سه‌شنبه 6 آذر 1403

رییس سازمان نظام روان شناسی و مشاوره: روانشناسی باید خط اول سلامت کشور باشد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
رییس سازمان نظام روان شناسی و مشاوره: روانشناسی باید خط اول سلامت کشور باشد

شیراز - ایرنا - رییس سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور با بیان اینکه شیوع کرونا نقش و اهمیت روانشناسی مشاوره را برجسته کرده، گفت: مشاوره امروز در آرامش‌بخشی به جامعه و سازش با سبک زندگی کرونایی نقش مهمی را ایفا می‌کند، به همین سبب بر این باوریم که روانشناسی باید خط اول سلامت کشور باشد.

محمد حاتمی که پنجشنبه به صورت مجازی در آیین افتتاح باشگاه سالمندی، مرکز آموزش علمی‌کاربردی و مثبت زندگی پارک سلامت روان شیراز، سخن می‌گفت، بیان داشت: افق روشنی پیش روی روانشناسی مشاوره در کشور وجود دارد و بخش خصوصی نیز در همین زمینه فعال شده است و با نهادهای دولتی همکاری می‌کند.

وی، با اشاره به اجرای طرح 8020 در کشور با هدف ارائه خدمات پیشگیرانه حوزه سلامت روان، گفت: 80درصد مردم به آموزش سلامت روان و پیشگیری از بیماری‌ها و آسیب‌های روحی نیازمندند اما خدمات سلامت عموما متمرکز بر 20 درصدی است که متوجه مشکل شده‌اند و به درمان کلینیکی نیازمندند از همین رو در تلاش هستیم با ارائه برنامه‌های پیشگیرانه از 80درصد یادشده بکاهیم و به 20درصدی بیفزاییم که به مراکز مشاوره و سلامت روان مراجعه می‌کنند.

وی، با تاکید بر اینکه نیاز است نمایندگان مجلس برای افزایش سهم مشاوره در بودجه سلامت اقدام کنند، افزود: در همین زمینه ضروری است که بخش خصوصی، دولتی و دیگر ارکان کشور برای ارائه خدمات روانشناسی مشاوره، اعلام آمادگی کنند.

ایجاد پارک‌های سلامت روان به بهبود وضعیت سلامت روان می‌انجامد

رییس سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور، یکی از راهکارهای بهبود فعالیت‌های حوزه سلامت روان را ایجاد پارک‌هایی به همین منظور عنوان کرد و گفت: سلامت روان در کشور متولی ثابتی ندارد در صورتی که باید حتما این موضوع در اولویت‌های فرهنگی گنجانده شود تا نهادهای مختلف سهم خود را در این زمینه ایفا کنند.

حاتمی، همچنین بر ضرورت تشویق بخش خصوصی و نیز در نظر گرفتن تسهیلات برای ارائه خدمات مشاوره‌ای، تاکید و بیان کرد: مهم است که مردم از ظرفیت‌های پارک سلامت روان برای ارتقای توانمندی‌های روانی خود بهره‌گیرند.

وی، آموزش اجباری و نهادینه‌سازی مهارت‌های زندگی را در کشور یکی از مهم‌ترین آثار ضرورت‌هایی برشمرد که می‌تواند با کمک پارک سلامت روان در ابعادی گسترده عملیاتی شود.

مردم برای حل مشکلات اجتماعی به کمک دولت بیایند

معاون مشارکت‌های اجتماعی سازمان امور اجتماعی کشور نیز در آیین اظهار داشت: بر این باوریم که دولت به تنهایی نمی‌تواند دستاوردی در حوزه اجتماعی داشته باشد و این خود مردم هستند که باید برای حل مسائل کمک کنند.

زهرا عابدینی اضافه کرد: از هر فرد و مجموعه‌ای که به حوزه اجتماعی ورود کند، استقبال می‌کنیم.

وی، با اشاره به اینکه سازمان امور اجتماعی، مسوولیت سنگینی در حوزه آسیب‌های اجتماعی بر عهده دارد، گفت: این حجم سنگین از مسوولیت را نمی‌توان به‌تنهایی بر زمین گذاشت و چنانچه مجموعه‌های مردمی به کمک نیایند، این مسوولیت به کمال انجام نخواهد شد.

معاون مشارکت‌های اجتماعی سازمان امور اجتماعی کشور، با اشاره به اهمیت فعالیت پارک سلامت روان در شیراز، از ارائه مجوز ملی به این مجموعه خبر داد.

پیش از مواجه شدن با بحران سالمندی باید زیرساخت‌ها را مهیا سازیم

مدیرکل بهزیستی استان فارس نیز در این مراسم با اشاره به خدماتی که پارک‌های سلامت روان می‌توانند به جامعه ارائه دهند، بیان داشت: امیدواریم این مجموعه به‌مثابه مجموعه‌ای منحصر به فرد و الگویی جامع از پرداختن به کار عالمانه در حوزه اجتماعی در کشور به ارایه خدمات بپردازد.

سید صادق کشفی‌نژاد، به موضوع سالمندی پرداخت و گفت: با بی‌توجهی به تغییر هرم سنی جمعیت، در سال‌های آینده دچار مشکلات عدیده‌ای خواهیم شد.

وی، افتتاح باشگاه سالمندی را برای رفع نیازهای روانی و حفظ سلامت جسمانی سالمندان مهم ارزیابی و بیان کرد: نیازمندیم در تمام حوزه‌های سخت‌افزاری و نرم افزاری در باره سالمندی اقداماتی جدی صورت دهیم اما متاسفانه هم‌اکنون از برنامه عقب هستیم و باید پیش از آنکه با بحران سالمندی مواجه شویم، زیرساخت‌ها را مهیا سازیم.

فعالیت پارک سلامت روان شیراز ملی شد

بهمن حاجات‌نیا، مدیرعامل پارک سلامت روان شیراز در این آیین با اشاره به افتتاح فازهای جدید در این مجموعه گفت: موضوع مهم ارتقای فعالیت‌های پارک سلامت روان در حوزه ملی و بین‌المللی است.

وی، با اشاره به اخذ مجوز فعالیت در حوزه ملی افزود: فعالیت‌های پارک سلامت روان شیراز امروز ملی شد و در ادامه با خدمات‌دهی به حوزه بین‌المللی در عرصه گردشگری سلامت، گام‌هایی مهم برخواهد داشت که حاصل آن ارزآوری و نیز نامبرداری کشور به برخورداری از چنین مجموعه‌ای در حوزه سلامت است.

مشاور مدیرعامل پارک سلامت روان شیراز نیز هدف این مجموعه را توسعه انسانی عنوان کرد و افزود: پارک سلامت روان، هم برای انسان‌های آسیب دیده و هم برای افرادی که ممکن است در معرض آسیب باشند با آموزش مهارت‌های زندگی و نیز تلاش برای رساندن اشخاص به استقلال و خوداتکایی فعالیت می‌کند.

سید علی‌محمد موسوی، رویکرد این مجموعه را سلامت همه‌جانبه جسمی و روحی دانست و گفت: این پارک برای نخستین بار با همکاری نهادها و سازمان‌های دولتی برای ارائه خدمات اجتماعی در این حوزه تلاش می‌کند و به‌زودی خدمات خود را به سطح بین‌المللی ارتقا خواهد بخشید.

پارک سلامت روان شیراز، نخستین پارک سلامت روان در کشور است که در زمینی به مساحت 23 هکتار با ظرفیت نگهداری حدود یک هزار و 800 معلول ذهنی، کودک بی‌سرپرست و افراد مبتلا به اعتیاد در شیراز احداث شده، ساختمان‌ها و فضاهای نگهداری بیماران در این مجموعه بر اساس استاندارهای جهانی طراحی شده است.

سالن آمفی تئاتر، سالن همایش، سینما، رستوران، کافه کتاب سلامت، مجموعه توانبخشی در آب، درمانگاه های تخصصی، مسیر پیاده راه سلامت و پارک موزه روانشناسان دنیا از جمله امکانات ایجاد شده در این پارک است.

*س_برچسب‌ها_س*