سه‌شنبه 6 آذر 1403

ریزش قیمت در بازار خودرو / وداع با قیمت کارخانه + جدول قیمت

وب‌گاه عرشه آنلاین مشاهده در مرجع
ریزش قیمت در بازار خودرو / وداع با قیمت کارخانه + جدول قیمت

قیمت خودرو در بازار هم شکل کاهشی داشت و با این شرایط شاهد تداوم ریزش قیمت در این بازار بودیم.

تدوام کاهش قیمت خودرو در بازار امروز درحالی رقم خورد که فعالان بازار خودرو از تعمیق رکود در این بازار خبر داده و بر این نکته تاکید می‌کنند که با وجود کاهش قیمت در بازار خبری از مشتری نیست. طرح سامانه یکپارچه عرضه خودروهای داخلی یکی از دلایلی است فعالان بازار خودرو خروج مشتریان از بازار را به آن نسبت می‌دهند.

امروز و در میان محصولات سایپا «شاهین» و «کوییکR» در بازار بیشترین کاهش را تجربه کردند و با افت 5 میلیونی راهی بازار شدند. در میان پرطرفدارهای ایران خودرو هم این کاهش به «دنا پلاس توربو اتومات» رسید و این خودرو کاهشی 5 میلیونی را تجربه کرد.

در میان محصولات سایپا امروز قیمت خودروهای «شاهین»، «کوییکR»، «کوییک معمولی»، «تیبا صندوقدار»، «تیبا2 معمولی» و «ساینا» مورد ارزیابی قرار گرفتند.

قیمت «شاهین» امروز در بازار 590 میلیون تومانی شد افت 5 میلیونی را تجربه کرد. اما در میان محصولات سایپا خانواده کوییک امروز در بازار افت قیمت داشت با این شرایط «کوییک‌R» در بازار 350 میلیون تومان قیمت خورد و افتی 5 میلیونی را تجربه کرد، «کوییک معمولی» هم در بازار 346 میلیون تومان قیمت‌گذاری شد و کاهش یک میلیونی داشت. اما ارزیابی بازار نشان می‌دهد خانواده تیبا هم امروز کاهش قیمت داشت،‌با این شرایط «تیبا صندوقدار» در بازار 335 میلیونی قیمت گذاری شد و افت یک میلیون تومانی داشت و «تیبا 2 معمولی» هم در بازار 344 میلیون تومان قیمت خورد و افت 3 میلیونی را تجربه کرد. از سوی دیگر رصد بازار نشان دهنده آن است که «ساینا» هم امروز افت 2 میلیونی داشت و در بازار 337 میلیون تومان قیمت خورد.

قیمت محصولات ایران خودرو

در میان محصولات ایران خودرو امروز قیمت خودروهای «207 پاناراما اتومات»، «هایما S5 پلاس»، «سمند سورن پلاس»، «رانا پلاس»، «دنا پلاس» و «دنا پلاس توربو اتومات» مورد ارزایابی قرار گرفت. رصد بازار خودرو نشان دهنده آن است که «سمند سورن پلاس» در بازار 596 میلیونی تومان قیمت گذاری شد و نسبت به روز گذشته افت یک میلیونی را تجربه کرد. اما قیمت «هایما S5 پلاس» هم در بازار امروز یک میلیارد و 295 میلیون تومانی ماند و تغییر قیمت نداشت. از سوی دیگر رصد بازار نشان می‌دهد «رانا پلاس» هم امروز بدون تغییر 503 میلیون تومان قیمت خورد. اما امروز «دناپلاس» در بازار امروز 668 میلیون تومان قیمت گذاری شد و کاهش 2میلیونی داشت، ارزیابی‌ها نشان می‌دهد «دنا پلاس توربو اتومات» هم امروز کاهش 5 میلیونی داشت و 862 میلیون تومان قیمت خورد. اما در میان پرطرفدارهای ایران خودرو امروز قیمت «207 پاناراما اتومات» هم 858 میلیون قیمت خورد و کاهش 2 میلیونی داشت.

وداع خریداران خودرو با قیمت کارخانه

ظرفیت تولید کارخانه‌ها حداقل تا پایان 1403 پیش‌فروش شده است؛ اگر در صف نیستید احتمالا چاره‌ای جز مراجعه به بازار آزاد نخواهید داشت

فرارو - خرید خودرو با قیمت کارخانه برای متقاضیان جدید حداقل تا پایان 1403 دور از دسترس به‌نظر می‌رسد. با احتساب مراحل اول و دوم سامانه یکپارچه قریب سه میلیون متقاضی برای خرید خودرو صف بستند و می‌توانیم ادعا کنیم همه ظرفیت تولید خودروسازان تا آخر اسفند سال بعد پیش‌فروش شده است. احتمالا به‌خاطر همین نگرانی‌ها ماجرای دور سوم فروش خودرو در سامانه یکپارچه مسکوت مانده و کسی که می‌خواهد به‌هر شکلی ماشین بخرد، چاره‌ای جز مراجعه به بازار آزاد ندارد. در همین چند روزی که از تابستان امسال می‌گذرد، ایرانخودرو و سایپا فهرست قیمت محصولاتشان را بروزرسانی کردند و با اعدادوارقامی که الان در بازار آزاد حاکم است می‌توانیم بگوییم خرید محصولی مثل پژو پارس TU5 حدود 132 درصد بیشتر از کارخانه تمام می‌شود و تفاوت قیمت مدل‌هایی مثل پژو پارس XU7P و پژو 207 اتوماتیک پانوراما به بیش از 100 درصد رسیده.

تفاوت قیمت محصولات ایرانخودرو در کارخانه و بازار

به گزارش فرارو، پژو پارس با موتور TU5 رکورددار اختلاف قیمت بین کارخانه و بازار است. در فهرست جدید محصولات ایرانخودرو قیمت پژو پارس با موتور TU5 به‌شکل تقریبی 275 میلیون تومان است، اما الان فروشنده‌های این محصول در بازار آزاد به‌شکل متوسط روی رقم 640 میلیون زوم کردند. به‌این ترتیب تفاوت قیمت پژو پارس با موتور TU5 به 365 میلیون تومان یعنی 132 درصد می‌رسد. پژو پارس با موتور XU7P با تفاوت قیمت 125 درصدی بین کارخانه و بازار رتبه بعدی را دراختیار دارد.

خرید پژو پارس با موتور XU7P از کارخانه 260 میلیون تومان آب می‌خورد، اما از بازار آزاد بابت این خودرو 590 میلیون تومان ردوبدل می‌شود. پژو 207 اتوماتیک سقف‌شیشه‌ای یکی دیگر از محصولات ایرانخودرو است که با حاشیه سود بیش از 100 درصد بین کارخانه و بازار دست به دست می‌شود. این یکی در کاخانه 426 میلیون قیمت دارد، اما در بازار آزاد به‌خاطر قیمت 940 میلیونی، گران‌ترین سواری تولیدی است و اختلاف قیمت آن بین این دوتا بازار به 120 درصد می‌رسد. آن طرف مدل‌هایی مثل رانا پلاس، دنا پلاس اتوماتیک و تارا دنده‌ای جزو مدل‌هایی هستند که اختلاف قیمت کمتری دارند.

قیمت رانا پلاس در کارخانه و بازار به‌ترتیب 322 و 495 میلیون تومان است و اینطوری کسی که الان سراغ خرید رانا پلاس می‌رود، 53 درصد بیشتر از نرخ کارخانه پرداخت می‌کند. تفاوت قیمت دنا پلاس اتوماتیک به‌خاطر ارزش 545 میلیونی که در کارخانه دارد و این رقم در بازار به 860 میلیون تومان رسیده، حول‌وحوش 57 درصد محاسبه می‌شود و این عدد برای تارا دنده‌ای به 73 درصد است. چون قیمت تارا دنده‌ای در بازار آزاد 685 میلیون است، اما ایرانخودرو بابت آن 394 میلیون می‌گیرد.

تفاوت قیمت محصولات سایپا در کارخانه و بازار

شاهین گران‌ترین سواری داخلی سایپاست و از همه محصولات این شرکت اختلاف قیمت بیشتری بین کارخانه و بازار دارد؛ کمی بیش از 40 درصد. قیمت شاهین در کارخانه با تصمیم شواری رقابت و تایید سایپا به 425 میلیون تومان رسیده، اما همین مدل را الان که در اولین روز‌های تابستان قرار داریم، در بازار آزاد 600 میلیون تومان می‌فروشند.

ساینا S اتوماتیک در طرف مقابل یکی از مدل‌هایی فعلی سایپاست که تفاوت قیمت کمتری را تجربه می‌کند. قیمت ساینا S اتوماتیک در بازار آزاد درحالی به مرز 400 میلیون تومان رسیده که در فهرست جدید محصولات سایپا مقابل اسم آن رقم 330 میلیون به‌چشم می‌خورد و همین گپ 70 میلیونی معادل تفاوت قیمت 20 درصدی است. از این نظر باید تفاوت قیمت کوییک R پلاس اتوماتیک را حدود 21 درصد لحاظ کنیم. چون محصولی که در کارخانه با قیمت 338 میلیون تومان به دست مشتری می‌رسد، در بازار آزاد 410 میلیون تومان ارزش دارد.

اختلاف قیمت کوییک پلاس اتوماتیک در کارخانه و بازار 28 درصد محاسبه می‌شود و این عدد برای ساینا S دوگانه‌سوز و ساینا S معمولی به‌ترتیب 33 و 34 درصد است.

رکود شدید در بازار خوردو

رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو تهران گفت: نرخ خودرو با عبور قیمت دلار از کانال 47 هزار تومان افزایش و قیمت اعلامی فروشندگان خودرو تغییر پیدا کرد. بنا به مشاهدات بازار، قیمت محصولات سایپا حدود 15 تا 16 میلیون و ایران خودرو حدود 25 میلیون تومان افزایش نرخ را تجربه کردند.

بسعید موتمنی از تشدید رکود در بازار خودرو خبر داد و افزود: تمایل مشتریان برای خرید خودرو کاهش پیدا کرده و در روز‌های اخیر چندان نوسان‌های قیمتی مشاهده نمی‌شود؛ و روند کاهشی شدن قیمت‌ها متوقف شده است.

وی با اشاره به آخرین نرخ انواع خودرو‌های داخلی، تصریح کرد: پژو 206 تیپ 2 که تا 3 هفته پیش 480 میلیون تومان معامله می‌شد، اما امروز نرخ آن به 516 میلیون تومان شده است؛ پژو تیپ 3 حدود 567 میلیون تومان و کوئیک 348 میلیون تومان بفروش می‌رسد.

به گفته این فعال صنفی؛ نرخ خودرو با عبور نرخ دلار از کانال 47 هزار تومان افزایش و قیمت اعلامی فروشندگان خودرو تغییر پیدا کرد. بنا به مشاهدات بازار، قیمت محصولات سایپا حدود 15 تا 16 میلیون و ایران خودرو حدود 25 میلیون تومان افزایش نرخ را تجربه کردند.

رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو تهران با تاکید بر کاهش واسطه‌گری‌ها در بازار خودرو، افزود: اگر واردات خودرو انجام شود شاهد سیر نزولی قیمت خودرو داخلی خواهیم بود؛ به نظر می‌رسد بازار خودرو منتظر لغو تحریم‌ها و توافق در برجام است چراکه سرمایه‌گذاران در این بازار می‌دانند که اگر این مذاکرات به ثمر بنشیند و طلب دولت وصول شود در این بازار تاثیر می‌گذارد چراکه بخواهیم یا نخواهیم خودرو یک کالای سرمایه‌ای شده است.

موتمنی با بیان اینکه آزاد شدن واردات در ارتقاء کیفیت تولیدات داخلی نیز تاثیر می‌گذارد، اضافه کرد: خودروسازان دیگر نمی‌توانند با این کیفیت خودرو در بازار عرضه کنند چراکه خریداران حق انتخاب دارند و مشتریان کالای باکیفیت و با نرخ مناسب را خریداری می‌کنند. اگر فضای رقابتی ایجاد شود بسیاری از مشکلات فعلی صنعت خودرو حل و فصل می‌شود و ما منتظر اجرایی شدن طرح واردات خودرو هستیم.

وی فروش خودرو چینی با قیمت‌های نجومی را به عدم نظارت در بازار نسبت داد و افزود: قیمت جهانی خودرو مشخص است و کارویژه شورای رقابت این است که انحصار‌ها را بشکند این شورا قیمت تمام شده تولید خودور مونتاژی را بررسی و با در نظر گرفتن سود منطقی قیمت خودرو‌هایی مونتاژی را تعیین و اعلام کرد، اما تا به امروز شرکت‌ها نرخ‌های شورای رقابت را اعمال نکردند. شورای رقابت نرخ برخی خودرو‌ها را 300 تا 800 میلیون تومان کاهش داد.

رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو تهران ادامه داد: در سال‌های اخیر به دلیل نبود نظارت خودرو‌هایی مونتاژی با هر قیمتی که شرکت‌ها می‌خواستند در بازار عرضه شد در حالی‌که قیمت واقعی این خودرو‌ها 40 تا 50 هزار دلار نیست و قیمت خودرو‌هایی مونتاژی در ایران با قیمت جهانی و با هزینه‌های آن‌ها همخوانی ندارد و باید این نرخ‌ها شکسته و قیمت‌های شورای رقابت که منطقی هستند اجرایی شود.

منبع: ایلنا

منبع: اقتصادنیوز - ایلنا هم اکنون دیگران می خوانند -->

بیشتر بخوانید

ریزش قیمت در بازار خودرو / وداع با قیمت کارخانه + جدول قیمت 2
ریزش قیمت در بازار خودرو / وداع با قیمت کارخانه + جدول قیمت 3
ریزش قیمت در بازار خودرو / وداع با قیمت کارخانه + جدول قیمت 4