رییس مرکز پژوهشهای مجلس: اقدام اروپاییها علیه سپاه ناقض تعهدات بینالمللیست
رییس مرکز پژوهشهای مجلس اقدام پارلمان اروپا در گنجاندن سپاه پاسداران در فهرست گروههای تروریستی را ناقض تعهدات بین المللی آنها برشمرد و گفت: مجلس به عنوان عصاره اراده ملت این حرکت مغایر با مسلمات حقوق بین الملل را بی پاسخ نمیگذارد.
به گزارش گروه پارلمانی خبرگزاری تسنیم، بابک نگاهداری رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی پیش از برگزاری نشست روز دوشنبه (3 بهمن) شورای وزیران اتحادیه اروپا و در واکنش به اقدام پارلمان اروپا در تروریست خواندن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، گفت: اروپاییها اهداف پیدا و پنهانی را از گنجاندن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در لیست نهادهای تروریستی دنبال میکنند.
رئیس کمیسیون امنیت ملی: تحریم سپاه اوج دشمنی اتحادیه اروپا با ملت ایران استوی، اقدام پارلمان اروپا را بخشی از یک سیاست کلانتر دانست که بهموجب آن اروپاییها مرحله جدیدی از تنشزایی را در راستای تداوم ایرانهراسی بهمنظور اعمال فشار بیشتر بر کشورمان آغاز کردهاند.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس این اقدام نسنجدیده را دارای دو وجه مرتبط به هم اعلام و تاکید کرد: در وجه سیاسی، ناکامی غرب در تغییر رفتار جمهوری اسلامی ایران بهرغم تحریمهای گسترده طی سالیان اخیر، اروپاییها را بر آن داشته تا از موضوع اغتشاشات به عنوان فرصتی در جهت افزایش فشارها و محدودیتها بر ایران استفاده به عمل آورند که بهزعم آنها، با این سیاست میتوان ایران را در سایر موضوعات سیاسی - امنیتی مانند توان صلح آمیز هستهای، نقشآفرینی منطقهای، قدرت نظامی و توانمندی موشکی و پهپادی، وادار به عقبنشینی کرد.
نگاهداری ادامه داد: در وجه اقتصادی، گنجاندن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست ترویستی اروپا با هدف خنثیسازی نقش این نهاد انقلابی در سیاست ضدتحریمی جمهوری اسلامی ایران است چراکه سپاه پاسداران نقش مهمی در پیشبرد پروژهها و برنامههای اقتصادی کشور در جهت مقابله با تحریمهای ظالمانه ایفاء کرده است.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس خاطرنشان کرد: اروپاییها بازیابی مشروعیت از دسترفته خود در منطقه غرب آسیا را با تلاش برای مشروعیتزدایی از چهره ضدتروریستی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پی میگیرند. ناگفته پیداست که غربیها طی سالیان گذشته سیاست ریاکارانهای را در موضوع تروریسم دنبال کردهاند؛ آنها از یکسو، مدعی مقابله با این پدیده شوم هستند و از سوییدیگر در تکوین و تقویت آن در منطقه نقش داشتهاند. حال آنکه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی همواره در عرصه مبارزه با تروریسم و امحاء تهدید آن در کشورها و جوامع مسلمان منطقه نقش بسیار مهمی داشته و از این رهگذر مقبولیت و مشروعیت گستردهای نیز کسب کرده است.
نگاهداری اقدام پارلمان اروپا را آشکارا در تعارض با فلسفه وجودی و کارکرد نهادی ادعایی آن ارزیابی و تصریح کرد: اتحادیه اروپایی با این کار از اهداف اصلی ادعایی خود که همانا ترویج صلح و امنیت در اروپا و برقراری روابط حسنه میان اروپا و سایر بخشهای جهان بهمنظور تحقق آن هدف بوده است دور شده است.
وی با بیان اینکه اروپا با این تصمیم بار دیگر بر سیاست تبعی خود صحه نهاد، تصریح کرد: درواقع، اروپاییها با تروریست نامیدن سپاه بهروشنی نشان دادند که همچنان در سیاستهای خود هیچ استقلال عملی از امریکا ندارند و به سیاق همیشگی برآورنده دیدگاهها و خواستههای امریکاییها هستند.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس این تلاش نابخردانه و ناشیانه اروپاییها را ناقض تعهدات بین المللی آنها برشمرد و یادآور شد: تروریستی خواندن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، با تمامی اسناد مؤسس اتحادیه اروپایی مغایرت کامل دارد. بهعلاوه، این اقدام در تضاد آشکار با اصول مندرج در منشور سازمان ملل متحد مبنیبر اصل عدم مداخله در امور داخلی کشورها؛ احترام به حاکمیت ملی و نیز اصل روابط دوستانه میان ملل است.
نگاهداری در پایان هشدار داد: مجلس شورای اسلامی بهعنوان عصاره اراده ملت این حرکت مغایر با مسلمات حقوق بینالملل را بیپاسخ نخواهد گذاشت.
انتهایپیام /