند کرد. همچنین، یازدهمین قسط از پرداخت دومین مرحله وام یک میلیون تومانی کرونایی از حساب سرپرستان خانوارهایی که این وام را دریافت کردهاند، این ماه کسر میشود. *س_افزایش 30 درصدی مصرف CNG بعد از حمله سایبری به سامانه سوخت_س*محسن جوهری عضو انجمن سی. ان. جی با بیان بعد از حمله سایبری به سامانه هوشمند سوخت، مصرف سی. ان. جی افزایش پیدا کرد، افزود: این افزایش مصرف به طور میانگین حدود 30 درصد بوده، اما در برخی نقاط افزایش مصرف تا 50 درصد نیز به ثبت رسیده است. وی ادامه داد: افزایش مصرف سی. ان. جی و تداوم فعالیت در این جایگاهها باعث شد تا روند سوخترسانی در کشور با مشکل کمتری مواجه باشد. جوهری به موضوع هوشمندسازی در جایگاههای سی. ان. جی اشاره کرد و گفت: در سال 97 و به موجب مصوبه هیات وزیران هوشمندسازی جایگاههای سی. ان. جی در دستور کار قرار گرفت. این طرح که به منظور ایمن کردن خودروهای گازسوز مصوب شده بود، به مرور زوایای دیگری پیدا کرد که در صورت اجرایی شدن آن، این حمله سایبری میتوانست برای جایگاههای سی. ان. جی نیز مشکلساز شود. وی با بیان اینکه اگر سامانهای مانند سامانه هوشمند سوخت برای عرضه سی. ان. جی کشور ایجاد شده بود، احتمال بروز مشکل برای عرضه سی. ان. جی نیز به وجود میآمد، افزود: این در حالی است که توزیع سی. ان. جی در کشور بدون اختلال ادامه داشت و مصرف این سوخت 30 درصد بالا رفت. یک کارشناس صنعت سی. ان. جی ادامه داد: فرسوده بودن این سامانه یکی از دلایل موفقبودن حمله سایبری به سامانه هوشمند سوخت است. سامانهای که در سالهای گذشته رسیدگی کافی و لازم برای آن صورت نگرفته بود. / ایرنا
*س_جدیدترین قیمت خودروهای داخلی_س* بررسی بازار خودرو نشان میدهد، هم اکنون قیمت پژو 206 صندوق دار با افزایش 5 میلیون تومانی نسبت به یک ماه پیش به 305 میلیون تومان و قیمت پژو 206 تیپ 2 با افزایش 7 میلیون تومانی به 247 میلیون تومان رسیده است. در همین حال، سمند LX با رشد یک میلیون تومانی به قیمت 245 میلیون تومان، پژو 405 مدل جی ال ایکس با رشد قیمت 4 میلیون تومانی معادل 234 میلیون تومان، پژو پارس با رشد 10 میلیون تومانی معادل 285 میلیون تومان در بازار عرضه میشوند. همچنین در بازار قیمت پژو 207 دنده اتوماتیک با افزایش 14 میلیون تومانی نسبت به یک ماه پیش معادل 437 میلیون تومان معامله می شود. امروز در بازار قیمت تیبا با افزایش 6 میلیون تومانی معادل 148 میلیون تومان، تیبا 2 با افزایش 4 میلیون تومانی معادل 160 میلیون تومان و کوییک دندهای با رشد 2 میلیون تومانی به قیمت 170 میلیون تومان همراه شده است. در مورد قیمت پراید در بازار نیز باید به رشد 2 میلیون تومانی قیمت این خودرو طی یک ماه اخیر و عرضه آن به قیمت 139 میلیون تومان اشاره کنیم. همچنین در بازار قیمت سایپا 111 با رشد 2 میلیون تومانی به 154 میلیون تومان رسیده است. قیمت سایپا 132 مدل 98 نیز 3 میلیون تومان بالا رفته و به 134 میلیون تومان رسیده است. *س_ارزش بازار جهانی ارزهای دیجیتالی چه تغییری کرد؟_س*مجموع ارزش بازار جهانی ارزهای دیجیتالی در حال حاضر 2620 میلیارد دلار برآورد میشود که این رقم نسبت به روز قبل 1.45 درصد کمتر شده است. در حال حاضر 45 درصد کل بازار ارزهای دیجیتالی در اختیار بیت کوین و 17 درصد در اختیار اتریوم است. بیت کوین 12 سال پیش توسط گروه گمنامی از معاملهگران بر بستر بلاکچین ایجاد شد و از سال 2009 معاملات اولیه آن شکل گرفت.
به روز رسانی قیمت ارزهای دیجیتالی (تا ساعت 17 بعد از ظهر به وقت شرقی)
این رده حاوی تغییرات قیمتی 10 ارز دیجیتالی بزرگ از نظر ارزش بازار است.
1- بیت کوین
قیمت: 61 هزار و 610.85 دلار
تغییرات قیمتی 24 ساعت گذشته: 1.18 درصد کاهش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: 0.98 درصد افزایش
2- اتریوم
قیمت: 4308.18 دلار
تغییرات قیمتی 24 ساعت گذشته: 2.14 درصد کاهش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: 5.30 درصد افزایش
3- بایننس کوین
قیمت: 523.77 دلار
تغییرات قیمتی 24 ساعت گذشته: 1.28 درصد کاهش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: 8.23 درصد افزایش
4- کاردانو
قیمت: 1.96 دلار
تغییرات قیمتی 24 ساعت گذشته: 2.28 درصد کاهش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: 8.67 درصد کاهش
5- تتر
قیمت: 1.00 دلار
تغییرات قیمتی 24 ساعت گذشته: 0.01 درصد افزایش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: 0.01 درصد کاهش
6- سولانا
قیمت: 192.57 دلار
تغییرات قیمتی 24 ساعت گذشته: 4.51 درصد کاهش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: 1.37 درصد کاهش
7- ریپل
قیمت: 1.08 دلار
تغییرات قیمتی 24 ساعت گذشته: 0.26 درصد کاهش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: 0.86 درصد کاهش
8- پولکا دوت
قیمت: 42.92 دلار
تغییرات قیمتی 24 ساعت گذشته: 2.93 درصد کاهش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: 1.10 درصد کاهش
9 - شیبا
قیمت: 0.000069 دلار
تغییرات قیمتی 24 ساعت گذشته: 8.13 درصد کاهش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: 109.19 درصد افزایش
10- دوج کوین
قیمت: 0.269 دلار
تغییرات قیمتی 24 ساعت گذشته: 8.40 درصد کاهش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: 8.91 درصد افزایش