سازمان مدیریت بحران در صورت هرگونه پس لرزههای احتمالی تهران آمادگی لازم را دارد
شاکری گفت: نباید بگذاریم آموزشهای مربوط به وقوع حوادث فراموش شود و باید این نکات آموزشی همواره برای مردم تکرار شود.
اقبال شاکری با اشاره به وقوع زمین لرزه 3.5 ریشتری در استان تهران و ضرورت آمادگی سازمان مدیریت بحران پیرو وقوع پس لرزههای احتمالی بیان کرد: سازمان مدیریت بحران یکسری اقدامات لازم را در دستور کار خود قرار داده است.
وی با بیان اینکه سازمان مدیریت بحران برنامه لازم را جهت هرگونه زلزله احتمالی مدنظر دارد، مطرح کرد: این سازمان تمهیداتی را در سراسر شهر اندیشده است که از جمله آن میتوان به ایجاد محلهای استقرار، محلهای درمانی، محلهای استقرار تجهیزات و امکانات مورد نیاز، به اصطلاح سوله بحران اشاره کرد. همچنین این سازمان تیمهای امداد و نجات با نام مستعار «توان» را در سراسر شهر جهت هر گونه حوادث احتمالی زلزله پیش بینی کرده است. به واقع این گروهها و تیمهای امدادی آموزشهای لازم را دیده تا بتوانند در وقوع حادثه وارد عمل شوند.
شاکری با بیان اینکه سازمان مدیریت بحران از پیش تمهیداتی را جهت وقوع زلزله در نظر گرفته است، تاکید کرد: همچنین این سازمان نشستهای مختلفی را با دستگاهها با عنوان کمیسیون مشترک برگزار میکند تا مشخص شود در زمان وقوع حادثه هر دستگاهی عهده دار چه وظایفی است، بنابراین این اقدامات به صورت مستمر عملیاتی میشود.
وی با اشاره به طرح دیدگاه کارشناسان پیرو وقوع حوادثی همچون زلزله بیان کرد: در زمان وقوع حادثه ضمن اینکه نباید برای شهروندان ایجاد نگرانی کنیم، باید به موضوع آموزش و اطلاع رسانی توجه ویژه داشته باشیم.
عضو کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه همه باید بدانیم، یک سازمان در زمان وقوع حادثه در کلان شهر تهران نمیتواند به تنهایی وارد عمل شود، ادامه داد: ضمن اینکه باید هماهنگی لازم را با دستگاههای مختلف اعم از آتش نشانی، اورژانس، وزارت نیرو و شهرادریهای مناطق داشته باشیم نباید از قدرت اطلاع رسانی صداوسیما برای تولید محتوای لازم در زمان وقوع حادثه غفلت کنیم.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه صداوسیما باید به صورت مستمر آموزشهای لازم را جهت وقوع حادثه به مردم بدهد، گفت: پیرو پژوهشهایی که ما در دانشگاه امیر کبیر در این زمینه انجام دادیم به این نتیجه رسیدیم که اکثر تلفات در حوادث مربوط به زلزله، پس از زلزله رخ میدهد؛ لذا به هر میزان بتوانیم به مردم آموزش دهیم که قبل از وقوع حادثه چه نوع آمادگی داشته باشند، میتوانیم شرایط را به درستی مدیریت کنیم.
شاکری ادامه داد: یکی از راههای آمادگی در برابر حوادث، مجهز بودن شهروندان به اقلام مورد نیاز ساعات اولیه پس از وقوع حادثه است. تهیه کیف نجات از ضروریات آمادگی در برابر حوادث است، باید به افراد آموزش داده شود تا چنین کیفی را تهیه نموده و در جای امن و قابل دسترس نگهداری کنند، بنابراین اگر چنین نکاتی در صداوسیما یادآوری شود حتما شهروندان اینگونه موارد را انجام خواهند داد.
وی با بیان اینکه سیستم ارتباطی لازم در زمان وقوع زلزله باید روی موبایلهای افراد بارگذاری شود، ادامه داد: این مسئله باعث میشود تا در زمان وقوع زلزله هر فردی که در ساختمانی محصور شده است به سرعت شناسایی شود؛ لذا این موضوعاتی است که باید به طور دائم روی آنها کار شود.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: نباید بگذاریم آموزشهای مربوط به وقوع حوادث فراموش شود و باید این نکات آموزشی همواره برای مردم تکرار شود.
باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس