ساز و کار پرداخت دیه زندانیان حوادث رانندگی غیرعمد تعیین شد
تهران - ایرنا - ساز و کار پرداخت دیه زندانیان حوادث رانندگی غیرعمد تعیین شد.
به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، نمایندگان در نشست علنی نوبت صبح امروز (دوشنبه 16 اسفند ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی بخش هزینهای لایحه بودجه سال 1401 کل کشور، با بند (ز) و (ه) تبصره (10) این لایحه موافقت کردند.
براساس بند (ز) تبصره (10) ماده واحده لایحه بودجه 1401 کل کشور؛ دولت مکلف است وجوه حاصل از جریمههای دریافتی موضوع قانون اصلاح قانون تعزیرات حکومتی مصوب 19/7/1373 مجمع تشخیص مصلحت نظام را تا مبلغ 2هزار میلیارد ریال دریافت و به ردیف درآمدی شماره 150113 نزد خزانهداری کل کشور واریز نماید. بخشی از وجوه دریافتی از محل ردیف شماره 25-730000 جدول شماره (1-7) این قانون به وزارت دادگستری (سازمان تعزیرات حکومتی) بابت هزینه راهاندازی و ارتقای سامانههای مربوط به تنظیم بازار، بازرسی و نظارت بر بازار و وزارت صنعت، معدن و تجارت بابت انجام مأموریتهای محوله و تأمین کسری هزینه مربوط به بازرسی و نظارت بر تأمین، توزیع و بازار کلیه اقلام، مشمول طرحهای نظارتی پرداخت میشود.
براساس بند (ه) تبصره (10) ماده واحده لایحه بودجه 1401 کل کشور؛
1- به منظور تأمین کسری اعتبارات دیه محکومان معسر جرائم غیرعمد ناشی از تصادف با اولویت زنان معسر و مواردی که پرداخت خسارت بر عهده بیتالمال یا دولت است با اولویت خسارت ناشی از تصادف)، وزیر دادگستری مجاز است با تصویب هیأت نظارت صندوق تأمین خسارتهای بدنی حداکثر تا 3500میلیارد ریال از منابع درآمد سالانه موضوع بندهای (ث) و (ج) ماده (24) قانون بیمه اجباری خسارات واردشده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه مصوب 20/2/1395 را از محل اعتبارات صندوق تأمین خسارتهای بدنی ذیل ردیف 110000 جدول شماره (7) این قانون دریافت و هزینه کند.
مدیرعامل صندوق مزبور مکلف است با اعلام وزیر دادگستری، مبلغ یادشده را به نسبت در مقاطع سهماهه در اختیار وزارت دادگستری قرار دهد. وزارت دادگستری مکلف است گزارش عملکرد این بند را هر سهماه یکبار به کمیسیونهای برنامه و بودجه و محاسبات، اقتصادی، اجتماعی و قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی و دیوان محاسبات کشور ارائه کند.
2- صندوق تأمین خسارتهای بدنی مکلف است دیه زندانیان حوادث رانندگی غیرعمد را که به دلیل هرگونه محدودیت سقف تعهدات شرکتهای بیمه و صندوق مذکور در زندان بهسر میبرند و قبل از لازمالاجراء شدن قانون بیمه اجباری خسارات واردشده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه، زندانی شدهاند، تأمین کند تا پس از معرفی ستاد دیه کشور بهصورت بلاعوض نسبت به آزادی آنها اقدام شود.
3- بهمنظور پرداخت خسارت به افرادی که جبران خسارت آنها بر عهده بیتالمال یا دولت است، خزانهداری کل کشور مکلف است دهدرصد (10%) از منابع ردیفهای درآمدی (جریمههای وصولی راهنمایی و رانندگی و خدمات قضائی وصولی توسط قوه قضائیه و هزینههای دادرسی و جزای نقدی وصولی تعزیرات حکومتی) تا سقف 5هزار میلیارد ریال را به ردیف 160119 نزد خزانهداری کل کشور واریز نماید. منابع حاصل به صورت ماهانه از طریق ردیف هزینهای 62-530000 جدول شماره (9) این قانون در اختیار وزارت دادگستری قرار میگیرد. منابع و مفاد این حکم با حفظ منابع و حکم جزءهای (1) و (2) این بند است.
4- وزارت دادگستری مکلف است از محل منابع جزء (3) این بند نسبت به پرداخت دیه مستحقان دریافت دیه شامل مقتولان و مجروحان ناشی از عبور غیرمجاز از مرز که توسط یگانهای ارتش، سپاه و مرزبانی و گشتها، تورهای امنیتی و بازرسی بسیج و فرماندهی انتظامی مورد اصابت گلوله قرار میگیرند و همچنین سربازان وظیفه ای که در محیط پادگان در اثر حوادث مختلف کشته یا مجروح میشوند، با معرفی ارتش جمهوری اسلامی ایران، نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تا سقف بیست درصد (20%) از محل اعتبارات ردیف 62-530000 جدول شماره (9) این قانون اقدام نماید.