زمینگیری صادرات کفش در باتلاق کاغذبازی اداری
دبیر اتحادیه کفشهای ماشینی و لاستیکی با بیان اینکه قاچاق سهم حدود 30درصدی از بازار کیف و کفش کشور دارد گفت: تهیه مواد اولیه و بروکراسیهای اداری شرایط صادرات را برای تولیدکنندگان سخت کرده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، تیر ماه سال گذشته بود که وزارت صنعت، معدن و تجارت، ثبت سفارش واردات 1339 ردیف تعرفهای کالا که شامل بیش از 1400 قلم کالا است را ممنوع اعلام کرد، لازم به ذکر است که انواع کیف و کفش نیز در میان این کالاها قرار داشتند. به همین جهت تولیدکنندگان امیدوار شدند نه تنها تقاضای داخلی را پوشش دهند، بلکه به سمت بازارهای جهانی حرکت کرده و صنعت کیف و کفش ایران را توسعه دهند.
بنابر آمار گمرک جمهوری اسلامی، ایران سالانه حدود 250 میلیون دلار کیف، کفش و کالای ورزشی صادر میکند که با توجه به اظهارات فعالان صنفی، ظرفیت صادراتی تولیدکنندگان ایرانی فراتر از این ارقام است. همچنین بر اساس اظهارات علی لشگری عضو هیات مدیره جامعه صنعت کفش ایران، ارزش دلاری صادرات این کالا از 121 میلیون دلار در سال 1392 به 115 میلیون دلار در سال 1397 کاهش یافته است.
به گفته علی اژدرکش، رئیس اتحادیه کفشهای ماشینی و لاستیکی، چین بهعنوان دومین اقتصاد جهان سالانه 85 میلیارد دلار درآمد ارزی از صنعت کیف و کفش دارد و ایتالیا نیز سالانه 12 میلیارد دلار از طریق این صنعت درآمد کسب میکند. به گفته وی ایران نیز میتواند با تولید و صادرات مناسب بخشی از بازار منطقه را بهدست آورد. بنابر اظهارات اژدرکش، تولیدکنندگان ایرانی در نظر دارند در چهار سال آینده به هدف صادرات 4میلیارد دلاری دستپیدا کنند.
با وجود تمامی مشکلات اقتصادی کشور، هفته گذشته، بیش از 200تولیدکننده ایرانی برای به نمایش گذاشتن توانمندیهای خود از سراسر کشور در نمایشگاه بینالمللی کفش، کیف و کالای ورزشی در تهران شرکت کردند. به همین جهت، برای بررسی وضعیت بازار کیف و کفش داخلی و همچنین مشکلات تولیدکنندگان با هادی حسینزاده خلیق، تولید کننده کفش و همچنین علیرضا جباری، دبیر ستاد برگزاری این نمایشگاه به گفتوگو نشستیم.
«ترمینال کفش خاورمیانه میشویم؟»| کفش ایران رتبه 1 خاورمیانه است / هاب منطقه میشویم اگر دولت موانع را بردارد «ترمینال کفش خاورمیانه میشویم؟»| توان صادرات 500 میلیون دلاری کفش ایران / در برخی کشورها جای چین را گرفتیم*کاغذبازی های اداری مانع اصلی صادرات کیف و کفش
جباری تهیه مواد اولیه را یکی از مشکلات تولیدکنندگان دانست و اظهارداشت: علاوه بر این، تولیدکنندگان ما میبایست به فکر صادرات کالا به خارج از کشور باشند، اما متاسفانه دولت نتوانست، همکاری لازم را با تولید کنندگان داشته باشد و بروکراسیهای اداری شرایط را برای تولید کنندگان پیچیده و وقتگیرکرده است. به همین دلیل با وجود بازارهای هدف مناسب در خارج ازکشور، تولیدکنندگان نتوانستهاند به خوبی در این عرصه نقشآفرینی کنند.
*70درصد تولید داخلی و 30درصد قاچاق
دبیر هیئت مدیره اتحادیه کفشهای ماشینی و لاستیکی، با بیان اینکه فضای کشور برای تولیدکنندگان بهبود پیدا کرده است، گفت: در حال حاضر حدود 70درصد محصولات بازار توسط تولیدکنندگان داخلی تامین میشود و باقی آن سهم کالای قاچاق است که امیدواریم دولت با مقابله با قاچاق این گروه کالایی، تولیدکنندگان را یاری کند.
وی با تاکید بر اهمیت مبارزه با قاچاق محصولات کیف و کفش گفت: باید به طور کامل صرفه قاچاق از بین برود؛ به نظر میرسد مقابله در سطح عرضه راهکار مناسبی در مقایسه با رویکرد پلیسی در مرزها باشد.
جباری در ادامه گفت: با وجود اینکه تاکنون، مقابله جدی با قاچاق کیف و کفش صورت نگرفته اما انگیزه قاچاق تا حدی کاهش یافته است که عمده دلایل آن به افزایش محسوس کیفیت کالای داخلی و همچنین عدم صرفه قاچاق کالا برمیگردد.
*پیشرفت چشمگیر برندهای داخلی
علیرضا جباری، دبیر هیئت مدیره اتحادیه کفشهای ماشینی و لاستیکی، با اشاره به پیشرفت قابل توجه صنعت کفش چرم و ورزشی در کشور گفت: به علت بهبود کیفیت تولیدات داخلی، شاهد حضور متفاوت برندهای ایرانی در نمایشگاه کیف و کفش سال جاری بودیم، به طوری که رشد و توسعه کیفی محصولات به طور محسوسی قابل مشاهده است.
وی با بیان اینکه برندهای داخلی کیف و کفش به شدت برای به دست آوردن بازار داخلی در تلاش هستند، افزود: با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری نسبت به رونق تولید و همچنین، ممنوعیت واردات کیف و کفش، رشد تولید داخلی سرعت گرفت و بسیاری از نمایندگیهای برند مطرح خارجی به مرور به عرصه تولید وارد شدند.
همچنین هادی حسینزاده خلیق، تولید کننده کفش با تاکید بر اینکه ظرفیت تولید داخلی بیشتر از نیاز داخلی است، اظهار داشت: در گذشته اکثر محصولات داخلی از کیفیت مناسبی برخوردار نبودند اما در سالهای اخیر به علت اعمال محدودیتهای وارداتی برای کفشهای خارجی، برندهای ایرانی توانستند با ارتقاع سطح کیفی خود تقاضای کالای خارجی را کاهش دهند.
خلیق با اشاره به اینکه قاچاق کفش به علت افزایش نرخ ارز و عدم صرفه قاچاقچیان کاهش یافته است، گفت: به دلیل اینکه تولید داخلی ارزان تمام میشود، تقاضای کالای قاچاق نیز کم شده است. از نظر کمی نیازی به واردت کفش وجود ندارد و توانایی تامین بازار داخلی توسط تولیدکنندگان وجود دارد اما در حوزه تکنولوژی و همچنین استفاده از فناوریهای نوین برای تولید کفش، نیازمند استفاده از تجربیات جهانی هستیم.
وی در پایان با اشاره به مشکلات موجود در صنعت تولید کفش گفت: تولیدکنندگان ایرانی نیازمند استفاده از روشهای علمی و نوین برای بهبود وضعیت تولیدات کفش هستند که متاسفانه به علت وجود تحریمهای ظالمانه علیه کشورمان، انتقال این تجربیات به سختی صورت میپذیرد.
به گزارش تسنیم، بنابر اظهارات رضا رحمانی، وزیر صنعت، معدن و تجارت، روند کنونی در کاهش واردات پوشاک و ارتقای موقعیت برندهای داخلی کاملا امیدوار کننده است، بنابر اظهارات وی در 9 ماهه امسال تولیدات صنعت پوشاک 20 درصد افزایش یافته است. با وجود این تولیدکنندگان گروه کالایی پوشاک با مشکلات متنوعی رو برو هستند که انتظار میرود در سال رونق تولید مسئولان بیش از پیش برای حل مشکلات تولیدکنندگان اقدام کنند.
انتهای پیام /